Человек не терпит насилия!

Через дітей справу про декларацію ексгубернатора Бриля слухатимуть закрито

Вищий антикорупційний суд призначив розгляд у закритому засіданні справи колишнього керівника Запорізької облдержадміністрації Костянтина Бриля.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на ухвалу від 20 січня.

Адвокати повідомили, що під час досудового розслідування у ЗМІ за сприяння працівників НАБУ та САП були розголошені факти з особистого життя обвинуваченого та членів його родини, зокрема, відомості про його неповнолітніх дітей, їх місце навчання, адреси проживання, інформацію щодо наміру усиновити дитину.

Прокурор заперечила, що має причетність до розголошення вищезгаданої інформації і переконувала, що в засіданні питання особистого життя також не будуть досліджуватися. У справі є документи з грифом «для службового користування», але вони не містять охоронюваної законом таємниці. Відтак прокурор не бачила перешкод для відкритого засідання.

Але суд вважає, що доведення обставин злочину, який інкримінується Брилю, вимагатиме висвітлення обставин його особистого і сімейного життя, може призвести до розголошення відомостей про його неповнолітніх дітей, а також порушити таємницю усиновлення. На думку суду, можлива шкода від оприлюднення такої інформації переважає суспільний інтерес.

За версією НАБУ, колишній чиновник не подав декларацію за 2015 рік та не вказав численне майно в деклараціях за 2016-2017 роки. Йдеться про об’єкти нерухомості, у тому числі земельну ділянку, автомобілі, а також доходи та корпоративні права, на загальну суму майже 35 мільйонів гривень та 8 мільйонів гривень відповідно.

Раніше журналісти програми «Схеми» виявили, що Бриль та його родина є власниками значної кількості елітного майна – попри те, що сам Бриль майже все життя працював на державній службі. У 2016-му році він єдиний серед голів облдержадміністрацій не подав електронну декларацію за 2015-ий рік.

«Судовий репортер»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ