Человек не терпит насилия!

КЕРІВНИК КІРОВОГРАДСЬКОГО ОБЛАВТОДОРУ – БАНАЛЬНИЙ КРАДІЙ, ЧИ МЕЦЕНАТ ЗА РАХУНОК ДЕРЖАВИ?

27 лютого 20015 року в Кіровограді відбулася нарада щодо стану автомобільних доріг Кіровоградської області. В роботі наради взяли участь начальник служби автомобільних доріг у Кіровоградській області, директор КП «Кіровоградський облавтодор», начальник управління Укртрансінспекції у Кіровоградській області, заступник голови кіровоградської ОДА та інші чиновники.
Заступник директора державного підприємства Кіровоградський облавтодор» Юрій Бурячок повідомив, що на дорогах області утворилося близько 243 тисяч квадратних метрів пошкодженого дорожнього покриття, в тому числі 57 тисяч квадратних метрів на дорогах державного рівня. Також він пояснив, що з огляду на рівень інфляції, на завершення ямкового ремонту доріг може піти весь річний ліміт коштів.
Тобто, на дрібний ремонт доріг гроші є, а на капітальний немає. Куди йдуть гроші з доріг, побачимо на прикладі самого ж пана Бурячка.
Як казав «класик», «Красти потрібно потихеньку». Саме так, потихенько, заступник директора з експлуатації державного підприємства «Кіровоградський облавтодор» Бурячок Юрій Олександрович (0522-24-37-35) накрав собі, за рахунок держави, на маленьку хатинку-вертинку. Знаходиться ця хатиночка в селі Соколівському Кіровоградського району Кіровоградської області, по вулиці Колгоспній №145.
Розташована вона на двох земельних присадибних ділянках, які обнесені новими стандартними дорожніми залізобетонними бордюрами загальною протяжністю більше ніж 80 метрів. Якщо на сьогоднішній день простеньке дерев’яне полотно вхідної двері коштує 1000 гривень, то в яку суму обійшлося державі облаштування особистих земельних ділянок державного чиновника із служби автомобільних доріг, лише бордюрами?
Бурячок Ю.О. окрім цих двох земельних ділянок має поряд ще дві ділянки, які примикають безпосередньо до посадки та кручі. Но одній з них вже вибудований маєток, а на другій триває будівництво. Для більшої зручності працівник держави, за її ж рахунок, робить собі дорогу та здійснює перепланування ґрунтом рельєфу своїх земельних ділянок.
Для цього ним вжито ряд відповідних заходів, а саме завезено і розрівняно на вулиці перед домом дві вантажні машини щебню з бітумом, щоб не було грязюки. Кожен тиждень, автомобілі державного підприємства по декілька разів привозять ґрунт та дорожнє сміття на земельні ділянки і на насипну ґрунтову дорогу. Дві ділянки місцевості довжиною по 25 метрів вже майже повністю засипані на висоту більше ніж 15 метрів, дорога через кручу довжиною мінімум 120м, піднялася на 10 метрів. До речі, будівництво дороги планом не передбачено, але вона потрібна Бурячку Ю.О., щоб скоротити шлях до міста.
Король Соколівських доріг турбується і про перспективу свого житлового мікрорайончика, адже саме завдяки його особистій турботі, та за допомогою державних, фактично вкрадених, коштів він по своїй потребі встановив два електричних стовпи на насипній ґрунтовій дорозі. На перспективу. Навіть електричний кабель проклав. В майбутньому вони будуть освітлювати його забудови.
Місце створення соціалізму на частині вулиці де існує царство Бурячка Ю.О., розташоване на межі міста Кіровограда та Кіровоградського району, на відстані 3 кілометрів до тролейбусної лінії. Тобто скільки транспортних витрат пішло на задоволення його особистих потреб?
Один раз на квартал, на протязі п’яти останніх років, по вказівці Бурячка Ю.О. до села Соколівське прибуває дорожня машина (бульдозер або грейдер), яка вирівнює дорогу протягом тих же трьох кілометрів, від тролейбусної лінії до насипної ґрунтової дороги включно.
Один раз на два тижні прибуває цей же бульдозер і вирівнює земельні ділянки і насипну дорогу, вирівнює той ґрунт, що привозять сюди працівники облавтодору на державних машинах за державний кошт на державному паливі.
ДП «Кіровоградський облавтодор» уклало угоду з ТОВ “БК Інвест Трейдінг” на постачання продуктів нафтопереробки на суму 31 млн грн., а заступник директора з експлуатації Бурячок Ю.О. є одним з головних розпорядників стратегічного продукту, без якого обслуговування доріг просто неможливе. Тому для нього якихось 100-200 літрів палива це краплі, які можливо списати без проблем списати на виробничий процес і відповідно за рахунок нього вирішити проблеми свого «мікрорайончика».
Частина робіт виконувалася при колишньому голові Соколівської сільради Миколаєць Я.Г., який пішов з посади за зловживання посадовим становищем та нецільове використання бюджетних коштів яке межувало з розкраданням. Перебуваючи в дружніх стосунках, Бурячок Ю.О. і Миколаєць Я.Г. неодноразово прокручували оборудки з державними коштами та з дорожньою технікою облавтодора. Скільки списано в дороги можливе встановити лише шляхом ретельної фінансової перевірки.
Збитки державі складаються з суми витрат на: 80 метрів бордюрів (доставка укладання) + дві вантажівки з бітумним щебнем (12 тон, з доставкою) + 40 метрів насипаного ґрунту висотою15 метрів (орієнтовно 600 кубів, дорівнює 120и вантажівкам) + два електричні стовпа (з доставкою та установкою) + 120 метрів насипної грунтової дороги (орієнтовно 120 вантажівок с грунтом) + робота дорожнього грейдеру (1 раз на три місяці, протягом останніх 5 років – мінімум 20 разів) який вирівнює дорогу довжиною 2000 метрів до самого дому чиновника + щомісячна робота бульдозера або трактора по вирівнюванню насипної дороги, яка проходить через кручу біля будинку місцевого творця.
Окрім того, що в діях пана Бурячка Ю.О. присутні ознаки декількох злочинів, передбачених статтями Кримінального Кодексу України, зловживання посадовим становищем та розкрадання бюджетних коштів, в його діях присутня і корупційна складова, так начальником філії «Канатовська» ДЕД ДП «Кіровоградський облавтодор» ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» призначений, завдяки татусю, Бурячок Олександр Юрійович, який є дуже молодим для такої посади.
На виконання наказу Державного агентства автомобільних доріг України від 03.02.2015 №18 «Про затвердження Плану заходів щодо запобігання і протидії корупційним правопорушенням у системі Укравтодору на 2015 рік», щодо реалізації Засад державної антикорупційної політики в Україні (Антикорупційної стратегії) на 2014 — 2017 роки, які затверджені Законом України від 14.10. 2014 № 1699-VII, головний спеціаліст з антикорупційної роботи Укравтодора разом з керівниками Служб автомобільних доріг в областях, згідно п. 29 Плану заходів на 2015 рік, повинні здійснювати постійний моніторинг економічних та корупційних правопорушень. Але судячи з корупційних діянь Бурячка Ю.О., свої функції він виконує неналежним чином.
Але в мешканців села Соколівське , значна частина яких є водіями і має свої автомобілі, склалося враження, що всі керівники Укравтодора від районної ланки до вищого керівництва є крадіями, і що дороги будуть добрими ті якісними тільки ті, які ведуть до їх особистих домів.
Мешканці с.Соколівське.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ