Человек не терпит насилия!

ПРЕС-РЕЛІЗ на 28.01.2006 р.

44419Міністерство внутрішніх справ України
Департамент зв’язків з громадськістю
ПРЕС-РЕЛІЗ
про найбільш резонансні злочини та події
на 28.01.2006 р.
Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2194 заяв про злочини. Вжитими заходами 1331 (60,6%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів — 3 вбивства, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 55 пограбування, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.
За незаконне зберігання зброї затримано 49 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолети, 2 гвинтівки, 11 обрізів мисливських рушниць, 9 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати, 500  г  вибухівки, 5 електродетонаторів та понад 1 тис. набоїв.
За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 186 осіб. У них вилучено 50,8 кг наркотиків.
За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1681 особа.
За порушеними кримінальними справами заарештовано 49 осіб.
Упродовж минулої доби порушено 301 кримінальна справа за злочинами економічної спрямованості, з них 120 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.
Працівники Державтоінспекції зафіксували 73 дорожньо-транспортних пригод, у яких 8 осіб загинуло та 93 — травмовано.

У  місті  Мукачеве Закарпатської області  затримано  громадянина  без  постійного  місця  роботи,  за місцем проживання якого вилучено 400 г вибухівки та 5 електродетонаторів.

Прокуратура міста Тернопіль порушила кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) відносно посадовця Тернопільської філії спеціалізованого державного підприємства “Укрспецюст”. Він вимагав та отримав 4,2 тис. доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння останньому в придбанні без проведення аукціону конфіскованої за рішенням суду квартири.

На Закарпатті прокуратура Свалявського району порушила кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) відносно майстра виробничої практики однієї з  автошкол. Він вимагав та отримав 600 грн. хабара від місцевого жителя за сприяння останньому в складанні іспитів.

  Прокуратурою Яворівського району Львівської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого   ч.2 ст.222 та ч.2 ст.366 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами та службове підроблення) відносно директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю. Він, шляхом надання неправдивої інформації про наявність заставного майна, незаконно отримав від іншого акціонерного товариства кредит у сумі понад 1,5 млн. доларів США.

  Слідчим управлінням ГУМВС України в місті Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191 та ч.2 ст.364 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та зловживання владою або службовим становищем) відносно посадових осіб одного із товариств з обмеженою відповідальністю. Вони, відповідно до фіктивних актів про виконані роботи (проведення наукових робіт по розробці нафтогазових родовищ), переказали 549 тис. грн., виділених з державного бюджету, іншому товариству з обмеженою відповідальністю та в подальшому привласнили їх.

Контакти: [email protected]

http://mvsinfo.gov.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ