Человек не терпит насилия!

ТСК хочуть більше повноважень

З метою створення умов для роботи тимчасових слідчих комісій, сприяння здійсненню парламентського контролю та проведення розслідування з питань, що становлять суспільний інтерес, а також обставин вчинення Президентом України державної зради або іншого злочину, народні депутати Нестор Шуфрич, Олена Лукаш та Валерій Писаренко пропонують чіткіше визначити коло осіб та органів, які зобов’язані на підставі відповідного рішення ТСК надавати свідчення чи пояснення з питань, щодо яких проводиться розслідування.
Обов’язок надавати можливість ознайомитися з будь-якими документами, предметами чи матеріалами, що мають стосунок до предмета розслідування, з’являтися на запрошення слідчої комісії і давати правдиву інформацію про відомі їм обставини з цих питань пропонується розповсюдити на прокурорів, слідчих і службових осіб органів дізнання та на органи, які здійснюють оперативно-розшукову та розвідувальну  діяльність, а також судові органи.
Внесення таких змін, на думку авторів законопроекту (реєстр. №4367), необхідне тому, що представники правоохоронних органів ігнорують положення Закону «Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України», посилаючись на те, що спеціальним законодавством, зокрема Кримінально-процесуальним кодексом, передбачені норми, які зобов’язують слідчого, прокурора утриматися від розголошення наявної у них інформації, не видавати слідчим комісіям документи, які необхідні для проведення розслідування.
За підсумками обговорення Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради рекомендував парламенту “розглянути проект закону в першому читанні”. На думку Головного науково-експортного управління в першому читанні законопроект доцільно відхилити.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Один ответ

  1. В принципе правильно. А то зачем было столько лет бороться за закон который реально не может быть реализован. ВСК должны иметь серьезные полномочия для того, что бы завершить расследование и предоставить документы правоохранительным органам для принятия решения. Таки комиссий не так много создается, поэтому проблем тут не будет.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ