Человек не терпит насилия!

Протухлі кадри митного керівника

4147837 0Завдяки своїм Вінницьким корінням у 2018 році Македон Павло Миколайович шахрайським шляхом, перебуваючи офіційно на робочому місці в м. Львів, на той час будучи виконуючим обов’язки заступника начальника Львівської митниці,  з метою отримання твердої посади, без префіксу  В.О., та подальшого переведення до м. Львів, де він організував схеми по незаконному переміщенню секонд-хенду, пільговому розмитненню інших товарів та транспортних засобів, також незаконному переміщенню через митний кордон України товарів, без митного оформлення, проходив конкурс на посаду заступника начальника Кропівницької митниці, та моментально з метою постійного місця роботи, та продовження незаконної діяльності був переведений на посаду заступника Львівської митниці ДФС (керівником на той час був Левко Прокіпчук). Пізніше, за часів  В. о. начальника Львівської митниці ДФС Євгена Сафонова, який зі свого боку, визначив відповідальну за збір коштів («чорного налу») особу Македона П. Як приклад, за вказівкою Сафонова було запроваджено ротації між керівниками відділів митного оформлення на кордоні та рядового інспекторського складу. Повернутися на попередні місця дозволяють за винагороду від $3000 до $5000. Передача коштів відбувається через заступника начальника митниці, який координує роботу митних постів, тобто Павла Македона. Відповідно, як куратор всіх митних постів Македон П. отримував «чорний нал» від керівників постів та начальників відділів митного оформлення, який передавав керівництву. До роботи на Львівській митниці Павло Македон працював на Київській митниці та ДФС у Києві.
У 2020 році на Волинську митницю вирішили перевести весь кадровий склад Львівської митниці. Ще 24 березня голова митної державної служби Максим Нефьодов підписав наказ про призначення керівника Волинської митниці Ігоря Вісьтака, який, до приходу на Волинь, займав різні посади на Львівській митниці. Зокрема, був начальником і митного поста «Львів Аеропорт», де в 2019 р. був зафіксований факт падіння літака з контрабандним товаром, який намагався здійснити посадку у Львівському аеропорті.  Його кандидатуру лобіювала сигаретна мафія Львівщини. До речі за час своєї роботи на Волинській митниці Вісьтак І. займався лобіюванням контрабанди сигарет до Польші. Як приклад цієї діяльності було затримання польськими митниками в липні 2020 року вантажного автомобіля з 21тоною тютюнових виробів, які перевозили під виглядом томатної пасти. Таких фактів було дуже багато у зв’язку з чим його наново заховали на Львівській митниці.
Вісьтак І. через свої зв’язки з вищезгаданими суб’єктами намагається домовиться з новим керівництвом митниці України про призначення на посаду заступника начальника Волинської митниці Павла Македона, якій постійно приймає участь у всіх можливих конкурсах, які проводяться в різних митницях з метою продовження свого прямого призначення – незаконного збагачення.
Рідний брат Македона П. Юрій Македон, який нещодавно був народним депутатом від партії Петра Порошенка «Європейська солідарність», також вживає всі можливі заходи, з метою призначення свого брата на вказану посаду. До речі, до того, як піти у політику Юрій Македон працював у СБУ.
Македон Павло працюючи на посаді заступника начальника Львівської митниці 2018-2019 р.р. пережив багатьох керівників Львівської митниці, найяскравіше «попрацював» за керівництва Л. Прокіпчука та Є. Сафонова, виконуючи роль куратора контрабандних схем та збору коштів з митних постів (чорного налу).
Згідно з його декларації, у чоловіка немає ні власної нерухомості, ні автомобіля. Задекларована Павлом Македоном квартира в Києві належить іншій жінці, а квартиру у Львові знімає його дружина, яка має у Києві власний магазин одягу. У 2021 будучи під загрозою звільнення з митниці Македону П. вдалося перевестися на Чернівецьку митницю.
Нещодавно працівниками ДБР проводились в рамках санкцій СНБО обшуки у діючих працівників Львівської митниці, які причетні до контрабандної діяльності,  а саме у одного з працівників —  Качмарського В., який обіймає посаду начальника управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил, який на теперішній час займається збором «чорного нала», та є касиром у діючого начальника митниці Ніжнікова І.
У зв’язку з проведеними обшуками, керівництвом центрального апарату Держмитслужби, прийнято рішення звільнити Качмарського В., але Ніжнікову І. не дуже хочеться втрачати свого касира, та разом з Вісьтаком І. використовуючи свої зв’язки, вони вирішили домовитися з керівництвом Держмитслужби про відрядження до них замість Качмарського В., який переховується на лікарняному, всім відомого нам Македона Павла. На теперішній час Македон П. призначений в.о. начальника управління боротьби з контрабандою Львівської митниці та вже зайняв місце касира замість Качмарського В.
Македон П., Качмарський В., Вісьтак І. всі разом працювали на Львівській митниці, та займалися лобіюванням контрабанди. Їхня робота в 2019 р.  була оцінена Президентом України Зеленським В. під час виїзної наради в Закарпатській області, в результаті якої був звільнений начальник Львівської митниці Прокіпчук Л., а ця трійця переховалася, думаючи що про них вже всі забули.

Оцените материал:
54321
(Всего 5, Балл 3.4 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ