Человек не терпит насилия!

Слідчі Личаківського відділку поліції покривають оборудки лабораторії «Медіс»?

Скандал навколо сумнівної діяльності львівської лабораторії «Медіс» набирає обертів. Мало не щодня з’являються нові підтвердження того, як цинічно та підло ця лабораторія дурить своїх пацієнтів та наражає на небезпеку жителів міста. Але, не дивлячись на обурення львів’ян та їхню вимогу нарешті зупинити свавілля медичних ділків, місцева поліція досі бездіє. Більше того – схоже, що поліцейські відкрили справжнє полювання на тих, хто заважає «Медісу» й надалі втілювати свої афери в життя.

Ще у квітні цього року я розповідав, що мешканці одного з житлових будинків по вул. Некрасова 35-В в місті Львові повідомили мені, що на першому поверсі їхнього будинку знаходиться лабораторія «Медіс». Люди були серйозно занепокоєні, що за їхніми стінами проводяться дослідження з небезпечними хімікатами, щодня туди-сюди переносяться біоматеріали з різними вірусами, і у випадку якоїсь надзвичайної ситуації все це може створити загрозу для здоров’я їхніх родин. Тому мене попросили розібратися, на яких підставах лабораторія здійснює діяльність в цьому будинку.

Те, що «Медіс» знаходиться в приміщенні багатоквартирного будинку, мене дуже здивувало. Адже Державними будівельними нормами України категорично заборонено розміщення лабораторій в будівлях, де проживають люди. Та, як ми вже зрозуміли, закони «Медісу» читати ніколи. Але відповідати людям на їхні питання, як би не хотілося, а доведеться. Тож я вирішив поїхати до лабораторії і задати ці питання особисто керівництву.

Та на конструктивний діалог та адекватну відповідь я сподівався марно. Схоже, що висловлювати свою думку тут звикли лише за допомогою неадекватних тітушок. Мені не те що пояснювати нічого не стали, а просто силою випхали з приміщення. А через деякий час «Медіс» написав на мене заяву до Личаківського відділку поліції. Мовляв, я своїм візитом та простими запитаннями «заважав їм здійснювати господарську діяльність» (докладніше про так звану діяльність цієї лабораторії ви можете дізнатись в моїх попередніх статтях).

Та не дивлячись на абсурдність звинувачень та очевидну спробу «Медісу» позбутися незручного активіста, поліція віднеслась до цієї заяви неабияк серйозно. Весь цей час мене мало не щодня викликають на всеможливі допити, просять дати одні й ті самі пояснення по декілька разів, здійснюють моральний тиск. Мені здається, якщо б поліція з таким захватом та відданістю підходила до розслідувань справжніх злочинів, рівень злочинності в Україні впав би до нуля. Але, схоже, фантазія та кмітливість у наших поліцейських прокидається тільки тоді, коли вони чують під своїми столами шелест зелених папірців.

І, схоже, що слідчі Личаківського відділку поліції до такого шелесту звикли. Саме з цих причин, на мою думку, вони навмисно відволікають мене від розслідування щодо «Медісу».

Мої здогадки підтверджує і те, що, з головою поринувши в боротьбу з моєю громадською діяльністю, поліція фактично закрила очі на оборудки цієї лабораторії. Уявіть, не дивлячись на те, що заяви стосовно виявлених мною порушень в «Медісі» я подав ще в лютому, мене досі ні разу не викликали для дачі пояснень по справі. Жодної інформації про початок розслідування я теж не отримував. Тому не здивуюсь, якщо мої заяви лежать запилені в столі слідчого, який чекає чергових вказівок від керівництва «Медісу».

Що ж, уже традиційно правоохоронні органи демонструють свій непрофесіоналізм та заангажованість, а наслідки від цього маємо страшні – Львів продовжує перетворюватись на смітник, а мешканці міста щодня наражаються на небезпеку зараження через інфіковані аналізи в маршрутках та смітниках. Цікаво, а самі поліцейські не переживають з приводу того, що їхнім дітям ще жити в цьому місті? Чи, можливо, сподіваються, що грошей, отриманих від медичних ділків, вистачить, щоб втекти за кордон?

У цій ситуації хочеться сказати одне – якщо нова влада насправді вирішила оголосити війну корупційним зв’язкам та круговій поруці в країні, саме час виконати свої обіцянки та зупинити свавілля медичної мафії у Львові. А поки ми, громадськість, боремося проти цієї закоренілої системи лише власними зусиллями. І будемо боротися до кінця.

Едуард Синяговський
Голова ГО «Рух за чесну медицину»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ