Человек не терпит насилия!

Фірташ став Верховним Головнокомандувачем?

Сьогодні стало відомо про «вікопомне» рішення Верховного Суду: держава Україна в особі НАК «Нафтогаз України» має віддати Дмитру Фірташу 12,1 млрд. кубометрів газу.

Це та ситуація, коли кажуть: «Нет слов – одни выражения».

Але якщо, зціпивши зуби, все ж таки підбирати слова, то скажу три речі.

1. Рішення Верховного Суду в нинішній Україні іншим і бути не могло. Чому? Бо Фірташ судився …з Фірташем. У суді з обох боків – позивача й відповідача, фактично сиділа компанія «РосУкрЕнерго».

Хто був головою НАК «Нафтогаз України» в ранзі заступника міністра палива і енергетики в Уряді Януковича зразка 2004 року, на момент утворення «РосУкрЕнерго» в липні 2004-го і реєстрації цієї компанії у кантоні Цуг, Швейцарія? Юрій Бойко.

Хто, будучи державним службовцем України високого рангу і грубо порушивши Закон, увійшов до керівного органу іноземної компанії «РосУкрЕнерго» – Координаційної Ради, де з липня 2004 року представляв приватні інтереси і розподіляв прибутки серед маловідомих громадськості, але дуже впливових і дуже багатих приватних бізнесменів? Бойко.

Хто у 2004 році від імені НАК «Нафтогаз України» підписав з «РосУкрЕнерго» довгостроковий базовий контракт на постачання газу в Україну із Центральної Азії і транспортування російського газу територією України до Європи? Бойко. 

Хто пізніше отримав довіреність від Фірташа з правом представляти його інтереси і приймати рішення щодо його власного майна? Бойко.

Хто координує діяльність НАК «Нафтогаз України» сьогодні, як міністр палива і енергетики в нинішньому Уряді Януковича? Бойко!

Коло замкнулося – такий собі «кругообіг Фірташа в природі»…

2. Скільки коштів після такого рішення Верховного Суду Україна має віддати одній людині – Фірташу? Я порахував – це річний бюджет усіх силових структур України разом узятих, в тому числі:

—          Міністерства оборони і Збройних Сил;

—          Міністерства внутрішніх справ і Внутрішніх військ;

—          Служби безпеки України;

—          Державної служби спеціального зв’язку і технічного захисту інформації (війська урядового зв’язку);

—          Адміністрації державної прикордонної служби (прикордонних військ);

—          Національного космічного агентства України (військовий компонент);

—          Державної спеціальної служби транспорту (залізничні війська);

—          Служби зовнішньої розвідки;

—          Головного управління розвідки Міноборони;

—          Державного департаменту з питань виконання покарань (тюрми);

—          Управління державної охорони (вищих посадових осіб держави).

Якщо в Україні Януковича таке стало можливим, то тоді вже треба зробити наступний крок і визнати очевидне – відтепер не Янукович, а Фірташ є Верховним Головнокомандувачем.

3. До складу компанії «РосУкрЕнерго» не входять Нобелівські лауреати, які (теоретично) могли би заробляти мільярдні прибутки завдяки своїй інтелектуальній власності – проривними технологіями чи новітніми науковими розробками.

Ця компанія була тихенько утворена і так само тихенько зареєстрована далеко від кордонів України і Росії, але під патронатом вищого керівництва цих держав.

Таке собі «Рога і копита» – кілька стільців і комп’ютерів, більше нічого. Жодної власної свердловини, жодного власного газового родовища, жодного метру власної газової труби…

І така компанія раптом отримує право транспортувати багатомільярдні обсяги газу із Росії і країн Центральної Азії до європейських країн?! На тисячі кілометрів?! І навіть розподіляти той газ всередині країн, до окремого підприємства?! Впливаючи на енергетичну, а значить – економічну, соціальну і політичну безпеку цілих країн, сотень мільйонів людей?!

Заробляючи мільярди фактично «з повітря»?! За рахунок чого і кого? Ненаповнених державних бюджетів і невиплачених повною мірою зарплат людям у тих країнах, де розвідували, добували і транспортували природний газ?!

Щоб потім скуповувати на мільярди нерухомість, брати під контроль телеканали, спонсорувати політичні партії і виборчі компанії, впливати на вищих посадових осіб, а через них – на політику суверенних держав?!

В Україні діяльність «РосУкрЕнерго» стала можливою завдяки президентам Кучмі, потім – Ющенку, а тепер – і Януковичу. Обізнані люди кажуть, що газ завжди був «президентським бізнесом». Це не те питання, яке самостійно  вирішують міністри (навіть дуже утаємничені), депутати, чи верховні судді…

Як бачимо, сьогодні (так само як учора і позавчора) «РосУкрЕнерго» в Україні на коні. Але так не буде завжди.

Коли прийде українська влада, яка дбатиме про інтереси країни насамперед, то місця в Україні не буде – ні засновникам, ні операторам, ні лобістам «РосУкрЕнерго» у владних кріслах.


http://grytsenko.com.ua/blog/view-firtash-stav-verkhovnym-holovnokomanduvachem.html

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. А. Гриценку + — за підраховані бюджети структур.
    Дійсно, газ — бізнес — перших осіб.
    Пора задуматись нам всім, а особливо офіцерам-силовикам, яку країну ми залишимо нащадкам.

  2. Сегодня КМУ принял преступное решение возвратить газ “Росукэнерго”. Вот это реальный повод для гражданской войны….Люди банда Левочкина ,Бойко, Хорошковского и Фирташа преступными методами сегодня ворует у нас с вами 5 млрд. долларов., подняли цену за электричество для населения в 2 раза,Это просто грабеж….Вставай страна огромная…Даже налоговый кодекс на фоне этого преступления блекнет.Объявляем джихад преступной власти….

  3. Будь проклятий ти, фірташ, усі твої компаньйони і можливі побіжні нащадки! Коли ви, падлюки, насититесь!? КОЛИ НАСИТИТЬСЯ ЦЕЙ БАНБЮГА ЯНУКОВИЧ І ВСЕ ЙОГО ЗЛОЧИННЕ УГРУПОВАННЯ!? А ТОЙ ЗЛОДІЙ РИНАТ АХМЕТОВ КОЛИСЬ НАСИТИТЬСЯ ГРОШИМА ВІД СВОГО ЗЛОЧИННИМ ШЛЯХОМ НАБУТОГО МАЙНА? ХАЙ ПРИЙДЕ НА ВАС, ЗЛОЧИНЦІ, УСЯ КРОВ НЕВИННО ВБИТИХ ВАМИ І ЗА ВАШИМ НАКАЗОМ ЛЮДЕЙ! ХАЙ ПОВЕРНУТЬСЯ НА ВАС УСІ ВЧИНЕНІ ВАМИ ЗЛОЧИНИ ПРОТИ УКРАЇНИ І УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ І ТІ, ЩО ВИ ЗАДУМАЛИ ВЧИНИТИ! ХАЙ ВИ ПОДАВИТЕСЯ СВОЇМИ — НЕ СВОЇМИ ГРОШИМА!

  4. В Харькове зам по ПАО “Харьковгоргаз” Яворовский(ДВАЖДЫ ЗАДЕРЖИВАЛСЯ В МЕРЕФЕ) за вымогательство, привел в горгаз рейдовую бригаду(подельники из Мерефы) и без оформления на работу эта гоп-компания ездит по Харькову и пресует абонентов ,вымагая деньги за мнимые нарушения! Одну бригаду харьковчане поймали и дали такой пиз….д.ы,что Яворовский неделю прятался,сообщили заму по безопасности Белянинову,так он говорит что вымагательство денег крышует Киев во главе с Притыкой,а директор горгаза Мазур в доле с ними и закрывает на все глаза

  5. Яворовского с Мазуром назначили в ПАО “Харьковгоргаз” для реализации схем хищения газа,выстроенные директором Харьковгаза Зленко! В ПАО “Харьковгоргаз” Яворовский с Семенахиным похитили газа 32 млн м куб(декабрь-январь) путем перекачки из Харьковгоргаза на харьковгаз,а потом продали на овощных фабриках,сахзаводах и у Дидыка и Семенахина в районных УГХ. Недостачу газа списывали на долги населения На счет Притыки не знаю,а безопасность в Парусе во главе с Назарчуком в доле,знаю точно! (Семенахин начальник Мерефянского филиала Харьковгаз)

  6. Опаньки! Антоха Яворский в Харьковгоргазе зам Харьковгоргазе!ХА -ХА у Фирташа мозги набикрень поехали! Его горгазовцы в Федорцах и Павленках ловили на воровствеа теперь оно управляет Харьковгоргазом в Харькове/это ж как запусти козла капусту охранять

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…

ГСЧС возглавил Крук, записавший имущество на тещу

Кабинет министров назначил Сергея Крука главой Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям. Как сообщил в Telegram-канале представитель Кабмина в Верховной…
НОВОСТИ