Человек не терпит насилия!

Міноборони продовжує суди з нечесними орендарями військового майна

Міністерство оборони України подало до суду на Спільне підприємство ТОВ «Сапсан-спорт», щоб повернути нерухоме майно та землі оборони в Броварах. Справа у тому, що фірма неодноразово порушувала умови договору оренди та самовільно захоплювала земельні ділянки, за які не сплачувала відповідні кошти. Більше того, коли закінчився строк оренди СП ТОВ «Сапсан-спорт» відмовилося повертати майно оборонному відомству.

Так, приватна фірма орендує в Міноборони майже 20 будівель і споруд на території військового містечка № 201 у місті Бровари ще з 1999 року. Відповідно до договору між Київським квартирно-експлуатаційним управлінням та СП ТОВ «Сапсан-спорт», фірма орендувала спочатку 7893 кв. м. Згодом, у 2005 році відповідно до додаткової угоди займана площа зменшилася до 4355 кв. м. Але по факту фірма «Сапсан-Спорт» й далі безпідставно займає додаткову площу 3774,8 кв м, від якої раніше «відмовилася». І що цікаво, цим наносяться збитки Міноборони, бо гроші виручені від оренди мали б піти на Збройні Сили України.

Строк дії договору вийшов ще 17 травня 2017 року. Втім, фірма й далі продовжує користуватися військовим майном відомства в комерційних цілях. Інакше кажучи – заробляє гроші, а відповідні ресурси за оренду не сплачує. Варто додати, що сама земельна ділянка, на якій знаходяться будівлі, в оренду взагалі не передавалася. Зараз її фактично окупувало керівництво «Сапсан-спорт».

За результатами проведеного комісійного обстеження нерухомого військового майна представниками Київського КЕУ та Головного КЕУ Збройних Сил України, було встановлено істотні порушення умов договору орендарем «Сапсан-спорт». Під час обстеження було встановлено неналежне використання та утримання багатьох об’єктів оренди. Орендар робив добудови, не проводив відповідні ремонти, використовував в господарській і комерційній діяльності військове майно, яке не є предметом оренди. Якщо простими словами, то ви, наприклад, здали в оренду одну кімнату своєї квартири, а орендар окупував інші кімнати та ще й відмовляється платити. Вкрай неприємна ситуація.

Також під час комісійного обстеження було виявлено самовільне використання «Сапсан-спорт» земельної ділянки, яка не має відношення до договору оренди, орієнтовною загальною площею 2,4 га, та на якій самовільно встановлені тимчасові споруди.
Слід зауважити, що на звернення «Сапсан-спорт» стосовно продовження договору на більш довгостроковий термін, Міноборони, враховуючи порушення умов договору та самовільне використання земель оборони, не захотіло продовжувати строк дії цього договору оренди. І після цього в «Сапсан-спорт» ще й дивуються, чому відомство не хоче мати з ними справи.

Міноборони пропонувало «Сапсан-спорт» у відповідності до законодавства повернути нерухоме військове майна, яке перебувало в оренді, та звільнити земельні ділянки військового містечка № 201.

Натомість, на момент закінчення строку дії договору оренди, вищезазначені порушення не усунуті, а «Сапсан-спорт» продовжує безпідставно використовувати землі оборони та користуватися військовим майном.

Оборонне відомство вирішило адекватно реагувати на таку ситуацію – подало позов до суду щодо зобов’язання СП ТОВ «Сапсан-спорт» повернути нерухоме військове майно. Господарський суд Київської області призначив справу до розгляду на 17 липня.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ