Человек не терпит насилия!

В Киеве сожгли усадьбу Мурашко

В ночь на 28 июня в историческом центре Киева на улице Малой Житомирской загорелась усадьба Мурашко. В результате пожара в нежилом здании сгорела кровля и перекрытия между вторым и четвертым этажом. Спасателям удалось потушить пожар и сохранить дом.

Жертв и пострадавших нет, однако есть подозрения на поджог, пишет “Комсомольская правда в Украине”.

“Здание постигла та же участь что до этого дом на Аллы Тарасовой, Гостиный Двор и Тюремный замок. Обращаю внимание, что здание сгорело как всегда в праздники и как всегда ночью”, — написал депутат Александр Бригинец в Facebook.

Как сообщается, война за это здание между городскими активистами и частными фирмами ведется давно. Пять лет назад Киеврада передала это историческое здание частной фирме. После многочисленных протестов общественности прокуратура вернула дом городу.

ТСН

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

18 ответов

  1. Смотри кому это выгодно. А выгодно Попову. Потому что далее, за взятку, он подпишет распоряжение КГГА о реконструкции усадьбы Мурашко под дом очередной терпимости с вывешиванием у входа красных фонарей. По аналогии с его распоряжением о размещении кабака в подвале жилого дома — памятника архитектуры на ул. Чапаева, 4-В. По аналогии с его распоряжением о размещении суши-бара в помещении почты на Ярославом валу. И таким “бескорыстным” распоряжениям недомэра несть числа. Голосуйте за Попова! Если повезет и ваши дома не превратятся в пепелища, они превратятся в харчевни, бордели и другие отхожие места!

  2. Вполне классический способ отжать из статуса охраняется государством!
    Туть надь смотреть чуток «дальше», кто проявиться (т.с. откроется)
    своим интересом к этому зданию… Кто из высоких кабинетов начнет
    «нежно» проталкивать/лоббировать решение вопроса…
    Вот и работа для сыщика…

    PS
    Далеко ходить не надо, на углу Резницкой 2 и 2/34 стояла
    ПЕРВАЯ в Украине женская гимназия… Тоже охранялась
    государством… И ЧТО? А вот что:
    БИЗНЕС ЦЕНТР КЛАССА «А» СЕНАТОР…
    Пока те, кто даёт добро на подобное не сядут этак лет на 15,
    исторические центры городов Украины будут УНИЧТОЖАТЬ!

  3. Донецкие рулят! Власть наша на всегда! А вы Киевляни за 2005год будете еще каштаны кушать!

  4. А вы посмотрите на Оболонскую набережную. в каждом доме по кабаку. Грязь и вонь . Загаженное побережье. Это администрация в лице Антонова “делает” из побережья ЗАСРАНУЮ ЖЕМЧУЖИНУ! ПОЗОР! Нынешняя власть милиция и прочие ни на что не способны . Посадить бы слугу народа Антонова в эти мусорники которые он понаствлял на берегу , да заставить его нюхать пропивавшуюся мочой и дерьмом Оболонский берег!

  5. Сеня- да ты, даун, безграмотный , твое место в канализационном коллекторе.А, да ето для тебя слишком сложно , в параше!!

  6. Пускай коля с сеней и корнеем, захватят с собой ещё и спортсменов читателей…
    PS
    Как задолбали тролли…гнилью за версту несет!

  7. За проданные подвалы и чердаки сесть лет на эдак на 15 в первую очередь должны Омеля (первооткрыватель!), Черновецкий и уж, конечно, Пилипишин. Под девизом “бабло перед усім” этот несостоявшийся депутат разграбил Шевченковский район вщент. Все подвалы, чердаки, служебные квартиры (по фальшивым справкам) оказались в собственности коммунальной своры. Вы думаете, почему Маргарита Сечкарь стала “известной рестораторшей”? До потому что ее маман Антонина Сечкарь заведовала управлением жкх в Шевченковском (Радянськом ) районе. Весь секрет “деловой хватки” дщери в том, что она получила на шару украденные у жильцов вспомогательные помещения. А Попов довершает дело своих предшественников, торгуя незаконными розпорядженнями “о реконструкции” подвалов и чердаков в злачные заведения. Лозунг Пилипишина “бабло перед усім” подхвачен торговцем каштанов. Но не все молча жуют сопли. Люди борются, пытаясь отсудить украденное. Приєднуйтесь! Дорогу осилит идущий. http://www.sled.net.ua/kievrada/ne/sobiraetsya/nichego/vozvrashat/kievlyanam/201 3/14/06

  8. Поджоги и умышленные разрушения исторических домов в центре Киева практикуются давно, а не только сегодня начались. Примеров масса.
    И усадьбу Мурашко уже поджигали еще при той власти.
    Поэтому не надо сюда притягивать политику.
    Здесь главное деньги, которые не пахнут и не имеют партийной принадлежности.
    А те, кто гонится за этими деньгами, используя любые методы, в том числе, уничтожая архитектурные и исторические памятники (и не только их, а все, что “мешает”), у нас прекрасно уживаются с любой властью, как правило, являясь ее частью.

  9. панове, досить скиглити. Закон ринкової економіки такий, що майно має працювати. Радянські часи безгосподарності позаду. “Пилипишин відібрав у жильців підвали”, — це параноя держслужбовця або безробітного, який самотужки не може організувати бізнес, і тому вважає цю справу себе не вартою. Відповідно вважає, що кожен бізнесмен йому щось повинен заплатити за підвал. Хлопці, годі, марш працювати. Поряхуйте, скльки податків сплачено цими ненависними вам підприємцями (а значить почасти й їх спльниками в КМДА), скільки створено робочих місць, в тому числі для таких як ви соціальних жертв.
    А стосовно зауважень про Обольнську набережну — панове, чи ви гадаєте там була б профінансована і укладена бруківочка без “вирішення в установленому порядку майново-правових питань” (зазвичай таке кліше використовується в текстах рішень КМР) набувачами приміщень??? Я розумію, ви хотіли, отримавши від радянської держави квартиру нахаляву, єдиноосібно користуватись перевагами розиашування будинку, і ван неприємно, що цей простір доводиться ділити з іншими людьми, — особливо з більш успішними.

  10. Діагноз “адекватний киянин” — явно помилковий. Тому що адекватність — це, принаймні, усвідомлення правових норм та здоровий глузд. Лише особа, яку передчасно виписали з лікарні Павлова, здатна назвати “законом ринкової економіки” закон джунглів, що панує на території під назвою Україна, а злодіїв на державних посадах штибу Пилипишина — успішними бізнесменами. Ділити “життєвий простір” з такими істотами не просто неприємно — огидно. Їх необхідно викурювати з цього простору, як щурів.

  11. Есть духовное и есть материальное наследие,а есть при власти быдло и козлы с биомассой
    его избравшие.

  12. Обращаю внимание Бригинца: вместо того, чтобы “обращать внимание, что здание сгорело как всегда в праздники и как всегда ночью”, мог бы и действовать, включив свои депутатские полномочия. А то хорошую мину при плохой игре изображать все горазды. Маячить в телевизоре с сокрушенным выражением лица — большой отваги не надо, попытайтесь дело КОНКРЕТНОЕ сделать — выступить на стороне жильцов хотя бы одного дома, чей подвал загреб вор Пилипишин. Информация к размышлению, в том числе и для хитровые…ного “адекватного киевлянина”: подвал на Чапаева, 4-В продан за 300 тыс. у.е. — официально, в соответствии с договором купли-продажи. Стесняюсь спросить: куда ушли эти деньги? что получил от этой воровской сделки с коммунальным имуществом (одной из тысяч)Киев и киевляне? Чтобы прокукарекать, что дома в центре жгут “как всегда в праздники и как всегда ночью”, не надо быть народным депутатом. Этот и каждый бомж знает.

  13. А що отримали кияни? Сумно це читати. Міський бюджет отримав все до копійки з тих 300000. Чи ви, панове дописувачі, хотіли отримати копійчину собі в кишеню за те що ви є? На щастя, бюджетне законодавство цього не передбачає. А місто про виконання свого бюджету відзвітувало, звіт оприлюднено, можете почитатт. Все законно

  14. Адекватний, заспокойся, вивчай матчастину та готуйся до експропіації підвалів — бєзвозмєздно, то есть даром, з огляду на наступне. Підвали є складовою частиною речі — будинку у визначенні цього поняття згідно з ч. 1 ст. 187 ЦК України, який у свою чергу відноситься до категорії неподільних речей відповідно до ст. 183 того ж Кодексу. При переході права на річ (у даному випадку — житловий будинок) її складові частини не підлягають відокремленню, що передбачено частиною другою ст. 187 того ж Кодексу.
    Відповідно до ст. 369 ЦК України співвласники майна, що є у спільній сумісній власності, володіють і користуються ним спільно, якщо інше не встановлено домовленістю між ними. Розпорядження майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою усіх співвласників.
    За змістом ч. 2 ст. 10 Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», власники квартир багатоквартирних будинків та жилої площі в гуртожитку є співвласниками допоміжних приміщень будинку, технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою і зобов’язані брати участь у загальних витратах, пов’язаних з утриманням будинку і прибудинкової території відповідно до своєї частки у майні будинку чи гуртожитках. Допоміжні приміщення (кладовки, сараї і т. ін.) передаються у власність квартиронаймачів безоплатно і окремо приватизації не підлягають.
    У пункті 4.2 Рішення у справі № 1-2/2004 від 2 березня 2004 року № 4-рп/2004 Конституційний Суд України зазначив наступне: «Згідно з частиною першою статті 1 Закону (2482-12) суть приватизації державного житлового фонду полягає у відчуженні на користь громадян України, а отже, у їхню власність як квартир (будинків), кімнат у квартирах та одноквартирних будинках, де мешкають два і більше наймачів, так і належних до них господарських споруд і приміщень (підвалів, сараїв тощо) державного житлового фонду. Закон (2482-12) врегульовує також відносини, пов’язані з виникненням, оформленням та набуттям права приватної власності на квартири та інші об’єкти приватизації державного житлового фонду. Допоміжні приміщення, відповідно до п. 2 ст. 10 Закону (2482-12), стають об’єктами права спільної власності співвласників багатоквартирного будинку, тобто їх спільним майном, одночасно з приватизацією громадянами квартир, що засвідчується єдиним документом — свідоцтвом про право власності на квартиру. Для підтвердження набутого в такий спосіб права не потребується вчинення будь-яких інших додаткових юридичних дій. Власникам квартир немає необхідності створювати з цією метою об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.
    Набуте громадянами право на квартири державного житлового фонду та належні до них допоміжні приміщення є непорушним (ст. 41 Конституції України (254к/96-ВР ), забезпечується державою і захищається судом (ст. 55 Конституції України)».
    За визначенням Конституційного Суду України, питання щодо згоди власників квартир — співвласників допоміжних приміщень багатоквартирного будинку — на надбудову поверхів, улаштування мансард і т. ін. з використанням при цьому конструктивних елементів будинку, як і на вчинення інших дій стосовно допоміжних приміщень (оренда тощо), має вирішуватися відповідно до законів про власність та інших законів України, передусім Цивільного кодексу України (435-15).
    «На підставі викладеного та керуючись статтями 147, 150 Конституції України (254к/96-ВР), статтями 51, 63, 65, 67, 69, 93, 94 Закону України “Про Конституційний Суд України” ( 422/96-ВР ), Конституційний Суд України в и р і ш и в:
    1. В аспекті конституційного звернення і конституційного подання положення частини першої статті 1, положення пункту 2 статті 10 Закону України “Про приватизацію державного житлового фонду” ( 2482-12 ) треба розуміти так:
    1.1. Допоміжні приміщення (підвали, сараї, кладовки, горища, колясочні і т.ін.) передаються безоплатно у спільну власність громадян одночасно з приватизацією ними квартир (кімнат у квартирах) багатоквартирних будинків. Підтвердження права власності на допоміжні приміщення не потребує здійснення додаткових дій, зокрема створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку, вступу до нього.
    1.2. Власник (власники) неприватизованих квартир багатоквартирного будинку є співвласником (співвласниками) допоміжних приміщень нарівні з власниками приватизованих квартир.
    1.3. Питання щодо згоди співвласників допоміжних приміщень на надбудову поверхів, улаштування мансард у багатоквартирних будинках, на вчинення інших дій стосовно допоміжних приміщень (оренда тощо) вирішується відповідно до законів України, які визначають правовий режим власності.
    2. Рішення Конституційного Суду України є обов’язковим до виконання на території України, остаточним і не може бути оскаржене».

  15. Неподільних речей? Перед тим як хамити поясніть, як на частину неподільної, на вашу хибну думку, речі можна зареєструвати право власності незалежно від реєстрації прав на будинок вцілому, ась? Йдіть читайте.
    А щодо рішення Ксу, то перегляньте його ще раз і збагніть, що за ним у спільну сумісну власність підсобні приміщення передаються мешканцям тільки в разі приватизації ними житлового фонду. А от якщо житлофонд залишається неприватизованим, а квартири службові, то ви знову у лайні.,
    Або якщо житловий будинок прийшов у аварійний стан, але переданий на баланс осбб таких як ви халявщиків, то вибору у вас нема: або вас відселять в маневровий фонд на туполєва по 16 кв.м. на душу, або ви самі місту підсобні приміщенні віддасте. Знову у лайні. Тож ідіть вчитесь, читайте чужому навчайтесь. Й свого не цурайтесь©

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ