Человек не терпит насилия!

Коррупционер та хабарник Замана В.М.

Інформаційно-аналітична довідка щодо службової діяльності начальника Генерального штаба Збройних Сил України ЗАМАНИ В.М.

Генерал-полковник Замана В.М. проходив військову службу на посаді начальника Генерального штаба-Головнокомандуючого Збройних Сил України (далі – НГШ ЗС України) з 18.02.2012 року по 20.02.2014 року.
За час перебування на посаді НГШ ЗС України генерал-полковника Замани В.М. правоохоронними органами в діях останнього виявлені системні ознаки корупційних правопорушень щодо використання займаної посади у цілях особистого збагачення, в тому числі близьких родичів та третіх осіб.
Використовуючи своє службове положення та пов’язані із цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди у вигляді майна, переваг, пільг, послуг, генерал-полковник Замана В.М., впливав на призначення близьких йому осіб на відповідальні посади у ЗС України; сприяв щодо продовження окремим особам терміну військової служби понад встановлений граничний вік; наданні службового житла; направленні у довгострокові закордонні відрядження.
1. Так генерал-полковник Замана В.М., використовуючи надані йому службові повноваження, з метою одержання неправомірної вигоди у вигляді будівництва власного котеджу, сприяв щодо залишення на військовій службі понад граничний вік перебування на військовій службі полковника Моіна Д.Б., військового комісара Запорізького обласного військового комісаріату (далі – Запорізький ОВК), який досяг граничного віку перебування на службі 20.04.2012 року.
В свою чергу військовий комісар Запорізького ОВК полковник Моін Д.Б. за рахунок будматеріалів, які виділялися і закуповувалися через комерційні і державні підприємства для потреб Запорізького ОВК, організував для генерал-полковника Замани В.М. будівництво котеджу на території Азово-Сівашського заповідника (смт. Кирилівка вул. Федотова Коса (територія бази відпочинку “Любава”)). Зазначений будинок має два поверхи, дах будинку виготовлений з зеленої металочерепиці, стіни оздоблені пластиком, обладнаний вісьма кондиціонерами. У бесіді з адміністратором бази громадянином Гнатюк І.В. встановлено, що зазначений будинок належить громадянці Замані.
Довідково:
АТ “Мотор Січ” було оплачено виготовлення метало-пластикових виробів на суму 15 тис. грн. для Запорізького ОВК;
ПАТ “Банк Кредит Дніпро” перераховано 10 тис. грн. для придбання вікон та кондиціонерів для Запорізького ОВК.
При цьому у Запорізькому ОВК, згідно звітних документів, вищезазначене майно (кошти) за обліком не рахується і в натурі відсутнє.
2. Обіймаючи посаду НГШ ЗС України, генерал-полковник Замана В.М., використовуючи у особистих цілях своє службове становище, за допомогою військової техніки та особового складу військових частин А 3838, А 1317 проводив будівництво дачного будинку у с. Рудня Козелецького району Чернігівської області. Безпосередньо організацією будівництва вказаного будинку займався начальник навчального центру № 169 «Десна» генерал Танцюра, син якого будує дачу поряд з будинком генерал-полковника Замани В.М.
3. Будучи НГШ ЗС України та використовуючи в особистих інтересах пов’язані із цим можливості генерал-полковник Замана В.М., сприяв щодо призову на військову службу у ЗС України та призначення на посаду інженера відділу супроводження Інтернет порталу МО України Центру інформаційних систем головного інформаційно-телекомунікаційного вузла ГШ ЗС України своєї племінниці Барабашук О.В. При цьому остання отримала військове звання «Лейтенант» через два місяці після присвоєння їй звання «молодший лейтенант». З 3.09.2013 року по 1.03.2014 року старший лейтенант Барабашук О.В. знаходилась у відрядженні у Республіці Польща на курсах англійської мови без врахування службової необхідності.
Через два роки після призову на військову службу у ЗС України, генерал-полковник Замана В.М. лобіює прийняття рішення Міністром оборони України (від 26.11.2012 року № 303/4/15/1646) про забезпечення старшого лейтенанта Барабашук О.В. квартирою № 87 по вул. Довнар-Запольського, 9 у м. Києві.
Відповідно до акту службового розслідування від 30.10.2013 року встановлено, що під час звернення до Міністра оборони України про виділення службового житла старший лейтенант Барабашук О.В. порушила вимоги ст.ст. 110, 111 Дисциплінарного Статуту ЗС України та не представила ґрунтовних пояснень щодо потреби у забезпеченні службовим житлом. Крім того на даний час існує значна кількість військовослужбовців рапорти яких зареєстровані у журналі реєстрації рапортів щодо надання службових жилих приміщень у м . Києві та термін проходження служби яких набагато більший ніж у старшого лейтенанта Барабашук О.В.
4. Генерал-полковник Замана С.В., користуючись своїм службовим положення сприяв призову на військову службу у ЗС України та призначенню на посаду своєї доньки від першого шлюбу Шевченко Є.С., яка будучи вагітною, в порушення вимог ст. 73 Наказу МО України від 14.08.2008 року № 402 «Про затвердження положення про військово-лікарську експертизу в ЗС України», була прийнята на військову службу із запасу (звання молодший лейтенант) на посаду — старшого офіцера відділу фінансового та соціального забезпечення Полтавського ОВК, ШПК – майор з присвоєнням звання лейтенант. При цьому, через декілька днів була оформлена у декретну відпустку.
5. З метою одержання неправомірної вигоди у вигляді майна, переваг, пільг та послуг, генерал –полковник Замана В.М., через свою довірену особу полковника Рибачука С.В., начальника відділу Західного оперативного командування погоджував всі призначення на відповідальні посади військовослужбовців у Західному регіоні; спонукав керівників військових комісаріатів до надання йому різних матеріальних благ (коштів, будівельних матеріалів).
У 2012 році Рибачук В.С. за матеріальну винагороду, яку у подальшому передав Замані В.М., організував направлення під час чергової ротації до Ліберії 10 військовослужбовців 80 окремого аеромобільного полку СВ ЗС України.
6. У 2012 році генерал-полковник Замана В.М., користуючись своїм службовим положенням призначив на посаду заступника начальника Генерального штабу ЗС України (з питань матеріально-технічного забезпечення) генерал-майора Безпальчука В.В.
Довідково:
У 2005 році під час перебування Безпальчука В.В. на посаді начальника 169 НЦ ВС ЗС України у ході проведення бойових стрільб з танків у нічних умовах внаслідок порушення правил безпеки загинули військовослужбовці ЗС України. У зв’язку з цим Безпальчук В.В. був виведений у розпорядження Міністра оборони України та у березні 2006 року звільнений з лав ЗС України.
Упродовж 2008-2009 р.р., як цивільна особа, обіймав посаду начальника одного з відділів Департаменту надлишкового військового майна та земель МО України, де сприяв керівнику згаданого Департаменту у організації штучного заниження залишкової вартості майна оборонного відомства, що реалізовувалось відповідним комерційним структурам.
За вказане призначення, Безпальчук В.В. «віддячував» Заману В.М. матеріальними благами, які отримував реалізовуючи підконтрольним комерційним структурам надлишкової військової техніки та металобрухту за заниженими цінами та завдяки проведення децентралізованих закупівель майна на невигідних для держави умовах.
7. Користуючись покладеним на Генеральний штаб ЗС України завданням по організації виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 10.08.94 № 595-р щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства та ліквідації наслідків нафтохімічного забруднення територій військових об’єктів, генерал-полковник Замана В.М. допустив на військові об’єкти підконтрольні йому: підприємство «МИРОТВОРЕЦЬ» Білоцерківської міської громадської організації «Громадська єдність» та ПП «ЮрЕко», за що в подальшому отримував від керівників вказаних фірм різні матеріальні блага.
Таким чином, обіймаючи посаду НГШ ЗС України та фактично одноособово керуючи ЗС України, генерал-полковник Замана В.М. на перше місце поставив особисте збагачення та одержання хабарів, переваг, пільг, послуг для себе та своїх близьких родичів, знайомих та довірених осіб.

Фото до статті тут: https://drive.google.com/file/d/0B77l2OKTNzkvbHpHZ1lxVnJnS00/edit?usp=sharing

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

38 ответов

  1. Да Владимир Михайлович, доигрались! Хотя доиграться должны были еще в Гончаровске, где вы вначале командовали танковым полком, который далее стал 1 отдельной танковой бригадой! Помните, вашу лесорубную команду в лице комендантского взвода и его не сменного командира пожилого прапорщика, жаль не могу фамилию вспомнить. Интересно, куда вы ночью столько леса то рубили, а потом по поддельным документам куда то его отправляли! А помните охоты, которые вы устраивали, для очень известного гостя с Киева с отчеством Степанович, который тянул вас по военной карьере, хотя если честно то тянул правильно без перескакивания вами ступенек в карьерной лестнице. Помните опять же этот бедный комендантский взвод который постоянно был в загоне! У бедных солдат была настоящая служба: ночная рубка леса, дневной сон, загон кабанов на царской охоте и это изо дня в день. Хотя если честно, мне молодому офицеру нравился ваш стиль командования, я даже вас в чем то копировал! А помните своего зама, тупого Мартына, который прикрывал постоянно ваш зад и трахал всех своих женщин подчиненных. Владимир Михайлович, а где ваш любимый, маленький такой не сменный особист, бывший ракетчик, который вместо того чтобы докладывать о всех ваших преступлениях своему руководству в СБУ и документировать их, вошел с вами в сговор и крышевал вас и вашу рубку леса, а может и что то большее. Где ваша начфинша Наташа, с которой вы состояли в интимных отношениях, и которая с вашего благословения с помощью различных финансовых схем воровала деньги части, ходили слухи, что вы ее все таки к тюрьме подвели. А где ваш, маленький такой, один из братьев близнецов, начпрод, который по вашему благословению также воровал все что плохо лежало, а забыл видел его в Киеве уже здесь ворует. Не смотря на то что, мне нравился ваш стиль командования, я в вашем лице видел тупого танкиста, дурогона, который будучи командиром части не знал все возможности подразделений своей в/ч, вы даже не знали какая техника для чего предназначена в отдельных подразделениях. А помните своего зампотеха Волынца, который не просыхал от алкоголя и торговал всем что плохо лежало, включая двигателями от боевой техники. Ну думаю для начала хватит. Хотя продолжение обязательно будет!

  2. найбільшою «родзинкою» земельних махінацій В.Замани можна вважати аферу із здаванням в оренду 1000 (!!!) гектарів призначених для тренування військ кількох спеціально-призначених полігонів ЗСУ. Тобто земель, які де-юре належать Міністерству оборони України, але, за оцінкою В.Замани, не приносили надходжень не тільки бюджету, а й не поповнювали безрозмірні приватні кишені генералів та командирів військових частин, у підпорядкуванні яких формально вважалися вказані полігонні землі.
    Користуючись нагодою, генерал-полковник В.Замана вирішив виправити «недолугу», як на його думку, бездіяльність влади та запропонував схему, яка мала суттєво поповнити гаманці готівкою та, мабуть, підтвердити, що Україна все ще є житницею Європи на географічній мапі світу (?!). Відтак, проінформувавши вище керівництво Міноборони про можливість мати прибуток з вказаних земель та отримавши згоду керівництва В. Замана віддавав своїм підлеглим командирам військових частин наказ про здійснення процедури передачі вказаної землі полігонів у спільне користування керівникам сільських господарств, які мали географічну прив’язку до цих земель.
    Але, і ось тут саме криється сіль цієї оборудки, процедура відбувалася із суттєвим заниженням вартості такого користування для селян до 250-280 грн. Як бачимо, йдеться про порушення норм чинного Закону України, який регламентує вказані дії навіть не в 2, а 3-4 (!) рази. Щоправда, маржу – тобто різницю між задекларованою ціною оренди та фактичною командири військових частин збирали готівковими коштами зі всієї України і привозили, так званим, «кешем» безпосередньо В.Замані. Причому, гроші, а ця сума складає близько 10 мільйонів гривень, і досі переправляються генерал-полковнику В.Замані, незважаючи на те, що він вже не обіймає посади начальника Генерального штабу ЗСУ.
    Необхідно також зазначити, що керівники Міністерства оборони України, які в різний час обіймали цю посаду, виказували різне ставлення до цієї полігонної готівки. Так, є інформація, що пан Дмитро Саламатін очолив вказану корупційну схему, але були і чесні очільники оборонного відомства, які відмовилися від отримання неправомірної вигоди, але в той же час не змогли повністю припинити функціонування вказаного механізму корупційних діянь низки посадових осіб, оскільки угруповання мало високих покровителів, які обіймали високі владні посади.

    Отже, резюмуючи перераховані корупційні епізоди, можна чітко побачити, що, обіймаючи посаду НГШ ЗС України та фактично одноособово керуючи ЗС України, генерал-полковник В.Замана у своїй службовій діяльності визначив пріоритетними завдання не підвищення якості служби та вдосконалення системи військового управління Збройних сил України, а особисте збагачення та одержання хабарів, переваг, пільг, послуг для себе та своїх близьких родичів, знайомих та довірених осіб.
    На сьогодні колишній начальник Генерального штабу України генерал-полковник Володимир Замана обіймає посаду уповноваженого Парламенту з контролю за діяльністю Міністерства оборони. Звісно, що ця позиція дає йому не тільки простір для корупційного маневру, а й певний імунітет, який дозволяє уникнути процедури люстрації, а також дає тимчасову індульгенцію на перевірку органами влади, до завдання яких відноситься боротьба з проявами, так званої, адміністративної корупції.
    Але, попри можливі виправдання щодо потенційної втрати керованості військ на кшталт – «адже російський ворог біля воріт», необхідно усвідомлювати той факт, що допоки ця людина буде мати відношення до адміністрування на рівні державного управління у військовій сфері, у Міністерстві оборони України нічого суттєво не зміниться на краще.
    Як зазвичай буде успішно діяти телефонне право, добре налагоджена система «відкатів» та хабарів, а прогнила наскрізь корупційна система військового управління і надалі буде розставляти своїх вірних кадрів на ключові департаменти та управління, що дасть їй змогу і надалі паразитувати на тлі держави, ускладнюючи, і без того болісний, процес реформування.
    Все це повинно стати предметом розгляду окремої Колегії Міністерства Оборони України, а краще деякого колегіального органу, до складу якого конче потрібно терміново залучити: Генерального прокурора України Олега Махніцького, Голову Служби Безпеки України Валентина Налівайченко, Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова (в якості виключення), начальника Головного управління Військової служби правопорядку у Збройних Силах України генерал-майора Олександра Дубляна, а також Уповноваженого Уряду України з питань Антикорупційної політики Тетяну Чорновол та Голову Люстраційного комітету Єгора Соболєва.
    Звісно, від цих органів, а також від перших посадових осіб держави громадськість у відношенні генерал-полковника В. Замани очікує не поблажливих рішень по типу «поставити на вид», а негайного відсторонення від усіх посад, пов’язаних із адмініструванням військового управління, ретельної перевірки наведених фактів антикорупційними та люстраційними органами та прийняття адекватних (жорстких, каральних) рішень на підставі розслідування організованого вказаними особами за допущені В. Заманою факти корупції, а також за створення організованих корупційних груп і розробку корупційних схем.

  3. Пиздец . И ворорвал и ворует по крупному каждый командир части , а мы деньгами скидываемся на нашу изнасилованную Армию… Тов Турчинов В. ,НАВЕДИТЕ ПОРЯДОК В РУКОВОДСТВЕ ВСУ ! Зачем призвали помошником МО левого генерала СБУ , который всю жизнь воровал и крышевал , был за штатом и готовился к пенсии и тут на тебе — всплыл !Гоните их от разграбленой Армии !

  4. Командиры частей на иномарочках по 25-30тыс.$ ездят, жены в год 2 раза в год на отдых за бугор ездят отдыхать. Надо зайти на стоянку в ГШ , многие уже на джипах. Замана не один в армии……

  5. с Заманой не служил , но все что написано в первом комментарии слышал, и не раз, от офицеров которые с ним служили в Гончаровске, фамилия командира комендантского взвода ст. пр-к Кудренко.

  6. Тут згадали п-к Рибачука В. С.викоростав ЗАМАНУ В.М.в своїх справах і заробив можу описати телевізори.які (дарували) і призначення які курував,але краще нехай сам подумае бо трусів йому фірми (атлантік) і т.д. при при зустріччі ніхто купувати вже не буде і машину ремонтувати теж. Останній тел на халяву. Піздабол одним словом.І продовження служби ще рік в порушенні законодавства. Та хай пиздить дальше нічого не змінитсься.А Замана не ще порядний генерал! ВСТИДНО

  7. Порядочных командиров частей на пальцах можно пересчитать, остальные сборщики дани генералам. Всех надо менять, чтоб таких как Замана в армии не осталось.

  8. Всего лиш очередные доводы!Как просто клеветать человека…Кстати Товарищ Гриценко ГДЕ 14 ВЕРТОЛЕТИКОВ ИЗ КСВ улетели

  9. Ложь все по-поводу Гончаровска!!!Полностью ложь….Товарищь автор Вы Киселева не знаете случайно-уж очень сходство в ВРАНЬЕ есть

  10. Из-за этого Урода самые боевые части были расформированы на раз-два. Ни один начальник не смог отстоять интересы подчиненных. От тех кто был против сразу избавлялись. К стенке таких надо.

  11. При всех плюсах и минусах Замана в Гончаровске был и до последнего момента оставался авторитетом, который “спасал” от дуро..бов-маразматиков . Я с ним прослужил не один год. Естественно знаю и “Мартына” и Волынского (а не Волынец) Кудренка, начвеща и начпрода (фамилию не указываю — они ещё служат), Наташу “Трубу”. То что воровал — возможно, но, к примеру, “Михей” будучи командиром не воровал, так караул в морозы ходил меняться за 10км пешком. Конечно, то что солдаты с комендантского взвода работали в лесах это Заману не красит, но кто принимал участие в ремонте в 1998году тот знает как было не просто, в том числе, и командиру. Замана со стрелкового оружия и танка стрелял на “отлично”, физо — отлично. С людьми договариваться умел, подчинённых не обижал (кроме отьявленых пьяниц и нарушителей воинской дисциплины), но даже им давал возможность исправиться, забирая служить то в Десну, то в Житомир или Днепропетровск.

  12. Развалило падло все защищенные командные пункты. Тварь редкостная. Но посмотрите, рано или поздно все равно вылезет где-то наружу при любой власти. ЧМО

  13. Почему нет ротации для военкомов !? Сидят падлы по 25 лет на одном месте, в городишке где родился. В погранцах ротация через 2-3 года.

  14. На складах командиры сидят по 10 лет , корнями приросли . Главное чтоб вовремя дань собрать начальству. Ротации нет и причина известна — коррупция.

  15. не врите. Замана честнейший человек которого земля не видывала еще и мне покуй что он физо на отлично сдавал. ворюга и предатель. Да забыли про еще двоих героев — Думанского и Кабаненко. Один при инвалидность в госпитале делает. а второй опять всплыл флотоводец бля. И еще вопрос а где сейчас Замана?

  16. Опыт Китая по борьбе с коррупционерами надо изучить армейским начальникам.

  17. У репортажi програми “”Дiстало” за 2.06. 2014р. дуже добре показано, як нашI генерали та полковники боронять краiну.

  18. Сейчас вор хочет вернуться к кормушке. Поражаешься не стыда ни совести. У Гондона на передаче дал интервью “я белый и пушистый, спасибо ПУКИНУ, что нашу армию поднял, которую я с саламатиным и лебедевым и сашкой стоматологом уничтожал но до конца не уничтожил…” бля нет слов, если такие выходят сухими из воды то нет будущего у государства… Будем посмотреть. В новой армии должны быть новые молодые люди с боевым опытом а не те которые только рушить воровать могут и маетки себе ли пить с миллионами.

  19. Кабинет министров не обеспечил организацию эффективной системы материально-технического обеспечения, в частности питания, в зоне проведения антитеррористической операции. К такому выводу пришла инспекция по вопросам контроля деятельности военных формирований президентской администрации.

    Выводы изложены в совершенно секретном документе за №06-14-124Т от 23.06.2014 года, пишет ZN.UA.

    В документе представители АП отметили, что система аутсорсинга в том виде, в котором она реализована в армии, не в состоянии обеспечить качественное питание личного состава, особенно в полевых условиях на блокпостах. Судя по докладу инспекторов, в войсках вообще отсутствует полевое холодильное оборудование для хранения свежего мяса, рыбы и других продуктов.

    Стоит отметить, что это оборудование несложно обнаружить в вооруженных силах, однако, находится в перечне излишнего военного имущества, предназначенного для реализации, который Минобороны в июле отправило на согласование в министерства и ведомства.

    В этот перечень включено не только оборудование для организации питания солдат в полевых условиях, но и емкости для хранения и транспортирования воды, проблемы с обеспечением которой известны всем не понаслышке.

    В этом же перечне, кроме полевых холодильников, находятся и полевые кухни, и модульные кухни-столовые, и полевые пекарни, и даже целые хлебокомбинаты. И все это имущество так называемой второй категории, то есть, вполне пригодное к использованию. Генштаб этот перечень согласовал.

    Минобороны 18 июня направило письмо Кабинету министров за №220/4252? где сообщается, что с учетом опыта продовольственного обеспечения в ходе АТО вооруженные силы необходимо обеспечить современными образцами технических средств приготовления пищи, транспортирования и хранения продовольствия и воды в полевых условиях, в частности, модульных столовых, холодильников-рефрижераторов, хлебопекарен малой мощности и т.д.

  20. Замана сука и предатель. Где сейчас его ставленник и слуга адмирал ильин который слил вмс. И помог ему замана. А ильин сейчас советник кома чфрф.

  21. ВСЕ ИДИОТЫ ПОЧЕМУ ВЫ ВИДИТЕ СОЛОМИНКУ В ГЛАЗЕ БРАТА СВОЕГО А В СВОЕМ БРЕВНА НЕ ВИДИТЕ НАЧНИТЕ С СЕБЯ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ