Человек не терпит насилия!

Зміни в ДМСУ та ДПСУ

25.12.2012 11:00
Навіщо потрібне Міністерство з доходів і зборів

«Податки потрібно платити добровільно. А ми будемо говорити за це “спасибі”, – сказав голова Податкової служби України Олександр Клименко рік тому, після призначення на цю посаду в листопаді 2011 р.

Але все виявилося не так-то просто. Інакше президент Віктор Янукович не передав би своїм указом в нове міністерство – з доходів і зборів – функції Податкової, митниці та адміністрування єдиного соціального збору. На чолі нового відомства Янукович поставив Клименка.

Ідея об’єднання сама по собі прогресивна, але в Україні її успішній реалізації може перешкодити певна національна специфіка.

Повна конвергенція

Сьогодні на представленні Олександра Клименка як голови нового Міністерства з доходів і зборів питання до нього були не тільки у журналістів. Не менше нерозуміння проскакувало і в промовах співробітників відомств. «Ми поки не знаємо, як буде проходити реорганізація. Ми сподівалися, що про це щось скажуть на цій зустрічі», – сказав радник голови Державної митної служби Павло Пашко. Згідно з указом президента, Митна служба – як і Податкова – підлягає ліквідації, а їхні функції відійдуть новому відомству Клименка.

Конкретних відповідей на зустрічі чиновники не почули. «Наше міністерство повинно стати основним регулятором у формуванні привабливого інвестиційного клімату для бізнесу, – заявив Клименко. – Я запевняю, що платники будуть відчувати тільки комфорт і можливість працювати». І, привітавши митників з тим, що тепер вони стали колегами, через 20 хвилин пішов, не відповідаючи ні на чиї запитання.

Побачити більш чіткі контури нового відомства можна буде лише через 10 днів – тоді, як розповіла помічниця Олександра Клименка Ольга Семченко, буде готове положення про нього.

Паралельно відбуватиметься реорганізація двох служб – податкової та митної. Як розповіли в прес-службі ДПСУ, в січні офіційно буде створена реорганізаційна комісія на чолі з самим Клименком – і стане точно відомий формат майбутнього об’єднання. З урахуванням напору та активності Клименкп, уже до кінця 2013 р. процес реформування відомств може бути завершений.

Неофіційно співробітники ДПСУ говорять, що нинішня реформа буде проводитися за лекалами, виготовленими у 2011 р. попередником Клименка на посаді голови ДПСУ – Віталієм Захарченком. Це він першим запропонував створити орган, на який будуть покладені повноваження щодо всіх зборів до бюджету. Крім Податкової і митниці, він частково візьме на себе і функції Пенсійного фонду – в питанні адміністрування єдиного соціального збору. У бюджеті-2013 зазначено обсяг податкових надходжень: 300 млрд грн. ЄСВ повинен дати ще 160 млрд грн. Об’єднання дозволить створити і використовувати єдину базу даних, яка утруднить ухилення від податків і, в ідеалі, зробить непотрібними часті перевірки бізнесу фіскальними органами.

Правда, якщо в проекті реформи Захарченка пропонувалося залишити в Міністерстві доходів також податкову міліцію, тепер доля її невідома. Перейшовши в МВС, колишній головний податківець почав лобіювати передачу цих функцій в його відомство, і поки, за інформацією Forbes.ua, питання остаточно не вирішене.

Плюси і мінуси

«Ми сьогодні рухаємося в загальноєвропейському тренді», – говорить Клименко. Це правда: схема з єдиним Міністерством доходів вже випробувана в десятках країн. З 34 країн-членів ОЕСР, функції збору податків та соціальних платежів об’єднані в 13 країнах, податків та митних платежів – у 11 країнах. Тому й українські пропозиції експерти сприймають досить позитивно. «Ідеї Олександра Клименка – здорові, гарні, прогресивні», – зазначає Захарій Варналій, екс-керівник Науково-дослідного центру при Національному університеті ДПСУ України, один з авторів звіту про реформу, підготовленого для Кабміну в 2011 р.

За рахунок об’єднання функцій можна домогтися зниження адміністративних витрат. Згідно з аналітичною запискою групи вчених, в якій брав участь Варналій, щорічні витрати на функціонування ДПС і ДМС в Україні становлять майже 3% від суми витрат державного бюджету. У Росії на ті ж органи витрачається 2% бюджету. Крім того, об’єднання повинно привести до зниження обсягів контрабанди (поки, на думку вчених, вони весь час зростають – тільки в 2010 р. зросли на 60%).

Але деякі особливості української реформи лежать поза світовим трендом, про який говорить Клименко. У США та Франції відомства зі збору доходів входять в сферу відповідальності Міністерств фінансів. У Британії створена в 2005 р. Служба Доходів (Her Majesty’s Revenue and Customs) формально не входить у підпорядкування Мінфіну, але все ж визнає його верховенство і може лише давати рекомендації щодо податкової політики.

В Україні ж Мінфін та Міністерство доходів і зборів будуть рівними за статусом, самостійними відомствами. «Це відразу викликає низку запитань, – підкреслює співрозмовник Forbes.ua в Кабміні. – До прикладу, хто буде визначати плани Міністерства доходів – воно саме чи все-таки Мінфін, як зараз? А як тепер буде складатися бюджет?»

Новопризначений міністр фінансів Юрій Колобов на дзвінки сьогодні не відповідав, в Податковій дати точну відповідь на ці питання не змогли.

Друге важливе питання – це потенційний конфлікт інтересів між збором податків і виробленням політики в цій сфері. За законом про центральні органи виконавчої влади, в Україні міністерства мають право розробляти політику в профільній сфері. Але, виходить, Міністерство доходів буде займатися не тільки збором податків, мита та ЄСВ. Воно ж буде формувати і політику держави в цих питаннях. Тобто, якщо фіскалам буде потрібно збільшити збори, до прикладу, з бізнесу, вони самі ж зможуть розробляти нормативні документи, які дозволять це зробити. «Податкова дуже любить вітчизняний бізнес. Так любить, що в своїх обіймах може задушити його», – вважає Варналій.

В інших країнах подібних конфліктів намагаються уникати. До прикладу, в Канаді Агентство з доходів (Revenue Agency) адмініструє податки, але при цьому не впливає на податкову політику.

Дарина Марчак, Катерина Сичова

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

79 ответов

  1. Так, що ж виходить, що за 2010 рік влада Януковича підняла обсяг контрабанди в Україні на 60 відсотків, а скільки ж тоді за 2011 та 2012 роки? Так, як вона збирається із собою боротися? Контрабанда в Україні ще з кінця 90 років процвітає під кришоюою МВС, СБУ, та ДПСУ, а митниця дише в цьому мовчазно сприяє. Про це вам розкаже любий контрабандист, під чією кришою він працює і скільки кому від свого бізнеса віддає. Якщо не вірите то подивіться, як тепер живуть бувші керівники податкової міліції, підрозділів “К”, ДСБЕЗ — віли, яхти, мерседеси — і це все на охфіцерську зарплату. Але в Україні народ всьому вірить, що все це прояви тещі, це ж вона фасульки виростила, зібрала та до Польщі або Румунії продала, а на виручені доляри та євро любій донечці яхтклюби, ресторани та ну дужу-дуже прибуткові бізнеси прикупила. Щоб, недай бог, любий зять котрий на державу працює, любу донечку з діточками на призволяще не кинув.

  2. Налоговики, дайте, пожалуйста, информацию, как вам служилось под руководством Клименко? Имеет ли место система подобная таможенной, когда вас тупо затачивают на сбор (вымогательство) денег, при этом доводя четкий план по количеству кеша? Есть ли какая-либо корпоративная взаимовыручка или начальство принимая одной рукой мзду, другой спокойно подписывает приказ на увольнение в случае возникновения малейшего форс-мажора? Случались ли массовые увольнения сотрудников за нарушение присяги по обвинениям, в основном, высосанным из пальца? Понимаю, что в нашем государстве априори ситуация во всех службах не может радикально разниться и все же надеемся что калетниковщина в службе сгинет к чертовой матери. Отпишитесь вкратце.

  3. А ты посмотри на его личико — в профиль, фас. На булки в рукавах педжака посмотри. И все вопросы должны отпасть. У того како личико было — румяненькое, нерешительное, сам хиленькой, а зверюгой знатным оказался. А этот и подавна. Как тот, хиленькой, собирается такой оравою нородоизбранных руководить. Мартынюк хоть за кадык Ляшка потаскал. А этот …? Или думаете сможет?

  4. Не сможет. Обосссссытся! Там и в ибло румяненькое и зарядить могут запрсто… Это не в ДМСУ ножками топать и кулачками трясти….

  5. Ото ж то и оно, все надеемся, что кто то в табло зарядит. А никто из нас, за столь длительный период измывательств красномордого, так и не решился. Хоть бы плюнуть, в это самое табло, за это не сажают. Кличко-надега чемпiйон никак не может разойтись. Все кричит Тедееву по ссылочке http://www.youtube.com/watch?v=0GL93Ky035Y: “…Дистанцию, дистанцию!”. Или выпьет разойдется?

  6. Клим, по сравнению с Катлетой,-умный и воспитаный мальчик,так что все будет ок.,то бишь Донбасс,а это вам не сранная Винница,а в Верховном Совете этот упырек будет щеки дуть,пока не лопнет.Гамно потечет прямо по Грушевского на Крещатик.Жалко,что бабло в офшорах пропадет.

  7. “… бабло в офшорах пропадет.”:-) Аж смешно слушать. Виталик, хоть и за свои кровно на ринге заработанные, да в Диснейленд рванул на Новый Год, Игорек, нагорбативший себе на Ваших горбах провидные и главные, в Копенгаген. Ну и т.д. и т.п. А Вы, свиньи, на диван, к телевизору, с бутылкой бормотухи да с “Жигулем”. Любите свой район, не будьте дерСкими, будьте ровными.

  8. Калєтнік обіцяє, що від міністерства зборів бізнесу стане тільки краще
    Четвер, 27 грудня 2012, 12:02

    У створеному нещодавно Міністерстві доходів і зборів може істотно скоротитися штат управлінського апарату, в тому числі керівництво.

    Про це в інтерв’ю “Фактам і коментарям” заявив перший віце-спікер, колишній голова Державної митної служби Ігор Калєтнік.

    За його словами, злиття податкової та митної служб “не було несподіваним”.

    “Державна митна служба та Державна податкова служба йшли до цього два роки”, — сказав Калєтнік.

    На його думку, злиття матиме позитивний ефект для бізнесу, “тому що завдяки цьому значно зменшиться кількість перевірок на підприємствах”.

    “Разом з тим недобросовісним підприємцям, які раніше використовували прогалини в законодавстві, стане набагато складніше ухилитися від сплати податків в повному обсязі. Адже тепер співробітники міністерства будуть використовувати єдину методологію і підходи”, — сказав Калєтнік.

    “Буде створена чітка система контролю: з моменту ввезення товару і до моменту його реалізації на внутрішньому ринку. Таким чином, якщо хтось і спробує ухилитися від сплати належних зборів при ввезенні товару, він обов’язково потрапить в поле зору міністерства при реалізації цього товару”, — додав він.

    Крім того, Калєтнік прогнозує збільшення податкових надходжень “за рахунок виведення з тіні внутрішнього ринку”.

    “Наявність загальної податково-митної структури, безперечно, дозволить підняти на більш високий рівень цілу низку критеріїв, які досі використовувалися податковою і митною службами. Не буде міжвідомчої конкуренції, а також спірних питань, які виникали раніше”, — сказав він.

    Українська правда

  9. Головний податківець носить годинник за 40 тисяч
    Середа, 26 грудня 2012, 18:56

    Глава податкової служби Олександр Клименко носить годинник за 41,5 тисяч доларів.

    Про це свідчить фото зняте Євгеном Малолєтком, яке публікує ТСН.

    Швейцарський годинник IWC Portuguese Vintage 1939 має платиновий корпус і сапфірове скло.

    На додачу дорогий годинний має ремінь зі шкіри крокодила. Згідно з інформацією на сайті виробника, годинник є колекційною моделлю.

    У світі таких лише 500 таких годинників, однин з них на руці носить Клименко.

    Це вже другий дорогий годинник в колекції Клименка. Минулого року на його руці журналісти помітили годинник з рожевого золота швейцарської фірми A. Lange & Sohne.

  10. Калєтнік: якщо створення нового міністерства затягнеться, ідея себе спотворить
    Субота, 29 грудня 2012, 14:22

    Новостворене міністерство доходів і зборів повинно бути сформоване і почати працювати одразу після Нового року.

    Таку думку висловив перший заступник голови Верховної Ради, колишній голова Державної митної служби Ігор Калєтнік, повідомляє його прес-служба.

    “Саме це міністерство відповідатиме, за, так би мовити, левову частку надходжень до державного бюджету. Тому тут часу на роздуми немає взагалі. Якщо процес реорганізації затягнеться на півроку, ідея об’єднання Митної і Податкової служби в одне відомство не тільки себе не виправдає — вона себе спотворить”, — вважає Калєтнік.

    За його словами, громадськість має уважно спостерігати за тим, як швидко проходитиме реорганізація відомства.

    Калєтнік підкреслив, що бажано, щоб міністерство доходів і зборів приступило до роботи одразу після Нового року. Інакше це позначиться на темпах надходження до державного бюджету, які й без того традиційно знижуються у січні.

  11. Створення зазначеного міністерства необхідно лише одній людині, яка стала міністром. Ніякого позитива для Держави обєднання не дасть. Просто необхідно задовільнити власні амбіції пана Клименка. Пройде час і міністерство знову ліквідують. А на даний час панове майбутні керівники обласного та районного рівня готуйте “бабло” для призначення на посади. Тільки 3 місяці назад міняли вивіски з ДПА на ДПС, а тепер знову зміна. Куди йдуть у тому числі кошти, як Держави так і підприємців-спонсорів. А Ви панове державні службовці, пенсіонери, програми з фінансування науки, збереження екології та тому подібне, зачекаєте. Реформи в дії!!!

  12. Эмоции политиков всегда правдивей официальных пресс-релизов. Цитаты — это мемы, определяющие политическую лексику и мышление нашей эпохи. Предлагаем вашему вниманию хит-парад цитат, наиболее точно определивших тенденции власти 2012 года и предвосхитивших те эмоции, которые будут обуревать наше общество и власть в году 2013-м.

    Высшая школа Донбасса

    «Много ли из них донецких? Достаточно много. Но я вообще не вижу в этом какой-то проблемы. Уже даже есть термин “Донбасская школа менеджмента”. Там есть достаточно мощные предприятия, мощный потенциал. Что такое руководство промышленным предприятием? Это та школа, которая сегодня воспитывает управленцев. И что плохого, что эти управленцы потом свой опыт могут переносить?».

    А.Клименко, министр по налогам и друг А.Януковича ( объяснил, как ему за шесть лет работы в налоговой удалось совершить карьеру от инспектора до председателя )

  13. Созданное Виктором Януковичем Министерство доходов и сборов является незаконным. Об этом рассказал народный депутат, бывший первый заместитель председателя Комитета Верховной Рады Украины по вопросам финансов, банковской деятельности, налоговой и таможенной политики Сергей Терехин.
    По его словам, одним указом создать министерство, которое объединяло бы функции двух служб, невозможно. Сначала необходимо внести изменения в законодательство.

  14. ЗАТВЕРДЖЕНО

    Розпорядженням Президента України
    від 29 грудня 2012 року № 244/2012-рп

    ПЛАН

    проведення поглибленого вивчення (перевірок) стану виконання у 2013 році окремими центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами та Радою міністрів Автономної Республіки Крим актів і доручень Президента України

    п. 21 перевіряється Державна податкова служба України щодо Вивчення стану організації роботи з виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України, щодо реалізації єдиної державної податкової політики, а також державної політики у сфері контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів, здійснення міжгалузевої координації у цій сфері
    термін проведення – вересень — жовтень

  15. Для создания нового Министерства доходов и сборов потребуются (кроме новых руководителей и их замов) еще куча новых секретуток и сомнительных “блатных” специалистов (в количестве мин. 300-350 чел.), которые будут показывать-обозначать свою деятельность. “Старые” службы (ДМСУ-ДПСУ) пока еще трогать не будут, хотя наберут на освободившиеся вакансии новых “блатных”. Бюджет не резиновый, поэтому начнут резать надбавки. Не знаю, как в ДПСУ, но у таможенников есть такая: “за выслугу в таможенных органах”, и если я имею выслугу в данной структуре 20 лет, то получаю еще + 90% от должн. оклада и спец. звания. Значит эта надбавка накроется медным тазом, а там…. и реорганизация с сокращением. Министерские секретутки и сомнительных “блатные” останутся. Сократят работяг, кто работает на земле. ЧМО-НЕБРИТОЕ знает, что незаменимых нет, и придут новые рабы…

  16. Хай здійснює бажання рік Новий,
    Здоров’я прибавляє,
    З чудовим святом, радості і мрій
    Я щиро і сердечно Вас вітаю!

  17. Сегодня у Нарышкина Виктора Васильевича(зам.нач.Сев.таможни) — юбилей!!! 60! Поздравляем!
    Здоровья! Удач! Сил!!!

  18. 15 способов выглядеть полным дауном:
    1. Голосовать за ПР на очередных выборах;
    2. Верить, что крыза таки минет папижжэ;
    3. Валить все пройобы зечар на папэрэдныкав;
    4. кидать бумажки прямо под ноги на ходу;
    5. слушать шансон;
    6. пить пивасег с горла в парке;
    7. носить кепачку, барсетачку, штаны абибас и при этом — туфли;
    8. повторять слово “бля” приблизительно через 3-4 других слова;
    9. ходить на пикник в лес и оставлять весь мусор на месте пикника;
    10. клянчить у прохожих “2 ривны на метро/поезд не хватает”;
    11. орать как орангутанг после 10 часов вечера;
    12. жарить шашлыки во дворе возле мусорника;
    13. ставить свое ведро с болтами на газон;
    15. ссать или срать в лифте;

  19. Роботу новоствореного Міністерства доходів і зборів презентують наступного тижня

    КИЇВ. 26 січня. УНН. 30 січня 2013 року заплановано проведення презентації на тему: “Міністерство доходів і зборів України – ефективний адміністратор податкових і митних платежів” за участю Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка, представників громадськості та бізнесу. Про це УНН повідомили у прес-службі відомства

  20. Сьогодні, 19:12
    Людина проти системи: Колишнього митника переслідують на роботі, ігноруючи заборону суду
    Людина проти системи: Колишнього митника переслідують на роботі, ігноруючи заборону суду Він чесно виконав свій обов’язок, але замість нагороди — звільнення і 3 роки судової тяганини.

    У серпні 2010-го року інспектор поста «Сеньківка» Чернігівської митниці Олег Рощин викрив контрабанду майже на 6 мільйонів гривень. Керівництво обіцяло йому премію, але за кілька днів усе змінилося.

    «Усі очікували нагород. Але потім, за кілька днів, приїхала комісія з Києва, яка почала проводити службові розслідування. Висновком цієї комісії виявилося, що були неправильно здійснені якісь дії відносно оформлення. В результаті чого мене було звільнено», — розповідає колишній працівник Чернігівської митниці Олег Рощин.

    Разом із ним звільнили ще 5-х митників. Та свою правоту і честь Олег вирішив відстоювати в суді, і таки відстояв. Чернігівський, а згодом і Київський суд підтвердили: звільнення — незаконне. Його поновили на роботі. Але за кілька днів знову звільнили.

    Олег ще раз подав до суду, але все повторювалося. За 3 роки його вже тричі брали на роботу – і одразу звільняли. Зрештою подзвонили і просто сказали: працювати тут більше не будеш.

    У Державній виконавчій службі повідомили: вони безсилі. Адже формально рішення виконується. Але якщо він комусь насолив і бачити на роботі його не хочуть, митники зроблять для цього все. Наприкінці минулого року суд визнав такі дії Чернігівської митниці незаконними.

    «Суд вбачає в діях компетентних посадових осіб-відповідачів наявність ознак упередженого ставлення до позивача, а також його прямого та тривалого протиправного переслідування…Зобов’язати прокурора Чернігівської області призначити перевірку наявності в діях компетентних посадових осіб Державної митної служби України та Чернігівської митниці складу корупційних діянь», — повідомляла постанова суду.

    Хто не хоче брати Рощина на роботу і чи пов’язано це з викриттям контрабанди – тепер має встановити прокуратура.

    «Перевіряються ті факти, які були викладені в заявах – і стосовно невиконання рішення суду і стосовно тих фактів, що стосуються підробки документів, які він зазначив у своїй заяві», — каже керівник прес-служби Чернігівської обласної прокуратури Валерій Литовченко.

    Керівництво Чернігівської митниці будь-які коментарі на камеру давати відмовляється. Тут лише наголосили, що звернулися до Вищого адміністративного суду, і той відправив справу на дорозслідування.
    Та хоч би яким було рішення, Олег обіцяє відстоювати свою правоту до кінця.
    «Кажуть, що боротьба з системою даремна. От так це звучало. Хоча я не вважаю, що борюся з системою. Я просто хочу добитися своїх законних прав», — каже потерпілий.

  21. Стаття 172. Грубе порушення законодавства про працю

    Незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів, а також інше грубе порушення законодавства про працю —

    караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, або виправними роботами на строк до двох років.

    Ті самі дії, вчинені щодо неповнолітнього, вагітної жінки чи матері, яка має дитину віком до чотирнадцяти років або дитину-інваліда, —

    караються штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.

  22. Особи, що мають спеціальні звання, військово­службовці, працівники міліції та ін., не можуть бути потерпілими від дано­го злочину. Порушення щодо них законодавства, яке регулює проходження ними служби, має розглядатися як службові зловживання і, за наявності до того підстав, кваліфікуватися, наприклад, за статтями 364, 365, 423, 424 КК.

  23. Так цей псевдо-Голова ДМСУ здається майже рік поєднував посаду нардепа та головки ДМСУ. Чи повишибало у нього, чи тато дозволили? Ну а говорити на цю тему йому з точки зору людини, не можна взагалі. Хоча, цьому непотребу, не може бути точки зору людини!

  24. “Это я расстрелял Че Гевару,
    Это я штурмовал “Ла Монеду”,
    Я читал приговор комиссару
    И подкладывал бомбу комбеду.

    Это мой самолет на рассвете
    Прикрывал наступление Франко,
    Это я в Будапеште встретил
    Большевистское быдло из танка!

    Рабы, чья дурна наследственность —
    В истерике бьетесь напрасно вы!
    Беру на себя ответственность
    За каждого мертвого красного.

    И да не дрогнет рука,
    Разившая политрука
    На этой столетней войне:
    Ответственность ваша — на мне!

    Ради всех, кто замучен в ГУЛАГе,
    Ради душ, опоганенных зоной,
    Там, где реют кровавые флаги,
    Я всегда буду пятой колонной.

    Буду в натовском каждом приказе,
    В пуле, в бомбе, в крылатой ракете,
    До тех пор, пока красные мрази
    Не исчезнут на этой планете.

    Пусть ломится в хлев посредственность
    В угаре холуйства заразного —
    Беру на себя ответственность
    За каждого дохлого красного!

    И да не дрогнет рука,
    Разящая большевика
    На этой священной войне:
    Ответственность ваша — на мне!”

  25. . За підсумками 2012 р. Мінфін констатував “діру” в розмірі 4 млрд грн, що утворилася в результаті безподаткових поставок майже 1 млн т бензину. Цей обсяг був куплений автомобілістами за ринковою ціною, в якій закладено податки, однак у підсумку до бюд¬жету, а отже, і до “Укравтодору” ці гроші не дійшли. З цієї колосальної суми основна частина, а саме — близько 3 млрд грн, розчинилася внаслідок контра¬банди. Її обсяги нам вдалося підрахувати завдяки пораді колишнього очільника митниці Ігоря Калєтніка — шляхом порівняння даних “Укрзалізниці” про фізичне надходження наф¬топродуктів на ринок і Мінфіну — про суму сплаченого з палива акцизу. Нерозмитненими ви¬я¬¬вилися 700 тис. т нафтопродуктів, які пройшли через кілька нафтобаз, що працюють у режимі митних ліцензійних складів і почали свою бурхливу діяль¬ність у березні-квітні 2012 р. (див. табл. 1). Надалі, за даними учасників ринку та галузевої преси, ексклюзивним реалізатором цього продукту виступає ТОВ “Газ Україна 2020”. До останнього часу цей слабкий зв’язок базувався виключно на такого роду даних. У розпорядженні DT.UA з’яви¬лися перші серйозні факти, що дають змогу скласти конфігурацію масштабної схеми контрабанди в особах. …. — http://gazeta.dt.ua/internal/hto-vkrav-dorogi-2-_.html

  26. 12.03.2013, 08:03 В Украине будет создана финансовая полиция с мегаполномочиями
    В Украине будет создана финансовая полиция с мегаполномочиямиВ Украине собираются создать финансовую полицию, которая будет отдельным силовым органом со специальным статусом и большими полномочиями и будет подчиняться Президенту.

    Украинским министерствам уже разослан на согласование соответствующий законопроект, пишет Forbes.ua.

    Финансовая полиция будет заниматься всеми правонарушениями против экономических интересов государства, рассредоточенными сегодня между шестью разными структурами: налоговой милицией в составе Министерства доходов, управлениями по борьбе с экономической и организованной преступностью МВД, отделом контрразведывательной защиты экономики СБУ, борьбы с контрабандой таможни и Государственной финансовой инспекцией. Все они будут ликвидированы.

    Новое ведомство будет контролировать также сферу госзакупок, бороться с растратой бюджетных средств, проводить аудит распорядителей этих средств.

    Финансовые полицейские, к примеру, смогут применять физическую силу, носить и применять резиновые дубинки, слезоточивый газ и даже огнестрельное оружие.

    Законопроект авторства не содержит и в министерствах финансов, доходов и сборов, внутренних дел причастность к нему отрицают. При этом издание напоминает, что реформу правоохранительных органов по поручению президента курирует его советник Андрей Портнов.

    Напомним, прошлой весной свой законопроект о финансовой полиции представил Сергей Тигипко, занимавший в то время пост вице-премьера. Он предлагал создать финансовую полицию в составе Минфина.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ