Человек не терпит насилия!

Військові прокурори Західного регіону та ДБР!

Відповідно до п. 2 с. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.
Однак, посадові особи військової прокуратури, з якими хочемо Вас познайомити у вказаній статті зовсім забули основний Закон та присягу, яку вони давали.
Історія вказаних постатей почалась з призначення Сенюка Олега Володимировича на посаду військового прокурора Дарницького гарнізону Центрального регіону України. Призначившись, останній почав шукати кадри, які будуть беззастережно виконувати його вказівки, направлені на систематичне незаконне збагачення. Довго шукати не прийшлось та він примітив двох новопризначених слідчих – Савинця Владислава Васильовича та Сулейманова Нарімана Ресутовича.
«Плідно» попрацювавши на вказаних посадах, останні зрозуміли, що Дарницького гарнізону їм вже мало та домовились про призначення в військову прокуратуру Західного регіону України. Сенюк О.В., зайнявши посаду керівника вказаної структури, за собою перетягнув Савинця В.В. на посаду прокурора Львівського гарнізону, який фактично виконує функцію «гаманця» та Сулейманова Н.Р. на посаду начальника слідчого управління, в якості грубої процесуальної сили. Крім того, вже працюючи в військовій прокуратурі Західного регіону України вони підібрали «слухняну» команду, у тому числі в обличчі прокурора Куманського Остапа Павловича. Затвердивши свою команду, вказані постаті почали здійснювати давню мрію стати заможними та впливовими.
Так, 28 лютого 2016 року, військова прокуратура Західного регіону України відрапортувала, що під час чергового одержання неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів США затримала службових осіб митного поста «Львів-аеропорт» Львівської митниці. Останні стверджували, що посадовці отримали хабарів на загальну суму понад 10 тис. доларів США та задокументовано понад 60 фактів систематичного вимагання та одержання службовим особами митного поста «Львів-аеропорт» неправомірної вигоди. Однак, всупереч вказаній інформації, матеріалам кримінального провадження, завдяки чуду та великій любові до національної валюти США, наші герої скеровують до суду тільки інспектора митного поста «Львів-аеропорт» Львівської митниці (читати – цап відбувайло) за ч. 1 ст. 368 КК України. Чому не прийнято законного рішення по інших 60 фактів систематичного вимагання та одержання службовим особами митного поста «Львів-аеропорт» неправомірної вигоди залишається тільки здогадуватись.
Ще один дуже знаковий показник професійності вищевказаних військових прокурорів є кримінальне провадження по обвинуваченню колишнього директора ДП «Львівський бронетанковий завод».
Нагадаємо, що в листопаді 2015 року військова прокуратура Західного регіону України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього директора ДП «Львівський бронетанковий завод» у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Його підозрювали в привласненні 2 млн. грн. У прокуратурі повідомили, що ці кошти призначалися для ремонту військової техніки. У жовтні 2015 року суд заарештував екс-директора Львівського бронетанкового заводу, призначивши заставу в 30 млн. грн.
Однак знов вказана команда любителів зелених банкнот змінює в суді обвинувачення з ч. 5 ст. 191 КК України (особливо тяжкого корупційного злочину), за який передбачається безальтернативна відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна на дуже лояльну ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).
За результатом вказаної махінації Сихівський районний суд м. Львова визнав винним екс-директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця і звільнив останнього від відбування основного покарання, встановивши іспитовий строк 3 роки та зобов’язав його сплатити штраф у розмірі 11 тис. 900 грн.
На цьому пригоди військових заробітчан не закінчились. Так
у березні 2017 року браві прокурори військової прокуратури Західного регіону України знов відрапортували, що заступника начальника Львівської митниці Володимир Шокало затримали на автостоянці у м. Львові під час передачі хабара в тубусі з-під віскі військовому прокурору Владиславу Савинцю і заступнику начальника відділу управління захисту економіки Нацполіції області Святославу Боброву. Володимир Шокало намагався домовитися з правоохоронцями про те, щоб ті не залучали його до відповідальності і закрили кримінальні провадження про виявлені факти щомісячних хабарів від підлеглих митників за сприяння в просуванні по службі і переміщення контрабанди.
Цікаво, що військовий прокурор Савинець в суді заявив, що Шокало пропонував їм не 40, а 10 тис. доларів хабара, а також в подальшому щомісячні платежі в такому ж розмірі. Генпрокурор Юрій Луценко в день затримання Шокало відзвітував в себе в Facebook, що митник передавав 40 тис. доларів хабара.
Однак, отримавши різницю в 30 тис. доларів США, наші військові прокурори змінюють заступнику начальника Львівської митниці Володимиру Шокало обвинувачення з ч. 3 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб), яке карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої на ч. 1 ст. 369-2 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди особі, яка пропонує чи обіцяє (погоджується) за таку вигоду або за надання такої вигоди третій особі вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави), що передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років. На кого останні керівники військової прокуратури і відділу управління захисту економіки Нацполіції області повинні були впливати, залишається загадкою.
За результатом вказаної спецоперації, вироком Сихівського райсуду м. Львова замість тюремного терміну корупціонер отримав штраф в 8,5 тис. грн. Що цікаво, що тільки після втручання Генпрокурор Юрія Луценко, військові прокурори подали апеляцію на своє ж рішення про зміну обвинувачення.
Вищевказані посадові особи військової прокуратури Західного регіону України дуже добре знають фразу, що «Не в грошах щастя, а в їх кількості». Так, продовжуючи свій професійних шлях, останні знов похвалились своїми здобутками, що 09 грудня 2017 року Шевченківський райсуд м. Львова заарештував на 60 діб організатора схеми «приватний кордон» у Закарпатській області – Атіллу Горвата із альтернативою внесення застави в 30 млн. грн. Також славнозвісний військовий прокурор Західного регіону Наріман Сулейманов зазначив, що в ході обшуків у фігурантів вилучено понад 100 тисяч доларів США, близько 10 тисяч євро, близько 217 тисяч гривень, 161 тисячу угорських форинтів, наркотичні засоби — канабіс, зброю, боєприпаси для неї, гранати, документи щодо відчуження земельних ділянок. Однак знов удача спіткали цих горе прокурорів та отримавши відповідний «калим» Військова прокуратура просить обрати Горвату запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Однак апеляційний суд відхилив цю скаргу прокуратури та відмовився арештовувати Атіллу Горвата. Які результати вказаної справи залишається тільки здогадуватись.
Ще багато можна говорити про меркантильну сторону вищевказаних прокурорів та не треба забувати, що останні у своїх діяльності готові йти навіть на кримінал заради виконання поставлених задач.
Так, прокуратура Луганської області розслідує кримінальні провадження відносно Сулейманова Нарімана Ресутовича та Куманського Остапа Павловича, які 28.06.2017 затримали у м. Рівне героїв АТО Стрільця С.М., Горбачова О.О. та 30.06.2017, за спливом 72 годин після затримання та не обрання Старобільським районним судом Луганської області в судовому засіданні запобіжного заходу, надали незаконну вказівку помістити вищевказаних осіб до ІТТ ГУ НП в Луганській області.
Одночасно, вищевказані посадові особи прокуратури, розуміючи, що ера свавілля військової прокуратури закінчується всіма силами рвуться продовжити свою бурхливу діяльність в новоствореному та не заплямованому правоохоронному органі – Державному бюро розслідувань.
Так, вказані особи, як один, подались на керівні посади до Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові. Навіть один з них – Савинець В.В., вже рекомендований до призначення на посаду першого заступника начальника вказаного управління. Інші дієві особи не пройшовши навіть співбесіду в конкурсній комісії, незважаючи на заборону звільнення військовослужбовців під час проведення АТО, в обхід вказаного, вже подали документи на військово-лікарську комісію, з метою встановлення їх непридатності військовій службі та подальшого звільнення з ЗСУ.
Залишається тільки сподіватись на високу державницьку позицію керівництва ДБР, яке зможе розпізнати пухлину на здоровому організмі.

З метою обгрунтування вищевказаного, публікуємо наступні ссилки:
1. Митний пост «Львів-аеропорт»

https://tsn.ua/ukrayina/u-lvivskomu-aeroporti-zatrimali-mitn ikiv-yaki-nabrali-habariv-na-10-tis-600610.html

https://ukr.lb.ua/society/201 6/02/28/329097_mitniki_posta_lvivaeroport.html

http://www.reyestr.court.gov. ua/Review/56141132

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/56506196

  1. Льві вський бронетанковий завод

https://tsn.ua/ato/eks-kerivnik-lvivskogo-bronetankovogo-zavodu-privlas niv-milyoni-griven-dlya-remontu-tehniki-z-ato-504787.html

https://zaxid.net/u _spravi_eksdirektora_lvivskogo_bronetankovogo_zavodu_zasluhali_svidkiv_n1377418

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/53775053

http://www.reyestr.court. gov.ua/Review/57798693

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/62615408

htt p://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64308202

https://zik.ua/news/2016/06/16/l utsenko_vidchytav_matiosa_i_dav_yomu_100_dniv_709009

  1. Затримання заступника начальника Львівської митниці Шокала

https://galinfo.com.ua/news/zastupnyk_nachalnyka_lvivskoi_mytnytsi_yak omu_vchetvero_zmenshyly_rozmir_habara_vidbuvsya_shtrafom_268793.html

https:// www.pravda.com.ua/news/2017/09/7/7154301

http://reyestr.court.gov.ua/Review/6 5485148

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/68057848

http://www.reyestr .court.gov.ua/Review/68563242

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/71415312

  1. Атілла Горват

https://www.pravda.com.ua/news/2017/12/12/7165306/

https://tsn.ua/u krayina/specoperaciya-zakarpatti-scho-vidomo-pro-korolya-kontrabandi-yakiy-volod iv-privatnim-kordonom-1042265.html

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/708 50600

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/71391535

http://www.reyestr.c ourt.gov.ua/Review/72814107

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/73328944

https://zaxid.net/apelyatsiyniy_sud_lvivshhini_vidmovivsya_areshtuvati_organiz atora_privatnogo_kordonu_na_zakarpatti_n1447173

http://gordonua.com/news/loca lnews/apellyacionnyy-sud-otpustil-podozrevaemogo-v-organizacii-chastnoy-granicy- v-zakarpate-228322.html

  1. Незаконне утримання Стрільця С.М., Горбачова О.О.

http://178.238.229.34:8069/blog/3/post/9464

https://www.volynnews.com /news/society/na-luhanshchyni-pryvatne-sudylyshche-nad-chotyrma-viyskovymy-51-oy i-omb/

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67921036

http://www.reyestr. court.gov.ua/Review/67920989

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67478994

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/67479012

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ