Человек не терпит насилия!

Чому кришують керівника кіберполіції?

11

Чому кришують керівника кіберполіції Івано-Франківщини? За які заслуги?

На початку квітня двох його підлеглих затримали під час отримання 150 тис. грн хабаря.

Керівника Івано-Франківського відділу Департаменту кіберполіції підозрюють у вимаганні та отриманні хабара. Попередньо у квітні були затримані двоє його підлеглих – старший інспектор та інспектор відділу протидії кіберзлочинності під час отримання хабаря у сумі 150 тисяч гривень.

Слідчі Територіального управління ДБР Львова за сприяння внутрішньої безпеки Нацполіції повідомили про підозру керівнику Івано-Франківського відділу Департаменту кіберполіції.

Як встановили слідчі ДБР, керівник відділу організовував повернення коштів потерпілому і схиляв через підлеглих до хабаря саме керівник відділу.

Передача коштів відбувалася в будівлі відділу Кіберполіції. Поліцейські наказали потерпілому покласти гроші у смітник. Під час обшуку кошти знайшли і вилучили.

Керівника відділу підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

Проте, не зважаючи на гучну корупційну справу та суспільний резонанс, на початку вересня цього року керівника підрозділу кіберполіції в Івано-Франківській області, якому, підкреслюємо, повідомлено про підозру в отриманні хабаря, було допущено до виконання службових обов’язків та додатково не відсторонено від зайняття даної посади.

Чи свідчить це про масштабну корупцію в, начебто, новому підрозділі поліції? Адже, використовуючи свій вплив та зв’язки, керівник кіберполіції на Прикарпатті і надалі продовжуватиме свою діяльність, у тому числі, його повноваження, ймовірно, можуть бути використані з метою тиску для отримання «необхідних» показів свідків у справі проти нього, а також «вирішення питання» щодо виправдовувального вироку.

Наскільки правомірним та допустимим з точки зору принципів та засад діяльності поліції та всіх інших державних органів є факт залишення на посаді топ-корупціонера області?

Оцените материал:
54321
(Всего 4, Балл 3.5 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

5 ответов

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ