Человек не терпит насилия!

Новини міста Вишневе

Стужук і Гошко — історія великих злодюг невеликого міста

Україна у вогні хабарництва, такого і в страшному сні не насниться… Рецесія принесла у країну розруху, а разом з нею нову хвилю росту злочинності. Причому, що найголовніше – злочинний приклад подають вищі службовці, та народні обранці. Особливістю є й те, що зростання рівня службових злочинів є показовим для невеликих міст. Давайте задамо риторичне питання — чи буває в Україні так, що хабарник отримує справедливе покарання і за свої злочини проти громади опиняється за гратами? Швидше за все, це фантастична і нереальна для нашої країни ситуація.

Для підтвердження вищесказаного давайте звернемо увагу на місто – сателіт столиці України — Вишневе. Хабарники з цього містечка напередодні були визнані офіційно на сайті МВС першими в Україні. Їх беззаперечне лідерство за всіма показниками просто не може не шокувати суспільство.

Злочин та покарання

Слід відмітити, що ймовірність їх справедливого покарання, як вже повелося в нашій країні, стає дедалі і дедалі примарнішою. Не дивлячись на розміри хабарництва, громадський та медіа-розголос та всеукраїнську популярність вишнівських супер-хабарників.

На прес-конференції в Донецьку Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив: “Сьогодні ми маємо чергову резонансну операцію – в Київській області в місті Вишневому затриманий “на гарячому” при отриманні першої частини хабара, у розмірі 2,5 мільйони гривень, замісник міського голови міста Вишневого”. Юрій Луценко розповів, що хабара вимагали за виділення 10 гектарів землі на території, що належить міській громаді, під забудову комерційного центру. Голова МВС заявив: “Будемо сподіватися, що це буде черговим уроком для тих, хто продовжує мародерствувати в Україні, не дивлячись на найважчу економічну ситуацію.

17.09.2009 року співробітниками МВС України та прокуратури Київської області затримано “на гарячому” першого заступника міського голови м. Вишневе Київської області гр. Стужука В.І. під час отримання ним частини хабара в розмірі 2 550 000 грн. за сприяння у виділенні земельної ділянки площею 10 га в користування в м. Вишневе.
18.09.2009 прокуратурою Київської області порушено кримінальну справу за ст. 368 КК України відносно Стужука В.І., якого затримано та на теперішній час він знаходиться в слідчому ізоляторі м. Києва.
18.11.2009 року спливає час затримання Стужука В.І. тому прокуратурі м.Києва повинна прийняти рішення про продовження строків затримання або направления справи до суду.
Стужук В.І. впевнений, що ситуація, яка виникла із-за отримання ним хабара найближчим часом вирішиться, тому що голова Києво- Святошинського районного суду Київської області його добрий знайомий. В минулому СТУЖУК В.І. неодноразово вирішував із головою суду спірні питання на користь своїх знайомих, за що передавав йому особисто «із рук в руки» хабарі та одного разу передав йому двохкімнатну квартиру у м. Вишневе.
Саме тому, існує певна домовленість з головою Києво-Святошинського районного суду, прокурором Київської області та Стужуком В.І. згідно якої останній повинен знаходитись під вартою два місяці, за цей період слідчий готує справу для направлення в суд. У Києво-Святошинському районному суді справа згідно зазначеної домовленості буде розглядатись довіреною суддею.

На виконання зазначених домовленостей у Стужука В.І. зберігаються записи з інформацією компрометуючого характеру, щодо керівників правоохоронних органів: керівництва прокуратури Київської області та Генеральної прокуратури України, керівництва Києво-Святошинського районного суду, на яких зафіксовано факти передачі хабарів правоохоронцям мером м. Вишневе у великих розмірах. Ці гроші призначалися правоохоронцям за уникнення Гошка та Стужука від кримінальної відповідальності за різноманітні злочини.

З допомогою адвоката Стужук В.І. намагається використати компрометуючі матеріали, щоби схилити органи прокуратури до співпраці в разі необхідності хоче надати отриману інформацію в засоби масової інформації.

Станом на теперішній час Стужук В.І. через адвоката по справі надає вказівки своїй дружині, щодо реалізації житлової та комерційної нерухомості в будинку за адресою: м. Вишневе, вул. Машинобудівників,17-а, яка оформлена на звоїх родичів та довірених осіб. Враховуючи те, що ціни та попит на нерухомість знизились у родичів та знайомих Стужука В.І. існує певна проблема з її реалізацією. Імовірно нерухомість реалізовується з метою отримання готівки, яка в подальшому буде передаватись за винесення позитивного вироку суддею.

Активну допомогу Стужуку В.І. у вирішенні питань надає міський голова м. Вишневе Гошко А.О., який переживає за те, щоби не розголошувались відомості про його причетність до вчинення злочину.

Тож 17.11.09 — черговий час-ікс – суд про міру запобіжного заходу для вишнівського хабарника Стужука. Це подія, яка для цивілізованих країн є нормою – звичайна формальність для того, щоб довести слідство до логічного кінця та справедливо покарати злочинця. Для цивілізованих країн – так, а для нашої? Навряд чи… Невже відбудеться вкотре для всієї країни підтвердження прогнилості, продажності і безпорадності нашої правоохоронної системи та, зрештою, і всієї країни? Чи все-таки супер-хабарники, які на всю Україну офіційно прозвучали як найбільші та найцинічніші хабарники на всю країну, отримають справедливу кару, і зроблять надію на одужання українського суспільства хоч більш менш реальною?

З архіву інтернет видання: www.prawda.org.ua 

 

Взятки берем миллионами

135566528В Вишневом показали, как надо отстаивать свои права

Парадоксально, но помог ему в этом местный чиновник, попавшийся на впечатляющей взятке.

Городок Вишневое, в трех километрах от Окружной дороги, пережил двойную встряску. События последних дней напомнили времена, когда власть заставляют услышать народ.

 На фото: В. Стужук и А. Поченков — отец депутата горсовета г. Вишневого Д. Починкова.

Чиновника поймали «на горячем»

Украинские СМИ облетела новость, что в Вишневом пойман с поличным заместитель главы города – как раз в тот момент, кода «почтальон» (депутат горсовета) заносил ему 2,5 миллиона гривен. Учитывая, что сумма в 2,5 млн была первым траншем из оговаривавшихся пяти (по словам министра внутренних дел Луценко) и принимая во внимание, что бюджет Вишневого около 50 млн грн, можно сделать вывод – вишневские чиновники берут взятки размером в «десятину» бюджета своего города, служить которому они клялись честью и совестью. 

И даже офицерской честью, поскольку местный мэр и его арестованный зам – полковники милиции, о чем городской голова не забывает ежегодно напоминать в красочных календарях.

«Десятина» бюджета? Это все равно, как если бы чиновник национального уровня был пойман на взятке размером в два миллиарда 730 миллионов гривен (273 млрд расходов госбюджета запланировало правительство на следующий год). 

Вода из крана по цене «Боржоми»

Но первая встряска была в начале сентября 2009 г., когда жители Вишневого получили платежки за августовские коммунальные услуги. Цена на воду и водоотвод стояла еще прежняя, но рядом было впечатано предупреждение – согласно решению горисполкома и сессии горсовета, с сентября тарифы на воду повышаются с 5,04 грн за «куб» до 7.00 грн. Вишневое сначала забурчало, потом забурлило, а затем заклокотало. 

Повышение задело жителей Вишневого за живое еще и потому, что даже в Киеве (с которым жители пригорода всегда сопоставляют стандарты своего муниципального сервиса) – вода по 2,78 за «куб». Вишневчане начали требовать отмены новых тарифов, которые они иначе как грабительскими и не называли. И вот именно на этом этапе власть повела себя как никогда высокомерно. Она отгородилась от народа – в прямом смысле этого слова.

Междусобойчик под кодовым названием «сессия»

Сессии горсовета в Вишневом еще с начала 90-х были каждый раз маленьким проявлением демократии. Да, на них кипели страсти, оппоненты за словом в карман не лезли, но сессионные закрытия всегда были открытыми для избирателей. Никакой тебе милиции и фейс-контроля, чтобы отфильтровать неугодных.

Когда жители города и оппозиционные к власти депутаты начали требовать гласности в рассмотрении земельных вопросов и безотлагательной отмены новых тарифов, их попросту перестали пускать на сессии. Исполнительная власть Вишневого выставила на дверях местный отряд поддержки общественного порядка (догадывается ли о существовании такого военизированного местечкового отряда наше МВД?) и запретила пускать кого-либо кроме чиновников и депутатов.

Но и депутатов, разумеется, желали видеть далеко не всех. Неугодных местной власти попросту перестали приглашать на сессионные междусобойчики за плотно закрытыми дверьми.

– С 1998 года меня трижды избирали депутатом Вишневского городского совета, – говорит Игорь Шпак. – И ни разу не было, чтобы загодя, согласно регламенту, не сообщили о проведении сессии. Так было до лета этого года, когда городской голова Анатолий Гошко начал собирать «своих» депутатов по звонку. Когда сессии начинают проводиться подобным образом – это уже распад и омертвление местного самоуправления.

В Вишневом становилось душно, и не только от необычно теплой сентябрьской погоды. Разочаровавшись в том, что власть их услышит, двое пенсионеров из Вишневого объявили голодовку и провели несколько суток на крыльце горсовета. Проходящие мимо чиновники презрительно отворачивались от пожилых людей в повязках, а завхозу было дано указание спешно обустроить «черный» ход. Надежды на благополучный исход было мало, но тут грянул гром.

Бизнес по-вишневски

Новость о взяточничестве в Вишневом хотя и прозвучала громом среди ясного сентябрьского неба, но вряд ли была откровением для тех, кто был наслышан о ситуации в этом пригороде Киева. А уж те, кто занимался здесь бизнесом, знали об этом из первых, так сказать, рук – рук, которые рисовали суммы взяток на листке бумаги, чтобы перестраховаться от возможной прослушки. 

С прослушкой вообще в Вишневом доходило до абсурда – злые языки утверждают, что местные чиновники с некоторых пор «писали» сами себя – потом пригодится. На записях (если таковые существуют), в том числе, и компромат на тех, кто под давлением или за вознаграждение соглашался голосовать за те 10 гектаров последней вишневской земли, которые и сыграли в жизни арестованного чиновника столь весомую роль. Фатальную ли – рассудит время, людская память, следствие и суд.

Тарифы вернули, «где стояли»

Новость об аресте первого заместителя городского головы Вишневого дала решающий толчок протестам. Когда Анатолий Гошко на следующее утро пытался улизнуть от жителей на машине, скромную «Шкоду-Октавию» с наклейкой «Международный комитет защиты прав человека» взяли в осаду десятки жителей города. Они требовали созыва внеочередной сессии. Спасать мэра прибыли его коллеги из местного управления милиции, и было слышно, как один из оперов сказал мэру: «Подписывайте распоряжение о созыве сессии, мы с ними не справимся».

…Сессия состоялась тем же вечером, тарифы были приведены в «предсентябрьское» состояние, а мэр остался верен себе – он назвал оппозицию «врагами города». Случившееся с его первым заместителем он охарактеризовал как «недоразумение». 

Ну, мы ждем, на самом ли деле это так? 

Как это было

Заммэра Вишневого ловили 30 «беркутовцев»

Заммэра Вишневого Владимира Стужука задержали по подозрению в получении взятки в 2,5 млн грн 17 сентября. В задержании, проходившем в Вишневом по ул. Машиностроителей, 17-а, участвовало 30 бойцов «Беркута». Посредником или так называемым «почтальоном», доставившим «вознаграждение» за выделение 10 га земли, выступил депутат горсовета Денис Починков.

Сторона, заинтересованная в получении лакомого участка, – ТОВ «Технопарк».

– Часть депутатов и жителей города еще 27 июля пикетировали Генпрокуратуру, доказывая неправомочность попыток выделения земли ТОВ «Технопарк», – рассказал «Газете по-киевски» Николай Ляшенко, депутат горсовета Вишневого. – Это липовая фирма со штатом, состоящим из одного директора, а учредитель зарегистрирован на Виргинских островах. 

Как стало известно «Газете…» из источников в МВД, чиновник требовал передать ему первую часть взятки в 2,5 млн грн после подписания мэром города договора аренды. Оставшиеся 2,5 млн попали бы в руки заместителя мэра Вишневого после согласования всех формальностей и начала строительства. Кроме денег, у чиновника обнаружены ряд документов на землю и авиабилет в Австрию. Против Стужука возбуждено уголовное дело, сейчас он находится в СИЗО, а депутат Починков – на подписке о невыезде.

Автор: Станислав ГОЛУБЕНКО


По материалами “Газеты по-киевски”.

 

Трудові будні звинуваченого в хабарництві екс-першого заступника мера Вишневого В. Стужука

135566045З архіву інтернет видання: www.vartainfo.com.ua за 28.12.2008

Вишневе – місто закопаних грошей і будівельного безладу 

Місто Вишневе – місто-супутник Києва, в якому розташовані промислові бази та величезний військово — промисловий комплекс – завод ЖМЗ, якій дав поштовх розвитку місту ще з часів СРСР. Але не тільки цей гігант визначає розвиток промисловості міста, в Вишневому ще в радянські роки знаходились підприємства, наприклад овочеві бази, які обслуговували, цілі райони Києва, м’ясокомбінат, молокозавод.

 На фото “постійно хворий” В. Стужук та його “адвокат” — судове засідання 11.03.2010 р.

Тобто Вишневому дісталась в спадщину потужна промисловість, при невеликому населенні в 30-40 тисяч мешканців. Вишневе в цьому сенсі унікальне місто, одне із найбагатших міст України.

Але по місту не видно багатств! Зовні провінційне містечко, в кращому випадку подібне на спальний район Києва. А де ж «багатства», де гроші? Невже пішли в гранітні бордюри та цементну брущатку, а може в ліхтарі, з дешевого псевдо «люмінія», які вже почались ламатися від легкого поштовху. Невже гроші громади закопувалися в бордюри, які зроблені з граніту «габро» (саме з цього матеріалу роблять надгробні плити, але вони не використовуються в дорожньому будівництві)? Бордюри з «габро» не годяться для багаторазового використання. 

До ремонту доріг спочатку ремонтують комунікації: водопровід, каналізацію. Але не у нас. Ми хоронимо прогнивші труби – закопуючи гроші в бордюри. Ось такий бордюрний пам’ятник бюджетним коштам. А чого турбуватися, як каже мер Вишневого — Анатолій Гошко: «грошей в Вишневому, як грязі». Тобто можна було б взагалі всі вулиці покрити мармуром, але в бюджеті грошей чомусь не так багато. Прибуток від будівництва нового висотного будинку на вул. Машинобудівників 17-а складає, як мінімум — 20 млн. грн., але виконком «відмовився» від своєї долі прибутку від будівництва цього будинку.

А тими грошима, що є в бюджеті розпоряджається перший заступник міського голови Стужук В.І. А кому ж, як не йому, якщо мер місяцями хворіє, або перебуває якщо не в Америці, то в столиці колишньої Російської Імперії – в Санкт Петербурзі. Ось бідолашний зам.мера Стужук В.І. і дає раду бюджетним коштам. Щоб не пропали бюджетні гроші, роботи по оздобленню тротуарів і доріг виконує. А саме, гроші пропускаються через фірму «БК Коміс», а роботи виконують інші. 

А ось тендери на виконання робіт по оздобленню тротуарів та встановлення бордюрів на вулицях Вишневого постійно виграє тільки одна ця фірма — ТОВ «БК Коміс». Вона заснована у Вишневому в 2006 році та не маючи свого офісу, робітників, інженерів виграла тендер в 2007 році, виграла в 2008 році і виграє в 2009 році, якщо Стужук В.І. залишиться при „кормушці”, тобто при владі. А хто керівник та власник цієї чудо фірми? Здогадайтеся! Правильно, керівник ТОВ «БК Коміс» родич Стужука – Виговський Юрій Миколайович, який приїхав в 2006 році з Новояворівського району Львівської області в місто Вишневе, отримав спочатку квартиру, потім купив нову 3 — кімнатну квартиру в новому красивому жовтому будинку що на Лесі Українки. Суперкар’єра для безробітного і людини яка 12 років ніде не працювала, та жила з торгівлі польськими яблуками та яку Стужук В.І. виписав з Західної України з всією сім’єю. А що робити, якщо в Вишневому майже не лишилось тих, кому Стужук В.І. може довіряти і тих хто довіряє йому, вірніше тих, кого не «кинув». Ось і змушений був Стужук В.І. виписати цілу сім’ю Виговського Ю.М. в Вишневе. Жінку Виговського відразу пристроїв у виконком, посадив в своїй приймальні, а зрештою дав посаду, — спеціаліст з тендерних питань. А ви думали ким, може працювати колишня вчителька іноземних мов? А ви думаєте мафія це щось особливе! Все дуже просто. Просто було організовано тендер у 2006 році на проведення робіт по оздобленню тротуарів по вул. Зеленій. В тендері взяли участь три фірми, а саме: наша ТОВ «БК Коміс», друга фірма — ТОВ «Вишнівськміськбуд», де директором з 2006 року працює, як ви думаєте — теж наш герой – Виговський Ю.М., а третя фірма, що прийняла участь в тендері — ТОВ «Модерн». ТОВ «Модерн» — це дуже цікава фірма і добре знайома правоохоронним органам тим, що займалась «відмивкою» грошей. Але директору ТОВ «Модерн» Стужук В.І. не дуже довіряв, тому початково тендер виграв ТОВ «Модерн», але потім виграш було віддано більш залежному та відданому Виговському. Як виявилось, не дарма. Виговський Ю.М перерахував у вигляді позички 100 тис. грн. ТОВ «Модерн» ще до тендеру, але грошей не отримав, бо директор ТОВ «Модерн» змився з грошима, а через рік в сплив у Києві, де місцеві „пінкертони” його зловили на іншій відмивці грошей. Ось які цікаві фірми приймають участь у тендері в місті Вишневе, а роботи виконують за значно менші кошти професійні фірми, яких наймає Стужук в якості субпідрядника до свого родича Виговського Ю.М., та яких до тендеру на виконання робіт у місті Вишневому не допускають. Але це все ж таки тільки вершина фінансового айсбергу «дерибану»у місті Вишневому. 

І.П.Сидоров

Інтернет видання: www.vartainfo.com.ua

 

Шановні вишнівчани!

  25 березня 2010 року  в Броварах відбудеться судове засідання у кримінальній справі по звинуваченню Стужука В.І., колишнього першого заступника Вишнівського міського голови Гошка А.О., в отриманні хабара у розмірі 2,5 млн. доларів.
  Завдяки активній позиції вишнівчан, які приєднувалися до наших попередніх мітингів під стінами суду, Стужука досі не випустили!
  Щоб уникнути нових мітингів, адвокати Стужука домоглися перенесення судового розгляду в Бровари на 10 годину ранку. Розрахунок простий: так далеко і так рано в Бровари вишнівчани не поїдуть, під стінами суду буде тихо і Стужука відпустять.
  Не дочекаються! Ми організовуємо автобуси, і, не зважаючи на те, що з Вишневого доведеться виїхати досить рано, сподіваємося, що Ви приєднаєтеся до нас. Відправити хабарника за грати ми зможемо тільки разом! 
  Автобуси відходять 12.03.10 о 7-30 від РАГСУ,
  (вул. Жовтнева, 27)
Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. Зарвавшейся сволочи статью из УК, место в общей камере на зоне и конфисковать все имущество (даже то, что принадлежит родственникам)!

  2. Самое интересное то что депутат горсовета Денис Поченков подельник — “почтальон”, не сидит на скамье подсудимых вместе со Стужуком, самая крупная взятка за 2009 год и всеравно “откупился”. Стужуку на каждое судебное заседание “судья” вызывает скорую(сердце) — на последнее заседание 12 марта вообще адвокат не явился, судья перенёс заседание на 25 марта.
    Нечего не скажеш…, работают по четкой схеме ребята — судья неможет выпустить Стужука потому как вишневчаны приезжают на каждое судебное заседание (это не смотря что надо ехать в Бровары, а не по месту в Киево-Святош. р-н)
    Если бы человек обычный украл что-то у государства … то мотал бы срок уже с осени, а эти быдла бл.. отмажутся, ещё и накрадеными у людей деньгами (квартиры, участки, бюджетом города и т.д)
    Сливают по всей видимости Стужука — мер Гошко и семья Поченковых, это понятно. Но как жыть в этой стране простому человеку, если на местах такая безнаказаность, что тогда говорить про район, область, верховную раду, министерства, администрацию президента. “Рыба гниёт с головы” это бля.. бесконечность.
    Страна обречена — тем более сейчас с новым правительством …
    Для того что бы человек ишёл на гос. службу не ради бабла, надо что бы сменилось хотя бы одно поколение….

  3. БАРКАСУ. Оптимизм полезная вещь, но если он (оптимизм)имеет фундамент. Америка от “дикого” накопления капитала до “типа” демократии шла более 200 лет.Я это к тому, что “одно поколение”- это самоуспокоение.Поэтому надо , послушав восточных философов, которые говорят, что у человека нет прошлого и нет будущего, есть только настоящее. Вот в этом настоящем, как в анекдоте, надо и попытаться получить удовольствие. Призывы типа -мочить сволоту -это не про наш менталитет- это во вторых. а во-первых многие люди, которые сейчас при власти, пришли из народа, и тоже в свое время матюкали начальников. И это тоже наш менталитет.Все поменяется(в Украине), когда китайцы будут не каждый пятый человек в мире, а каждый второй.Но это уже совсем дальняя перспектива.Поэтому спасение утопающего-дело рук самого утопающего. Не иначе.

  4. Старанно почему молчат за гловаря банды Дениса Починкова и его папашу. Ведь он должен был
    сорвать основной куш 800 000 грн. от 2,5 млн. На вопрос прокурора (почему на нотатку паперу ,
    який лежав в чемодане з грошима, було написано прізвище Починкову?) он ответить не смог. Его взяли
    с чемоданом денег возле офиса Стужука. Попаша заплатил не моленькую сумму , чтобы его отмазать. Ось
    так поморанчьові депутати Починкови, стали блакитними. В Ютубе очень класное видео с доказательствами.
    Там информация про всю награбленую недвижимость ,
    которая была в комунальной собственности города , а сейчас оформлена на фирмы Починковых.
    Ежемесячный доход Починковых от аренды награленных помещений и земли составляет 150 000 долларов США.

  5. Оптимисту. Зато наш народ очень хорошо умеет прокленать. Я солидарно присоединяюсь к таким людям, на чей стороне провда. И уж поверте Починковим из этого говна уже не выбраться. А для других будет урок.
    Voodoo People против Починковых!!!!!!!!!!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…
НОВОСТИ