Человек не терпит насилия!

Міліція активізувала протидію злочинності

42777

Міністерство внутрішніх справ України



Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю


Департамент зв’язків з громадськістю


 


 


ПРЕС-РЕЛІЗ


 


Міліція активізувала протидію злочинності у сфері


високих технологій


 


Київ, 12 січня 2006 року. Впродовж 2005 р. працівники підрозділів боротьби зі злочинами у сфері високих технологій Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушили майже 600 кримінальних справ, пов’язаних зі злочинами у сфері телекомунікацій, Інтернету, зв’язку, електронно-платіжних систем тощо. Цей показник на 14% перевищує аналогічні показники 2004 р. Про це заявив сьогодні під час брифінгу начальник відділу боротьби з правопорушеннями у сфері високих технологій Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю Віталій БУТУЗОВ.


Зокрема, у сфері телекомунікацій за минулий рік порушено близько 70 кримінальних справ. Одним з найяскравіших прикладів є виявлення факту злочину службовими особами Державного комітету зв’язку та інформатизації України, які, зловживаючи службовими повноваженнями та діючи всупереч інтересам служби і на користь товариства з обмеженою відповідальністю “Українські новітні технології”, протиправно, у порушення вимог статей 18 і 19 Закону України “Про радіочастотний ресурс”, частини 1 статті 12 Постанови Кабінету Міністрів України “Про порядок надання ліцензій на використання радіочастотного ресурсу України” від 07.02.01 № 112, уклали 01 серпня 2002 р. із зазначеним товариством угоду про зупинення дії ліцензії на всій території України. Внаслідок цих протиправних дій підприємство було безпідставно звільнено від виконання ліцензійних умов та сплати збору за використання радіочастотного ресурсу. Таким чином, за сприяння службових осіб Державного комітету зв’язку та інформатизації України за період дії угоди ТОВ “Українські новітні технології” не сплачено 2 млн. 600 тис. грн. збору, чим завдано істотної шкоди Державному бюджету України.


Варто зазначити, що за отримання ліцензії згаданим ТОВ до бюджету сплачено лише 586 тис. 500 грн. Ліцензія була видана ТОВ “Українські новітні технології” на діапазон частот, де функціонують магістральні радіорелейні лінії державних компаній Концерну РРТ та “Укртелеком”, які там працюють з часів СРСР. Крім того, через деякий час, посилаючись на виникнення “надзвичайної ситуації”, а саме – на роботу магістральних радіорелейних ліній зазначених компаній, посадові особи Держкомзв’язку України уклали з “Українськими новітніми технологіями” угоду про тимчасове припинення дії ліцензії.


Таким чином посадовці Держкомзв’язку на системній основі протягом 2000-2004 рр. лобіювали інтереси ТОВ “Українські новітні технології”, а саме – видали ліцензію з порушеннями та підписали угоду щодо її тимчасового призупинення, що створило формальні умови для несплати коштів до державного бюджету.


За матеріалами Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України 10.01.06 Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем службовими особами Державного комітету зв’язку та інформатизації України за ознаками злочину, передбаченого ст. 364 ч.2 Кримінального кодексу України.


 



 


 


Контакти: 256-15-96, 254-75-24, факс 256-11-01, [email protected]


http://mvsinfo.gov.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ