Человек не терпит насилия!

Про корупційні діяння депутата Верховної ради України Березкына С.С.

Генеральному прокурору України Луценко Ю.В.
Директору НАБУ Ситнику А.С.
Садовського Андрія Павловича
засновника ТОВ «МастерБрок»
м. Кіровоград, вул. Дворцова, №8-а, 25006
Про корупційні діяння депутата
Верховної ради України

Депутат Верховної Ради, член групи «Партії «Відродження» Станіслав Березкін причетний до розкрадання бюджетних коштів, виділених у 2013 році для встановлення надбудови четвертого та мансардного поверхів для приміщення обласної прокуратури по вул. В. Пермська, 4 у Кіровограді.
13.08.2012 на посаду прокурора Кіровоградської області було призначено державного радника юстиції 3 класу Сергія Ленського представника Донецького регіону, який перебував на посаді до 2014 року.
Прокуратура Кіровоградської області 02. 07.2013 за результатами тендеру уклала угоду з ПП «Камелот – 3000» на першу чергу реконструкції свого приміщення за 4,13 млн грн., роботи мали завершитися до кінця 2014 року, фінансування реконструкції проводилось з коштів держбюджету.
Засновником і директором фірми «Камелот-3000» є Олександр Кокош, котрий входить до складу засновників Кіровоградської обласної громадської організації «Громадський контроль Кіровоградщини». Окрім Кокоша співзасновником цієї ГО є Едуард Іванов, депутат Кіровоградської міськради від Партії регіонів.
«Камелот-3000» почав вигравати тендери наприкінці 2010 р., за цей час фірма отримала підряди на 10,02 млн грн.
Єдиним допущеним до участі конкурентом «Камелоту» була Корпорація «Система ССБ» (виробниче об’єднання), котра через низку фірм має кінцевим власником ПАТ «Креатив Груп». Засновниками останньої є низка фізосіб, з котрих найбільшою окремою часткою в 45% володів народний депутат Станіслав Березкін. Окрім Станіслава Березкіна, співзасновниками фірми є його син Максим Березкін. Державні гроші були вкрадені, поділені між Березкіними та Івановим, а роботи по реконструкції будівлі так і не доведені до завершення. Зовнішні облицювальні фасадні роботи так і не проведені, є велика кількість будівельних недоробок. І довозити зовнішній фасад будівлі ніхто не збирається.
На даний час неділові стосунки керівництва прокуратури Кіровоградської області з депутатом ВРУ Березкіним призводить до необ’єктивного розслідування кримінальних справ, по яких походять члени родини депутата Березкіна, як на території Кіровоградської області так і на території міста Києва.
Березкін С.С. щотижня навідується до керівництва прокуратури, годинами про щось спілкується в закритих кабінетах, а потім з’являються замовні справи.
Прикладом може бути справа з братами Дьяченко, колишніми працівниками СБУ, порушена по надуманих мотивах, в наслідок якої брати отримали вирок у вигляді 11 років ув’язнення.
В зв’язку із своєю депутатської діяльністю Станіслав Березкін переоформив свій бізнес на сина – Максима Березкіна, але реально, він є його власником і керівником, і жодне з рішень по родинному бізнесу, без батьківського дозволу не здійснюється. Тому для кришування родинного бізнесу, депутат Березкін постійно контролює керівництво Кіровоградської обласної прокуратури зловживаючи своїм депутатським мандатом.
Якщо вивчити всі депутатські запити депутата ВР Березкіна, то буде очевидним, що 50 % усіх запитів здійснено виключно для кришування родинного бізнесу.
Також члени родини депутата, Максим Березкін та Вікторія Березкіна є фігурантами кримінальних проваджень порушених по фактах шахрайських дій що потягли за собою збитки бізнес-партнерам в особливо-великих розмірах, на хід яких депутата ВРУ Березкін також намагається впливати.
На підставі викладеного, та сподіваючись на те, що реформи в прокуратурі України є реальними, дієвими та ефективними, прошу вплинути на своїх підлеглих, щоб вони припинили всілякі неділові стосунки з депутатом ВРУ Березкіним С.С., не допускали порушення замовних кримінальних проваджень, не зупиняли порушених кримінальних проваджень проти шахрайських дій вчинених членами родини Березкіних, сприяли поверненню родиною Березкіних державному банку «Ощадбанк» та банкам кредиторам бізнесу Березкіних суму в розмірі 800 млн. доларів США.
21.06.2016 Садовський А.П.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

49 ответов

  1. Що пише ця божевільна людина. Березкін С.С. це порядна людина, міценат та впевнений в собі підприємець. Авторе, чому ця людина у вас особисто викликає таке несприйняття. Все дуже просто. Ви авторе заздрите йому. А це дуже не корисно для Вас. Ваша заздрість роз’їдає як іржа вашу особистість. Створює енергетичні проблеми для вашого біополя і погіршує Вашу карму. Схаменіться авторе.

  2. Авторе Ваша карма гарантує вам розлади системи травлення а саме кишківника та дуже сильну постійну діарею. Читайте доктора Норбєкова.

  3. Галина Паллна! Ты толстый, жирный, бестолковый очкастый ТРОЛЛЬ. Тебя тролят, а ты пиаришься. Забудь за эту страничку, а лучше опять заплати сайту ОРД и сними ветку. Понаберут в Тролли бестолковых.

  4. Смерть Пащенко из ING может быть связана с пропавшим залогом банка

    На прошлой неделе трагически погиб высокопоставленный банкир из INGДмитрий Пащенко. Эта трагедия обрастает новыми подробностями. По внешним признакам, случай выглядит как самоубийство. Но не все разделяют такую версию.
    Как сообщает Forbes, Дмитрий Пащенко принимал участие в реструктуризации долгов агрохолдинга Креатив, который до недавнего времени принадлежал народному депутату Станиславу Березкину.
    По информации Деловой столицы, INGвходит в синдикат банков, которые финансировали Креатив под залог товарных запасов (семян подсолнечника и подсолнечного масла). Национальная полиция расследует уголовное производство по факту фальсификации кредитных и залоговых документов по этому кредиту. Как следует из фабулы дела, для получения кредита Креатив заключил с синдикатом договоры о передаче в залог семян подсолнечника и подсолнечного масла. Инспектировать наличие залога был назначен сюрвейер «Балтик Контрол Юкрейн». По мнению полиции, при фактическом отсутствии на складах товарных запасов бывше должностные лица Креатива и «Балтик Контрол» подавали синдикату заведомо ложную информацию.
    Как сообщает источник в ING, пожелавший остаться неназванным, на протяжении действия кредита Дмитрий Пащенко несколько раз лично посещал с инспекцией места предполагаемого хранения залога, который фактически отсутствовал. Не исключено, что банкир располагал некой важной для следствия информацией.
    Бывший собственник Креатива Максим Березкин (сын народного депутата Станислава Березкина) утверждает, что лично он «с представителями «Балтик Контрол» никогда не пересекался». Таким образом, Березкины отрицают свою причастность к пропаже товарных запасов. Березкин обвинил в недобросовестности бывшего топ-менеджера Креатива Юрия Давыдова. По словам Березкина, весь операционный контроль и отношения с банками сконцентрировал в своих руках именно Давыдов. Именно Давыдов нанял «Балтик Контрол» для контроля над товарными запасами, которые либо бесследно исчезли, либо которых и вовсе никогда не было.
    Гибель банкира Пащенко может придать новые повороты уголовном делу о пропаже товарных запасов Креатива.
    http://antikor.com.ua/articles/84563-smertj_pashchenko_iz_ing_mohet_b ytj_svjazana_s_propavshim_zalogom_banka

  5. Кто ответит за невозвратные кредиты Ощадбанка?

    Кто ответит за невозвратные кредиты Ощадбанка? Кто и когда будет возвращать сотни миллионов невозвратных кредитов Ощадбанка? Несмотря на активную работу в судах и победные реляции в СМИ, госбанк не очень-то преуспел во взыскании проблемных кредитов. Все это больше походит на попытку шумной возней прикрыть нежелание взыскивать имущество крупных проблемных должников. Более того, в последнее время Ощадбанк оказался в центре ряда громких скандалов, связанных с банковским мошенничеством и невозвратными кредитами. Наиболее резонансные – это скандалы вокруг кредитования группы “Lauffer”, агрохолдинга “Креатив” и ТРЦ “Гулливер”, сообщает АНТИКОР 1.

    Агропромышленная группа “Lauffer” контролируется донецким бизнесменом Александром Лещинским. Долг Ощаду составляет более 2 млрд. грн. Банк с переменным успехом пытается взыскать производственные активы должника. Последний называет действия банка рейдерством.
    Агрохолдинг Креатив контролируется Артуром Гранцем и Рысбеком Токтомушевым, которые купили компанию у нардепа Станислава Березкина в августе 2015 года. Задолженность компании перед Ощадбанком составляет более 300 млн. долларов США. Банк ведет активную судебную работу против агрохолдинга Креатив, а также против бывших собственников и руководителей компании — Максима Березкина и Юрия Давыдова. Однако по мнению экспертов, даже при успешной судебной работе, Ощадбанк понесет колоссальные убытки, пишет АНТИКОР 1 в материале Кто ответит за невозвратные кредиты Ощадбанка? http://antikor1.com/blogi/item/19278-kto-otvetit-za-nevozvratnye-kredity-oshchad banka.

    Недалеко от центрального офиса Ощадбанка, в центре Киева, находится торгово-развлекательный центр “Гулливер”, который контролируется бизнесменом Виктором Полищуком. Кроме Гулливера, Полищук владеет крупнейшей торговой сетью бытовой техники “Эльдорадо”, а до последнего времени владел и банком “Михайловский”, который недавно был признан неплатежеспособным. Оказывается, Виктор Полищук развивал свой бизнес, в том числе и банк “Михайловский”, на заемные деньги Ощадбанка. Источники в Ощадбанке утверждают, что кредит является проблемным и по сути невозвратным. Банку ничего не остается, кроме как реструктуризировать кредит группе Полищука, скрывая наличие проблемы и просто отодвигая во времени “судный день”. Как сообщают СМИ, в марте 2016 Ощадбанк реструктуризировал на льготных условиях кредиты на сумму около 20 млрд грн для группы компаний Виктора Полищука.
    Некоторые СМИ смотрят на проблему немного под другим углом. «Согласно оперативным данным МВД кредиты были получены по предварительному сговору группой лиц из числа руководства Ощадбанка … на льготных условиях и использовались не только для приобретения активов, но были частично обналичены и присвоены участниками сделки», — отмечают СМИ.
    Читайте также на АНТИКОР 1 : Вночі на Львівщині підірвали відділення «Ощадбанку»
    Что общего между этими тремя грустными историями о пропавших деньгах? Во-первых, речь идет о больших деньгах, о сотнях миллионов долларов США. Во-вторых, Ощадбанк по итогу понесет огромные убытки от кредитования этих трех заемщиков. В-третьих, все эти кредиты были выданы в период, когда страной правил Янукович со своей кликой. В-четвертых, все эти кредиты были выданы при предыдущем руководителе Ощадбанка — Сергее Подрезове.
    Кто ответит за невозвратные кредиты Ощадбанка?

    На фото: Сергей Подрезов, до марта 2014 был руководителем Ощадбанка
    Но есть, еще одна любопытная деталь. Как в любом банке, в Ощаде был и есть руководитель корпоративного кредитования. Именно этот банковский чиновник непосредственно отвечает за выдачу кредитных денег. Сейчас это направление курирует зампредседателя Ощадбанка Ирина Земцова. Примечательно то, что при Подрезове за выдачу кредитов отвечала она же, на должности директора соответствующего департамента. Получается, что банковский менеджер, который вероятно выдал невозвратные кредиты Лещинскому, Березкину и Полищуку, продолжает успешно трудиться в банке.
    Кто ответит за невозвратные кредиты Ощадбанка?

    Читайте также на сайте АНТИКОР: ОЩАДБАНК СКАРЖИТЬСЯ НА ПОШИРЕННЯ “ДЕПОЗИТНОЇ” БРЕХНІ
    На фото: Ирина Земцова, последние 15 лет занимается кредитованием корпоративных клиентов Ощадбанка.
    Зампред Ощада Земцова проживает в элитном коттеджном городке в с. Иванковичи по соседству с нардепом Геннадием Бобовым, который тоже входит в категорию проблемных должников Ощадбанка.
    Банковское мошенничество и банковская коррупция распространены во всем мире, не только в Украине. Мошенничество невозможно без коррупции. От банковского мошенничества в конечном итоге страдает не сам банк, а его вкладчики и акционеры. Особенность Ощадбанка в том, что его акционером является государство и ответственность за банк несет государство. Ощадбанк, как финансовое учреждение, имеет огромные преимущества перед другими банками: у банка много денег, у банка большая розничная сеть, и самое главное — банк пользуется большим доверием населения. В то же время, не секрет, что за последние годы Ощадбанк сконцентрировал у себя большой объем проблемных кредитов. Для описания объема проблемных активов Ощадбанка больше просится эпитет «авгиевы конюшни». Масштаб проблем до конца не осознают (или не хотят осознавать) даже сами руководители банка. Но у Ощадбанка и его руководства нет выбора. Самоочищение, жесткая политика по отношению к проблемным должникам и жесткая кредитная политика — это то, что рано или поздно, шаг за шагом, сделает Ощадбанк флагманом финансового рынка Украины.

    Так кто ответит за невозвратные кредиты Ощадбанка? http://antikor1.com/blogi/item/19278-kto-otvetit-za-nevozvratnye-kredity-oshchad banka

    АНТИКОР 1 http://antikor1.com

  6. Депутат Станислав Березкин: «кировоградский вор»
    Личность народного депутата Украины Станислава Семеновича Березкина для страны знаковая. Бизнесмен, сколотивший свое состояние на хищениях и «кидках», он перенес эти воровские «стандарты» и в большую политику.

    Покупка семейством бизнесменов Березкиных (Кировоград) местного футбольного клуба «Заря» в октябре нынешнего года — очевидная попытка заявить о собственной респектабельности. И, возможно, желание Березкина-сына начать новую, отличную от Березкина-папы, жизнь, в которой не будет фактов, порочащих биографию и репутацию.

    Но «отмываться» — если и удастся — придется долго. Чтоб заработать прозвище «кировоградский вор», Березкину-отцу пришлось немало потрудиться.

    Справка «Аргумента»:
    Станислав Семенович Березкин родился в 12 мая 1959 года в селе Высокие Байраки Кировоградского района. Как значится в его биографии, «занимал руководящие должности в Кировоградском институте сельскохозяйственной техники (1983-1984 гг.), АСО «Ингул» (1992 г.), МП «Система» (1993-1994 гг.), СП «Алфета-Система» (1995), «Система ССБ» (1996), АОЗТ с иностранными инвестициями «Сонола» (1996-2000 гг.), Корпорация «Система ССБ» (2000-2006 гг) и ЗАО «Креатив» (с 2006 года). В 1998-м году был избран депутатом Кировоградского областного совета.

    В 2003-м году стал членом исполкома Кировоградского горсовета. В 2005 году занял должность Главы Наблюдательного совета Промышленной группы «Креатив». Обладатель титула Кавалера ордена князя Владимира ІІ степени.

    С.Березкин — председатель наблюдательного совета, владелец акций ЗАО Промышленная группа «Креатив»; генеральный директор ООО «Санойл-финанс», председатель НС корпорации Производственное объединение «Система ССБ»; владелец акция ЗАО «Сонола», фактический владелец «System SSB», ЗАО «ВИСМа-Плюс».

    В парламент избирался от «Блока Юлии Тимошенко» (порядковый номер в списке 178). Избран в ВР Украины 15-02-2011г. Народный депутат Украины, Фракция Партии Регионов с 1.03.2011г.

    Обычный предатель

    …В июне 2009-го тогда еще премьер-министр Юлия Тимошенко в Кировограде присутствовала на открытии нового завода ПГ «Креатив» и лично нажимала кнопку «старт», запустив его работу. «Бютовец» Станислав Березкин тогда публично выразил Кабмину и премьеру огромную признательность за персональную помощь в запуске завода. Его завода.

    Когда же в 2011-м парламентская ротация сделала возможным принятие депутатской присяги «непроходным» 178-м номером партийного избирательного списка БЮТ, и Станислав Березкин замелькал в коридорах парламента, «бютовцы» даже заявили, что не будут бросать нового нардепа «на передовую», чтоб не подставлять под удар «регионалов». И выразили надежду, что он не последует примеру многих других коллег-бизнесменов, переметнувшихся из БЮТ в Партию регионов (как это сделал, например, другой экс-бютовец из масложировой отрасли — Андрей Веревский).

    Но уже через 15 дней Станислав Березкин оказался в парламентской фракции Партии регионов, предав вчерашних союзников и покровителей.

    В этом свете показателен фрагмент одного из давних интервью Станислава Березкина: «Честно говоря, я не всегда понимаю, что такое оппозиция и что такое власть. Я понимаю так: если экономические вопросы будут решаться в интересах области, развития региона, бизнесу будут давать „зеленую улицу“, то в этих вопросах оппозиции просто быть не может. Оппозиция чему? Хорошей жизни?»

    И еще: «Позиція моя дуже проста, — пояснил акт политической проституции г-н Березкин, новоиспеченный „регионал“. — Сьогодні прийшов час вирішувати економічні питання, проводити економічні реформи. Я бачу, що в опозиції необхідні для країни питання не вирішуються. Обов’язок людини, яка працювала у сфері економіки і прийшла до Верховної Ради, — працювати на благо країни.»

    Вдруг прозревший Станислав Березкин в том же интервью: «…П’ять років країна стояла на місці. Якщо закони працюватимуть на її благо, то в чому тут зрада? Я просто прийшов працювати для країни.»

    Благодаря какой именно политической силе «страна пять лет стояла на месте» — циничный Березкин не уточнил.

    Забегая вперед, добавим: Станислав Березкин — «нулевой» депутат: ноль поданных законопроектов, ноль выступлений в стенах парламента, каждый третий день — прогул. А в оставшиеся дни в парламент «ходит» его карточка, где исправно голосует строго вместе с «большинством»…

    …Возвращаясь к лучшим для Березкиных временам, отметим, что в строительство маслоэкстракционного завода (того самого, что запустила Ю.Тимошенко) и приобретение оборудования «Креатив», по публичным заявлениям С.Березкина, инвестировал около 320 миллионов гривен. И это — в непростых финансово-экономических условиях первой волны мирового финансового кризиса. Откуда деньги?

    Ответ на этот вопрос еще в 2009-м дал сам Березкин-папа: «…на этапе 70-процентной готовности завода мы столкнулись с некоторыми финансовыми проблемами. Но благодаря поддержке со стороны Кабинета Министров и лично премьер-министра Юлии Тимошенко (от имени всех сотрудников ПГ „Креатив“ я хотел бы выразить Юлии Владимировне свою признательность за то, что она поверила в нашу компанию), благодаря пониманию со стороны руководства „Ощадбанка“, предоставившего кредит в сумме 36 миллионов гривен для завершения строительных работ, промышленная группа „Креатив“ полностью выполнила взятые на себя обязательства по строительству маслоэкстракционного завода.»

    Сколько правды в словах владельца «Креатива», знают, пожалуй, лишь двое: он сам да Юлия Тимошенко. Но эксперты, знакомые с мощностями запущенного завода и его реальным потенциалом, скептически относятся к заявлениям С.Березкина. Уверенно оценивая государственный вклад в создание предприятия больше, чем 50%. А суммарные инвестиции в строительство нового предприятия в размере 320 миллионов гривен — мифом и «надуванием щек».

    Правдой в одном: «Креатив» был и пока остается главным и, простите за каламбур, жирным активом семьи Березкиных. Ради создания и преумножения которого Станислав Березкин не раз пускался во все тяжкие.

    Справка:
    Промышленная группа ОАО «Креатив групп» — лидер украинского рынка по производству жиров и маргаринов. Холдинг объединяет завод по экстракции масла (12-14 тысяч тонн масла в месяц; доля на украинском рынке бутилированного масла — около 8%, в Грузии — около 40% рынка, в Беларуси — около 25%.); завод по глубокой переработке сои, завод модифицированных жиров, завод модифицированных жиров и маргаринов, маслоэкстракционный завод, завод по производству мягких маргаринов и спрэдов, завод по производству майонезов и соусов, элеваторы для хранения сырья, транспортную компанию.

    Продукция ПГ «Креатив» (переработка более 2000 тонн сырья — семян сои, рапса и подсолнечника — в сутки): кондитерские жиры (40% рынка Украины), мягкие маргарины (спрэды), майонезы, бутилированное масло. Около 70% всей продукции «Креатива» под торговыми марками «Сонола», «Прекрасное», «Масловия», «Кум», «Сокола», «Геликон», «Дивное» и т.д. поставляются на зарубежные рынки.

    По объемам переработки масличных культур компания входит в пятерку крупнейших предприятий отрасли на территории бывшего СССР и в тройку лидеров по Украине. Лидер промышленного производства в Кировоградской области.

    Как и на чьи деньги появился «Креатив» — отдельная, грязная история.

    О пресловутом «первом миллионе» С.Березкин рассказывать не любит. В начале девяностых ездил в Россию, возил лес из Красноярского края. В 1995-м с партнерами запустил линию по разливу шампуней. Дело не пошло — рынок заполонили шампуни импортные. Что делать с оборудованием? Стали разливать… подсолнечное масло в пластиковые бутылки: появилась «Система ССБ». Потом — первый кредитный миллион долларов в Европейском банке реконструкции и развития (ЕБРР). А в 1996-м…
    Как Березкин «кинул» инвесторов

    В сентябре 2007 года собрание акционеров кировоградской компании ЗАО «Сонола» (некогда один из крупнейших производителей рафинированного масла в Украине) приняло решение о ее ликвидации. Это событие — эпилог противостояния основателя промышленной группы «Креатив» Станислава Березкина с американским инвестиционным фондом WNISEF.

    К моменту ликвидации стоимость чистых активов «Сонола» (13,2 тыс. грн.) была меньшей, чем размер уставного капитала (17,4 млн грн.). Чем вызван печальный итог деятельности некогда успешного предприятия с многомиллионными оборотами?

    «Сонола» была создана в 1996 года кировоградской корпорацией «Система-ССБ» (название которой — абревиатура ее основателя Станислава Семеновича Березкина) и американским инвестиционным фондом Western NIS Enterprise Fund. Украинцы внесли в уставный фонд «Сонолы» здания и сооружения, получив 53,9% акций предприятия. Американцы вложили в общую копилку $4,2 млн, получив 46,1% акций.

    Инвестиции позволили совместному предприятию быстро стать полноценным маслоэкстракционным заводом (мощность переработки подсолнечника — 100 тыс. т в год) и наладить производство рафинированного масла под ТМ «Сонола». Благодаря американским инвестициям будущий «Креатив» вышел на один уровень с Днепропетровским маслоэкстракционным заводом (ТМ «Олейна»).

    В 1999 году разразился скандал, вышедший на международный уровень: «Сонола» и не думала возвращать предоставленный зарубежным инвестором кредит, а также выплачивать дивиденды. В том же году «Сонола» приостановила погашение долга по дополнительному кредиту на сумму $970 000, который она получила от WNISEF в 1997 году. В 2000-м С.Березкин, занимавший пост генерального директора ЗАО, и корпорация «Система-ССБ» получили в одном из районных судов Кировограда решения о признании недействительным кредитного договора с американцами. Тут же представители WNISEF были выведены из наблюдательного совета «Сонолы», из-за чего инвестфонд потерял возможность влиять на его деятельность. Классический «кидок»!

    Инвестор — Western NIS Enterprise Fund — обратился в Международный центр разрешения споров при Американской арбитражной ассоциации (Нью-Йорк) с требованием обязать ЗАО «Сонола» вернуть долг. В 2001 году было вынесено решение о взыскании с кировоградского предприятия $3,77 млн (с учетом пени и штрафов). Но реализовать этот авторитетный вердикт в Украине и получить от украинской компании, оборот которой на тот момент составлял около 20 миллионов гривен в год, отсуженное WNISEF так и не смог.

    В 2004-м американцы обратились в Международный центр по урегулированию инвестиционных споров с очередным иском — но уже против украинского правительства. Которое, по мнению инвесторов, не смогло обеспечить защиту их прав в Украине, после чего конфликтом заинтересовались властные органы. Но только в 2005 году, с приходом к власти в стране проамериканских «помаранчевых», конфликт был погашен. А его участники подписали соглашение о внесудебном решении спора. В соответствии с которым WNISEF отказался от своих акций «Сонолы» в пользу оппонентов за компенсацию в размере $3 миллиона, которую структуры С.Березкина и выплатили американцам.

    Вообще-то, причин, заставивших С.Березкина заключить мировую с американцами, две. Первая: «прижали хвост» «любі друзі», пригрозившие разорением, если друзьям-американцам не будут возвращены деньги. Вторая: промышленная группа «Креатив», куда и «утекли» все американские (и не только) инвестиции, готовилась к выходу на рынок IPO. По оценкам экспертов, от этой операции Березкин & Co могли выручить около $15–20 миллионов для развития общего бизнеса.

    Конечно же, корпоративный конфликт с американским инвестфондом откровенно гробил имидж компании, «кидающей» инвесторов.

    В итоге попытка выхода «Креатива» на рынок IPO Лондонской биржи так и закончилась ничем.

    Да, скандал с WNISEF был улажен (10 лет чужие деньги «крутил» в своем частном бизнесе С.Березкин!). Но стойкая репутация «кидалы» надежно закрепилась за Станиславом Березкиным.

    Нужно отметить: выходу Березкина в статусе «кидалы» на международную арену предшествовали точно такие же выходки на родной для него Кировоградщине. Не прекратились «кидки» и после. Фактически вся промышленная мини-империя Березкиных построена на таких вот деньгах, полученных в результате многочисленных «кидков».

    Например, в октябре 2009-го в Кировограде около ста работников ООО «Инвестагропром» провели пикет ЗАО «Креатив». Около десяти утра митингующие выстроились напротив здания и стали скандировать «Березкин, верните наши деньги!». Плакаты пикетчиков яростно призывали Березкина вернуть предприятию заработанные деньги. Чем завершился этот конфликт — нам неизвестно. Зато кировоградцам хорошо известно, что подобные скандалы, когда семейство Березкиных банально «кидает» поставщиков сырья, «смежников» и прочих контрагентов — рутина ЗАО «Креатив». Рутина, на которой строится личное процветание Березкиных.

    Или еще: «…Паевой „кидок“ всегда был излюбленным методом Березкина, касается ли это присвоения земли или материальной базы предприятий. На Кировоградщине широкую огласку получила приватизация районного комбикормового завода, проведенная руководителем „Креатива“. Работники предприятия получили лишь паевые книжки, снять мизерные суммы с которых они не в состоянии и по сей день.» (к сожалению, статья сохранилась только в кэше Гугла).
    Березкин и экология

    Из интервью С.Березкина: «Могу заверить кировоградцев, что наше предприятие не нанесет вред экологии города.»
    А что на самом деле: «Жители 101-го микрорайона (Кировоград) и областная организация ВО «Свобода» заявляют, что деятельность ЗАО «Креатив» делает невозможным нормальную жизнь в микрорайоне.

    Об этом говорится в открытом письме жителей микрорайона и «Свободы» в органы государственной власти и местного самоуправления и руководства ЗАО «Креатив».

    «Мощности по переработке подсолнечной лузги и других отходов производства работают ночью и создают существенную угрозу физическому здоровью, а также психологическому и эмоциональному состоянию членов территориальной громады. В квартирах девятиэтажек стоит постоянный гул, который создает дискомфорт, не дает людям спать, смотреть телепередачи и общаться. Постоянное недосыпание приводит к ухудшению здоровья людей, особенно пенсионного возраста, провоцирование ряда болезней и необходимости тратить немалые средства на систематическое лечение », — говорится, в частности, в письме.

    Авторы обращения требовали от руководства области и Кировограда «создать депутатские и профессиональные комиссии для изучения последствий влияния работы мощностей ЗВМЖ на здоровье и психологическое состояние жителей Кировограда, а до обнародования выводов соответствующих комиссий запретить ЗАО „Креатив“ работу предприятия (или его отдельных подразделений) в ночное время».
    Результат: никакого результата.

    Между тем производство ЗАО «Креатив», по утверждению Госэкоинспекции, является объектом повышенной экологической опасности. Здесь выбросы вредных веществ в атмосферу осуществляют 44 источника. Также в системе компрессорной используется такое опасное вещество, как аммиак. А еще — промышленные отходы: лузга подсолнечника, зола, жирные кислоты, отходы пластмасс и многое другое. Но факт: на ЗАО «Креатив» Госэкоинспекция попасть не может годами — инспекторов просто на заводы Березкиных не пускают. О чем местные СМИ писали-писали, пока… память об этих писаниях не осталась лишь в кэше «злопамятного» Гугла.

    Выборы в Раду фактически уже начались. И Станислав Березкин снова пойдет в депутаты. Не потому, что там он нужен Родине. А потому, что если депутатом не станет, его пустят по миру нынешние коллеги по фракции. Чистый бизнес — и никакой идеологии.

    На выборы нужно идти с чистым имиджем. Светлый имидж меценатов призвана крепить покупка Березкиным-младшим, Максимом, «убитой» футбольной команды «Заря» — и это тоже чистый бизнес: Березкина-папу уже не «отмыть», а вот сын-надежда сможет вести дела чисто, по-новому.

    Березкин Максим Станиславович (Березкин-младший) — директор масложирового направления бизнеса ОАО «Креатив Групп»:

    фото Сергея Осадчего, «УЦ»
    фото Сергея Осадчего, «УЦ»

    Но это тоже обман: Максим Березкин — такой же лицемер, как и отец. Станислав Березкин прогуливает Раду, Максим Березкин — Кировоградский горсовет. Например, будучи депутатом горсовета, в 2008-м году Березкин-младший посетил лишь одно его заседание. Такой вот «народный избранник», радеющий о его благе.

    Поэтому от того, «порвут» иль «не порвут» Березкиных — избирателю никакой разницы. Так зачем избирателям давать Березкиным шанс прикрываться собою?

    Егор Карнаухов, «Аргумент»
    http://argumentua.com/stati/deputat-stanislav-berezkin-kirovogradski i-vor

  7. Авторе я все зрозуміла, ви колишня коханка Березкіна, від любові до ненависті один крок, да це по жіночому, скільки уваги колишньому коханцю.

  8. Генеральному прокурору України Луценко Ю.В. Директору НАБУ Ситнику А.С., Галині Павлівні, Жителям Кіровограда, Натэллі Антоновні, всьому колективу інтернет-ресурсу ОРД а також активним дописувачам та коментаторам від Садовського Андрія Павловича, засновника ТОВ «МастерБрок» м. Кропивницький (Кіровоград). Про неправомірне використання імені, підробку документів та особистих підписів, надумані звинувачення та наклепи.
    15 серпня 2016 року, я, Садовський Андрій Павлович, від друзів дізнався, що нібито від мого імені на інтернет-ресурсі http://ord-ua.com/ розміщено заяву за наступним посиланням http://ord-ua.com/2016/08/12/pro-koruptsijni-diyannya-deputata-verhovnoyi-radi-u krayini-berezkyina-ss/ . Ознайомившись з даним «шедевром творчої уяви» невідомого автора, був обурений і здивований тим, що такий поважний і авторитетний ресурс, відомий своєю принциповою позицією в боротьбі з корупційними схемами, незаконними діяннями чиновників та бізнесменів, надав можливість розмістити на своїх шпальтах «інформацію», яка не містить в собі нічого, окрім брехні та наклепів. Також, на мою думку, дана «чорнуха» містить ознаки злочинних дій, оскільки жодних, подібного роду, заяв я не робив, та під ними не підписувався, що у випадку необхідності може підтвердити графологічна експертиза. Тому сподіваюся, що адміністрація інтернет-ресурсу http://ord-ua.com/ врахує викладені мною факти, вилучить даний «матеріал» та надасть мені вихідні дані автора чи авторів, що допоможе встановити винних у вчиненні шахрайських дій.
    Окрім того, хочу наголосити, що зі свого боку готую офіційні звернення в державні установи, в які було направлено фальсифіковані листи від мого імені з вимогою у скасуванні їх реєстрації, та звернення до правоохоронних органів з проханням знайти винних у цих махінаціях та встановити їх особи з подальшим притягненням до кримінальної відповідальності.
    З повагою,
    Андрій Садовський

  9. Господин Садовский!
    Вы первый и единственный вор государственных денег в этом эпизоде. Договора с прокуратурой подписывали Вы. Финансовые документы подписывали Вы. Строительные работы формально и неформально проводили Вы. Формы строительные так же закрывали Вы, или ваши представители. Ну и конечно же сидеть тоже Вам. А господа Березкины? Как всегда, умоют руки. Роль «Фунта» Вам уже уготована. То, что Вы обращаетесь во всевозможные инстанции и правоохранительные органы, это хорошо. Поскольку Ваш глас слышат все, и читают про вопиющие факты хищения государственных денег, тоже все. Да и не отказывайтесь от своих слов ведь именно Вы недавно отсудили в суде, у Березкина деньги. Они конечно упираются и не хотят их возвращать, а Вы банально мстите. Или Вы может действительно реальный участник хищения?
    http://reyestr.court.gov.ua/Review/57701579
    «Стягнути з Приватного акціонерного товариства “Креатив” на користь Товариства з обмеженою відповідальністю “Мастерброк” (25002, Кіровоградська область, м. Кіровоград, вул. Ельворті, офіс 30, ідентифікаційний код 37709221) 11 288 133, 66 грн заборгованості за послуги за договором на послуги митно-ліцензійного складу, суму 169 322,00 грн витрат зі сплати судового збору.»
    И как результат, все Ваши заявления о непричастности к хищениям, с номерами уголовных производств, будут объединены в одно – хищение госсредств особо крупных размерах. И «Фунт» готов.
    Вас может спасти только як с повинной которая зачтется при компромиссе со следствием за сдачу господина Березкина.
    Что касается сайта ОРД, к ним претензий нет, они и созданы для того, что бы в демократическом государстве каждый мог открыто высказать свое субъективное мнение.
    К стати, запросы с НАБУ на финансовые документы Вашей деятельности уже пошли, конечно же с заведением соответствующих уголовных производств и учетов. Только явка с повинной спасет Вас. Это субъективное мнение.
    Поиск автора здесь никому не нужен, поскольку нужна информация для НАБУ и ГПУ. Нужны информация и результат в отношении депутатов и работников любых правоохранительных органов. И не всегда, а точнее как правило, горячая информация пишется одним лицом, а выводится в массы другим. И конечно же не со своего домашнего компьютера, а с Wi-Fi заправочного кафе на дороге Киев Кировоград, аэропорту Дубаи или прочих мест.

  10. Вау!!! А вы в какой терминал прибываете, наверное VIP. Может мы с Вами там встречались. Интересно!!!

  11. Уважаемый господин Садовский!
    Делаю Вам предложение. Вы даете полную информацию по финансовому мшенничеству семьи Березкиных, я же обеспечиваю Вам юридическую и финансовую поддержку вплоть до получения гражданства другого государства. Например, Казахстана. У Вас на размышление трое суток.

  12. Понятно, что не каждый критически настроенный индивидуум способен игнорировать тенденции коррупционных составляющих бизнес проектов в г. Кировограде, но что бы так? Восхищена до предела. Автор вы лучший.

  13. КОНЕЧНО ПОДРОЧИМ! ОХ КАК ПОДРОЧИМ! И ЗАДРОЧИМ! ВОТ, ВОТ СТАЧИК ПОПАДЕТ В ОБЩУЮ КАМЕРУ СИЗО! И НЕ ТОЛЬКО ПОДРЧИМ, НО И ЗАДРОЧИМ! ЖДЕМ!

  14. Тут многое что забыли написать. Про то, что Березкин мразь и обманывает своих партнеров. Про то, что берет кредиты, а потом убегает от долгов, оставляя сотрудников один на один с кредиторами. Про то, что он должен всем колхозам денег за товар. И про многое другое. Работать с цыганами безопаснее, чем довериться Березкину.

    http://informator.news/stanislav-semenovych-berezkin/

  15. Березкин купил медицинский бизнес в Германии

    Год назад, летом 2015 народный депутат Станислав Березкин продал свой агрохолдинг Креатив. Судя по всему, вырученные деньги он направил на приобретение активов за рубежом. Одним из таких приобретений стала компания в Германии ZISSER GmbH, которая согласно данным публичных реестров занимается медицинской косметологией.

    На фото: народный депутат Станислав Березкин
    На фото: народный депутат Станислав Березкин

    В ноябре 2015 руководителем этой компании назначена гражданка Украины Руслана Матико, которая приходится родственницей Станиславу Березкину.

    березкин станислав

    На протяжении многих лет Руслана Матико выполняет роль доверенного лица Березкина и занимает ответственные должности в разных компаниях его бизнеса.

    На фоне множества проблем с банками и другими кредиторами, покупка бизнеса в Германии выглядит довольно необычной. Ведь кредиторы, среди которых есть и немецкие банки, вполне могут обратить взыскание на активы Березкина в Германии. Необычным (если не сказать экзотичным) выглядит и то, что приобретен медицинский бизнес, с которым Березкины никогда дела не имели.

    Единственным логичным объяснением такого шага может быть подготовка плацдарма для эмиграции. Дело в том, что сразу после продажи агрохолдинга Креатив в прошлом году у Березкина разгорелся конфликт с новыми собственниками и с кредиторами. Дети Березкина – Максим и Виктория – выступают фигурантами целого ряда уголовных дел, их имущество находится под арестом, а недвижимость отбирают. При этом банки-кредиторы активно и успешно судятся с Березкиными: недавно Ощадбанк взыскал 25 млн долл. США с Максима Березкина, а затем и Пиреус взыскал с него 15 млн долл. США.

    Станислав Березкин основал агрохолдинг «Креатив», который являлся одним из крупнейших производителей и экспортеров подсолнечного масла в Украине. Компания задолжала банкам около 700 млн. долларов. В прошлом году Березкин продал компанию частным инвесторам (Артур Гранц, Рысбек Токтомушев). После покупки, новые собственники обвинили предыдущих владельцев в фальсификации финансовой отчетности. 06 июня 2016 одна в отношении ЧАО «Креатив» было открыто дело о банкротстве.

    http://w-n.com.ua/archives/4261

  16. Из достоверных источников:

    Березкин после долгих раздумий наконец то решился на смену пола. Уже проведены предварительные консультации с хирургами из Таиланда. Операция запланирована на осень. Сменить пол Станислава Семеновича побудили многочисленные судебные тяжбы и колоссальная долговая нагрузка на семейный бюджет. Юристы, работающие на Березкина подсчитали, что таким образом Народный депутат Березкин сможет ускорить получение гражданства ЕС как представитель ЛГБТ сообщества, тем самым избавив себя от необходимости погашать проблемную задолженность, накопленную в результате неэффективного управления компанией. Об этом в интервью нашему изданию заявил доктор Zisser, директор частной клиники нетрадиционной трансплантологии г. Берлин

    http://w-n.com.ua/archives/4261

  17. Справа № 404/3852/16-к

    Номер провадження 1-кс/404/753/16

    У Х В А Л А

    ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

    22 червня 2016 року Слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда Завгородній Є.В., при секретарі Кулакевич І.І., за участю слідчого СВ Кіровоградського ВП ГУ НП в Кіровоградській області ОСОБА_1, прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кіровограді клопотання слідчого Кіровоградського відділу поліції ГУ НП України в Кіровоградській області ОСОБА_1, про надання тимчасового доступу до документів,

    ВСТАНОВИВ:

    22 червня 2016 року слідчий звернувся до Кіровського районного суду м. Кіровограда з клопотанням про надання тимчасового доступу до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, а саме до:

    форми № 1 баланс (звіт про фінансовий стан);

    форми № 2 звіти про фінансові результати (звіт про сукупний доход);

    форми № 3 (звіт про рух грошових коштів);

    форми № 4 (звіт про власний капітал);

    форми № 5 (Примітки до річної фінансової звітності), які подавались ПрАТ «Креатив» код (ЄДРПОУ 31146251), ТОВ «Креатив Постач» код (ЄДРПОУ 36978434), ТОВ «Трейдойл» код (ЄДРПОУ 322656228), ПП «Еллада» код (ЄДРПОУ 322656112), за період часу з 01.08.2014 року по 31.12.2015 року,

    що перебувають у володінні Головного Управління статистики у Кіровоградській області, яке розташоване за адресою: Кіровоградська область, м. Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 7а.

    Необхідність у наданні тимчасового доступу до речей та документів слідчий повязує з розслідуванням кримінального провадження №12016120000000060, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06 червня 2016, на підставі письмової заяви адвоката ОСОБА_3 в інтересах ПАТ «Укрсоцбанк», щодо вчинення протиправних дій із заставним майном службовими особами ПрАТ “Креатив”, ПП “Еллада” та ТОВ “Трейдойл” (м. Кіровоград), ПАТ “Яготинське ХПП” (м. Яготин Київської області), ТОВ “Креатив Постач” (с. Берізки Кривозерського району Миколаївської області та с. Личково Магдалинівського району Дніпропетровської області).

    На підставі чого, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016120000000060 та розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 388 КК України.

    Слідчий зазначає, що необхідність вилучення зазначених документів з Головного Управління статистики у Кіровоградській області зумовлена їх використанням для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, отримання вказаної інформації надасть можливість використати її як докази, сприятимуть встановленню особи, що скоїла кримінальне правопорушення, а також проведення відповідних криміналістичних досліджень, що в подальшому надасть можливість встановити істину по справі.

    Дослідивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, вислухавши слідчого, який підтримав клопотання та в обґрунтування посилався на доводи наведені в клопотанні.

    Зважаючи на реальну загрозу зміни або знищення вищевказаної інформації, вважаю можливим відповідно до ч.2 ст.163 КПК України розглянути клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи та приходжу до наступного.

    Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

    Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і не становлять собою та не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

    Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження крім обставин, передбачених ч.5 ст.163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести за допомогою цих речей і документів.

    Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

    Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України та дає достатні підстави вважати про здійснення слідчим досудового розслідування раніше зазначеного кримінального правопорушення

    З огляду на обставини, встановлені при розгляді клопотання, враховуючи доводи слідчого, вважаю, що відсутність у матеріалах кримінального провадження вищезазначеної інформації та документів унеможливить проведення слідчих дій та спеціальних криміналістичних досліджень. А відтак не забезпечить завдань кримінального провадження, щодо повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

    На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

    ПОСТАНОВИВ:

    Клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей і документів — задовольнити.

    Надати слідчому СВ Кіровоградського ВП ГУ НП в Кіровоградській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, а саме до:

    форми № 1 баланс (звіт про фінансовий стан);

    форми № 2 звіти про фінансові результати (звіт про сукупний доход);

    форми № 3 (звіт про рух грошових коштів);

    форми № 4 (звіт про власний капітал);

    форми № 5 (Примітки до річної фінансової звітності), які подавались ПрАТ «Креатив» код (ЄДРПОУ 31146251), ТОВ «Креатив Постач» код (ЄДРПОУ 36978434), ТОВ «Трейдоіл» код (ЄДРПОУ 322656228), ПП «Еллада» код (ЄДРПОУ 322656112), за період часу з 01.08.2014 року по 31.12.2015 року,

    що перебувають у володінні Головного Управління статистики у Кіровоградській області, яке розташоване за адресою: Кіровоградська область, м. Кіровоград, вул. 50 років Жовтня, 7а.

    У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

    Строк дії ухвали закінчується 22 липня 2016 року.

    Ухвала оскарженню не підлягає.

    Суддя Кіровського

    районного суду

    м.Кіровограда Є. В. Завгородній http://reyestr.court.gov.ua/Review/58563093

  18. Справа № 404/3854/16-к

    Номер провадження 1-кс/404/754/16

    У Х В А Л А

    ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

    22 червня 2016 року Слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда Завгородній Є.В., при секретарі Кулакевич І.І., за участю слідчого СВ Кіровоградського ВП ГУ НП в Кіровоградській області ОСОБА_1, прокурора Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_2, розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кіровограді клопотання слідчого Кіровоградського відділу поліції ГУ НП України в Кіровоградській області ОСОБА_1, про надання тимчасового доступу до документів,

    ВСТАНОВИВ:

    22 червня 2016 року слідчий звернувся до Кіровського районного суду м. Кіровограда з клопотанням про надання тимчасового доступу до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, а саме до:

    банківських виписок по всім відкритим рахункам щодо обліку операцій надання та погашення кредиту, нарахування та сплата відсотків (процентів), нарахування та сплата комісійної винагороди, разової комісії, погашення простроченої заборгованості (кредит та проценти), пені, облік заборгованості по кредитному договору про кредитну лінію з максимальним лімітом в 300 000 000,00 (триста мільйонів) доларів США укладеного 10.09.2012 року між ПрАТ «Креатив», м. Кіровоград, просп. Промисловий, 19, та ПАТ «Укрсоцбанк», м. Київ, вул. Ковпака, 29;
    оригіналів звітів перевірок заставного майна відповідно до договорів застави № 190914/01 від 19.09.2014 р, № 190914/02 від 19.09.2014 р., № 190914/03 від 19.09.2014 р., № 290914/01 від 29.09.2014 р., за період з 19.09.2014 року по 11.08.2016 року включно підготовлені інспекторами ТОВ «Балтік Контрол Юкрейн», код (ЄДРПОУ 34801719), за фактом інспекційних перевірок складів та маслосховищ: ПП «Еллада», код (ЄДРПОУ 322656112), за адресою: м. Кіровоград, просп. Промисловий, 14а, ТОВ «Трейдоіл», код (ЄДРПОУ 322656228), за адресою: м. Кіровоград, проспект Промисловий, 21, ПАТ «Яготинське ХПП», код (ЄДРПОУ 00954509), за адресою: Київська область, м. Яготин, вул. Привокзальна, 21, ТОВ «Креатив Постач», код (ЄДРПОУ 36978434), за адресою: Дніпропетровська область, Магдалинівський район, с. Личково, вул. Партизанська, 83-Д, ТОВ «Креатив Постач», код (ЄДРПОУ 36978434), за адресою: Миколаївська область, Кривозерський район, с. Берізки, вул. Леніна, 1а.
    оригіналів довідок, наданих працівниками ПрАТ «Креатив», код (ЄДРПОУ 31146251), юридична адреса: м. Кіровоград, просп. Промисловий, 19, ПП «Еллада», код (ЄДРПОУ 322656112), юридична адреса: м. Кіровоград, просп. Промисловий, 14а, ТОВ «Трейдоіл», код (ЄДРПОУ 322656228), юридична адреса: м. Кіровоград, проспект Промисловий, 21, ПАТ «Яготинське ХПП», код (ЄДРПОУ 00954509), юридична адреса: Київська область, м. Яготин, вул. Привокзальна, 21, ТОВ «Креатив Постач», код (ЄДРПОУ 36978434), юридична адреса: Дніпропетровська область, Магдалинівський район, с. Личково, вул. Партизанська, 83-Д, ТОВ «Креатив Постач», код (ЄДРПОУ 36978434), юридична адреса: Миколаївська область, Кривозерський район, с. Берізки, вул. Леніна, 1а, щодо наявності на складах та маслосховищах заставного майна в період з 19.09.2014 року по липень 2015 року включно;
    оригіналів документів щодо листування між ТОВ «Балтік Контрол Юкрейн», код (ЄДРПОУ 34801719) та ПАТ «Укрсоцбанк», код 00039019, за період з 19.09.2014 року по 11.08.2015 року включно;
    посадових інструкцій та наказів про призначення на посади працівників ПАТ «Укрсоцбанк», а саме підрозділу відповідального за забезпечення контролю заставного майна відповідно до договорів застави № 190914/01 від 19.09.2014 р, № 190914/02 від 19.09.2014 р., № 190914/03 від 19.09.2014 р., № 290914/01 від 29.09.2014 р.,

    що перебувають у володінні ПАТ «Укрсоцбанк», в м. Києві по вул. Ковпака, 29.

    Необхідність у наданні тимчасового доступу до речей та документів слідчий повязує з розслідуванням кримінального провадження №12016120000000060, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 06 червня 2016, на підставі письмової заяви адвоката ОСОБА_3 в інтересах ПАТ «Укрсоцбанк», щодо вчинення протиправних дій із заставним майном службовими особами ПрАТ “Креатив”, ПП “Еллада” та ТОВ “Трейдойл” (м. Кіровоград), ПАТ “Яготинське ХПП” (м. Яготин Київської області), ТОВ “Креатив Постач” (с. Берізки Кривозерського району Миколаївської області та с. Личково Магдалинівського району Дніпропетровської області).

    На підставі чого, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016120000000060 та розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 388 КК України.

    Слідчий зазначає, що необхідність вилучення зазначених документів з ПАТ «Укрсоцбанк», в м. Києві по вул. Ковпака, 29 зумовлена їх використанням для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, отримання вказаної інформації надасть можливість використати її як докази, сприятимуть встановленню особи, що скоїла кримінальне правопорушення, а також проведення відповідних криміналістичних досліджень, що в подальшому надасть можливість встановити істину по справі.

    Дослідивши клопотання, додані до нього документи, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання та витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подано до суду клопотання, вислухавши слідчого, який підтримав клопотання та в обґрунтування посилався на доводи наведені в клопотанні.

    Зважаючи на реальну загрозу зміни або знищення вищевказаної інформації, вважаю можливим відповідно до ч.2 ст.163 КПК України розглянути клопотання за відсутності представника особи, у володінні якої знаходяться речі та документи та приходжу до наступного.

    Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

    Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи та самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв’язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і не становлять собою та не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

    Відповідно до ч.6 ст.163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження крім обставин, передбачених ч.5 ст.163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести за допомогою цих речей і документів.

    Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

    Внесене слідчим клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України та дає достатні підстави вважати про здійснення слідчим досудового розслідування раніше зазначеного кримінального правопорушення

    З огляду на обставини, встановлені при розгляді клопотання, враховуючи доводи слідчого, вважаю, що відсутність у матеріалах кримінального провадження вищезазначеної інформації та документів унеможливить проведення слідчих дій та спеціальних криміналістичних досліджень. А відтак не забезпечить завдань кримінального провадження, щодо повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

    На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

    ПОСТАНОВИВ:

    Клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей і документів — задовольнити.

    Надати слідчому СВ Кіровоградського ВП ГУ НП в Кіровоградській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, а саме до:

    банківських виписок по всім відкритим рахункам щодо обліку операцій надання та погашення кредиту, нарахування та сплата відсотків (процентів), нарахування та сплата комісійної винагороди, разової комісії, погашення простроченої заборгованості (кредит та проценти), пені, облік заборгованості по кредитному договору про кредитну лінію з максимальним лімітом в 300 000 000,00 (триста мільйонів) доларів США укладеного 10.09.2012 року між ПрАТ «Креатив», м. Кіровоград, просп. Промисловий, 19, та ПАТ «Укрсоцбанк», м. Київ, вул. Ковпака, 29;
    оригіналів звітів перевірок заставного майна відповідно до договорів застави № 190914/01 від 19.09.2014 р, № 190914/02 від 19.09.2014 р., № 190914/03 від 19.09.2014 р., № 290914/01 від 29.09.2014 р., за період з 19.09.2014 року по 11.08.2016 року включно підготовлені інспекторами ТОВ «Балтік Контрол Юкрейн», код (ЄДРПОУ 34801719), за фактом інспекційних перевірок складів та маслосховищ: ПП «Еллада», код (ЄДРПОУ 322656112), за адресою: м. Кіровоград, просп. Промисловий, 14а, ТОВ «Трейдоіл», код (ЄДРПОУ 322656228), за адресою: м. Кіровоград, проспект Промисловий, 21, ПАТ «Яготинське ХПП», код (ЄДРПОУ 00954509), за адресою: Київська область, м. Яготин, вул. Привокзальна, 21, ТОВ «Креатив Постач», код (ЄДРПОУ 36978434), за адресою: Дніпропетровська область, Магдалинівський район, с. Личково, вул. Партизанська, 83-Д, ТОВ «Креатив Постач», код (ЄДРПОУ 36978434), за адресою: Миколаївська область, Кривозерський район, с. Берізки, вул. Леніна, 1а.
    оригіналів довідок, наданих працівниками ПрАТ «Креатив», код (ЄДРПОУ 31146251), юридична адреса: м. Кіровоград, просп. Промисловий, 19, ПП «Еллада», код (ЄДРПОУ 322656112), юридична адреса: м. Кіровоград, просп. Промисловий, 14а, ТОВ «Трейдоіл», код (ЄДРПОУ 322656228), юридична адреса: м. Кіровоград, проспект Промисловий, 21, ПАТ «Яготинське ХПП», код (ЄДРПОУ 00954509), юридична адреса: Київська область, м. Яготин, вул. Привокзальна, 21, ТОВ «Креатив Постач», код (ЄДРПОУ 36978434), юридична адреса: Дніпропетровська область, Магдалинівський район, с. Личково, вул. Партизанська, 83-Д, ТОВ «Креатив Постач», код (ЄДРПОУ 36978434), юридична адреса: Миколаївська область, Кривозерський район, с. Берізки, вул. Леніна, 1а, щодо наявності на складах та маслосховищах заставного майна в період з 19.09.2014 року по липень 2015 року включно;
    оригіналів документів щодо листування між ТОВ «Балтік Контрол Юкрейн», код (ЄДРПОУ 34801719) та ПАТ «Укрсоцбанк», код 00039019, за період з 19.09.2014 року по 11.08.2015 року включно;
    посадових інструкцій та наказів про призначення на посади працівників ПАТ «Укрсоцбанк», а саме підрозділу відповідального за забезпечення контролю заставного майна відповідно до договорів застави № 190914/01 від 19.09.2014 р, № 190914/02 від 19.09.2014 р., № 190914/03 від 19.09.2014 р., № 290914/01 від 29.09.2014 р.,

    що перебувають у володінні ПАТ «Укрсоцбанк», в м. Києві по вул. Ковпака, 29.

    У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінально-процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

    Строк дії ухвали закінчується 22 липня 2016 року.

    Ухвала оскарженню не підлягає.

    Суддя Кіровського

    районного суду

    м.Кіровограда Є. В. Завгородній

    http://reyestr.court.gov.ua/Review/58563986

  19. “Вопрос”! Что Вы на личности переходте. Если Вас смущает время переписки, так люди жаворонки и работают по принципу,”Кто рано встает, тому БОГ дает”. А на счет женщин, так 90% женщин “совы”, вот пока они спят, работа кипит. А если Вы имеете в виду секс, так гармоны тестостерона у мужика вырабатываются в тишине, глубокой ночью, когда “сова” ложится спать. Вот именно в этот момент и отрабатываются обязательая и произвольная программы, на все сто! Перенимайте опыт. Или может Вы имеете в иду конкретную личность?

  20. Слышь ты, агент НКВД Меркадер! Ты кого тут хочешь напугать своим тупым ледорубом? Депутата ВР, прокуроров отмывших государственные деньги, или людей которых «кинула» семья Березкиных? Смотри, как бы тебе самому не раскроили, или не проломили, этим же ледорубом. А вообще, в сообществе переписчиков никогда НЕ опускаются до личностных угроз, особенно в сторону депутатов и правоохранителей. Видать, не доучили тебя в школах НКВД азам информационных войн. В школах СБУ такой предмет читается целый учебный год.

  21. 33 подзатыльника и коленом под зад наверное уже получили и болит голова и жопа. Не смешите детвору.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ