Человек не терпит насилия!

УКРАЇНА-ЕС: ЗОНА ВІЛЬНОЇ ТОРГІВЛІ, ЕНЕРГОБЕЗПЕКА, БІЗНЕС, ФУТБОЛ…

 


 


Спостерігаючи за закордонними вояжами українського керівництва  приходиш до висновку, що шляхи президента України Віктора Ющенко і Прем’єра Юлії Тимошенко  — діаметрально протилежні.  Юлія Володимирівна в Москву газові проблеми утрясати —  Віктор Андрійович , не сіло-не впало, рвонув у Париж до свого колєґи Саркозі. Юлія Володимирівна у Брюссель про вільну торговельну зону і про енергетику говорити – Віктор Андрійович махнув у Москву домовлятися з російськими попами, щоб ті з Гетьмана Мазепи анафему зняли.


Юлія Володимирівна в Брюссель на міжнародний жіночий симпозіум – Віктор Андрійович у Казахстан, де його не дуже чекали. Юлія Володимирівна з  Держсекретарем США Кондолізою Райс в Брюсселі  веде переговори  про протидію зовнішім тискам і впливам на Україну – Віктор Андрійович, не солоно сьорбнувши, вірніше сьорбнувши кислого казахського кумису повернувся до Києва.


 


І відтак ми нарахували, що за кілька  останніх тижнів український Прем’єр в Брюсселі побувала тричі. Одначе Український Президент в цьому році в Брюсселі  ще не спостерігався.


 


Останній візит Ю. Тимошенко до бельгійської столиці був досить насиченим. Вона зустрілась з представниками великого бізнесу, малого й середнього.


Поагітувала великий бізнес інвестувати в українську економіку. Тендери будуть прозорими, як сльоза немовляти. Заклиала виходити на український ринок і нічого не боятись. Навіть попри те, що середня тривалість діяльності уряду в Україні, як  зазначила сама пані прем’єр, складає десять місяців, але цього разу так не буде. Юлія Тимошенко  закликала бізнесменів долучитись до підготовки Євро-2012.


 


На запитання представника Агентства Євро-Атлантичного Співробітництва, чи вже існують в Україні програми з інформування українського населення про те, що таке НАТО і з чим його їдять, відповіла:
“Я думаю, що процес йде нормально. Єдине, що треба, — це інформаційно його супроводжувати. Дійсно в Україні неоднозначно ставляться до вступу України в НАТО. І тому уряду, президенту, більшості в Верховній Раді треба провести ще дуже значну роботу, щоб суспільство почало змінювати думку відносно колективних систем безпеки”, — сказала Тимошенко.

Український Прем’єр  відзначила, що в Україні будуть чекати розгляду листа трьох щодо участі України в самміті НАТО, який відбудеться у квітні в Бухаресті. 

Ю.Тимошенко також зазначила, що цей лист викликав парламентську кризу. Тимошенко також заявила, що уряд передбачив в бюджеті на 2008 рік «дуже значні кошти» для інформування населення про колективні системи безпеки.


 


Щодо «дуже значні кошти». То не знаємо й кому вірити, бо як нас поінформував один наш київський колега, кінопродьюсер-документаліст що, поки Ю.Тимошенко збиралась до Брюсселя, МЗС тишком-нишком провів тендер і гроші вже розподілив. А між ким?.. Нашому колезі представники МЗС порадили почекати і сказали, що назви переможців тендеру незабаром з*являться на сайті міністерства.


 


Під час другого дня візиту до Брюсселя, тобто11-го березня  Прем*єр-міністр України Юлія Тимошенко  взяла участь у засідання Ради з питань співробітництва між Україною і ЄС.


До представників мас-медій Ю.Тимошенко з’явилась у компанії з Верховним представником ЄС у справах безпеки і оборони Хавєром Соланою і Міністром закордонних справ Словенії, яка зараз головує в ЄС Дімітрієм Рупелем. Його передмова була короткою. Він зауважив , що  засідання було плідним  і сказав:


« Сьогодні у нас зірка європейської політики Юлія Тимошенко і тому надаю їй слово».


Юлія Володимирівна без зайвої скромності оцінила роботу свого уряду «на п’ять». Сказала, що уряд виконав усі зобов’язання плану дій щодо членства в ЄС, але водночас зазначила, що сторони домовились продовжити його термін дії ще на рік. Український Прем’єр до цього плану дій  внесла ще 23 пункти стосовно спрівпраці з Євросоюзом. Серед них: створення зони вільної торгівлі, скасування для українських громадян візового режиму, посилення співпраці в енергетичній сфері, створення вільного авіапростору, співпраця з ЄС у підготовці проведення  чемпіонату з футболу Євро-2012 …


І наше традиційне. А що залишилось поза кадром? А поза кадром залишилась пікантна деталь. Під час неофіційної тусовки один із високопоставлених чиновників сказав щось подібно таке: «Складається враження, що сам Президент України гальмує роботу уряду». Чи відповіла щось на цю репліку Юлія Тимошенко нам достеменно не відомо. Може не почула, а може вдала,що не почула, або не зрозуміла. Цікаво що вона думає з цього приводу?


Ростислав ДЕМЧУК,


Агентство Євро-Атлантичного Співробітництва(АЕАС),


Брюссель

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ