Человек не терпит насилия!

Комітет ВРУ з питань правосуддя приховує від громадян чинні проекти Законів України «Про судоустрій» та «Про статус суддів»

Комітет ВРУ з питань правосуддя з невідомих причин не поширює та ховає від громадськості тексти проектів законів «Про судоустрій України» та «Про статус суддів» з урахуванням змін, затверджених під час свого засідання 18 червня 2008 року. Голова правління ВГО «Судова Асоціація України «Фундація сприяння правосуддю» Тарасова К. І. звернулася із запитом до голови Комітету Верховної Ради України з питань правосуддя з приводу приховування цих проектів законів.
     Вже більше тижня йде відкрите протистояння між судовою владою України та Верховною Радою України у питанні прийняття у другому читанні проектів законів «Про судоустрій України» та «Про статус суддів», що свого часу були внесені Президентом України.
18 червня 2008 року під час засідання Комітету ВРУ з питань правосуддя до проектів законів «Про судоустрій України» та «Про статус суддів» (№0916 та №0917) було внесено багато змін, зокрема об’єднано ці два проекти в один під назвою «Про судоустрій та статус суддів». Відповідно до Положення про порядок роботи у Верховній Раді України із проектами законів, постанов, інших актів Верховної Ради України, тексти проектів законів разом із супровідними документами повинні бути розміщені на веб-сайті Верховної Ради України.
Чи то з технічних причин, чи то внаслідок навмисних дій тексту проекту закону «Про судоустрій та статус суддів» або доопрацьованих текстів проектів законів №0916 та №0917 на веб-сайті Верховної Ради України на 17.00 25 червня 2008 року не має. Доопрацьовані проекти законів не оприлюднені!
Таким чином усе суспільство введено в оману останніми подіями щодо зазначених законопроектів, оскільки це виглядає, що судова влада нібито протидіє прийняттю тих проектів законів, які були внесені Президентом України та 03 квітня 2007 року були прийняті Верховною Радою України у першому читанні. Проте, виходячи із порівняльної таблиці до вищенаведених проектів Законів України з урахуванням змін, внесених Комітетом ВРУ з питань правосуддя 18 червня 2008 року, яка потрапила до нашої організації, можна констатувати, що проекти законів з урахуванням затверджених близько 740 змін на сьогоднішній день повністю відрізняються від поданих Президентом проектів Законів та зараз виглядають як один об’єднаний проект Закону «Про судоустрій і статус суддів». Цей проект закону не має нічого спільного за змістом з тими проектами, які були прийняті Радою у першому читанні, і є здебільшого протилежним за змістом документом.
Тому ВГО Судова Асоціація України «Фундація сприяння правосуддю», вбачаючи у діях по приховуванню текстів законопроектів певний політичний зміст, сьогодні надіслала голові Комітету ВРУ з питань правосуддя Ківалову С.В. лист з вимогою поновити порушене право громадян на інформацію та оприлюднити чинні тексти проектів законів щодо нового судоустрою та статусу суддів.
*        

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ