Человек не терпит насилия!

ДБР України відкрило справу проти львівського слідчого: активісти підозрюють його в «кришуванні» місцевих лабораторій

У попередньому матеріалі я розповідав про слідчих Личаківського відділку поліції, які, впевнений, навмисно не розслідують оборудки лабораторії «Медіс» та намагаються спустити справу на гальмах. Цього разу розповім про останні новини щодо одного з посіпак медичних ділків, що, на моє переконання, з «особливим натхненням» перешкоджає розслідуванню та демонструє неприхований інтерес у цій справі – це слідчий Личаківського відділку Андрій Неофіта.

Коротко нагадаю, як після звичайної розмови зі слідчим я та мій колега мало не опинилися в лікарні.

У лютому цього року я подав заяву до Личаківського відділку поліції щодо кричущих порушень в лабораторії «Медіс». Пройшов місяць, але розслідування так і не було розпочато. Щоб з’ясувати, чому поліція не поспішає виконувати свої обов’язки я приїхав до відділку. Та на конструктивний діалог я сподівався марно. Поки я намагався отримати хоч якусь інформацію від слідчого, який мав вже вести цю справу – у Дмитра Бороми, до кабінету зайшов інший слідчий – Андрій Неофіта – та, почувши, що мова йде про оборудки лабораторій, почав кидатися з кулаками на мого колегу, який весь цей час знаходився поряд зі мною та здійснював відеозйомку. Певно, пан Неофіта дуже не хотів, щоб громадськість дізналася, що місцева поліція відмовляється захищати громадян та «кришує» недобросовісні лабораторії.

Звичайно, така поведінка слідчого є неприпустимою, тож ми подали заяву про його протиправні дії до Державного бюро розслідувань у місті Львові. Але, на моє здивування, на зухвалу поведінку Неофіти слідчим ДБР Львова було байдуже, вони навіть не вносили відомості до ЄРДР.

Розуміючи, що у Львові мені справедливості не добитися, я вирішив скаржитися на свавілля слідчого в Києві. І, на щастя, правосуддя не змусило себе довго чекати. Шевченківський суд м. Києва, не вагаючись, став на бік закону – зобов’язав львівське ДБР внести відомості до ЄРДР і негайно розпочати розслідування щодо, скоріше за все, поплічника «Медіса», який не гребує жодними брудними методами, і при цьому прикривається законом.

Здавалося б, справедливість взяла гору: от-от безкарності слідчого Неофіти прийде кінець і слідство проти недобросовісних лабораторій розпочнеться. Але не тут було – час йшов, а слідчі ДБР Львова не поспішали виконувати рішення суду. Схоже, що фінансовий інтерес у цій справі для них набагато вагоміший, ніж закон.

Можливо, хтось би подумав, що протидіяти тотальній корупції і круговій поруці у Львові – марна справа. Але я налаштований йти до кінця, адже на кону безпека цілого міста. Тому я пішов ще далі – і звернувся до Державного бюро розслідувань України. Моя наполегливість нарешті дала закономірний результат – слідчі ДБР України відреагували на ситуацію, що склалася в Львові, — вони відразу ж внесли відомості до ЄРДР та дали розпорядження ДБР Львова негайно розпочати слідство щодо протиправних дій Неофіти. Вчора я отримав відповідний витяг з реєстру.

Тож, сподіваюся, що вже зовсім скоро впевненість слідчого Неофіти у своїй безкарності серйозно похитнеться. А слід за нею з тріском завалиться і вся ця брудна схема обману пацієнтів, за яку, на мою думку, він разом з місцевими лабораторіями так міцно вчепився.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ