Человек не терпит насилия!

Халід – одеський злочинець чи кремлівський агент ФСБ?

img 1119

Нещодавні масові обшуки на Одещині та в Молдові дали змогу не лише затримати низку злочинних посіпак Халіда, а й дещо більше дізнатися про нього самого.

Мусаєв Халід Абдулвахитович (1966 р.н.) має паспорти, а отже і громадянство трьох країн:

  • України

  • РФ – отримав у 2004 році в Грозному, Чечня

  • Румунії, що дає переваги для переміщення та проживання в країнах Європейського Союзу, – отримав у 2019 році

Халід активно “гастролить” – лише за останні три роки щонайменше сім разів відвідував Москву та Грозний, де має тісні зв’язки як у кримінальних, так і в наближених до росіянської влади колах. Утім, в ерефії це вже здається нормою.

 

Один із видатних персонажів халідського ОЗУ – Келоєв Муслім Мусаєвич. Це права рука Халіда, який здебільшого завідує економічною “ширмою”, що прикриває справжню діяльність банди. Він також виходець із Чечні (уроженець Грозного), а ще син Голови Одеської обласної філії ВГО “Діаспора чеченського народу”. Його дружина, Дукаєва Раміна Саїселимівна, є рідною племінницею кримінального авторитета Бажаєва. 

Бажаєв Муса Юсипович, Чечня – лідер ОЗУ “Група Бажаєвих”. Активно співпрацює з ФСБ РФ щодо дестабілізації ситуації в Одеській області та загалом у південній частині України. Звісно, криміногенним шляхом. Щодо нього в Україні нещодавно введені персональні санкції строком на 10 років.

 

Бакаєв Омар Мікаілович – злодій у законі та черговий товариш Халіда. Поки Бакаєв, відомий як Омар Уфімський, відбуває покарання в РФ, Халід розповсюджує його злочинний вплив на півдні України. Стосовно Омара на території нашої держави також діють персональні санкції – безстроково. 

 

У 2018 році Халід їздив до Відня, де зустрічався з представниками організованої злочинності Азербайджану. А супроводжував його Осман Османов, який має зв’язки з керівництвом Чеченської республіки.
Із поінформованих джерел в СБУ відомо про зафіксовані оперативниками цієї служби зустрічі Халіда в країнах ЄС з куратором ФСБ. З високою вірогідністю згодом ми можемо дізнатися ще багато цікавого про діяльність Халіда та його поплічників, які також можуть працювати на ФСБ – за цілком реальні кошти, що передавалися через Мусаєва.

 

Тож ОЗУ Халіда вже довго і, на жаль, вельми “ефективно” хазяйнує не тільки в кримінальній сфері Одещини, а також й в економічній та навіть у владній. Адже не можна ігнорувати очевидне – без підтримки посадовців (на місцях і, ймовірно, у високих кабінетах) аж така широкомасштабна та довготривала злочинність була б неможливою. 

 

Але під час війни ще важливішим стає те, що Халід діє не виключно в своїх інтересах, а ще й в угоду та за вказівкою загарбників – ФСБ та кадирівської влади Чечні.

 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

НОВОСТИ