Человек не терпит насилия!

МВД молчит об «оборотнях»?

Крайне интересное, но вполне ожидаемое «ОРД» заявление сделал недавно ЦОС МВД. Цитируем: «Влітку цього року Донеччину потрясла звістка про зухвале замовне вбивство адвоката та правозахисника Сергія Сігідіна. Кіллер дочекався моменту, коли жертва почала виїжджати на власному авто зі свого подвір’я та пострілами з пістолета смертельно поранив адвоката. Все це сталося на очах його дружини та семирічної дитини.»

Кращі оперативні сили  були кинуті на розкриття цього резонансного злочину. Паралельно відпрацьовувалися усі можливі мотиви та версії вбивства – від суто побутової до професійної та громадської діяльності С. Сігідіна. Слідчі та оперативники вивчали численні ділові зв’язки потерпілого і у масиві останніх контактів адвоката все ж змогли вирахувати коло підозрюваних. Крім того, безцінні свідчення щодо прикмет кіллера надали випадкові свідки вбивства а також дружина загиблого. У підсумку, на першому етапі слідству вдалося визначити маршрут та хронологію руху злочинця, його прикмети та скласти опис автомобіля, на якому той пересувався.

В той же час коло підозрюваних у замовленні вбивства поступово звужувалося. Особливої уваги на думку оперативників заслуговував молодий киянин, який не гребував за гроші «вирішувати питання» при цьому козиряв численними зв’язками у правоохоронних та владних структурах підкреслюючи свою «всемогутність».  Проте робив це молодик у досить неоригінальний, а почасти просто у шахрайській спосіб. Брав гроші, а потім створював комбінації аби не виконати обіцяне, й не повернути «передоплату». Але цього разу шахрай відверто загрався. Отримавши чималу суму (500 000 дол. США) за вирішення господарчого питання на Донеччині, він домовився з Сігідіним про участь останнього у справі. Проте передав адвокатові лише третину суми (150 000 дол. США), куди поділася решта грошей – здогадатися не складно.

Проте, вирішити проблему адвокатові не вдалося. Про що він і повідомив  своєму «роботодавцю». В той же час клієнти почали вимагати від киянина прибути на зустріч разом з адвокатом аби з’ясувати «хто винен і що робити». Якби ця зустріч відбулася, шахрая викрили би протягом кількох хвилин. Тож спритник вирішує просто – усіма можливими засобами не допустити зустрічі Сігідіна із клієнтами, а потім усі витрати «повісити» на адвоката. Використовуючи свої численні зв’язки у кримінальному середовищі, він винаймає кількох виконавців для здійснення «делікатної справи»: прибути до Донецька відстежити адвоката та на кілька днів усунути його від ведення справ, утримуючи майбутню жертву на психотропних препаратах. Злочинну групу з п’яти чоловіків було устатковано масками, формою спецпідрозділу міліції та спецзасобами. Проте найманці після двох виїздів на Схід  так і не впоралися із злочинним завданням і повернулися до столиці.

Час спливав. До зустрічі з клієнтам залишалося все менше часу. Тоді замовник винайняв іншого виконавця, вже із завданням вбити Сергія Сігідіна. Він надав кіллеру коштовний позашляховик(як потім з’ясує слідство це був так званий «двійник»), фальшиві документи, знову-таки міліцейській однострій та зброю і відправив до Донецька.

Слід зазначити, що злочинці були добре обізнані щодо методів оперативно-розшукової роботи та заздалегідь доволі ретельно планували свої дії. Вони дотримувалися глибокої конспірації: використовували додаткові телефонні картки, підроблені документи і зайвий раз не виходили на зв’язок. Крім того, кіллер завбачливо не став зупинятися у обласному центрі, а оселився у одному з міст неподалік Донецька. І 12 липня опівдні виїхав до будинку адвоката…

 Усіх фігурантів по справі було викрито та заарештовано у порядку статті 115 КПК України. Під час проведення обшуків за місцями проживання злочинців виявлено та вилучено різноманітні зразки холодної зброї, радіостанцію, пістолет ТТ та набої до нього, маски, кліше печатки Служби безпеки України, а також посвідчення працівників МВС та Прокуратури.  Усі вилучені речові докази направлено на експертизу.

 ДЗГ МВСУкраїни»

Есть в этом сообщении некая странная недоговоренность. Откуда у бандитов прежде всего «клише печати СБУ»? Удостоверения сотрудников МВД и прокуратуры – этто понятно, в любом ларьке купить можно, а вот печать откуда? И что это за «специалисты» такие интересные, у которых и печати, и паспорта разных государств и ксивы всех украинских ведомств? Может пора рассказать правду о том, что в Украине действует очередная крупная банда «оборотней» из числа бывших сотрудников как СБУ так и МВД, а также неких молдаван из Приднестровья?

«ОРД»

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

6 ответов

  1. Эй, “ОРД”, не сгущай краски!

    Подумаешь — клише печати СБУ. Ха-ха-ха!!! Тебе любой эксперт по ТЭДу с любого оттиска печати изготовит клише. С ЛЮБОГО!!!

    И, если такая банда и существует, то не рассказывать о ней надо, а ликвидировать.

  2. Автор прав. Практика показывает, что такие лица, как этот обезличенный посредник, тесно связаны с работниками спецслужб и правоохранительных органов. Чтобы выдавать себя за работника милиции, прокуратуры, СБУ, нужно знать нюансы. Без покровительства определенных лиц такие дела проворачивать сложно и опасно. Что касается документов, оружия и печатей, то при желании все это обеспечить нетрудно. Так что в этом деле для СВБ есть над чем поработать.

  3. Представим себе ситуацию.

    Опер угро в Сумской области, прослужив 2 года, увольняется и приезжает в Тернополь. При увольнении удостоверение не сдаёт. В Тернополе он свободно машет ксивой, грамотно выдавая себя за СМ. Опыт работы в 2 года — достаточный.

    Вопрос — имеет ли этот опер какую-либо тесную взаимосвязь с правоохранительными органами в Тернополе, зная некоторые нюансы, как Вы выразились, имея стаж 2 года угро в Сумах?

    Так что не надо лохматить бабушку. Что, СВБ заниматься любым лопухом, который присвоил себе полномочия СМ?

  4. интересно, а давно это удостоверения “прокуратуры и МВД” в любом ларьке купить можно ?

    или это так, для красного словца ? Приведите пару реальных примеров, где, как, образцы

    если автор не в курсе, то удостоверения МВД являются наиболее защищенными в плане подделок.

    печать клише СБУ ? 🙂 СБУ барыжит своими удостоверениями давно и успешно

    по типу

    http://s52.radikal.ru/i137/1010/cd/d24ffd96ec27.jpg

    и таких примеров не один и не два …

    так что не надо на других пенять

  5. Насчет ксив….Подаю идею-на каждую ксиву поставить магнитный код…А людям —молюсенький аппаратик для проверки….Заодно будет происходить фиксация =проверяющих=….А то развелось немеренно и с большими пустыми карманами…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

На блокпосту застрелили экс-зампреда СБУ Киева и области (ФОТО, ВИДЕО)

В четверг, 10 марта, около 18:00 в Дарницком районе Киева бойцы двух спецподразделений полиции расстреляли автомобиль Toyota на синих госномерах…

Помощник Кивы задержан при попытке бегства

Работники спецслужб Украины задержали руководителя депутатской группы Ильи Кивы в Полтавском областном совете, главу полтавская областной ячейки«Украинской федерации таиландского бокса…

Нардеп Шевченко был задержан на границе с Польшей

Народный депутат Евгений Шевченко пытался покинуть страну через границу с Польшей. Его отправили назад в Киев. Об этом РБК-Украина сообщил…
НОВОСТИ