Человек не терпит насилия!

Дебіли внутрішньої безпеки

tulaev1112

11 липня 2012 року Сергій Лещенко в блозі на «Українській правді» розмістив продовження своєї розвідки про «перепустки» на право проїзду на територію Міністерства внутрішніх справ України, що красуються під лобовим склом автомобілів заможних панів, пані та панянок (http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/4ffd4cc413183/). Ще в березні цього року журналістові вдалось сфотографувати в центрі Києва автомобіль «Infinity» із міліцейською перепусткою, яка, як справедливо зазначив Сергій, має захищати власника від зайвої прискіпливості ДАІ. Але виявилось, що ця машина належить аж ніяк не співробітникові центрального апарату МВС, який все життя копив гроші на придбання такої автівки, а якійсь 22-річні Валерії Овчинніковій.

 perepustkaaaa

Нещодавно, зо три місяці по першій публікації Лещенка на цю тему, відомство пана Захарченка вмістило на своєму сайті повідомлення під заголовком «МВС України щиро вдячне «Українській правді»:

http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/760432;jsessionid=3B6CC08F7FCBBA1F507225B6C01D63E5

«Завдяки пильності та активній громадянській позиції журналіста цього інтернет-видання Сергія Лещенка вдалося викрити групу посадовців, які займалися підробкою та розповсюдженням бланків документів суворої звітності. У зловмисників було вилучено понад 120 підроблених бланків перепусток на територію МВС. Матеріали за даним фактом передані до прокуратури».

Але перепустки нікуди не ділись – як встановив Сергій, все та ж сама Валерія Овчиннікова продовжує нею користуватись, але тепер вже на автомобілі «Porsche Cayenne».

«Пане Захарченко, — публічно спитав журналіст, — поясніть, будь-ласка, як МВС ловити злодіїв та боротися з організованою злочинністю, якщо не можете навіть вилучити незаконну міліцейську «ксиву» у 22-річної пані?»

Думається, що Сергій і сам знає відповідь на це риторичне запитання. А для тих, хто сумнівається в професійній неспроможності керівництва МВС України, публікуємо документи Департаменту внутрішньої безпеки МВС України з грифом «таємно», які мають безпосереднє відношення до цієї історії.

Ось, наприклад, рапорт старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Департаменту внутрішньої безпеки А.Копиткова від 18 травня 2012 року, складений за результатами зустрічі з інформатором №31/2011. Цей інформатор був завербований Копитковим минулого року в Господарчому управлінні МВС України й регулярно «стучить» на своїх колег. Зокрема, він повідомив, що «головний інспектор відділу матеріально-технічного забезпечення Господарчого управління МВС України капітан міліції Босенко Олексій Юрійович, використовуючи свої службові повноваження, спільно з невстановленими особами підробляє та за певні грошові суми збуває офіційні документи, які видаються МВС України і надають права і звільняють від обов’язків. Суми незаконної грошової винагороди залежать від документа, який береться до виготовлення Босенком О.Ю. і коливаються в межах 100грн. до 3000 – 4000 тисяч доларів США».

Очевидно, автор рапорту мав на увазі 3 — 4 тисячі доларів США. До речі, завдяки цій описці міністру Захарченку буде нескладно особисто переконатись у тому, що документ, який ми подаємо нижче, є справжнім.

 dvb1 scaled

А ось – затверджена начальником ДВБ О.Тулаєвим постанова про заведення оперативно-розшукової справи «Захист» відносно Босенка О.Ю. під умовним найменуванням «Солоденький». Судячи з того, що це – роздруківка «вордівського» файлу, який мав бути знищений, фахівці у сфері державної таємниці без проблем виявлять, на якій стадії таємного діловодства текст постанови загубили доблесні ВБ-шники.

dvb2 scaled

dvb3 scaled

До речі, звертаємо увагу іншого автора «Української правди», Мустафи Наєма, який у своєму блозі на «УП» http://blogs.pravda.com.ua/authors/nayem/4ffd0593279aa/ стверджує, «… що будь-яка ОРС порушується слідчим внаслідок аналізу певних даних». Звісно, немає великої біди в тому, що журналіст не знає Закону України «Про оперативно-розшукову діяльність» і ніколи не бачив в очі жодної постанови про заведення оперативно-розшукової справи. Але через любов до мистецтва все ж таки зауважимо колезі: оперативно-розшукова діяльність не має жодного відношення до слідчих дій, ОРС не порушуються (порушуються кримінальні справи), а заводяться, причому – не слідчим, а оперативним працівником і затверджуються начальником оперативного підрозділу.

А тепер спробуймо замислитись: чи здатні до найпримітивнішої оперативної роботи люди, які неспроможні зберегти від стороннього ока таємні документи? Відповідь очевидна. Як очевидні й причини такого стану речей – на чолі Департаменту внутрішньої безпеки перебуває податковий міліціонер Олександр Степанович Тулаєв, якого на сайті МВС України сором’язливо називають «генерал-майор міліції».

http://mvs.gov.ua/mvs/control/main/uk/publish/article/547379

Ні, шановні. Олександр Степанович – генерал-майор не міліції, а податкової міліції (відчуйте різницю), який потрапив до МВС України в складі «шайки блатных и нищих» у почеті свого благодійника й патрона, колишнього голови Держподаткової адміністрації України Віталія Захарченка.

Призначити податкового міліціонера на посаду керівника внутрішньої безпеки міг додуматись хіба що Віталій Юрійович. Тобто, півжиття людина займалась на державній службі тим, що незаконно збагачувалась, а тепер має ловити корупціонерів. До того ж податкова братія навчена лише трясти з підлеглих і підприємців гроші й до будь-якої іншої діяльності не придатна в принципі.

У Держподатоквій адміністрації Тулаєв посідав аналогічну посаду – ловив внутрішніх супостатів. Про його успіхи не теренах боротьби з корупційними проявами в ДПА свідчить, з яким азартом «хлопали» податківців всіх мастей та відтінків співробітники СБУ, ГУБОЗ МВС України й навіть кримінальної міліції.

Появившись на Богомольця, 10, Тулаєв зразу ж встановив своїм підлеглим план, подібний податковому, по збору «пожертв» і «благодійної допомоги». Щоправда, звичайні міліціонери значно бідніші від своїх податкових побратимів, але Олександра Степановича це хвилювало мало – він став вимагати гроші зі співробітників центрального апарату МВС України, абсолютне не рахуючись з реаліями.

Так, наприклад, начальникові міліції в справах неповнолітніх була доведена досить скромна цифра в 5500грн. на місяць. Але заступникові начальника департаменту кримінального розшуку Щулипенку куратор від Тулаєва озвучив значно більшу суму. Ситуація ускладнювалась тим, що буквально чотири місяці тому Ілля Григорович потрапив у вельми неприємну історію, від якої його «відмазав» Василь Паскал. Якби б не ця історія, то Щулипенко, цілком можливо, мовчки відслюнявив би «пожертву» й не мучився б у роздумах. Одначе тепер він вирішив порадитись із шефом. Після чого платити гроші відмовився.

Більш того, з «фінансовим планом» Дебіла внутрішньої безпеки Тулаєва (так міліціонери розшифровують абревіатуру ДВБ) були ознайомлені всі зацікавлені особи й лише лічені одиниці погодились задовольняти апетити Олександра Степановича.

Від такої зухвалості пан Тулаєв просто осатанів і наказав копати компромат на керівних осіб у Центральному апараті. Щоправда, при цьому Олександр Степанович не врахував ступень розумового рівня та оперативних навичок своїх підлеглих, про які (ступінь та навички) можна розповідати довго й натхненно. Достатньо сказати, що з приходом на ДВБ податкової команди по руках пішли гуляти агентурні картки та інші документи Департаменту внутрішньої безпеки з грифом навіть не «таємно», а «цілком таємно». Натомість пан Тулаєв вимагає від підлеглих складати усілякі плани на кшталт того, що подається нижче.

 dvb555 1 scaled

dvb555 2 scaled

dvb555 3 scaled

Сподіваємось, що начальник Головного Штабу МВС України генерал-майор міліції Анатолій Лазарєв, якщо в нього є залишки офіцерської честі, після цієї публікації викличе до себе майора Копиткова разом з підполковником Давиденком і дасть їм обом по єба… пардон, по фізіономії.

(далі буде)

Володимир БОЙКО, спеціально для «ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

73 ответа

  1. Возможно, Вб-шник кому-то серьезно перешел дорогу. Ну, а дальше, например, оставил флешку с секреткой в пиджаке, который сдал в гардероб при посещении кабака. Или еще каким образом прое.ал секретку, что его уже характеризует как дятла. Тем более, что хранить такие документы на флешках не разрешается. Правда, вызывает сомнения подлинность документов. Потому что на одном из них написано: “гриф секретності надав”, хотя правильно: ” гриф таємності”. Да и название ОРД смущает 🙂
    В любом случае, если сотрудник реальный, то гемор его ждет однозначно, даже если это подделка. И у Алексея Юрьевича Босенко теперь будет достаточно времени, чтобы ликвидировать следы своей деятельности.

  2. Не плохой подарок к дню службы! Андрюху порвут однозначно! А Тулаеву налоговому генералу место в налоговой! Сам не работает и людям нормальным работать не дает! Самодур!!!

  3. Подставили Андрюху за то что провел проверку в отношении Луцика, он отработал и по 97 кпк в ГП, а чем все для картавого закончилось известно

  4. Ну, свято место пусто не бывает, так что Андрюхино место долго пустовать не будет. Кстати, тут есть некий змей, которого очень волнует вопрос коррупции в МВД. Ну что, змей, у тебя есть все шансы если место освободится.

  5. Пану 777.

    Дебіли внутрішньої безпеки не секретку про..али, вони загубили агентурну картотеку, через що карточки агентів пішли гуляти по руках. Причому — разом з постановами про заведення ОРС, планами, даними про фігурантів, агентів і проведені заходи. Також загублені рапорти з проханням дозволу на перевірку кандидата на вербовку й рапорти з проханням дозволу на залучення кандидата до агентурної мережі (з установочними даними й присвоєним агентурним псевдонімом) — всі з грифом “цілком таємно”.

    Чекайте продовження серіалу.

  6. для Бойко владимира ты что Владимир их все под корень хочешь вывести : Тогда почему заглавии в твоей статьи в именительном падеже может како-то другой походит неберу на себя право тем более все ждем проложения : От себя тебе хочу сказать что во время моей службы за целым увд был закреплен один сотрудник кгб- мы знали тллько раз на оперативном совещании его фамилию чем он занимался думаю что отчитывался но его резолюция всегда была на перемещение на вышестоящую должность А дальше непонятно что в систему встроили и для чего : Прошел всю службу на оперативных должностях часть тех кто работал со мной в подчинени потом по разным предлогом начали зарабатывать себе на хлеб с маслом в этом подразделении но ушло туда гнилью которое в колективе неимело уважения могу назвать этих субектов по фамилии многим эти св-лочи попортили как карьеру так и личную жизнь но почти каждого судьба наказала-правда один еще генералом бегает : Какого вы хотете сейчас в народа уважении к милиции когда менту говорят проверяй и вербуй мента и он должен стучать на своих товарищей с которыми сегодня или завтра должен иддти задерживать преступника : Теперь вопрос а какие выгоды должен иметь этот сотрудник милиции что стучит в вб -карьера и как далеко ? -и куда это заведет результат сейчас на лицо : Превратили мвд в терариум где одни пауки поедают других а на их место приходят новые да и х-й с вами быстрей бы вас всех реорганизовали да 80 % разатестовали а тех кто там работает вместе со своими стукачами для отчета в прокуратуру под вспышки кинокамер -ветеранов овд и личного состава подразделений где они работали ; Я то уже прожил и послужил и повидал поэтому позволил себе так высказатся поменяй именительный подеж Бойко Володя как то существене назови

  7. Предлагаю веночек за упокой твоей службы. Эта ветка не для твоей биографии, тем более что она фуфельная, если знаешь кто, что, чего, когда разаттестация….Наверное какой-то отлученный вроде Зубчика от кормушки нечаянно зашел на ветку….

  8. Сотрудник КГБ сидел, говорите. Скажите спасибо дедушке КЛД, которого чекисты затрахали на заводе, вот он им и отплатил ))) … ступень секретності — а не гриф таємності, ЗВДТ надо перечитывать, … да, так интересненько, но без подписей это все — липа, любой журналюга может дома в ворде написать со своим источником (знающим порядок оформления документов), лупануть гриф — и никто не проверит, а может это источнику на хвост наступили ? проведут проверку (если вообще эту статью заметят 😉 ) и держекспертизу, че нибудь постановят, сами себя накажут (электронику в этой стране на пиратских иностранных ОС давно пора запретить, это ДССЗЗИ надо разгонять пулеметами давно, а потом уже МВД и СБУ)… сбор сведений по статье “Шпионаж” и “Государстенная измена” в форме шпионажа идет по квалификации обязательно со специальной целью (оказание помощи иностранному государству) — а опрылюднення загального маразму перед общественностью не является таковой

  9. коментарі зайвий раз доводять справедливість народного віршика:
    робити я не вмію, а красти я боюся, поїду я до міста в міліцію наймуся.
    Мусорами вас, шановні ветерани МВС, називають не урки, а народ. правильно колись казали, що 2 ганьби найбільші — дочка-повія і син-міліціонер.Найнагальніша потреба — звільнення 99% з органів і повна відміна пенсій. Ідіть працюйте, а то 10 складок на загривку а воно пенсію отримує.

  10. Да, уровень(.. Щас, погодьтэсь. Я щас ОВ докумэнт наваяю..
    Про напад из боку Украйины на Сен-Пьер и Микелон.. И на п. ЗВДТ сошлюсь.. Страшно? Страшно интересно? Т.е. вариантов валом.. А смысл? Вы о чём? ОБС? Подстава? Та их тьма.. Копіток, держись… Прорвешься!

  11. Шановні! Колишній керівник Управління внутрішньої безпеки податкової Олександр Тулаєв НАСАМПЕРЕД звичайний МЕНТ – майже 22 роки він працював в системі МВС! Ось Вам і результат – як в ментівці забули справжню міліцейську школу часів СРСР.
    Дивись:http://sta.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=307915&cat_id= 88802&showHidden=1

  12. Наблюдатель, хреново наблюдаешь! Шо в налоговой делал Тулаев – нихрена не делал – был руководителем в ВБ – скорее всего разводил комерсов, как и все менты их разводят. Схемы ментовские Тулаева пипичный мусор, причем тут налоговая? это я Вам точно говорю!

  13. Наблюдатель, хреново наблюдаешь! Шо в налоговой делал Тулаев – нихрена не делал – был руководителем в ВБ – скорее всего разводил комерсов, как и все менты их разводят. Схемы ментовские Тулаева пипичный мусор, причем тут налоговая? это я Вам точно говорю!

  14. Та с него налоговик, как с меня балерина. Он там рабо тал, блин 2 недели, и в трудовой путь себя приписаль, уто абы гордится, типа — я рабо тал в налоговой, одной ногой он там был Талев – Сопляев ваш, ментовская рожа.

  15. Это новая мода, переступил порог какой то клевой службы – сразу на фляжок повесили и орем! Я ж там работал — это мой дом родной. И все звезды я собрал, знали мы Тулаева и шо??? А ничего из 30 лет ментовской деятельности – 1.5 года в налоговой мух считал в оконышке, а тепер модный налоговик, блин противно даже!

  16. Тулаев был ОТКОМАНДИРОВАН в налоговую службу – два года спустя командировка окончилась и корабль пристал к своему причалу (МВД)!

  17. Читаешь и сразу смешно, все как в 33 – м, только тогда кропали под свет свечи, а сегодня строчат на сайте который сами же милиционеры и читают. И уже тенденция просматривается, как только кто — то кому – то перейдет дорогу, сразу начинается: вываливают документы, забрасывают камнями, а я бы на месте руководства задумался. Вот пишут здесь плохо о человеке – сразу премию нужно давать и орден, ведь если человек кому то мешает , это значит, что он правильной дорогой идет. Это четко значит , что он осиное гнездо вскрыл. И эти осы вылетели и давай его жалить зызызызызы

  18. И то правда – скорее всего так и есть – кому-то из МВДшных чинов трудно жить приходиться – крышевание под вопросом? Да Будет Порядок в Нашей Державе!

  19. Написал бы я Вам на нашем Ржевском языке! Но….тут не то общество! Доколе какой то Тулаев будет восприниматься даже врагами как супер герой, налоговик – типа, так причем тут это? Налоговая не кактит вообще, я вам говорю, говнюкам, ибо истину знаю – не имеет этот малец никакого отношения к податковой.

  20. Лас-Вегас отдыхает! Заезжайте к нам ребята – будет срезана зарплата! Менты заколебали.

  21. Всё равно,о чём бы не говорили, но считаю, что “сливать” в Интернет информацию “секретно” и “сов.секретно” это недопустимо. В первую очередь это разглашение сведений, составляющих государственную тайну, лицом, которому эти сведения были доверены или стали известны в связи с исполнением служебных обязанностей, а это криминал ребята. Срок до трех лет. Ну и конечно это подсирон своим колегам.

  22. А кто-то подумал, что начнется, если выложить агентурную картотеку ВБ в нет?.. А начнется массовый отстрел наперегонки. Отстреливать будут: агенты — кураторов. А коллеги — агентов. Все ж при табельном! Все злы, зае…ны начальством и довольствием. А тут ТА-АКО-ОЙ повод для разрядки! Как не крути, кадровый состав МВД Украины имеет шансы быть обновленным РАДИКАЛЬНО — не побоимся этого слова — и в рекордно короткие сроки. Так что журналист предельно удачно сумел реформировать МВД. Так радикально до него удавалось только И.В.Сталину =)

  23. Оперуполномоченный Петров, в рамках спецзадания севший под видом нищего возле церкви просить милостыню, уже на следующий день без колебаний уволился из органов МВД

  24. весельчаку -незнаю что там начнется но если часть милиционеров работает на вб а вторая часть на сбу то возникает вопрос кто выполняет прямые функциональные обязаности по борьбе с преступностью и раскрития преступлений первых х-р уволишь с вторыми дерьма неборешся может пора и тех и этих и начать как в грузии

  25. Парни! На то и опера, чтобы подбирать и работать с негласным аппаратом. ВБ, УБОП, ВР, ГРУ, СБ и т.п. (конкретно “К”) — для того и созданы. А другие оперпахари это земляне с отраслевиками (обьектовики). Может пора таких охфицэров просто перевести в категорию “резаков” — глядишь и 1)эклномия, только на званиях, проявится; 2)не будет крыс (своих среди чужих), т.к. они станут официал-агент-информаторами; 3)штаты л.с. при этом можно даже увеличить, а нагрузка — уменьшиться?!

  26. Автор статьи должен был знать, что даже если Лазарев и вызовет Капыткова и Давыденко, то они все равно к нему не пойдут, потому как не находятся в его подчинении и не уполномочен он их вызывать и давать по е..лу, в ответ легко и быстро получит. Да и не знает Лазарев, что его подчиненные Копытычу про него успели нашептать, но теперь точно знает, что шептали…. Наоборот более вежливый и приветливый будет. И вообще за что по е..лу? Ребята свою работу делали, это их обязанности, а вот то что утечку допустили, тут лохонулись, стыд и позор!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ