Человек не терпит насилия!

Хто із суддів Господарського суду Києва обслуговує рейдерство судді Плюшка

У Національної академії наук України (НАНУ) 2006 року буквально вкрали 7 гектарів землі в Голосіївському районі столиці. На тій землі побудували котеджі для «обраних». Натомість, можна було побудувати житло для багатьох киян: передусім, працівників Національної академії наук України та інших чесних киян.

В історії з 7 (сімома) гектарами є досить дивні обставини. Серед рейдерів землі НАНУ фактично значиться високопоставлений суддя. Активісти вказують, що це є суддя Вищого господарського суду України Ігор Плюшко.

Суддя Плюшко Ігор — Національний публічний діяч

https://pep.org.ua/uk/person/1083

Активісти Києва позиціонують суддю Плюшка як рейдера

І ще, останнім часом (йдеться про 2 місяці) стало відомо, що рейдерам замало семи гектарів, і вони зазіхають ще на 3 гектари землі Національної академії наук України в тому ж Голосіївському районі Києва.

Коментар адвоката Дмитра Бугая

Шоковані такою нахабністю, кілька активних киян днями вийшли до Господарського суду міста Києва. Це сталося 8 та 12 травня.

Відомо, що влада фактично заборонила громадянам захищати свої права, тому цим під час карантину активно користуються різного ґатунку аферисти та клептократи.

Але ж в Україні не 37-й рік, і ніхто не здатен вільним громадянам заборонити висловлювати свою позицію в окремому порядку.

Спостерігаючи за цією вкрай скандальною і вибухонебезпечною ситуацією, наші інтернет-видання розпочали журналістські розслідування. Ми звернулися до Національної академії наук України і отримали коментар

щодо ситуації навколо спроб рейдерського захоплення

ДЕРЖАВНИХ ЗЕМЕЛЬ НАН УКРАЇНИ.

От про які обставини повідомив заступник керуючого справами НАН України Олександр Хоменко:

Хоменко Олександр, НАН України

«Споживче товариство «Колектив індивідуальних забудовників «Метролог», який в минулому вже заволодів 7– ма гектарами державних земель НАН України на вул. Метрологічна, що у Голосіївському районі (Феофанія), вп’яте за останні два місяці намагається заволодіти ще майже 3 – ма гектарами державної землі НАН України, використовуючи вплив на суддів Господарського суду міста Києва.

Зокрема КІЗ «Метролог», зловживаючи своїми процесуальними правами, неодноразово порушував вимоги статті 43 ГПК і здійснював підбір «лояльного» судді шляхом одночасного подання до Господарського суду міста Києва кількох позовів з одних і тих же підстав та до одних і тих же сторін.

Окрім того, КІЗ «Метролог» з кожним зі своїх позовів подає заяви про забезпечення. Отримуючи відмову у задоволенні незаконних вимог про арешт землі, як забезпечення позову КІЗ «Метролог» відразу залишав такий позов без розгляду і подавав аналогічні позови повторно.

Метою зазначених дій КІЗ «Метролог» є незаконний арешт державної землі НАН України, а також — перешкоджання веденню наукової та господарської діяльності НАН України та його Інституту.

Станом на 08.05.2020 року у провадженні господарського суду міста Києва перебувають такі справи:

1) Справа № 910/6410/20, суддя Спичак О. М.

2) Справа № 910/6411/20, суддя Карабань Я. А.

3) Справа № 910/6412/20, суддя Гумега О. В.

Нам відомо, що розподіл справ відбувся у тому числі і на суддів, які пов’язані з КІЗ «Метролог».

Національна академія наук України вкотре наголошує. Набуття НАН України земельної ділянки, на яку здійснюється посягання, відбулося відповідно до вимог чинного законодавства ще у 1967 році. Станом на теперішній час у НАН України та Інституту геологічних наук НАН України наявні всі правовстановлюючі документи на зазначену земельну ділянку та відсутні обмеження у її використанні.

Будь-які спроби обмежити НАН України та Інститут геологічних наук у праві використання вказаної земельної ділянки, а також спроби її арешту та перешкоджання у науковій та господарській діяльності є незаконними і матимуть свої правові наслідки.»

Насьогодні завдяки позиції окремих активістів і громадських лідерів справа про

СПРОБУ РЕЙДЕРСЬКОГО ЗАХОПЛЕННЯ

ДЕРЖАВНИХ ЗЕМЕЛЬ НАН УКРАЇНИ

виявилася доволі засвіченою і смердючою.

Ці та інші прізвища відомі активістам, громадським лідерам Києва

Проте, це не завадило 12 травня 2020 року невстановленій особі зробити спробу провокації проти активістів прямо біля Господарського суду міста Києва, погрожувати активним киянам і навіть мало не вкрасти плакат.

Не встановлена особа (на фото — ліворуч) намагалася вкрасти плакат,
після того — заховалася у будівлі Господарського суду Києва

Про те, як це відбувалося, наші інтернет ресурси повідомлять у наступних матеріалах на багатьох незалежних ресурсах Києва та України.

Далі буде.

http://pravda.rv.ua/novosti/item/968828-hto-z-sudd-v-gospodarskogo-sudu -ki-va-obslugovu-reyderstvo-sudd-plyushka

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ