Человек не терпит насилия!

Черный нотариус Кировоградщины

Депутатом Олександрівської сільської ради став «чорний» нотаріус

В свідомості народу вже переважає безумовна впевненість, що нардепи, обрані нами у 2019 році, не витримують жодної критики, але пропонуємо придивитись, хто прийшов до влади на місцях. Наразі мова про Володимира Ковтуна, якого у жовтні 2020 року обрано депутатом Олександрівської селищної ради від політичної партії “ЗА МАЙБУТНЄ”.

На перший погляд може здатися, що мешканець невеликого селища у центрі Кіровоградщини нічим не примітна особа, але як виявилось, Володимир Ковтун відіграє одну із головних ролей у житті Олександрівського району. Останні десять років повз новообраного депутата не проходить жодне земельне питання, спадщина або договір купівлі-продажу нерухомого майна. За цей час Володимир Ковтун став відомим як нотаріус, здатним вчинити нотаріальні дії або здійснити державну реєстрацію прав на нерухоме майно та транспорт без присутності продавця або покупця. Як з’ясувалось, можливість обійти закон або захопити чиєсь майно дуже популярна послуга, тому «чорний» нотаріус завжди має своїх клієнтів.

Вказаний бізнес дозволяє Володимиру Ковтуну жити на «широку ногу». Так, згідно декларації за 2019 рік в Олександрівці на депутата зареєстровано чотири житлових будинки загальною площею 560 метрів квадратних та престижний позашляховик TOYOTA Land Cruiser. За твердженням місцевих мешканців, Володимир Ковтун постійно хизується наявністю у нього житлового будинку у місті Бургас, що у Болгарії, але з невідомих причин вказана нерухомість у декларації депутата не відображена, що має ознаки корупційного правопорушення.

Також, протягом останніх років Володимир Ковтун, враховуючи неабияку обізнаність у недосконалості діючого законодавства, регламентуючого земельні відносини, та користуючись зубожінням окремих мешканців Олександрівського району, допомагає місцевим латифундистам обходити мораторій та за заниженою вартістю скуповувати земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

Нотаріус посвідчує укладання договорів міни «підмораторних» земельних ділянок, за умовою яких фермер стає власником кількох гектарів землі сільськогосподарського призначення, а пересічний селянин — нікому непотрібного шматка землі та кількох сотень доларів США. В такий спосіб вже поділено землі всього Олександрівського району.

Зазначимо, що вказані факти свідчать про порушення пункту 15 розділу X “Перехідні положення” Земельного Кодексу України, яким встановлено мораторій на відчуження земельних ділянок сільськогосподарського призначення.
Зрозуміло, що завдяки такій активності приватний нотаріус Ковтун В.О. неодноразово був відповідачем у судових позовах, але за рахунок особистих знайомств із «корисними людьми» суд щоразу ставав на його сторону. Ошукані власники нерухомості жодного разу не змогли повернути своє майно.

У єдиному державному реєстрі судових рішень ми знайшли три судові справи, де відповідачем був приватний нотаріус Володимир Ковтун. Так, протягом 2019-2020 років у суді розглядався позов до приватного нотаріуса Володимира Ковтуна, який у 2017 році на підставі виданого ним свідоцтва про право на спадщину, зареєстрував право власності щодо спірної квартири, вартістю 176 604 грн. Насправді, вказана квартира ще у 2003 році була придбана позивачем на підставі договору купівлі-продажу, але у БТІ були втрачені копії документів, що призвело до втрати нерухомості (судова справа № 390/1186/19).
У 2019 році до Олександрівського районного суду Кіровоградської області надійшла ще одна заява з вимогою накласти арешт на земельну ділянку, площею 2,36 га, кадастровий номер 3520555100:02:000:0789, розташовану на території Олександрівської селищної ради та заборонити приватному нотаріусу Ковтуну О.В. вчиняти нотаріальні дії щодо вказаного майна. Заявник стверджує, що його померла рідна бабуся за життя склала заповіт у приватного нотаріуса Олександрівського районного нотаріального округу Ковтуна В.О. від 02.10.2018, яким йому заповіла вищевказану земельну ділянку. При зверненні до нотаріуса з питанням оформлення документів на спадкове майно, який реєстрував заповіт, а саме до приватного нотаріуса Ковтуна В.О., йому стало відомо, що у той час, коли його баба перебувала у безпорадному стані після лікування інсульту, нібито склала новий заповіт, яким заповіла майно іншим особам. Насправді, померла не могла керувати своїми діями, оскільки перенесла інсульт перед складанням заповіту (судова справа № 397/1558/19).

На даний час, в Олександрівському районному суді Кіровоградської області розглядається черговий позов щодо визнання рішення про державну реєстрацію права власності на земельну ділянку кадастровий номер: 3520587500:53:000:0074 недійсним та скасування реєстрації права власності, яку здійснив приватний нотаріус Олександрівського районного нотаріального округу Ковтун В.О. від 29.07.2016. Дана справа у лютому буде розглядатися у суді, але за твердженням Ковтуна він вже «порішав» питання з суддею (судова справа № 397/880/20).

Зі сторінки Володимира Ковтуна у Facebook ми дізнались, що щорічно навесні новообраний депутат здійснює паломництво до духовного центру православ’я на Святу гору Афон, який розташований у Греції, де тиждень кається у скоєних гріхах, після чого повертається додому продовжувати ошукувати своїх земляків.

За нашою інформацією, головною причиною балотуватися у депутати для Володимира Ковтуна стала можливість отримати доступ до земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, переданих у комунальну власність об’єднаних територіальних громад на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 р. № 60-р.

Після обрання Володимир Ковтун, поєднавши можливості депутата та власні ресурси, матиме можливість передати державні землі всього району у власність двох-трьох осіб, які в подальшому спекулюватимуть землею на власний розсуд.

Вважаємо, що правоохоронні органі повинні перевірити інформацію щодо недостовірного декларування нерухомого майна депутатом Олександрівської селищної ради Володимиром Ковтуном, а також факти реєстрації договорів міни земельних ділянок, вчинених під час дії мораторію, та у разі підтвердження викладених фактів, притягнути Ковтуна В.О. до кримінальної відповідальності.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ