Человек не терпит насилия!

хто стоїть за контрабандою лісу на Буковині

Чернівці, СБУ, корупція

Ліс везли, везуть і возитимуть. Особливо, якщо йдеться про Карпати — деревини багато, хоча запаси не безмежні. У буковинському краю контролювати ліс, його рубку і що важливо – контрабанду – то великі прибутки. Продають і наліво і направо, з документами, з правовими паперами, з умовно-правовими, з липовими. Цікаво, що про це всі знають. І нібито не бачать. А все тому, що користь з такого чорного бізнесу мають усі ключові органи та фігури. Одні прикривають, інші заганяють, треті розробляють. А коли реалізація – то або відкупляться, або задокументують незначне порушення. А якщо вже зловили велику рибку – значить відбувся перерозподіл ринку. І не зуміли домовитись.
А тепер конкретно про осіб, які у цьому ремеслі мають високий дан. Чернівецьке управління СБУ за останні роки під керуванням різних начальників добре відпрацювало схему і втілило у життя корупційні елементи у сфері лісозаготівлі.

Тодеренчук Віталій Петрович. Людина, котра мала б боротись з корупцією у лісовій сфері. Мав би. Однак у свої часи приструнив лісгоспи у Вижницькому, Путильському, Хотинському районах. Працівники лісгоспів добре знають його бездонну кишеню. Тодеренчук конкретно давав дозволи на вирубку, вивіз деревини, вирішував питання укладання договорів СПД із лісгоспами і брав за це немалий відсоток.
Після таких хабарів керівництво вирішило вгамувати його апетит і перевело доблесного фахівця у неоперативний підрозділ. Це був один із варіантів, аби він не загримів за грати.

Є ще один воїн СБУ з контрабандою, правда, у сфері тютюнових виробів. Хоча і до лісової заготівлі теж мав відношення. Це ж готові мільйони як-не-як. Прохоров Костянтин Мірчович. Його район полювання – Сторожинецький, кордон з Румунією. Говорили люди, що такого начальства світ не бачив. Костя сторожинецький лісгосп «доїв» не щомісяця, а вимагав «каси» щоденно. Крім цього, у Костянтина Мірчовича є власна бригада в прикордонному селищі Красноїльськ. Ці люди мають прибуткову, хоча й незаконну роботу – перекидати сигарети через кордон. Втім, там такими справами займаються через одного.
Цікава історія, як саме Прохоров став очільником аферистів і перевертнем у погонах. Одного разу ввесь райвідділ на чолі з Костею (ще коли він працював у райвідділ СБУ) озброїлись ПМ і пішли в засаду, бо була інформація, що будуть цигарки перекидати через кордон (контрабанда). Хлопці заховались в лісі. Побачили парубків з коробками на плечах, почали стріляти вгору – попереджувальні. Налякані покидали все на землю і втекли. Райвідділ гарно все зібрав і переправив. Від свого імені. «Капусту» на кишеню, від СБУ подяка. Все в шоколаді. За тим в управлінні СБУ у Чернівцях дізнались про ці оборудки. Були проблеми, та Київ все вирішив за чемодан купюр. І вуаля — чоловік очолив сектор у відділі боротьби з корупцією. Зараз же рветься очолити контарабнду в регіоні і вже хоче повернутися до Красноїльських операцій з цигарками. А тим часом на кордоні і досі працюють на нього залякані та шантажовані ним люди. Сектор лісу вже відійшов на другий план. Бо з цигарками все простіше.

І тепер кульмінація. Цих двоє корумпованих фігурантів зустрілися. Хабарник хабарника і вночі знайде. Прохоров став очільником напрямку і взяв собі підлеглих з Тодеренчуком на чолі. Непотрібних і чужих людей, котрі не носять пакети з грішми – знищують моральнор і викидають за борт команди. Бесіда коротка – нема «капусти» — немає посади. Ярмо поборів впало вже тепер і на Берегометський лісгосп, Карпатський, досі трясуть вже згадувані Путильський, Хотинський, Сторожинецький.

Всім лісівникам нова команда нагадала – СБУшники прокинулись, мають нові сили, рекет посилюється. Точно відомо, в перші дні правління Костя і Віталій «зрубали» з дров 20 тис $.

А хто ж прикриває? Тут все просто – є кум Василь Кадельник, прокурор в прокуратурі м.Чернівці.

Кілька слів про їхні справи у час революції. Тут без політичного забарвлення, але позиція показова.
Прохоров та Тодеренчук займалися встановленням таких осіб як Максим Бурбак, Олексій Каспрук, політики-опозиціонери. Шукали компромати на їхні родини, бізнес, встановлювали родичів, друзів, дізнавались про майно, авто, нерухомість. Ініціювали перевірки через правоохоронні органи. Працювали, як-от кажуть, на деструктив. Навіть у стінах СБУ багато хто тримав кулаки за Майдан та повалення режиму. І лише ці двоє відкрито і безцеремонно намагались зробити все можливе, аби зберегти свій статус-кво, не допустити нову владу, нових керівників.

Інформація отримана з надійних джерел з органів та не публічних висловлювань працівників лісгоспів.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

39 ответов

  1. Стаття явно заказова. Комусь хлопці перейшли дорогу! Прохоров людина принципова і чесна,
    патріот І ніколи друзів та колег не підставляв! Таких керівників ще треба пошукати! Прийшов у відділ боротьби з корупцєю пару місяців назад і почав наводити порядок там де вже роки потрібно його було навести! Це одна з небагатьох людей яка вміє поставити реальну задачу і сам паше над реальним результатом! Костянтин Мірчевич віримо в Вас! Правда переможе!

  2. При Константине в районе бил порядок! А сейчас посмотрите что творится на границе и в лесу.

  3. Це нормальні порядні хлопці. Робота спрямована на отримання кінцевого результату, а не отримання якихось матеріальних благ. Всі хто знає Прохорова та Тодеренчука не може сказати нічого поганого — це працьовиті люди, офіцери. Таких фахівців можна полічити на пальцях в Управлінні.

  4. Сейчас на пенсию из управления ушла целая плеяда талантливых и очень известных колоритных персонажей . Никто не написал ни слова.Нашли двух молодых и пробуют сделать из них козлов отпущения.Они что там решения какие-то принимают и что-то от них зависит .Заказняк скорее всего.

  5. Дуже схожий почерк, колись вже були статті такого змісту коли один ” начальник “по “контрабанді” засвітився на хабарі та чуть не вилетів з роботи, просився на колінах, а потім в вб всплип і писав кляузи кожен день. Якщо були б факти то їх давно би повиганяли з роботи бо хлопці не мають “волохатої руки”. Міліонерів найшли, які їздять на шевроле авеа та старезних фольксвагенах. Це все від лукавого. Але бог все бачить. Розплата буде.

  6. З огляду на викладене попахує явно замовним колоритом. Позиція автора дуже зрозуміла .Скорш за все навколо нього запахло паленим ,тому він вирішив скомпроментувати нормальних та порядних офіцерів.Спілкуючись з людьми з лісу та району в цілому, жодних негативних фактів в сторону згаданих прізвищ із замовної статті немає. А за контрабандою скорш за все стоїть ціла плеяда кумів та їхніх родичів з лісового господарства.Але рано чи пізно все стає на свої місця.

  7. Цікаво для кого ця стаття? всі знають, що це брєд. як можна затримати контрабанду і самим її перенести за кордон — це тимурівці якісь, і ще отримати подяку. Як двоє людей можуть контролювати таку сферу — ну просто супермени, для цього треба сидіти в ліс день і ніч. Звільнили з відділу тих хто не хотів працювати і добре, що тільки з відділу. Інформація схоже з контори. Хлопці щось видно нарили, тепер їх хочуть скомпроментувати. А де факти? Стидно контора — розумні люди домовляються та не виносять сміття з хати. Як такі люди можуть дбати про державну безпеку. Позор. Куди дивляться їх начальники. Одинський наче порядний чоловік, чи вже мозок закостинів, не може навести порядк у себе в підрозділі, допускає такі речі. Сам вихід цього коментарію позор для служби. Напевно тепер вспливе дуже багато фактів, маю надію, що хлопці тепер не будуть мовчати. Пора влаштувати цим “проффесіоналам” чистку.

  8. Вибачте. Я мав на увазі, що то не правда на 90 відсотків. А правда лише на 10 в першому абзаці!

  9. Херню не потрібно писати порядні чесні чоловіки ось той хто заказав має багатенько гроше козел……

  10. Заздрість-справа не з простих! Прохоров та Тодеренчук фахівці та знають, що роблять! Навести порядок в описаних галузях непросто, а на жити ворогів на раз! Ось так і трапляється, люди чесно свою роботу виконують, захищають національні інтереси, а в результаті стають об’єктами заказних статтей з брехливими відомостями! Ганьба автору, не знаєш правди-не пиши брехню! Якби було так як в статті Прохоров вже давно став би начальником спецпідрозділу, а Тодеренчук його заступником! Хто повірить в цю статтю, лишень не обізнані та наївні!

  11. Як казав один лісник про Костіка, з яким мав справу-“він з мертвого капці зніме”. Про Тодеренчука не знаємо, але те, що керівництво його ловидо на пилорамах-це правда

  12. трясли лісників постійно, це факт.гроші невеликі не такі як в статті, але збривали касу постійно

  13. Був кращої думки про цей сайт. Але після розміщення цієї дешевої заказної статьюшки, стає зрозуміло що даремно. Якщо порядних тут обливають брудом, то можно уявити хто замовники.

  14. Це капец! Чи не правда? Чомусь про всих пишуть, а коли мають висновки робити то роблять аби як!

  15. У мене на очах зараз сльози… Бідні та нещасні. Прохор за півроку царювання в Сторожинці придбав 2 квартири в Чернівцях та джип Мерседес-Бенц- МЛ, Тодор закінчує будувати великий будинок за містом.

  16. Прохор купив МЛ ще декілька років за бабло контрабаса. Потім квартирки в центрі — дві.одна на лукяна кобилиці.зараз бабло в будівництво втоплює. Тодоренчук — баблишка збирає, однак як підмітив попередний коментарь що він жирна свиня — бабло просирає на шлюх та курвів.А крім цього відпочинки любить екзотичні зі своими кумовями

  17. Я кум тодора. І що? А ця пиздота що тут пише хай в очі мені щось скаже а не тут…пиздить.Слабо? Про екзотичний відпочинок- що не будь… це повний піздьож. Суки, просто чують що їм скоро кінець прийде от і ссучуться тут

  18. Я кум тодора. І що? А ця пиздота що тут пише хай в очі мені щось скаже а не тут…пиздить.Слабо? Про екзотичний відпочинок- що не будь… це повний піздьож. Суки, просто чують що їм скоро кінець прийде от і ссучуться тут

  19. -Алло это прокуратура?
    -Да говорите! Мой папа купил Бентли за ворованые деньги!
    -Саша? -Папа?

  20. Віталія Петровича знаю добре хорошо порядна людина,компетентна у своїй роботі .Та гидота яку тут прочитав скажу коротко ЗАВІСТЬ

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ