Человек не терпит насилия!

МВС відмовляє своїм пенсіонерам

МІНІСТЕРСТВО
ВНУТРІШНІХ СПРАВ
УКРАЇНИ
Департамент фінансово-облікової політики
вул. Богомольця, 10, м. Київ-24, 01601, Гончар Микола Степанович
тел. 256-0333 www.mvs.gov.ua ––––––––––
08 квітня 2016 року № 15/2-Г-497 м. К1ровоград, 25031

У Департаменті фіансово-облікової політики МВС України, за дорученням керівництва Міністерства, розглянуто Ваше звернення стосовно перерахунку пенсій пенсіонерам з числа колишніх осіб рядового і начальницького складу з грошового забезпечення поліцейських.
У межах компетенції повідмляємо, що відповідно до частини 4 статті 63 Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (далі — Закон) усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, або у зв’язку із введениям для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, установлених законодавством. Перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення права на перерахунок пенсій і проводиться в порядку, установленому Кабінетом Міністрів України, у строки, передбачені частиною другою статті 51 цього Закону.
Згідно з пунктом 1 Порядку проведения перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 13 лютого 2008 року № 45, перерахунок раніше призначених відповідно до цього Закону пенсій проводиться в разі прийняття рішення Кабінетом Міністрів України про зміну розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення для відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, або у зв’язку із введенням для них нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, установлених законодавством.
Законом України від 23 грудня 2015 року № 900-УШ статтю 63 Закону було доповнено новою частиною, відповідно до якої перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції), які мають право на пенсійне забезпечення або одержують пенсію на умовах цього Закону, здіснюється з урахуванням вид1в грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, установлених законодавством для поліцейських.
Відповідно до абзацу 2 пункту 2 рішення Конституційного Суду України від 09 лютого 1999 року № 1-рп/99, за загальновизнаним принципом права закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі. Цей принцип закріплений у частині першій статті 58 Конституції України, згідно з якою дію нормативно-правового акта в часі треба розуміти так, що вона починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з утратою ним чинности, тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.
У зв’язку з цим вищезазначені положення частини третьої статті 63 Закону щодо перерахунку пенсій колишнім особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції) з урахуванням видів грошового забезпечення, установлених законодавством для поліцейських, застосовуються до правовідносин, що виникли після набрання чинності Законом Украни від 23 грудня 2015 року № 900-VIII, а саме після 29 грудня 2015 року.
Постанова Кабінету Мінстрів України від 11 листопада 2015 року № 988 набрала чинності 02 грудня 2015 року, тобто до прийняття і набрання чинності Законом України від 23 грудня 2015 року № 900-VIII. Тому факт її прийнятгя не породжує підстав для проведения перерахунку пенсій особам з числа колишніх працівників міліції. Інших актів Уряду, якими б зміювалися розміри чи вводилися нові види грошового забезпечення поліцейських, не прийнято.
Крім того, постанову Кабінету Міністрів України не можна розглядати як акт, яким було змінено розмір і види грошового забезпечення для поліцейських (як цього вимагає положення статті 63 Закону), оскільки цим нормативно-правовим актом види і розмір грошового забезпечення поліцейських було встановлено вперше в історії української держави. До цього такої категорії працюючих узагалі не існувало.
Аналіз вищевикладеного свідчить, що на сьогодні для здійснення перерахунку пенсій пенсіонерам з числа колишніх осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, які отримують пенаю на підставі Закону, немае достатніх законних підстав.

Директор Департаменту С.М. Шевнін

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

71 ответ

  1. В 2016 году минимальная пенсия будет увеличиваться дважды, — Розенко

    А Министр социальной политики Украины Андрей Рева надеется, (здесь ключевое слово -НАДЕЯТЬСЯ) что за время его работы минимальные пенсии в Украине вырастут примерно втрое — до 3500 гривен

    https://www.rbc.ua/rus/news/2016-godu-minimalnaya-pensiya-budet-uvelic hivatsya-1467752431.html

  2. Не надо копировать сюда эти перлы от Розенко и Ревы т.к. всех, бывших с погонами пенсов,это никогда не касалось т.к. у них особый порядок начисления и перерассчета пенсий. КАРОЧЕ, смотрим меньше ТВ, а включаем… мозги, зачем делаются такие вбросы в эфир.

  3. ВВ правильно сказал, что включаем свои мозги и далее: пишимо заяви до МВС України про перерахунок пенсії відповідно до ч. 3 ст. 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 9 квітня 1992 pоку N 2262-XII, що усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за вказаним Законом, або у зв’язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством. Перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення права на перерахунок пенсій і провадиться у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, у строки, передбачені ч. 2 ст. 51 цього Закону. ПКМУ № 988 від 11.11.2015 та наказом МВС № 260 от 06.04.2016. змінено розмір грошового забезпечення для поліцейських.Тільки тоді буде перерахунок. Не чекайте рішення ВАСУ. Більше грошів пропиваєте. А на рекомендований лист грошей не має?

  4. Не надо кипишевать дорогой товарищ -“Не чекайте рішення ВАСУ. Більше грошів пропиваєте.” надо дождаться решения ВАСУ и последней инстанции! Если сейчас подать иск -затеняться это на год и больше. А так остается следить за процессом и ждать! Будет положительное решение-Всем писать заявы! Не надо кипишевать!!!!!(осталось 6-7мес)

  5. Надо всем пенсионерам силовикам бороться за перерасчет своих пенсий!!!! А не молчать пока они суки жируют!!!!

  6. Я адвокат, в административном суде Киева находится 4 дела про (вызнання бездияльносты КАБМИНА незаконною и зобовязання вчинити дии) речь идет про выдачу распоряжения в соответствии с законом 2262 про перерасчет пенсии.
    Решение суда будет в сентябре-октябре 2016.
    Прищучим любимый кабмин вместе.
    [email protected] 0677936151

  7. я адвокат Пономаренко И.А сейчас у меня 5 дел про “визнання бездіяльність неправомірною та зобовязання вчинити діі” 2 из которых в Киева против кабмина. следуещее заседание 15.09.2016 года (киевский админ суд). будет решение дам в интернет. только после зобовязання кабмина выдать роспоряжения можно будет добится пенсии. Под лежачий камень вода не течет. [email protected] ТАК СКОЛЬКО У ВАС ДЕЛ, ВЫ СНАЧАЛА ОПРЕДЕЛИТЕСЬ И РАЗБЕРИТЕСЬ В КОЛИЧЕСТВЕ ДЕЛ, А ПОСЛЕ ЭТОГО- СЕБЯ РЕКЛАМИРУЙТЕ.

  8. НИКОГДА!!!! перерасчета не будет!!!!! забудьте…иски только для туалета …не парьтесь и не напрягайтесь!!!

  9. Шановні пенсіонери і ветерани МВС та інші колеги, які отримують пенсію по Закону “Про пенсійне забезпечення….” Вчора мною на сайті https://petition.president.gov.ua/petition/28903 зареєстрована петиція “Про перерахунок пенсій пенсіонерам МВС України”.Петиція №22/028903-еп. Подана 14.09.2016 Прізвище, ім’я, по батькові автора (ініціатора): Худицький Михайло Васильович ТЕКСТ ЕЛЕКТРОННОЇ ПЕТИЦІЇ: Провести перерахунок пенсій пенсіонерам МВС з 01.01.2016 р. у відповідності до вимог Закону України № 2262-ХІІ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» та постанов Кабінету міністрів № 988 від 11 листопада 2015 року «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції» і № 947 від 18 листопада 2015 року «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року № 268». Прошу всіх, для кого це питання важливе, зареєструватись на цьому сайті (електронна адреса вказана вище)та проголосувати за дану петицію. Нам необхідно за 91 день зібрати 25 тисяч підписів на сайті. Це реально. Нас багато.Підключіть до голосування своїх друзів, знайомих, колег, рідних. Нехай реєструються та підтримають. Наша доля в наших руках, будьмо активними, та нехай допоможе нам Бог.

  10. Международный валютный фонд предлагает убрать спец пенсии (военные,судьи, прокуроры и так, д)дождались так что ждать какого-то перерасчет нечего соси
    т е
    лапу (программа черное зеркало депутаты),

  11. обоссыте одновременно 2 пальца… — Обоссал!. — ошибка, хотя бы один из пальцев должен быть обоссан, обоссыте одновременно 2 пальца…

  12. Шановні пенсіонери. Сьогодні отримав відповідь з Департаменту з фінансово-облікової політики МВС України, на соє звернення щодо перерахунку пенсії з урахуванням ст. 63 ЗУ « Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби….», ( далі Закон ) ЗУ від 23.12.2015 р. № 900 Постанови КМУ № 45 від 13.02.2008 р., Постанови від 11.11.2015 р. № 988. Із відповіді Департаменту випливає, (дослівно) « що з зазначених законів і постанов не можна розглядати як акт, яким було змінено розмір і види грошового забезпечення для поліцейських ( як цього вимагає положення статті 63 Закону ), оскільки цім нормативно-правовим актом види і розмір грошового забезпечення поліцейських було встановлено вперше в історії української держави. До цього такої категорії працюючих узагалі не існувало. Аналіз вищевикладеного свідчить, що на сьогодні для здійснення перерахунку пенсій пенсіонерам з числа колишніх осіб рядового і нач. складу ОВС, які отримують пенсію на підставі Закону, немає достатніх підстав. Додатково інформуємо, що таку ж позицію стосовно перерахунку пенсій колишнім працівникам ОВС висловлено Міністерством соціальної політики України у листі від 17 .06.2016 року № 8889/14-16/5.» Підпис директор Департаменту ФОП МВС України С.М. Шевнін.
    Таку відповідь отримав від нашого «ріднесенького» міністерства. А ви кажете «Україна це правова держава» її треба захищати. А як вона захищає пенсіонерів, які її захищали ? Мені особисто соромно за таке владу – вона банкрот, яка не платить за своїми векселям. При уряді Азарова також тяжко було з грошима, але в 2012 р. поетапно в три рази повишали пенсії. Однім словом ми попалі. Не з тим урядом, не в той час ми доживаємо свій вік.

  13. с 2004 года на пенсии, до сих пор вспоминаю те повышения от Азарова, Тимошенко и прочих, не злим тихим словом из нецензурной лексики… Могу продемонстрирвать докуетнально…

  14. Найти инициаторов этого конституционного ПОДАННЯ нетрудно, надо зайти на сайт КСУ, где видно что авторы какая-то организация ” Народний Антикоррупционный надзор”. Привожу текст полностью: при всем моем уважении, этот Цип’яшок уже не подполковник милиции, а подполковник милиции в отставке т.е. как все мы пенсионеры! Не знаю может ли это влиять на исход дела, но этот документ находится на стадии обработки в секретариате т.е. еще не принят к рассмотрению в КСУ т.е. его могут и вернуть по надуманным или по иным причинам авторам. Но будем надеяться на лучшее…. Конституційний суд України 01033 місто Київ, вул.Жилянська,14 В~теранів, інвалідів, та пенсіонерів органів внутрішніх справ України, колишніх співро­ бітників міліції міста Львова та області підписи яких в кількості ( 63). осіб для відповіді Цип»ящуку Анатолію Євгенійо­ вичу ‘ Клопотання до Конституційного суду України про необхідність офіційного тлумачення Конституції України, законі~ України,судової практики з метою забезпечення реалізації та захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина щодо пенсійног~ забезпечення колишніх працівників органів внутрішніх справ та членів їхніх сімей, пенсіонерів, які отримують пенсію у відповідності із Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб звільнених з військової служби та деяких інших осіб закон — 2262. 29 грудня 2015 року чинності набрав Закон України від 23 грудня 2015 року №900- 7 «Про внесення змін до .1:1:ецкнх Законів України, щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їх сімей, яким внесено зміни до статей 43,63 Закону-2262.Згідно яких перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу ОВС повинен здійснюватись з урахуванням видів грошового забезпечення, премій у розмірах, встановлених видів грошового забезпечення, премій у розмірах, встановлених для поліцейських національної поліції • Порядок проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону-2262, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 13.02.2008 року №45. Постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 року №988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції» визначено окладові розміри грошового забезпечення для поліцейських>>. Статею 102 Зако~у України від 2 липня 2015 року №580-8 «Про національну поліцію V-встановлено що пенсійне забезпечення поліцейських здійснюється в порядку та на умовах визначених Законом- 2262 пункт 5 розділу 11 «Прикінцевих та перехідних положень даного Закону доповнено абзацами другим та третім такого зміст. За колишніми працівниками міліції , у тому числі пенсіонерами, а також членами їхніх сімей, іншими особами зберігаються пільги, компенсації і гарантії передбачені чим законом для колишніх поліцейських, членів їхніх сімей, інших осіб. Право на отримання одноразової грошової допомоги, інших виплат, передбаченнх Законом України «Про міліцію)) зберігається і здійснюється в порядку, що дія до набрання чинності Законом України «Про національну поліцію)). Незважаючи на наявність вказаного законодавства, чинних підзаконних нормативно- правових актів, постанов уряду України, органи державної влади, та їх посадові особи, а саме міністерств соціальної політики, міністерства внутрішніх справ та Пенсійного фонду Україин, які відповідають за реалізацію державної політики в соціальн1н сфері , та в пенсійному забезпеченні, наділені _ повноваженнями на розробку нормативно- правових актів , трактують їх на свій розсуд, та відмовляються виконувати чинне законодавство, діють в порушення Конституції України , та постанов суддів України про як на наше переконання вони знають і повинні знати і виконання яких є обов))язковнмн всіма органами державної влади та їх посадовими особами. Постанова Житомирського обласного адміністративного суду від 11 травня 2016 року ( справа No 235 3038 15 а підтверджують, що вказані правові норми були чинними на день виникнення спору, тобто на 29.02.2016 року. Судом констатується що постановою КМУ від 11.11.2015 року внесено зміни та підвищено грошове забезпечення поліцейських, а також підтв~рджуються що колишній працівник міліції та пенсіонер органів внутрішніх справ має право на здійснення перерахунку розміру пенсії на підставі вказаної постанови. Суд вважає безпідставним доводи, про те, що Законом У країни від 23.12 2015 року №900-8 набув чинності після прийняття Постанови Кабінету Міністрів від 11.11.2015 року №988 в часі. Положення частини 1 ст 58 Конституціїї України про зворотну дію в часі законів та інших нормативно- правових актів, у випадках коли вони пом))якшують або скасовують відповідальність особи, стосується фізичних осіб і не поширюються на юридичних осіб. (Рішення Конституційного суду України від 9 лютого 1999 року №1 — рп-9~ (справа п.ро зворотну дію в часі законів та інших нормативно­ правових актів). Постановою Красноармійського районного суду Донецької області від 31травня2016 року встановлено, що постановами Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 року №988 та від 18.11.201_5 року №947 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 року №268 підтверджено встановлення високих розмірів грошового забеспеченння працівниками поліції за посадові оклади і спеціальні звання колишніх працівників органів внутрі~ніх справ, крім того судом підтверджено зміни, що є підставою для перерахунку пенсій, зобов))язано перерахувати пенсію з 1 січня 2016 року. Прошу високий суд: 1. Протлумачити норму закону щодо невідкладноrо перерахунку пенсій колишнім працівникам міліції у відповідності із rрошовим забезпеченням поліцейських національної поліції. 2.Рішення винести без нашої участі. 3. Врахувати постанови суддів У країни. До клопотання додаю : 1. Підписи до Конституційноrо Суду України в кількості ( 6_5)осіб на J аркуші. 2.Постанова Житомирськоrо окружноrо адміністративноrо суду від 11.05.2016 року по справі №806610lбр на ( 5 ) аркушах. З.Постанова Красноармійськоrо міськрайонноrо суду Донецької області від 31.05.2016 року по справі №235303815- к на ( !Т ) аркушах. 4. Копія листа Міністерства соціальної політики від 17.03.2016 року №31910-1639 від 29.03.2016 р.№4525 01.14.16 39; від 25.05.2016 року № 152-975 на ( ) аркушах. 5.Копія листа Міністерства внутрішніх справ України від 23 .03.2016 року № 152-975 на ( 2) аркушах. 6. Копія листа від 04.03.2016 року №04-1811-485 Верховної Ради України на ( J ) аркушах. 7.Копія листа Мінсоцполітики від 23.06.2016р №915414-1639 на ( { ) аркуші Від імені і за дорученням ( )осіб Ініціативної rрупи Представник ВГО Народний антикоруп­ Ційнийд наrляд ~Льв.обл. підпол­ ковник міліції._в«.thан ОВС Цип»ящук А.Є.

  15. Спасибо Шо меня процитировал и скопировал мой пост! Еще не все потеряно, пенсионеры МВС, т.к. движение может быть и от других силовых структур, потому что наипали всех. Как пример, сейчас прапорщик вн.сл без выслуги получает до 4-х тыс. за счет премий и доплат, а майор на пенсии только 3100 с максимальной выслугой! Будем надеяться на лучшее, а там как карты лягут…

  16. Ты нам не цитируй забугорных лидеров, в Украине и своих хватает. Воровали все,кто был у власти, начиная из СССР и будут воровать дальше, т.к. это в крови на генетическом уровне. Надеяться надо на лучшее в т.ч. и в пенсионном обеспечении т.к. только надеждой жив пенсионер.ШОТО было и хорошее при Януковиче, ШОТО плохое, как у всех. Совет- иди …по доброму отсель, коли даже себе ник не можешь придумать, а гавкаешь из под-воротни.

  17. Ты, для начала придумай как тебя обозначить т.к. мужики не прячуться,а бьют морду своим оппонентам, если они им не нравяться, пусть и виртуально, сучонок ты и ссыкун.

  18. Фигасе, у обидчивого старперчика пуканчик разорвало! С такими нервишками только кефирчик на ночь посасывать, а не виртуальным мордобитием увлекаться. А то не доживет храбрый верноподданный вертухайчик до фантастического повышения пенсиона, с таким то порваным пердаком. Впрочем по-любому ДЕНЕГ НЕТ И НЕ БУДЕТ НО ВЫ ДЕРЖИТЕСЬ! Слава Украине!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ