Человек не терпит насилия!

Рейдеры против галереи «РА»

7 травня о 13:00 у Галереї РА за участю


Головного управління у справах сім’ї  та молоді


виконавчого органу Київради (КМДА)


відбудеться


прес-конференція “Молодь проти рейдерів”,


присвячена ситуації, що склалася навколо цього соціально-культурного центру.


Т. 235 36 19/21


Б. Хмельницького, 32



Молодіжна громадська організація “Галерея РА”


 


Молодіжна громадська організація “Галерея РА” (далі “Організація”), основним напрямком діяльності якої є підтримка та сприяння діяльності молодих митців шляхом організації та проведення художніх і фото виставок, презентацій, семінарів та круглих столів, плідно працює починаючи з 1993 року спочатку у Старокиївському районі м. Києва, а тепер у Шевченківському, в якому і зареєстрована. Як МГО зареєстрована у 2001 році і є неприбутковою.


Галерея РА є єдиною площадкою в місті Києві, на якій презентуються проекти соціального спрямування. Галерея виконує важливу інформаційну, соціальну, освітню та культурну функції, поєднуючи  в своїх проектах високоякісні мистецькі презентації та актуальну соціальну проблематику.


Тільки за 2000-2007 рік Організацією було реалізовано 70 соціально-культурних та 35 міжнародних проектів місцевого, Всеукраїнського та Міжнародного значення.


28 квітня 2007 р. в Галереї РА проходила виставка творчих робіт дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Спорт для всіх» зі всіх районів м. Києва.


Щодо доручення Київського міського Голови проведення районних дитячих творчих виставок, саме в Галереї РА буде проходити виставка найкращих робіт маленьких киян в рамках святкування Дня столиці. Саме в такий спосіб творчість вихованців дитячих клубів побачать всі кияни.


Виникла критична ситуація з підвальним приміщенням Б. Хмельницького, 32, де Організація знаходиться вже 14 років. Підвальне приміщення виставлено на районний конкурс як офіс (максимальна ставка оренди), в той час коли 12 років це приміщення використовувалось під молодіжний арт-клуб, а з 2006 року цільове призначення визначено як «дитячі неприбуткові організації, які безпосередньо займаються дозвіллям дітей та юнацтва». (Згідно з п. 1.61 Розпорядженням Шевченківської районної у м. Києві ради №16 від 06.02.2006 року, зі змінами, внесеними розпорядженням Шевченківської районної у м. Києві ради №94 від 14.09.2006 року).


3-го травня 2007 року на сайті Шевченківської райдержадміністрації оприлюднено результати конкурсу на оренду приміщення по вул. Б.Хмельницького, 32, де  зазначена вже інша організація.


Таким чином руйнується галерея як структура, що протягом 14 років обслуговує та фактично виконує соціально — культурні плани адміністрації Шевченківського району та м. Києва.


 


Президент


МГО «Галерея РА»                                                                              Триліський А. М.


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ