Человек не терпит насилия!

Маякни Путіну! Маяки наші!

44715ПРЕС – РЕЛІЗ
1 лютого о 18.00 біля Генерального консульства Російської Федерації в м. Києві відбулася акція Громадянської мережі „ОПОРА” – „Маякни Путіну! Маяки наші!”. Акції пройшли також у тих містах України, де є російські консульства та представництва (Львів, Одеса, Харків та Сімферополь).
Метою заходу є привернення уваги громадян України до систематичного порушення з боку російських військових кордонів України та захоплення стратегічних постів, що належать нашій державі. На нашу думку, така поведінка засвідчує свідоме нехтування елементарними принципами добросусідських відносин між Росією та Україною.
Громадянська мережа „ОПОРА” висловлює обурення щодо зневаги з боку російських військовослужбовців законів України та її кордонів. Ми вимагаємо від Президента Російської Федерації Володимира Путіна дати наказ про негайне звільнення Генічеського маяка.
Яскравим прикладом обурливих дій є несанкціоноване переміщення полку морської піхоти Чорноморського флоту Російської Федерації до міста Генічеськ (Херсонська обл.), що датується 16 січня цього року. Чотирнадцять військовослужбовців захопили навігаційно-гідрографічний об’єкт „Марс–75”, який належить Міністерству транспорту України. Міністерство закордонних справ України вважає ці переміщення незаконними, а також такими, що порушують базові угоди і законодавство України. Згідно з українсько-російською угодою про статус та умови перебування ЧФ на території України, такі переміщення можуть відбуватися лише за узгодженням з українською стороною. Офіційні особи МЗС пообіцяли розслідувати законність дій російських військових на території України і повідомили, що носіння зброї представниками ЧФ за межами баз у населених пунктах України є грубим порушенням законодавства.

 „Ми занепокоєні такою поведінкою російської влади, – заявила речник Громадянської мережі „ОПОРА” Любов Єремічева, – наша акція покликана привернути увагу як політиків, так і громади до нехтування українських законів і добросусідськими відносинами”.

Детальніше про акцію в містах України:

„Путін і Маяки” в Києві
Досить гучно відбулася акція у столиці. Близько 50 активістів маякували ліхтариками і лазерними указками, додалося також світло фар автомобілів, котрі приїхали підтримати акцію. Пікетники тримали плакати з написами „Володя, вчи географію! Мис Сарич – це Україна”, „Руки геть від України!”, „А у нас в России газ, а у вас? А нас – газопровод! Вот!”, „Закатай губу, Володя” з карикатурами і шаржами.
Правоохоронці з самого початку були налаштовані негативно, але до кінця акції потепліли. Активісти скандували „Руки геть від маяків!”, „Україна – наша!” і подібні гасла. Представник посольства, який з’явився на акції, не погодився на спілкування з пікетниками. Натомість він активно надавав коментарі журналістам.
Акція відбулася жваво і цікаво. Активісти пообіцяли повернутися в разі невиконання їх вимог.
Акція у Одесі
 В Одесі до акції долучилося близько 30 активістів „ОПОРИ”, а також представники єврейської громади міста. Останні таким чином висловили протест проти утисків і дискримінації євреїв у Москві.
Активісти світили у вікна консульства не тільки ліхтариками, а й бенгальськими вогнями. На акції було багато міліції та ЗМІ (приблизно стільки ж, як і пікетників).
В цілому захід відбувався в піднесеному настрої. Міліціонери жартували: „Будете штурмувати, розпочнемо стрілянину”.
Акція пройшла мирно, пікетники знайшли спільну мову з представниками правоохоронних органів. Втім, із перших облич консульства на розмову із активістами ніхто не вийшов.
Акція у Львові
На акцію у Львові вийшло близько 50 людей. В основному це були львів’яни, хоча були й представники Трускавця і Коломиї. Годинний пікет дав свої результати – двох активістів заходу запросили на спілкування до консульства. З членом Національної координаційної ради „ОПОРИ” Володимиром В’ятровичем та активістом громадянської мережі Назаром Матківським розмову вів один із радників консула. Дискусія тривала досить довго. У ході розмови дипломат намагався переконати співрозмовників у великій дружбі України і Росії, зачепив історію. Наголосив на тому, що Ющенко і Путін збираються створити комісію з питань маяків.
В цілому на заході було багато представників правоохоронних органів і преси. Однак була спроба здійснити провокації.
Акція у Харкові
У Харкові акція відбувалася досить спокійно. Близько 20 активістів заявили про свою позицію маякуванням ліхтариками. Звичні гості таких заходів – правоохоронні органи – теж не забарилися, проте проблем з ними не виникало.
Пікетування консульства „ОПОРИ”, що тривало близько години, таки змусило дипломатів вийти до активістів.
www.opora.org.ua [email protected]Іван Липовик тел. 8 050 374 43 72 факс 8 044 483 54 24

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ