Человек не терпит насилия!

Литвин гонит

Голові Верховної Ради України

Литвину Володимиру Михайловичу

01008, м. Київ-8, вул. М.Грушевського, 5

ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ

(в порядку ст. 16 Закону України «Про статус народного депутата України» та ч. 2
ст. 97 Закону України « Про судоустрій України»)

                             Шановний Володимире Михайловичу!

 

Ви є народним депутатом України, Головою Верховної Ради України  а також кандидатом на посаду Президента України.

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про статус народного депутата України» народний депутат України є обраний відповідно до цього Закону  представник Українського народу у Верховній Раді України і уповноважений ним протягом строку депутатських повноважень здійснювати повноваження,  передбачені Конституцією України та законами України.

Відповідно до п. 3. ст. 1 вище означеного закону — при виконанні своїх повноважень народний депутат керується Конституцією України, законами України та загальновизнаними нормами моралі.

Тобто Ваші повноваження визначенні чинним законодавствам тим же самим чином як і повноваження інших 449 народних депутатів, що мають той же правовий статус.

Відповідно до ст. 88 Конституції України, Верховна  Рада України  обирає  із свого складу Голову  Верховної  Ради  України,  та  відкликає  їх  з  цих посад.

Повноваження Голови Верховної Ради України передбачені цією ж статтею Конституції, а також ст.ст. 69-73 Регламенту Верховної Ради України. При цьому жодна з перелічених норм чинного законодавства не надає Голові ВРУ привілей чи референцій відмінних від статусу народного депутата України, завдання Голови ВРУ — організації її роботи.

Відповідно до ст. 6 закону України «Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб» Ви як Голова Верховної Ради України підлягаєте державній охороні», в той же час відповідно до п. 3 ст. 8 цього ж закону особи, щодо яких здійснюється державна охорона, мають  право на тимчасову відмову в письмовій формі від особистої охорони.

26.10.2009 року постановою Центральної виборчої комісії № 192 Вас було зареєстровано кандидатом на пост Президента України. Відразу після чого Ви написали заяву про відпустку на час проведення передвиборчої агітації, таким чином функції щодо організації роботи ВРУ станом на сьогодні Ви не виконуєте. В цьому випадку Ви вчинили у повній відповідності до вимог чинного законодавства та почали активну передвиборчу агітаційну компанію.

Порядок проведення передвиборчої агітації регламентовано ст. 64 Закону України «Про вибори Президента України», п. 15 зазначеної статті зокрема встановлено наступне «кандидатам на пост Президента України, які займають посади в органах державної влади … забороняється залучати для передвиборної агітації або використання будь-якої роботи, пов’язаної з проведенням передвиборної агітації, підлеглих їм осіб, службовий транспорт, зв’язок, устаткування ……

Відповідно до рішення Конституційного суду України по справі
N 1-7/2005 від 24.03.2005 року (справа про вибори Президента України) — зазначені у частині п’ятнадцятій статті 64 Закону кандидати на пост  Президента  України за місцем своєї роботи не мають права використовувати з  метою  проведення  передвиборної агітації у будь-який час службовий транспорт, засоби зв’язку, устаткування, приміщення, інші об’єкти та ресурси, що є державною або  комунальною  власністю.

У середу, 14 січня 2010 року, Ви — народний депутат України, Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії, кандидат на пост Президента України відвідали Рівненську область. За інформацією Вашої прес-служби, розміщеної на офіційному сайті /www.narodna.org.ua/ у ході розмови з виборцями Ви зазначили наступне: «Сьогодні політики не мають жодних моральних гальм і принципів, коли йдеться про владу. Я ж вважаю. що Президент має бути арбітром нації, він не повинен одноосібно керувати цілою країною, а працювати скоріше як серцевина у колесі, бо колесо уособлює цілу державу».

На 15 січня 2010 року заплановано Ваш візит до Житомирської області.

Ваша передвиборча програма кандидата має гучну назву «Час народу», Ви пропонуєте «запровадження публічного механізму звітування депутатів, спрощеної системи їх відкликання; скорочення на 40% державного апарату управління та витрат на його утримання; ви гарантуєте побудову суспільства на високих моральних цінностях, власній історичній традиції, абсолютно позитивних відносинах між людьми, між людиною і природою; суспільства та країни, де панують соціальна гармонія та справедливість, турбота про кожну людину, гуманне правління, служіння народу», Ви як і більшість декларуєте принцип «один — для всіх», але, нажаль, Ваші дії виходіть за межи чинного законодавства.

14 січня 2010 року під час Вашого проїзду по трасі Житомир-Київ в рамках агітаційної компанії, «безперешкодність» Вашого руху забезпечувалося 3 автомобілями Державної автомобільної інспекції безпосереднього супроводу, а також 10 автомобілями ДАІ які «блокували» трасу, перекриваючи всі виїзди з прилеглих доріг. Внаслідок цього близько 100 вантажних та легкових автомобілів були вимушені годину провести у дорожній пробці. Ви, користуючись дорогами загального користування, позбавили такої можливості більше двох сотень громадян України. Тобто Ваші права є більшими ніж у інших громадян України навіть в частині користування дорогами, окрім іншого це є і порушенням конституційного права громадян на вільне пересування.

Окремо слід зупинитися на питанні фінансування таких поїздок кандидата, а також щодо залучення до них державних службовців, використання ними службового транспорту, зв’язку та устаткування, що прямо заборонено чинним законодавством України.

З урахуванням наведених фактів прошу Вас надати мені наступну інформацію:

— на якій підставі для забезпечення Вашої передвиборчої агітації  порушення вимог чинного законодавства залучаються державні службовці, транспорт та інше;

— з яких коштів сплачується заробітна платня співробітникам ДАІ які забезпечують Ваш супровід;

— та яким чином Ваші передвиборчі гасла узгоджуються з Вашими власними діями;

— на підставі чого представник Українського народу у Верховній Раді України користуючись дорогами порушує при цьому права та свободи громадян України, чим представником він і має бути;

— чому Ви не скористалися наданим Вам правом та не відмовилися від державної охорони та витрачання значних бюджетних коштів на час Вашої відпуски та участі у передвиборчої компанії;

— призначити перевірку викладених у даному зверненні фактів, надати їм належну правову оцінку;

— вжити заходів щодо недопущення випадків порушення законодавства в подальшому;

— у разі якщо Ваші дії відповідають лозунгам та гаслам які Ви проголошуєте, пропоную Вам публічно відмовитися від державної охорони та супроводу автомобілів ДАІ.

Про результати розгляду звернення та прийняте рішення прошу повідомити мене у встановлений законом строк.

З повагою

Народний депутат України                                                          І.Г. Калєтнік

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

2 ответа

  1. Та Папа (кучма) попросил сынулю (ющенко) взять Маугли (литвина) в политику , тот вначале поставил его на университет, а потом и на раду протолкнул. вот и мается горемычный .

  2. Литвину сейчас хуже всех, он рассчитывал, что он нужен всем, а оказалось — никому он и не нужен. Регионалы прихватили его за зад уголовным делом по убийству Гонгадзе. С одной стороны тюряга, с другой обещают сохранить за ним кресло. А вдруг победит ЮВТ? Вот тут-то и заковырка. Поэтому во время снятия Луценка с должности, он дал отмашку фракции голосовать “за”, но сам не проголосовал. Перед Яныком прогнулся и Юле есть что сказать — я же за, но фракция у меня такая непослушная. Я думаю, что Литвину участь уготована еще хуже, чем Морозу. Пусть смотрит телевизор — предателей и убийц даже через 60 лет судят. А жить-то хочется.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…
НОВОСТИ