Человек не терпит насилия!

Під Міненерговугілля громадські активісти вимагали роз’яснень щодо ситуації на Южно-Українській АЕС

3Зранку, 29 червня активісти ГО «Відповідальна Миколаївщина» провели акцію під будівлею Міністерства енергетики та вугільної промисловості України в Києві. Представники громадськості вимагали роз’яснень щодо ситуації, яка склалась на Южно-Українській атомній електростанції.

Зокрема, йдеться про експериментальне використання американського палива Westinghouse на реакторах Южно-Української АЕС, які вже відпрацювали свій проектний термін. Так, за словами представника Громадської організації «Відповідальна Миколаївщина» Олександра Хіміна у ЗМІ неодноразово з’являлася інформація про проблеми з якістю тестового палива. «У 2012 р. це призвело до зупинки реактора та заборони використання палива Westinghouse, але згодом експеримент продовжили і нещодавно американські ЗМІ розповсюдили інформацію про виявлення нових проблем з цим паливом у 2015 р.», — наголошують громадські активісти.

Проте офіційні джерела нашої держави вважають за краще не помічати цих фактів та ігнорують неодноразові звернення громадськості за роз’ясненнями з цього приводу. Ситуація погіршується ще й через те, що контроль за якістю палива та безпекою його використання на ЮУАЕС повністю здійснюється представниками компанії Westinghouse, яка є головною зацікавленою стороною.

2

«Вони не тільки мають змогу на свій розсуд вирішувати чи відповідає їх паливо вимогам безпеки, та ще й отримують за таку «об’єктивну і незалежну перевірку» гроші від компанії «Енергоатом». У той час як працівники ЮУАЕС тривалий час майже зовсім усунуті від контролю за якістю цього палива», — повідомив Хімін.

4

«Ми не хочемо бути піддослідними щурами і вимагаємо прозорості в роботі ЮУАЕС, хочемо щоб нас інформували про результати всіх тестів і експериментів, які проводяться на станції. Ми живемо в цьому регіоні і хочемо знати, що тут відбувається, чим ми дихаємо, та яку воду п’ємо», — каже Хімін.

1

Активісти не раз зверталися до керівництва станції та Миколаївської області, а також до керівництва «Енергоатому», вимагаючи дати відповідь на свої запитання та інформувати громадськість у подальшому. Однак, зворотного зв’язку так і не отримали. Відтак, каже Олександр Хімін, вимушені були звернутися до профільного міністерства.

6

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ