Человек не терпит насилия!

Над палацом графа Шенборна нависла небезпека!

 


 


Вслід за замком «Паланок» нависла небезпека над палацом графа Шенборна.


Мисливський палац графів Шенборнів побудував граф Бугейм Шенборн у 1890-1895 роках. Він – один із найкрасивіших серед усіх збережених замків Східної Європи.


Будівля має 365 вікон – відповідає кількості днів у році, 52 кімнати – кількості тижнів, 12 входів – кількості місяців. Кожна деталь замку – чи то димар, чи то вежа – не просто виконують свої утилітарні функції, але і є окрасою побудови. Двері входів та вікна над ними прикрашені вітражами на біблійну тематику. Над самою будівлею – 4 величні вежі різних форм, на кожній із яких є флюгерок із вирізаною на ньому датою побудови замку – 1890 рік. Озеро на території палацу було викопане у формі тогочасної Австро-Угорської імперії.


У 1945 році замок було реорганізовано у будинок відпочинку, а в 1958-му, після відвідин Микити Хрущова, на його базі був відкритий перший в Україні кліматологічний санаторій «Карпати», який спеціалізувався на лікуванні серцево-судинних захворювань.


Санаторій «Карпати» є власністю Федерації профспілок України.


23 травня 2008 року Закарпатська обласна рада, не маючи на даний замок ніяких прав, винесла рішення про передачу замку в комунальну власність Чинадіївській селищній раді Мукачівського району. І це незважаючи на те, що бюджет Чинадіївської селищної ради на 2009 рік становить 120 тис. грн., з яких 80% субвенцій з державного бюджету. Як може селищна рада утримувати даний замок, якщо коштів не вистачає навіть на виплату заробітної плати працівникам.


Зроблено все, щоб потім, через відсутність фінансування, селищна рада відмовилася від утримання замку і виставила його для приватизації або передачу в оренду. Всі закарпатці знають про те, що за даним проектом стоїть Глава Секретаріату Президента України В. Балога і його брат — перший заступник Голови Закарпатської ОДА І.Балога, які хотіли розмістити у даному замку власні маєтки.


23.09.2008 року Закарпатська ОДА зверталася до Господарського суду Закарпатської області з позовом до санаторію «Карпати» про усунення перешкод в користуванні майнового комплексу будівель палацу замку Шенборн.


Дані кроки Закарпатської влади, яка вже давно перебуває під контролем клану Балог, виходить не тільки за межі правового поля, але й здорового глузду, і не приборкується центральною владою в м. Києві.


В даній ситуації своє вагоме слово повинні сказати Федерація профспілок України та Президент України, який мовчки спостерігає за намаганням своїх підлеглих прибрати історичну спадщину України.


 


Джерело: “Народна самооборона”


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ