Человек не терпит насилия!

Цензура чи анархія? А може краще закон?

Міністерство культури, молоді та спорту України проводить публічне обговорення проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації». Основою запропонованих змін є забезпечення конституційно визначених та загально прийнятих прав людини на повагу до її гідності. Які, до речі, повинні забезпечуватися та охоронятися державою.
Ініціатор законопроекту пропонує врегулювати на законодавчому рівні просту істину: «Якщо про Вас у засобах масової інформації розміщують завідомо неправдиві відомості для досягнення якоїсь мети, і ці відомості порушують Вашу гідність, Ви вправі захищати свої права». Тобто, зобов’язати видалити інформацію із джерел її розповсюдження.

Дивно, що до цього часу це питання залишається законодавчо неврегульованим… Все ж здається дуже простим…
Але не у нас.

Парламентаріїв, політологів, журналістів, експертів та ін. дуже злякало слово «Фейк». А особливо, сам факт можливого законодавчого визначення терміну «недостовірна інформація» – неправдиві відомості про осіб, факти, події, явища, яких не існувало взагалі або які існували, але відомості про них неповні або перекручені.

Постало дуже просте питання: «Як далі жити, коли все стоїть на брехні і чим займатися?». Особливо вище згаданій категорії осіб. Згадали про цензуру. Хоча, запропоновані зміни взагалі не піднімають питання про будь-які обмеження, а лише визначають можливість видалення недостовірної інформації із джерел її розповсюдження.

Найбільш активнішими противниками даного законопроекту є політичні діячі (що не дивно), які наполягають на ґрунтовному його доопрацюванні. Як же без «фейків» маніпулювати свідомістю громадян у передвиборчий період та боротися з опонентами? Дуже багато коштів витрачено на пошук та підтасовку фактів, створено та запущено в процес «ботоферми» з нарощування рейтингів, погоджені телевізійні ефіри і теми для блогерів.

І, якось поступово, взагалі випало з процесу обговорення законопроекту одне з основних його питань – «навмисне викривлення сприйняття реальності суспільством процесів, які відбуваються в державі» з причини цілеспрямованого розповсюдження недостовірної інформації, яка носить відвертий антиукраїнський характер: перекручування подій в зоні проведення ООС та АР Крим, формування негативного ставлення до Захисників України і приниження їх подвигу, дискредитація органів влади нашої держави, формування негативного ставлення до українців на міжнародній арені та ін.

Перш за все, законопроект спрямований на протидію вказаним загрозам — «Інформаційна безпека, право на відповідь та спростування дезінформації», а не псуванню життя окремим «публікантам».

Шкода, що наших законотворців та інших опонентів законопроекту ці проблеми турбують в останню чергу…

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ