Человек не терпит насилия!

Спецперевірка для держслужбовців (міністерство освіти — невиконання законних вимог)

З 2012 року за наказом президента усі держслужбовці мають пройти спеціальну перевірку, терміни проведення якої — 15 днів. Запити надсилаються в 1) МВС 2) Мін юст 3) Міграційну службу 4) Мін охорони здоров’я 5) Податкову службу 6) Мін освіти!
Ось я також проходжу цю перевірку, пройшов конкурс і надіслав запити по міністерствах. Протягом 3-4 тижнів надійшли відповіді з міністерств , окрім МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ!!! пройшло майже 2 місяці, а вони навіть не починали спецперевірку мртивуючи це тим що в них багато роботи.. А проводиться вона шляхом підтвердження диплома — відкриттям в базі данних номера диплома. Відповідальні за цю спецперевірку не відповідають на телефонні дзвінки,усі телефони переведені в факсовий режим! Дуже багато людей не можуть працевлаштуватись по декілька місяців. Термін дії деяких документів закінчується через незаконні дії ПОСАДОВИХ ОСІБ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ.От якби їх діти не могли на законних підставах прийти на роботу, і навіщо такі працівники в тій мін освіті потрібні, в яких постійно перерви і чаювання. Хто через це проходив, допоможіть…. Невже ніхто працівникам міносвіти не указ!!Вони кажуть що їм все одно на указ президента,вони не встигають і звернення до прокуратури для них не мають впливу..Що це — окрема держава в державі??????
Чому ніхто не отримує дисциплінарні стягнення!!? Як знайти вихід з цієї ситуації!!

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

176 ответов

  1. Скажите как Вы , или орган в который Вы идете на службу, регистрирует ваши запиты в миносвиты ?

  2. заявление в прокуратуру, которая обязана составить протокол на ответстенных за исполнение запроса лиц.

  3. Столкнулся с той же проблемой. Иду в правоохранительные органы.Прошел ВВК, решение которой по времени ограничено. Получил запросы наручно в отделе кадров, чтобы ускорить доставку запросов по министерствам. Развез в тот же день. Прошло больше месяца — все ответы кроме министерства образования. Завозил туда запрос-в канцелярию не пускают и не на чем не расписываются, у них на первом этаже стоит ящик для корреспонденции, все документы сказали оставлять там. Оставил запрос там. Прошло полтора месяца — звоню — в ответ: “Еще не зарегистрировано.”
    — Спрашиваю: “Почему???”
    — “У нас очередь образовалась и полтора месяца не срок. Люди и по 4 ждут.”
    — Задаю вопрос: ” Почему запрос не зарегистрирован?”
    — “У нас такой порядок. И вообще мы всего лишь канцелярия, а за все это отвечает отдельный отдел во главе с МАРТИНЮК ЛІЛІЯ ЛЕОНІДІВНА!!! Но к ним вы не дозвонитесь,так как у них все телефоны переведены в факсовый режим!!!! И поговорить ни с кем не сможете..
    Вот такая ситуация, нашему мин освиты все ни по чем. Интересно почему на должностях находятся люди которые не отвечают занимаемым должностям. Даже никакой ответственности за их бездеятельность они не несут. А люди из за них просто не попадают на работу или ждут месяцами. В интернете поэтому поводу очень много информации. Кто что думает???

  4. спецпроверка — это вообще какое то недоразумение, все вроде бы задумывалось грамотно, но все портит неисполнение норм законодательства, а именно сроки прохождение этой самой спецпроверки (15 дней согласно требований закона о “борьбе с коррупцией”). Сам прошел конкурс, документы направили еще в марте месяце, ответа нет. Предлагают ходить на работу без зарплаты, для наработки опыта, я просто в шоке!!!!!

  5. пока эти уроды по образованию будут отправлять проверку чувствую останусь без работы, уже начальник пихает на должность свою племянницу. Разве нет на них никакой управы?

  6. как думаете, в связи с изменениями в указе о проведении спецпроверки, региональные органы власти быстрее будут отвечать на запросы?

  7. Предлагаю отправить их сдавать экзамены на профпригодность на остров Змеиный, а результаты со свидетельством забирать в Ужгороде и подтверждать их треугольным штампом в Харькове, после чего срочно (в течении двух суток) сдать анализы в Кировограде и предоставить их в Иванофранковскую санстанцию наториально заверив все это у какого нибудь нотариуса под Мелитополем. Всеравно от них толку нет, вся работа всеравно стоит, у нас таких называют БУМАЖНЫЕ ГЛИСТЫ

  8. кстати люди не попадаю из за них на работу, так как после конкурса в течении месяца не могут устроиться. какая управа на них — заявы в прокуратуры.. чтоб увольняли их и дети их чтоб не могли устроиться,а то на перерывчики они чаек ходят пить и никогда не дозвонишься туда! А проверка знаете в чем заключается??? самое смешное — посмотреть в базе, есть ли такой диплом…

    кстати, полюбуйтесь …. osvita.net/checkdoc.php

    Дмитрий Владимирович, задумайтесь о том соответствуют ли ваши сотрудники занимаем должностям!!!

  9. подскажите номер указа и изменений, где можно почитать, кто из местных уполномочен ее делать

  10. УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ № 333/2012

    Про внесення змін до Указу Президента України від 25 січня 2012 року №33

    Внести до Указу Президента України від 25 січня 2012 року №33 «Про Порядок організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування» такі зміни:

    1) у Порядку організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, затвердженому названим Указом:

    а) доповнити Порядок пунктом 11 такого змісту:

    «11. Для цілей цього Порядку не вважається призначенням (крім призначень, які здійснюються Президентом України або Кабінетом Міністрів України):

    1) призначення в порядку переведення особи на іншу посаду в межах одного і того ж органу державної влади (державного органу) чи органу місцевого самоврядування, призначення в порядку переведення на роботу з одного органу державної влади (державного органу) чи органу місцевого самоврядування до іншого;

    2) призначення в порядку переведення особи, яка працювала в органі державної влади (державному органі), що припиняється, на роботу до іншого органу державної влади (державного органу), до якого переходять повноваження та функції органу державної влади (державного органу), що припиняється»;

    б) у пунктах 2, 3, 6, 8 Порядку слова «орган державної влади» в усіх відмінках замінити словами «орган державної влади (державний орган)» у відповідному відмінку;

    в) абзац сьомий пункту 4, підпункт 6 пункту 7, пункт 17 виключити;

    г) підпункти 4, 5 пункту 7 після слів «Міністерством охорони здоров’я України», «Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України» доповнити словами «відповідним органом виконавчої влади Автономної Республіки Крим, структурним підрозділом обласної, Київської, Севастопольської міської державної адміністрації»;

    д) в абзаці першому пункту 8, пункті 9 слова «до органів» замінити словами «до органів (підрозділів)»;

    е) в абзаці одинадцятому пункту 10 слово «органам» замінити словами «органам (підрозділам)»;

    є) пункт 11 викласти в такій редакції:

    «11. Обмін під час проведення спеціальної перевірки відомостями між органами (підрозділами), які проводять спеціальну перевірку, здійснюється у порядку, встановленому законодавством.

    Особливості взаємодії органів державної влади (державних органів) та органів (підрозділів), які проводять спеціальну перевірку, під час проведення спеціальної перевірки щодо осіб, які претендують на зайняття посад, перебування на яких становить державну таємницю, визначаються спільними нормативно-правовими актами заінтересованих органів державної влади (державних органів)»;

    ж) у пункті 12:

    слова «державного органу» замінити словами «органу (підрозділу)»; після слів «цього органу» доповнити пункт словом «(підрозділу)»;

    з) пункт 16 після слова «Органи» доповнити словом «(підрозділи)»;

    2) у формі 1 до Порядку організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, слова «(найменування посади та органу державної влади чи органу місцевого самоврядування)» замінити словами «(найменування посади та органу державної влади (державного органу) чи органу місцевого самоврядування»;

    3) форми 2 і 3 до Порядку організації проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, викласти в новій редакції (додаються).

    Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

    Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ

    18 травня 2012 року

  11. А ЩО ВИ ХОЧЕТЕ. Дана команда — не пущать (ким и заради чого лишається за лаштунками). Табачника зробили цапом-непущайлом, бо після його дій всі наступні як з козла молока.

  12. Спецпроверка по линии Мин. образования — гигантский тормоз, сейчас только ленивый об этом не пишет. Уважаемые, кто сталкивался с проблемными вопросами в налоговой. Моя ситуация: декларирую в “антикоррупционной декларации” свои доходы, куда входят моя зарплата и военная пенсия за 2011г. Налоговая видит в своей базе только з/п и выходное пособие. В итоге в информац. справке появляются расхождения на сумму пенсии. Инспектора с налоговой советуют брать справку в ПФУ и предоставлять кадровику, который проводит проверку. Кадровик криком кричит, и посылает обратно к налоговикам, чтобы те в справке учли и мой пенсион… Кто прав? На кого потом в суд подавать? (решение спецпроверки можно оспаривать в суде).

  13. Все тоже, что и у вас уважаемые коллеги. Не знаю как с ними справится и куда обращаться?! с верху наткнулся на комментарий “НАДО ПРАВИЛЬНО ГОЛОСОВАТЬ” и думаю, что хватит нам быть такими пассивными, седеть, терпеть. Сколько можно? Пора это все прекращать!

  14. Маємо в колективі ту ж проблему 3 місяць. Коли вдається попрозмовляти з клерками з мін освіти про терміни, вони преспокійно заявляють що і Новий рік для них не термін! І мають вже 30 тис. неопрацьованих звернень. а люди сидять без зарплат. пробитись туди дійсно неможливо. може хто знає вирішення цієї проблеми, поділіться

  15. Я тоже оказалась в такой же ситуации как и многие, меня интересует почему учреждения в которые мы идем работать не решают эту проблему на высшем уровне?

  16. Согласен целиком и полностью об ответственности руоводителей гос. органов и учереждений, которые отвечают за проведение спецпроверок лиц , претендующих на занятие должностей госслужащих, цытирую ст.11 ЗУ ” Про засади запобігання і протидії корупції” : ” організація проведення спеціальної перевірки покладається на керівників (заступника керівника) органу державної влади, органу місцевого самоврядування, на зайняття посади в якому претендує особа, крім випадків, установлених законом”. У меня одно предложение, направлять снова запросы но только в региональные органы власти, отвечающие за направления образования, налоговые органы, юстиции и т.д. и т.п., может быстрее будет!Вопрос: кто проходил проверку по новому порядку?

  17. 2.4. Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України (далі – МОНмолодьспорт) здійснює спецперевірку щодо освіти, наявності у кандидата наукового ступеня, вченого звання, підвищення кваліфікації

    2.4.1. Запити на проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад в міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, або до інших органів державної влади, крім зазначених у пункті 2.4.2 цієї Інструкції, надсилаються до МОНмолодьспорт.

    2.4.2. Запити на проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад у Раді міністрів Автономної Республіки Крим, Верховній Раді Автономної Республіки Крим, місцевих державних адміністраціях, органах місцевого самоврядування надсилаються до МОНмолодьспорт в Автономній Республіки Крим, відповідних обласних управлінь освіти, Києві, Севастополі.

    2.4.3. До запиту додаються копії:

    письмової згоди кандидата на проведення спецперевірки;

    паспорта (у разі відсутності, документа, який посвідчує особу);

    документів про освіту, вчені звання, наукові ступені;

    документів про освіту, виданих навчальними закладами інших держав, разом із довідкою про визнання цих документів в Україні.

    2.4.4. МОНмолодьспорт не пізніше семи днів із дати надходження запиту, інформує про результати спецперевірки орган державної влади, або орган місцевого самоврядування, від якого надійшов запит.

  18. Ми тоже ждали больше 2-х месяцев ответа с минобразования, а когда вышли ызменения к Указу, быстренько напрвили запрос и комплект документов в управление образования обласной администрации и через две с половиний недели получили результат. Но тепер другая проблема у кандидата с налоговой не совпадают доходы, повторную налоговая не берет.

  19. Прохожу спецпроверку и осталось последнее — проверка подлинности диплома.Жду ответа с минобразования уже 5 месяцев,контора еще та — хуже не найти!Работники не справляются со своими служебными обязанностями! Куда смотрят контролирующие органы только. Может и не во власти проблема, а в тех кадрах, что там вроде бы как работают ( делают вид .

  20. Проблема в отношении к своим служебным обязанностям должностных лиц гос. органов, которые эти обязанности выполняют и руководства, которое по идее их должно контролировать. На собственном опыте знаю, как по разному, кадровые службы понимают указ Президента о проведении спецпроверки, например некоторые кадровики до сих пор не вкурсе об изменениях к этому указу, и тупо продолжают направлять все запросы в Киев!!!!!

  21. Я вообще хочу поговорить о сути этой пресловутой спецпроверке! Какой от нее толк? И вопрос не только в сроках ее проведения, точнее о неисполнении сроков, а о ее качественном результате! вед по сути — это затягивание времени, да и только. Приведу пример: человек работал на госслужбе определенное количество лет, уволился (уточняю не уволили) по собственному желанию, т.е. проблем с антикоррупционным законодательством за время службы не возникало. Через время, при восстановлении на прежнее место работы, необходимо проходить кроме конкурса всю эту фигню, зачем???? Образования нового не получал, на другом месте не работал.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

ДСНС чи МНС

Шановні рятувальники! Ця тема призначена для комплексного обговорення проблем та пропозицій! Хто на вашу думку був би гідний очолити службу?

ДЛЯ ОКПП

Що еліта мовчите? А де прес-служба, а де ця блядь? Показушно-брехлива зі своїм фотоапаратом? Яка вміє тільки про псів писати……

В Україні обговорюють статтю Путіна

На провідному експертному інтернет-телеканалі «UkrLife.TV» методолог, радник Офісу президента і політолог розповіли, що вони думають про висловлювання російського президента у…
НОВОСТИ