Человек не терпит насилия!

Більшість українців підтримають незалежність

Прокремлівські ЗМІ поширюють в черговий раз твердження, що Україна нібито близька до розвалу, а Володимир Зеленський “може стати останнім українським президентом”. Також називаються “найсильніші в прагненні до сепаратизму” регіони — це Харків і Вінницька область. Спроможність до федералізації України активно використовується пропагандою протягом всієї інформаційної війни, але такі заяви ґрунтуються лише на думках окремих “експертів”, і не підтверджуються даними реальних соцопитувань серед українців
Навпаки, немає ніяких показників, які вказували б на прагнення тих чи інших регіонів України до відокремлення. Щорічні опитування соціологічних компаній показують, що більшість українців проголосували б за проголошення незалежності України і сьогодні.
Наприклад, за даними соцопитування, який проводив Фонд “Демократичні ініціативи” спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 19 серпня 2020 року, 84,4% респондентів проголосували б за проголошення незалежності України, якби референдум відбувався сьогодні, і тільки 15,6 % проти. Також абсолютна більшість опитаних відповіли, що хотіли б будувати своє майбутнє життя в Україні — близько 70%, 19% відповіли, що хотіли б жити десь в іншому місці.

Також за результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у серпні 2020 року, 81% опитаних підтримали б проголошення Незалежності України, якби сьогодні перед ними постав такий вибір. 15% мають протилежну думку, ще 4% не змогли відповісти.

У грудні 2019 року в Україні проводилося дослідження європейської організації SeeD в рамках проекту SCORE (Social Cohesion and Reconciliation Index — Індекс соціальної згуртованості і примирення — прим. Ред.). SCORE показав, що в українців покращується ставлення до інтеграції в Євросоюз, зростає громадянська активність, співвітчизники позбавляються від стереотипів відносно один одного. Якщо раніше мешканці заходу України гостро відчували свою відмінність від східних українців і навпаки, то зараз поляризація згладжується. «Відкритість до діалогу непогана», — зазначила Оксана Лемішка, координатор SeeD в Україні.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ