Человек не терпит насилия!

О борьбе с бандитизмом и «ворами в законе»

На фоне кампании по травле МВД незамеченным осталось то, что сейчас в парламенте будет рассматриваться законопроект под номером 1188. Это Закон Украины О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины (относительно установления уголовной ответственности для «воров в законе» и усиления ответственности за преступления, совершенные преступными группировками). Проект этого закона еще в ноябре прошлого года был подготовлен МВД и передан в Верховную Раду, где был доработан депутатами Геращенко, Еферомовой, Котвицким, Дзензерским, Тетеруком, Княжицким и водаым. Еще тогда, в ноябре 2014 года министр Арсен Аваков настаивал на скорейшем рассмотрении этого законопректа, так как уже тогда в Украина прогнозировался резкий рост числа ОПГ, и соответственно – лавинообразный рост числа тяжких преступлений. В этих условиях для правоохранителей было необходимо адаптировать законодательную базу к изменившимся условиям. Фактически, речь шла о том, что против Украины открыт второй криминальный фронт. Еще более опасный, в силу своей законспирированности, чем открытый бандитизм и терроризм на Востоке страны.

Дольше тянуть с принятием этого Закона уже нельзя. Так же как и с принятием Закона о национальной полиции.

Новизна закона не только в серьезно увеличенных сроках наказания (вплоть до пожизненного заключения) для участников преступных группировок и преступных сообществ, но и в обязательной конфискации имущества у бандитов. Также отдельно сформулировано что же такое «преступное сообщество» с упоминанием «связей в органах власти, местного самоуправления и судебной власти».

Принятие этого закона серьезно поможет правоохранителям бороться с бандами, которые сейчас плодятся как грибы после дождя. Кроме того, учитывая то, что в Грузии и в России уже давно приняты законы против «воров в законе» – Украина превратилась в своебразный курорт для этих граждан. После принятия этого закона, курорт превратится в карцер.

Медлить с этим нельзя. Криминальное нашествие не ожидается, оно уже началось.

Сергей Никонов, «ОРД»

Приложение:

Доопрацьований реєстр.№1188

Проект

вноситься народними депутатами України

А.Ю. Геращенко

І.О. Єфремовою

І.О. Котвіцьким

Д.В. Дзензерським

А.А. Тетеруком

М.Л. Княжицьким

В.В. водаим

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про внесення змін до деяких законодавчих актів України

(щодо встановлення кримінальної відповідальності для «злодіїв в законі» та посилення відповідальності за злочини, вчиненні злочинними угрупованнями)

Верховна Рада України постановляє:

І. Внести такі зміни до Кримінального кодексу України (Відомості Верховної Ради, 2001, № 25-26, ст. 131):

1. Частину третю статті 27 викласти у такій редакції:

«3. Організатором є особа, яка організувала вчинення злочину (злочинів) або керувала його (їх) підготовкою чи вчиненням. Організатором також є особа, яка утворила злочинне угруповання (організовану групу, злочинну організацію або злочинне співтовариство) або керувала нею, або особа, яка забезпечувала фінансування чи організовувала приховування злочинної діяльності організованої групи або злочинної організації чи злочинного співтовариства, у тому числі «злодій в законі» та інші керівні особи відповідно до ієрархії злочинного угруповання».

2. Назву статті 28 викласти у такій редакції:

«Стаття 28. Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, злочинним угрупованням (організованою групою, злочинною організацією, злочинним співтовариством)».

3. Статтю 28 доповнити частиною п’ятою такого змісту:

«5. Злочин визнається вчиненим злочинним співтовариством, якщо він скоєний стійким ієрархічним об’єднанням декількох осіб (сім і більше), члени якого або структурні частини якого за попередньою змовою, або без такої, але із розумінням того, що вчинення ними як самостійно так і у складі самостійно діючого угруповання будь-яких злочинів здійснюється під керуванням (управлінням) їх організаторів («злодіїв в законі»), які мають відповідний авторитет та/або відповідні зв’язки у злочинному середовищі (у тому числі екстремістського і терористичного спрямування), та/або з представниками органів державної влади, органів місцевого самоврядування, судів і які забезпечують розподіл сфер злочинного впливу, злочинних доходів, організаційного впорядкування злочинного угруповання, вирішують конфлікти у ньому та вчиняють інші дії, що забезпечують функціонування злочинного співтовариства, інших злочинних груп та їх членів, які входять до його складу.».

4. Пункт другий частини першої статті 67 викласти у такій редакції:

«2) вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою (частина друга статті 28), а також організованою групою, злочинною організацією, злочинним співтовариством (частина третя, четверта або п’ята статті 28);».

5. Частину першу статті 67 доповнити новим пунктом 2-1 такого змісту:

«2-1) вчинення злочину особою, яка є організатором («злодієм в законі») або іншою керівною особою відповідно до ієрархії злочинного угруповання (частина перша, друга або третя статті 255);».

6. Назву статті 255 викласти у такій редакції:

«Стаття 255. Створення злочинної організації, злочинного співтовариства або участь у них».

7. Абзац другий частини першої статті 255 викласти у такій редакції:

«караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.».

8. Частину другу статті 255 викласти у такій редакції:

«2. Створення злочинного співтовариства з метою вчинення будь-яких злочинів під керуванням їх організаторів («злодіїв в законі»), а також керівництво таким співтовариством або участь у ньому, або участь у злочинах, вчинюваних таким співтовариством, а також організація, керівництво, проведення чи сприяння зустрічі (сходці) представників злочинних угруповань для вирішення будь-яких питань функціонування злочинного співтовариства —

караються позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.».

9. Доповнити статтю 255 частиною третьою такого змісту:

«3. Дії, передбачені частиною першою цієї статті, якщо вони вчинені особою, яка входить до складу злочинного співтовариства –

караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.».

10. Доповнити статтю 255 частиною четвертою такого змісту :

«4. Дії, передбачені частиною першою та другою цієї статті, якщо вони вчинені особою, яка займає вище становище в злочинній ієрархії («злодій в законі») –

караються позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічним позбавленням волі з конфіскацією майна.».

11. Доповнити статтю 255 частиною п’ятою такого змісту:

«5. Звільняється від кримінальної відповідальності особа, крім організатора, керівника злочинної організації або злочинного співтовариства та «злодія в законі», за вчинення злочину, передбаченого частинами першою та другою цієї статті, якщо вона добровільно заявила про створення злочинної організації, злочинного співтовариства або участь у них та активно сприяла їх розкриттю.».

12. Доповнити статтю 255 приміткою першою такого змісту:

«Примітка 1. Злочинне співтовариство – стійке ієрархічне злочинне угруповання, організатором та керівником якого є «злодій в законі» і керування яким здійснюється на підставі його визнаних у кримінальному і тюремному середовищі авторитеті та інших ознак, що забезпечує йому та для всіх інших керівників організованих злочинних груп, злочинних організацій та членів зайняття злочинною діяльністю на професійній спеціалізованій основі по видах злочинів (професійна злочинність), а так само вирішення питань організаційної внутрішньої структури, розподілу сфер злочинного впливу та зв’язків у злочинному середовищі (у тому числі екстремістського і терористичного спрямування), та/або з представниками органів державної влади і місцевого самоврядування та судової влади, розподіл злочинних доходів та утримання злодійської каси, вирішення конфліктів серед членів та вчинення інших дій, що забезпечують функціонування злочинного співтовариства, та сприяють вчиненню злочинів членами, які входять до його складу.».

13. Доповнити статтю 255 приміткою другою такого змісту:

«Примітка 2. «Злодій в законі» – особа, яка є організатором і керівником злочинного співтовариства, що базується на достатньому авторитеті у кримінальному та тюремному середовищі, є активним прибічником кримінального способу життя та моралі, пов’язана обов’язком злочинного кодексу поведінки і традиціями кримінального світу, відносно якої формально виконано процедуру так званого коронування та керує іншими керівними особами злочинних угруповань відповідно до встановленої у злочинному товаристві ієрархії.».

ІІ. Внести такі зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2004, N 3-4, ст. 21):

1. Частину першу статті 140 доповнити абзацом восьмим такого змісту:

«чоловіки, засуджені до покарання за злочини як організатори злочинного співтовариства («злодії в законі»);»

2. В абзаці одинадцятому частини першої статті 140 словосполучення «створення злочинної організації;» викласти у такій редакції «створення злочинної організації, злочинного співтовариства або участь у них;».

ІІІ. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Голова Верховної Ради В.Б. Гройсман

України

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

39 ответов

  1. А прокремлёвская банда как раз в Киеве и обосновалась. Вы посмотрите какие подарки они сделали путлеру: Крым, Донбасс, сколько патриотов сгубили своим предательством в котлах. Бойцы Правого сектора на майдане сделали всю работу по свержению семейки, а Яроша оттёрли в сторону любители морковки и шоколада, кое кого убили(Музычко и пр..) кто сильно мешал. Теперь вот вообще ПС хотят поставить вне закона. Так кто же эти правители? Самая настоящая прокремлёвская банда. Со страной агрессором торгуют, бизнес в рашке имеют и не плохой. А нам всё “перемога-перемога-перемога…” делайте выводы. Сейчас троли кролика завизжат что единство нужно и пр. Ну-ну. Единство нужно, но без кроликов, пастырей и шоколадных жидов.

  2. Давно пора всю эту чесотку убрать!заполонили города всякое дерьмо,понапрдумывали себе прозвищ и легенд,а сами при виде убопа срутся в штаны!

  3. Так украины уже и нет, да и не было ни когда. Что сегодня называется украиной — порождение Ленина, Сталина и Хрущёва, да и этого уже по существу нет. Крым, Донбасс “положили” на кроликов, запад разделят Польша и соседи, а центр поделят Абама с Путиным и все будут довольны. А ты что думал? Глупышка, вас развели как последних идиотов.

  4. Украина была, есть и будет, а от рашистской пиндорАзии скоро останется меньший кусок ее европейской части. Так что разрабатывай свое очко козломордый чушка:))))

  5. Пока был убоп и в нем были ШНС., воры были более менее контролируемые( могу сказать за Луганск )
    Теперь мы в жопе, воры повылазили на бронетехнику и кричат лозунги.
    Это пипец.

  6. Бороться надо не с “ворами в законе”,а с “ворами законниками”,Кого я имею ввиду,На наше несчастье и несчастье всей неньки Украины из Одессы в Киев переселилось еще в правление Кучмы семейство Киваловых во главе с Сергеем Васильевичем Киваловым.Особенно он стал процветать и распоясался при Янукович.В Киев за “главным” подтянулись его родственники и подельники:две дочери с мужьями,ученики проверенные коррупционеры и даже преступники,которым он покровительствовал и укрывал от правосудия,за что они выполняли самые грязные поручения семейства Кивалова(см.ОРД статьи:”Мошенник под милицейской крышей”,форум криминала нет “Мелкий клоп Януковича осваивает нары в Лукьяновском СИЗО”).Некий Быцай Д.М.,который 28 апреля взят под стражу и находится в СИЗО-13,в течение 5-ти лет,пользуясь покровительством дочки Кивалова Ирины Ореховой,её мужа-прокурора Подольского района г.Киева С.Нечипоренко и ставленника Кивалова судьи Админсуда г.Киева Е.Аблова совершал многочисленные преступления.В то время в отношении Быцая было возбуждено 5 уголовных дел и благодаря коррупционной троице Орехова-Нечипоренко-Аблов все “улажены”Сейчас они подверглись люстрации,но битым всё равно неймется.Собирают деньги на. залог и подмазку следователя и судьи,Организуют снабжение Быцая в тюрьме:телефон,телевизор,холодильник,обеды из ресторана и т.д.Вот где мафия и воры,а вы беспокоитесь о каких-то ворах в законе.Пока у Кивалова и таких как он есть возможности влиять на правосудие ничего Украине не светит

  7. Не представляю Украину,Верховную Раду,органы местного самоуправления без воров в Законе и
    коррупции. Кто же будет править государством,разруливать ситуации,рекомендовать на пахана,т е должность президента,чмурить и шельмовать быдло,биомассу,казлов? Депутаты предлагают упорядочить законодательно этот вопрос,т е оставить их как блюстителей воровской чести.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ