Человек не терпит насилия!

В Криму за кандидата від Партії регіонів активно голосують хворі та бомжі

Моніторингова група громадянського руху «Спільна Справа», що прибула до Сімферополя з метою спостереження за перебігом проміжних виборів до парламенту АРК в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №13, які проходять сьогодні, вже в перші години після відкриття виборчих дільниць виявила низку порушень виборчого законодавства та використання маніпулятивних технологій, скерованих на забезпечення перемоги кандидата від Партії регіонів Сергія Донича.

Так, встановлено, що до всіх без винятку дільничих виборчих комісій надійшла така кількість заяв щодо голосування вдома, яка не дозволяє жодному ДВК фізично забезпечити таке голосування у встановленому законом порядку. Не зважаючи на це, усі заяви були зареєстровані. Підставою для голосування вдома в усіх випадках вказується хвороба.

Зокрема, ДВК №08059, що розташована у приміщенні ВАТ «Кримхолод», прийняла 102 таких заяви, тобто, голосування одного громадянина має здійснюватись кожні 13 хвилин, що неможливо забезпечити за жодних обставин. Коли представники моніторингу спробували простежити, яким чином виїзна група від цієї ДВК здійснює відвідування громадян, члени комісії на своєму автомобілі почали відверто втікати від спостерігачів, а за пів-години знову опинилися на дільниці, звідки більше нікуди не виїздять. Спостерігачі переконані, що незаконне вкидання бюлетенів до скриньки для голосування вдома від ДВК №08059 вже відбулося.

Представники моніторингу відзначають також підозрілу однотипність заяв щодо голосування вдома, у яких відрізняються лише особисті дані громадян. Крім того, встановлено, що усі заяви, які надійшли до ДВК №08051, розташованої у приміщенні загальноосвітньої школи №39 м.Сімферополя, написані однією рукою.

У Сімферополі в день виборів відзначається також тенденція до масового захворювання мешканців цілих вулиць у приватних секторах та багатоквартирних будинків. Так, зокрема, спостерігачі повідомили, що по вул.Харківській пересуванням представників ДВК зі скринькою керує жінка, яка не входить до складу комісії. Ця особа звіряється з власним списком і вказує членам комісії до яких будинків слід заходити.

Мешканка будинку №41а по вул.Будівельників, яка на виборчій дільниці з’ясувала, що вона внесена до списку для голосування вдома, заявила спостерігачам, що не подавала заяви з проханням забезпечити їй таке голосування.

Спостерігачі також зафіксували, що коли представники комісії з виїзною скринькою прибули до приватного будинку по вул.Шахтарів, 61, на запитання його мешканця «За кого нужно голосовать?», члени комісії відповіли буквально: «Пройдемте в дом, там вам скажут за кого голосовать».

Таких та подібних порушень, пов’язаних з голосуваннями вдома, станом на 13.00 зафіксовано понад чотири десятки.

Також відзначається масове використання технології «червоних курток», коли серед членів ДВК, що видають бюлетені, перебувають двоє осіб у червоному одязі, до яких за попередньою домовленістю підходять громадяни, які не зареєстровані в окрузі, або й особи без певного місця проживання, і отримують бюлетені для голосування на ім’я інших осіб, що є реальними виборцями даного округу й занесені до списків.

Крім того, спостерігачі відзначають надзвичайно низьку явку виборців. Так, за перші сім годин від моменту відкриття виборчих дільниць, проголосували не більше 8% громадян.

Моніторингова група «Спільної Справи» продовжує роботу й буде достеменно інформувати громадськість та ЗМІ про подальший перебіг подій.

Нагадаємо, що вибори в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №13 були призначені у зв’язку зі смертю депутата Верховної Ради АРК Володимира Ануфрієва, обраного від цього округу минулого року.

Сьогодні виборці обирають з-поміж семи кандидатів: Сергій Донич (Партія регіонів), Федір Паркосіді (Комуністична партія робітників та селян), Олександр Остапенко (Комуністична партія України), Олександр Юрьєв («Батьківщина»), Галина Краснобаєва («Віче»), Дмитро Полонський («Русское единство»), Оксана Фурсіна (Партія нового покоління України).

Прес-служба громадянського руху «Спільна Справа»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

6 ответов

  1. А в 2010 году большая часть украинских ЗК проголосовала за Тимошенко http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1 %82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B5_%D0%B2%D1%8B%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%8B_%D0%BD%D0%B0_%D 0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B5_%282010%29#.D0.93.D0.BE.D0.BB.D0.BE.D1. 81.D0.BE.D0.B2.D0.B0.D0.BD.D0.B8.D0.B5_.D0.B2_.D0.BC.D0.B5.D1.81.D1.82.D0.B0.D1. 85_.D0.BB.D0.B8.D1.88.D0.B5.D0.BD.D0.B8.D1.8F_.D1.81.D0.B2.D0.BE.D0.B1.D0.BE.D0. B4.D1.8B. И что?

  2. крым здравница и там живут больные не только с опорно-двигательными проб
    лемами, но и на голову

  3. На что повлияло наблюдение? Существует много различных объединений и общественных организаций по контролю за выборами. Когда и на что они полвлияли? Партия власти реализовала на практике свои технологии. Какие технологии по защите прав избирателя им противопоставлены? 000000

  4. За регионы после всех обещанных “покращень” могут проголосовать только невменяемые и сумасшедшие.

  5. крым

    За регионы после всех обещанных “покращень” могут проголосовать только невменяемые и сумасшедшие.

    И что самое интересное, в стране таких 20%. И жопаделать?

  6. Самое интересное то, что документы по результатам выборов никому нельзя показывать. Их прячут под себя и только когда наступает тишь и благодать (ну примерно через полгода) их обычно извлекают и сдают в архив. Это говорит о том, что никто не доводит дело по борьбе за результаты выборов до конца. Ну проиграл и проиграл. На самом деле если бы результаты выборов соответствовали бумагам, их бы не боялись показать.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ