Человек не терпит насилия!

Валентин Наливайченко викрив корупціонерів у власних лавах

Від надійних джерел в СБУ вдалося роздобути інформацію про засідання розширеної колегії СБУ за результатами роботи спецслужби у першому півріччі 2008 року.

Відомо, що з перших хвилин засідання стало відчутно, що проходитиме воно в незвичній обстановці.

По-перше нестандартною була доповідь про підсумки роботи спецслужби, де говорилось не скільки про здобутки, а скільки про невирішені проблеми та шляхи їх реалізації, особливо в сферах захисту економіки, боротьби з корупцією та з міжнародним тероризмом.

По-друге присутні на засіданні колегії були “приголомшені”, коли керівник у своєму виступі досить різко розпочав масовану атаку на корупціонерів у власних лавах.

В.Наливайченко акцентував увагу, що практично у всіх силових відомствах лише говорять про боротьбу з таким, явищем як корупція, а в СБ України її нещадно викорінюють, незважаючи на посади та заслуги співробітників. Він зазначив, що в ході спецоперацій вдалося задокументувати конкретні факти корупції з боку окремих керівників різного рівня. При цьому зауважив, що заходи із документування злочинної діяльності проводились спеціальним підрозділом із санкції судових органів. Отримані матеріали (аудіо, відео та інші) у встановленому порядку відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства скеровані до органів прокуратури. Очільник підкреслив, що оприлюднення таких фактів може деякою мірою негативно вплинути на імідж спецслужби в суспільстві, однак наведення порядку в лавах надасть більше користі, ніж шкоди.

Критичний виступ про виявлені факти корупції був підкріплений оголошенням прямо на засіданні Колегії низки наказів про звільнення ряду керівників, а іноді повного складу окремих підрозділів за допущені правопорушення.

Такий сценарій вищезгаданої колегії поряд з іншим може суттєво вдарити по іміджу керівника спецслужби, якого тривалий час “тримають” у статусі “виконуючого обов’язки”, а також розбурхати численних “покровителів” корупціонерів в СБУ, котрі в свою чергу будуть намагатись нанести превентивні удари та захистити “своїх” людей в СБ України, щоб мати можливість продовжувати отримувати “нечесні доходи” від їх “державної служби”.

Хотілося б вірити, що органи прокуратури з честю виконають свій професійний обов’язок та доведуть справи до суду, а Феміда справедливо покарає винних.

Це єдиний шлях побороти корупцію в рядах правоохоронців.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ