Человек не терпит насилия!

МВС відмовляє своїм пенсіонерам

МІНІСТЕРСТВО
ВНУТРІШНІХ СПРАВ
УКРАЇНИ
Департамент фінансово-облікової політики
вул. Богомольця, 10, м. Київ-24, 01601, Гончар Микола Степанович
тел. 256-0333 www.mvs.gov.ua ––––––––––
08 квітня 2016 року № 15/2-Г-497 м. К1ровоград, 25031

У Департаменті фіансово-облікової політики МВС України, за дорученням керівництва Міністерства, розглянуто Ваше звернення стосовно перерахунку пенсій пенсіонерам з числа колишніх осіб рядового і начальницького складу з грошового забезпечення поліцейських.
У межах компетенції повідмляємо, що відповідно до частини 4 статті 63 Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” (далі — Закон) усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, або у зв’язку із введениям для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, установлених законодавством. Перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення права на перерахунок пенсій і проводиться в порядку, установленому Кабінетом Міністрів України, у строки, передбачені частиною другою статті 51 цього Закону.
Згідно з пунктом 1 Порядку проведения перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 13 лютого 2008 року № 45, перерахунок раніше призначених відповідно до цього Закону пенсій проводиться в разі прийняття рішення Кабінетом Міністрів України про зміну розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення для відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, або у зв’язку із введенням для них нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, установлених законодавством.
Законом України від 23 грудня 2015 року № 900-УШ статтю 63 Закону було доповнено новою частиною, відповідно до якої перерахунок пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції), які мають право на пенсійне забезпечення або одержують пенсію на умовах цього Закону, здіснюється з урахуванням вид1в грошового забезпечення, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, установлених законодавством для поліцейських.
Відповідно до абзацу 2 пункту 2 рішення Конституційного Суду України від 09 лютого 1999 року № 1-рп/99, за загальновизнаним принципом права закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі. Цей принцип закріплений у частині першій статті 58 Конституції України, згідно з якою дію нормативно-правового акта в часі треба розуміти так, що вона починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з утратою ним чинности, тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце.
У зв’язку з цим вищезазначені положення частини третьої статті 63 Закону щодо перерахунку пенсій колишнім особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ України (міліції) з урахуванням видів грошового забезпечення, установлених законодавством для поліцейських, застосовуються до правовідносин, що виникли після набрання чинності Законом Украни від 23 грудня 2015 року № 900-VIII, а саме після 29 грудня 2015 року.
Постанова Кабінету Мінстрів України від 11 листопада 2015 року № 988 набрала чинності 02 грудня 2015 року, тобто до прийняття і набрання чинності Законом України від 23 грудня 2015 року № 900-VIII. Тому факт її прийнятгя не породжує підстав для проведения перерахунку пенсій особам з числа колишніх працівників міліції. Інших актів Уряду, якими б зміювалися розміри чи вводилися нові види грошового забезпечення поліцейських, не прийнято.
Крім того, постанову Кабінету Міністрів України не можна розглядати як акт, яким було змінено розмір і види грошового забезпечення для поліцейських (як цього вимагає положення статті 63 Закону), оскільки цим нормативно-правовим актом види і розмір грошового забезпечення поліцейських було встановлено вперше в історії української держави. До цього такої категорії працюючих узагалі не існувало.
Аналіз вищевикладеного свідчить, що на сьогодні для здійснення перерахунку пенсій пенсіонерам з числа колишніх осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, які отримують пенаю на підставі Закону, немае достатніх законних підстав.

Директор Департаменту С.М. Шевнін

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

71 ответ

  1. В МВД понимают принцип обратной силы закона? Она заключается в том, что пенсия пересчитывается с момента вступления закона в силу, а период с момента ввода окладов полицейских до периода вступления в силу закона, на основании которого пересчитываются пенсии, не учитывается для перерасчета. Начальнику, который подписал это письмо, следует обратно студентом в учебное заведение пойти, если не соображает то, что подписывает.

  2. Директор Департамента Шевнин С.М. изуродовал закон и наносит прямой существенный ущерб пенсионерам МВД, за что должен нести уголовную ответственность за злоупотребление своим должностным положением. Действительно, исходя с принципа обратной силы закона, пенсионерам не должны пересчитываться пенсии между периодом назначения окладов полицейским и вступлением в силу закона, но не более того. Поэтому пенсионерам МВД следует писать заявления в Генпрокуратуру о приживлении указанного лица к ответственности, который препятствует исполнению закона.

  3. Так значить і поліцейським робота в міліціі не повинна зараховуватись)) . Бидло і злодіі захопили владу в Украіні(

  4. Шевнин С.М. не мог пойти на нарушение закона без согласия сверху, следовательно пенсионерам МВД нечего надеяться, кроме как на самих себя. Эти господа понимают народ только тогда, когда он стучится к ним в двери.

  5. приняли в конце декабря закон, чтобы успокоить пенсионеров милиции, которые по областям начали выходить на митинги, пустили пыль в глаза, а теперь государство скрутило фигу им

  6. На соответствующей пенсионной ветке этого форума, я сто раз обьяснял на пальцах, что не будет повышения пенсий уже бывшим СМ по этим же причинам, что изложены в ответе из МВД. Согласно хронологии принятия Законов и подзаконных актов, связанных с полицией и милицией, то все на сегодня законно и телодвижения в суде ничего не дадут т.к. все было просчитано умными людьми из КМУ т.к. реально нет денег на эти пенсии. У бывших пенсов милиции есть шанс на перерасчет в дальнейшем, если только будет повышение денежного содержания полицейским, но не путем повышения премий и доплат.Когда это будет знает уже Гройсман и главарь МВД. То что в Киеве потолкалось 100 человек пенсионеров на митинге -это дало информационный повод в СМИ, но реально давно уже было задумано внести изменения в Закон о полиции 25 декабря и без этого т.н. митинга в результате многоходовой комбинации как наипать культурно пенсов. Кто еще не понял? Толчем воду дальше? Такая же муйня и со льготами по ст.22 , нет закона-нет льгот. Только не надо мне толкать статьи из Конституции Украины, мы не в той стране пока живет, где ее не нарушают.

  7. В Государстве Украина видать повышение соц.выплат, но не в обозримом будущем, из-за разгула клептомании и импотенции правоохранительных органов.

  8. В.В. — ты сопоставь высосанный с пальца ответ МВД и законодательство Украины, а потом умничай. Ответ МВД — это попытка подтасовать нежалание повышать пенсии путем создания видимости законности. Вот Кировоград выходит на митинги, а что в других областях то делается, один Кировоград не вытянет, это любому понятно. Если все будут надеяться на то, что его вопросы будет решать другой, то при любой власти народу будет доставаться фига, в то время когда наши олигархи у власти будут жировать.

  9. 20.04.2016 с утра дождь в Кировограде моросил, людей пришло десятков два с бывших пенсионеров — и сюрприз: площадь в центре города огорожена белой лентой с надписью о разлитой ртути. Ну совсем старые добрые времена возвращаются: то при Кучме в случае митингов минировали внезапно площади, чтоб был мотив не допускать народ, то теперь новая власть по старому действует.

  10. да, 20.04.2016 был запланирован митинг пенсионеров МВД, которых государство кидануло с перерасчетом пенсий

  11. Дебильному Директор Департаменту С.М. Шевнін
    раз вновь созданное отделение полиции то скинь всем бывшим ментам выслугу на 0 то то умник

  12. Э нет, он не дебильный, он целенаправленно изуродовал понятие обратной силы закона, чтобы своему словоблудию придать видимости законности и не платить пенсионерам. Но он действует по указанию свыше, с молчаливого согласия даже не Авакова, а бывшего его шефа с КМУ и указанию Администрации Президента.

  13. Может быть повторюсь, но тем не менее. В подразделениях ОВД Украины было порядка 300 000 атестованых должностей. Как правило большинство из них имели “высокое” юридическое образование. Сколько нас пенсионеров по всей Украине миллионов 5-6 ??? Неужели НАС НЕ УСЛЫШАТ ??? Если конечно мы захотим что то сказать… С таким количеством людей должны считаться, а если не поймут, то судебную систему мы запросто таки сможем умножить на ноль, завалив ее исками. А чем нам еще то на пенсии заниматься. Льгот нет, денег нет, про лекарства и медицину нужно забывать. Да и кировоградцев нужно поддержать. А то ведь если мы молчим, то выходит чувствуем за собой какую то провинность и потом разные провокаторы на форуме будут писать различную гадость и уводить в сторону от решения проблемы.

  14. к сожалению, до пенсии в МВД дорабатывали единицы. Нас пока еще живых пенсионеров милиции всего около 40 тысяч.

  15. Судя по всему , при такой “железной” логике при увеличении окладов полиции в будущем МВД также не будет делать перерасчет пенсий бывшим милиционерам, ссылаясь на то что уже новое постановление КМУ об увеличении окладов полиции не имеет обратной силы по отношению к Закону Украины от 23.12.2015 № 900-VIII. Эту клоунаду от МВД нужно прекращать. Во-первых, нужно обращаться в суды на МВД, которое своими действиями привело к тому, что 4 месяца не пересчитывается пенсия, чем принесен значительный матеральный и моральный ущерб каждому пенсионеру. Во вторых, нужно обращаться в Конституцийный Суд Украины относительно получения разъяснений соответствия клоунады МВД решению этого Суда от 09.02.1999 № 1-рп/99. Жаль, что МВД не понимает прописные истины о том, что отсутствия обратной силы закона распространяется на сферу влияния этого Закона, в данном случае на перерасчет пенсий за период до вступления в действия этого Закона, а не на действие Постановление КМУ от 11.11.2015 № 988 по отношению к пенсионерам согласно Закона Украины от 23.12.2015 № 900-VIII с периода вступления его в силу.

  16. Вполне согласен с коллегами, нужно как можно больше подавать исков на МВД.Я лично жду ответа с МВД, после чего безотлагательно направлю иск в Киевский админсуд. Интересно, а есть уже хоть какие результаты судебных решений по вопросу пересчета пенсий, может кто выложит.

  17. Когда-то Генрих Гиммлер сказал: Нет недостижимых целей, есть высокий коэффициент лени, недостаток смекалки и запас отговорок. До сих пор актуально…

  18. Ага, наверное от излечения лени и для привития смекалки он сгонял миллионы в концлагеря, а для любителей отговорок строил газовые камеры и крематории.Легко так рассуждать, когда на тебя работает столько рабов.Вопрос только кем ты окажешься в подобной ситуации- пушечным мясом на фронте, или рабом в концлагере. С утра на построении доживших до утра слушать рассуждения какого нибудь Геринга о жизни.

  19. шановні пенсіонери мвс чому ми називаемо на сході україни мешканців бандитами та сепаратистами ,мені здається що бандити і сепаратисти це в києві в адміністрації президента та кабінеті міністрів .гармати та зброю треба повернути проти них.а якщо ми будемо виступати проти них то і ми будемо сепаратистами .у нас в україні зараз 1937 рік.якщо поїхав в німечинну значть ти німецький шпигун.нам усім ясно що в 2014 році в украні був вчинений державний переворот .на даний час реформована поліція нічого не робить ,злочинність росте і зарплата за те що вони нічого не роблять також росте .

  20. А у меня такой случай, уволился с милиции раньше, но на пенсию только в 2016 пошёл, и о чудо пенсию мне назначили по милицейским окладам и званиям). А как же они ссылаются на то что закон не имеет обратной силы, если я ушёл на пенсию после принятия закона) Это клоунада)

  21. Пацаны, лучше дайте ссылку на исковое заявление или же на решения суда поэтому вопросу, я слышал что такое решения якобы есть в Житомирской области, а найти его не могу.

  22. Сергей, зайди на соответствующую здесь ветку “Форум сотрудников МВД”, а еще лучше на реальный форум сотрудников МВД, где есть много информации по этому вопросу в теме “Пенсионные вопросы”. Его можно читать анонимно т.е. без регистрации, но задавать вопросы можно только зарегистрировавшись. Щасти.

  23. Предлагаю атаковать МВД письмами, а за тем на основании их бредовых ответов готовить и направлять в суды иски по Житомиру уже есть положительные решения

    До Міністерства внутрішніх справ України
    01601, м. Київ-24, вул. Академіка Богомольця, 10
    Іванова Івана Івановича,
    що проживає за адресою: вул. _________________,
    м. ________________, 00000, номер мобільного телефону 000 000 00 00

    З А Я В А

    Я, Іванов Іван Іванович, 00.00.0000 року народження, в органах внутрішніх справ працював з 19___ по 20___ рік та пішов на пенсію за вислугою років з посади _______________________ Управління МВС України в _____________ській області у званні ___________ міліції, що безпосередньо підтверджує той факт, що я є пенсіонером МВС України.
    Враховуючи, що згідно діючого законодавства України забезпечення правового і соціального захисту пенсіонерів із числа військовослужбовців та осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, належить до сфери управління МВС України, то саме до Міністерства я звертаюся з приводу забезпечення гарантованого мого права на перерахунок пенсії.
    Так, відповідно до ч. 3 ст. 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» від 9 квітня 1992 pоку
    N 2262-XII (надалі — Закон N 2262-XII) усі призначені за цим Законом пенсії підлягають перерахунку у зв’язку зі зміною розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за вказаним Законом, або у зв’язку із введенням для зазначених категорій осіб нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (надбавок, доплат, підвищень) та премій у розмірах, встановлених законодавством. Перерахунок пенсій здійснюється на момент виникнення права на перерахунок пенсій і провадиться у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, у строки, передбачені ч. 2
    ст. 51 цього Закону.
    Як вбачається із зазначеної норми права, підставою для проведення перерахунку пенсії є фактична зміна розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення відповідних категорій військовослужбовців, проведена на підставі рішення суб’єкта владних повноважень, наділеного правом установлювати чи змінювати види грошового забезпечення військовослужбовців.
    За правилами п. 1 Порядку проведення перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2008 р. N 45 (надалі — Порядок N 45), перерахунок раніше призначених згідно із Законом N 2262-XII пенсій проводиться в разі прийняття рішення Кабінетом Міністрів України про зміну розміру хоча б одного з видів грошового забезпечення для відповідних категорій військовослужбовців, осіб, які мають право на пенсію за цим Законом.
    Вказане вище грошове забезпечення вже затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р. N 988 «Про грошове забезпечення поліцейських Національної поліції», а саме внесено зміни та підвищено грошове забезпечення поліцейських.
    Поряд з цим, незважаючи на те, що на сьогоднішній день поміняні окремі назви служб, але поліція так як і міліція зосталася в складі Міністерства внутрішніх справ України, при цьому законодавчо встановлена безпосередньо правонаступність відповідних звань: полковник міліції – полковник поліції, а згідно вимог абзацу другого розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Національну поліцію» (згідно із Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення гарантій соціального захисту колишніх працівників органів внутрішніх справ України та членів їхніх сімей» від 23 грудня 2015 року N 900-VIII (надалі — Закон N 900-VIII)) за колишніми працівниками міліції, у тому числі пенсіонерами зберігаються пільги, компенсації і гарантії, передбачені цим Законом для поліцейських. При цьому, як зазначено в статті 102 Закону України «Про Національну поліцію», пенсійне забезпечення поліцейських здійснюються також в порядку та на умовах, визначених Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
    Вважаю за необхідно зауважити, що в Рішенні Конституційного Суду України від 9 лютого 1999 року N 1-рп/99 (справа про зворотну дію в часі законів та інших нормативно-правових актів) зазначено, що дію нормативно-правового акта в часі треба розуміти так, що вона починається з моменту набрання цим актом чинності і припиняється з втратою ним чинності, тобто до події, факту застосовується той закон або інший нормативно-правовий акт, під час дії якого вони настали або мали місце. Положення частини першої статті 58 Конституції України про зворотну дію в часі законів та інших нормативно-правових актів у випадках, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи, стосується фізичних осіб і не поширюється на юридичних осіб.
    Тобто, на день набрання чинності Законом N900-VIII постанова Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2015 р. N 988 діяла і є чинною на сьогоднішній день, так як вказана постанова не вичерпала свою дію.
    При цьому також слід зазначити, що Конституційний Суд України в Рішенні від 6 липня 1999 року N 8-рп/99 у справі за конституційним поданням Міністерства внутрішніх справ України щодо офіційного тлумачення положень статті 5 Закону України «Про статус ветеранів військової служби і ветеранів органів внутрішніх справ та їх соціальний захист» (справа про ветеранів органів внутрішніх справ) прямо зазначив, що служба в органах внутрішніх справ має ряд специфічних властивостей, що повинно компенсуватись наявністю підвищених гарантій соціальної захищеності, тобто комплексом організаційно-правових та економічних заходів, спрямованих на забезпечення добробуту саме цієї категорії громадян як під час проходження служби в органах внутрішніх справ, так і після звільнення у запас або у відставку.
    За приписами пункту 2 Порядку N 45 про підстави проведення перерахунку пенсій пенсіонерам МВС відповідно до вимог законодавства Міністерство внутрішніх справ України, у п’ятиденний строк повинно повідомить Пенсійний фонд України. У п’ятиденний строк з моменту надходження зазначеного повідомлення Пенсійний фонд України повідомляє своїм головним управлінням про підстави для проведення перерахунку пенсій та про необхідність підготовки списків осіб, пенсії яких підлягають перерахунку (далі — списки).
    Головні управління Пенсійного фонду України складають у десятиденний строк із моменту надходження зазначеної інформації списки за встановленою формою та подають їх органам, які уповноваженні рішеннями керівників державних органів видавати довідки про розмір грошового забезпечення для перерахунку пенсій.
    На підставі списків уповноважені органи готують для перерахунку пенсії довідки про розмір грошового забезпечення кожної особи, зазначеної у списку, та в місячний строк подають їх Головним управлінням Пенсійного фонду України.
    Довідки видаються державним органом, з якого особи були звільнені зі служби, якщо інше не передбачено Порядком.
    Водночас незважаючи на те, що вищезазначені норми закону з питань пенсійного забезпечення своєчасно вступили в законну силу, які мали би надати можливість ще з 1 січня 2016 року одержати належну мені пенсію, на сьогоднішній день її перерахунок не здійснений, що відповідно наносить мені, як пенсіонеру МВС значну матеріально і моральну шкоду.
    Відповідно до ст. 1 Закону України «Про звернення громадян», громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов’язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.
    Згідно зі ст. 14 вказаного вище Закону, органи державної влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об’єднання громадян, посадові особи зобов’язані розглянути пропозиції (зауваження) та повідомити громадянина про результати розгляду.
    Відповідно до ст. 20 цього ж Закону, звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, невідкладно, але не пізніше п’ятнадцяти днів від дня їх отримання. Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п’яти днів.
    Враховуючи викладене, керуючись ст.1 Закону України «Про звернення громадян »,-

    П Р О Ш У :

    Негайно направити до органів Пенсійного фонду України інформації про зумовлені Постановою Кабінету Міністрів України N 988 від 11.11.2015 р. підстави проведення з 01.01.2016 перерахунку пенсії Іванову Івану Івановичу, 00.00.0000 р.н., номер особового рахунку: 000000/0000, а копію відповідного документа та результати розгляду мого звернення надіслати за адресою мого проживання.
    Додатки:
    1. Копія паспорта Іванов І.І. на 2 арк.
    2. Копія пенсійного посвідчення Іванов І.І. на 1 арк.

    00.00.0000 І.І.Іванов

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ