Человек не терпит насилия!

Олесь Довгий в антикорупційних розслідуваннях. Частина 1.

Як Олесь Довгий порушив вимоги фінансового контролю?

5 жовтня 2017 року НАЗК з’ясувало, що нардеп Олесь Довгий від “Волі народу” не зазначив у декларації за 2015 рік у розділі “Об’єкти нерухомості” відомості про квартиру в Києві, якою користується його дружина і яка є фактичним місцем проживання О.Довгого.
Джерело: https://www.chesno.org/politician/21554/

Наскільки довга дружба Олесь Довгого з Порошенком і Кононенком?

У 2009 році Київрада на чолі з Олесем Довгим через ланцюжок фіктивних підприємств безкоштовно передала дві земельні ділянки площею загалом у гектар у центрі столиці структурам Петра Порошенка та Ігоря Кононенка (повідомляють журналісти програми “Схеми” Радіо Свобода). За підрахунками журналістів, міський бюджет не отримав близько 25 млн. доларів, саме такою була їх вартість на той момент. Восени 2003 року було утворене ТОВ “Зеленбудсервіс-К”. Це підприємство стало інвестором будівництва нової бази для Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Печерського району за адресою Залізничне шосе, 61. Кононенко у 2006 році сам увійшов до числа його засновників, а наступного року ТОВ було перетворене на обслуговуючий кооператив з аналогічною назвою та тим самим номером ЄДРПОУ. В 2008 році будівництво було завершене, комунальники переїхали на нову базу, звільнивши дві ділянки по вул. Радіальній, 5.

23 квітня 2009 року депутатська більшість Київради проголосувала за безкоштовну передачу двох земельних ділянок обслуговуючому кооперативу “Зеленбудсервіс-К” (Кононенко). За словами юриста та правозахисника, Олександра Дядюка, за законом створити житлово-будівельний кооператив мають право лише особи, що потребують поліпшення житла, тобто стоять на квартирному обліку. Журналісти “Схем” Радіо Свобода подали запит до Департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА і дізнались, що жоден з 12 членів кооперативу не перебував на квартирному обліку. До цієї історії причетний тодішній секретар Київради Олесь Довгий, який надав згоду на розробку документації з передачі ділянок у власність кооперативу.
Джерело: https://www.chesno.org/politician/21554/

Чи брав О.Довгий участь у дерибані столичної землі?

В червні 2017 року Генеральний прокурор Юрій Луценко передав подання Спеціальної антикорупційної прокуратури про зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого до Верховної Ради. У поданні мова йде про те, що в період з 2007 по 2009 роки він спільно зі службовими особами Головного управління земельних ресурсів Києва та іншими особами забезпечив 1 жовтня 2007 року ухвалення депутатами рішення щодо незаконної передачі землі. Зокрема і на Жуковому острові.
У результаті вказаних незаконних дій, згідно довідки Державної інспекції сільського господарства у м. Києві, було спричинено збитки в розмірі 81 726 691 грн.
За інформацією інтернет-видань КорреспонденТ.net та Українська правда, 1 жовтня 2007 року відбулося засідання Київської міської ради, під час якого було виділено київської землі загальною площею приблизно у 2 тис.га та, за оцінкою видання “КорреспонденТ.net”, загальною вартістю близько 10 млрд. грн. На той момент Олесь Довгий займав посаду секретаря Київської міської ради.
Водночас, як повідомляють видання, Довгий нібито мав стосунок до оздоровчого центру “Сесіль”, якому на зазначеному засіданні було виділено більше 7 га землі на Жуковому острові. Як пізніше повідомляла “Українська правда”, посилаючись на підготовлену КМУ Довідку про проведення аналізу роботи Київської міської державної адміністрації, 18 житлових кооперативів, яким було передано землю на цьому засіданні, нібито були фіктивними та оформленими на підставних осіб, переважно студентів.

Як нагадує сайт “ТСН”, 11 червня 2009 року Київська міська рада роздала 100 гектарів землі вартістю у 1,5 млрд гривень у Пущі-Водиці, Кончі-Заспі та Святошині. При цьому земельний аукціон не проводився, оскільки, за словами представників влади, аукціон неможливий через низький попит на землю. Крім того, всі проекти рішень про виділення земель були закодовані. Керівник Київзему Олександр Луцький заперечив звинувачення: “Землю одержали кияни, які мають право на 10 соток. Закодували тому, що розголошувати їх прізвища не маємо права”.

Київрада і раніше роздавала муніціпальні землі. 1 жовтня 2007 року, на сесії Київради з порушеннями регламенту було роздано в цілому 300 ділянок на 10 млрд. доларів. Це рішення стало найбільшим земельним скандалом в країні. А на той момент Олесь Довгий займав посаду секретаря Київської міської ради.
Джерело: https://www.chesno.org/politician/21554/

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ