Человек не терпит насилия!

Відкритий лист

8722

         


Відкритий лист


чесним Генералам та офіцерам України!


                                                                                                    


 


Охорона навколишнього середовища та використання побутових відходів гостро стоїть у всьому світі.


У більш розвинених країнах  це питання відпрацьовано краще, в менш розвинених – трохи гірше, а  в країнах пострадянського простору  — майже ніяк.


Тільки в Україні, з усіх країн пострадянського простору, створена така Державна Компанія – „Укрекокомресурси”, яка практичними діями   вирішує назрілі проблеми  у сфері поводження з відходами.


Для започаткування діяльності Компанії не було передбачено ніякого бюджетного фінансування. Проте фахівцями Компанії, ентузіастами, людьми вірними справі збереження довкілля була створена держана структура і налагоджена її надійна діяльність. Регіональні  відділення Компанії були створені у всіх обласних центрах, Автономній Республіці Крим, містах Києві та Севастополі.


За період своєї діяльності Компанія здійснювала роботу, пов’язану з розробкою та удосконаленням законодавчо-нормативної бази,  із створення загальнодержавної системи роздільного збирання, комплексного перероблення, утилізації відходів як вторинної сировини, впровадження розгалуженої мережі сортування відходів (в першу чергу використаної упаковки), сучасних технологій, обладнань, потужностей з перероблення і утилізації відходів як вторинної сировини з метою залучення їх в господарський обіг.


Серед них найбільш значущими є:


— створення потужностей з виробництва ліній промислового сортування і переробки твердих побутових відходів з одержанням вторинних ресурсів та виробництва контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів;


— будівництво та запуск заводу з перероблення бувших у споживанні  ПЕТ-пляшок потужністю понад 5тис. тонн на рік з подальшим випуском на цій базі різних видів геосинтетичних матеріалів;


— запуск ліній з утилізації макулатури та виготовлення з неї „литої тари” потужністю понад 1000 тонн на рік та з переробки полімерних відходів потужністю 800 тонн на рік.


Ні одне спеціалізоване підприємство не змогло виконати такої гігантської роботи та здійснити інвестиції за короткий період, як зробила це Державна компанія „Укрекокомресурси”.


Така результативна робота Компанії спонукала багато чиновників і бізнесових структур виявити інтерес до цієї теми. Почали  створюватися  „спеціалізовані” підприємства.  За останні два роки їх кількість збільшилася   з 300 до 1500, більшість з яких не мають виробничих потужностей, купують ліцензії, намагаючись  існувати на ринку на рівні Державної компанії. На відміну від ДК „Укрекокомресурси”, такі „спеціалізовані” підприємства своїми діями  поповнюють обсяги „тіньових” коштів,  зменшуючи надходження до державного бюджету, не сприяють створенню матеріально-технічної бази з роздільного збирання і комплексної переробки використаної упаковки та інших відходів.  


 


Написати цей відкритий лист нас спонукало наступне.


 


Постійний тиск з боку  деяких „спеціалізованих” підприємств, які використовуючи свої зв’язки   в колишній Адміністрації Президента, в органах центральної виконавчої влади, силових структур, в засобах масової інформації, переслідують при цьому єдину мету – витиснути з цього ринку  Державну компанію, підірвати її все зростаючий авторитет, а всі кошти, які  Компанією використовувалися для створення загальнодержавної системи, збільшення сплати податків до бюджету та нарощування державної власності, спрямувати  на власне збагачення. Для досягнення цієї мети вони використовували різні протизаконні заходи (так 10 березня 2004 року під кабінет Президента ДК „Укрекокомресурси” було підкладено вибуховий пристрій). Але замість того, щоб проводити  перевірку щодо даного випадку, силові структури  почали перевірку фінансово-господарської діяльності Компанії (тільки таких перевірок  за останній 2004 рік було більше 10).


Незважаючи на всі намагання противників загальмувати діяльність Компанії, за два роки господарської діяльності Компанією було створено понад 1000 робочих місць,  фактично сплачено до Державного бюджету податків загальною сумою понад  32 млн. грн., всі кошти, які вкладені в створення розгалуженої системи  роздільного збігання, комплексної переробки та утилізації відходів, є державною власністю, що залишаться  нащадкам України, а  не підуть в кишені та на банківські рахунки „сміттєвих баронів”.


За неперевіреними даними деякі працівники ОБОЗу України, які вже змінили свої  „біло-блакитні” шарфи на „помаранчеві”, продовжують виконувати  замовлення таких „ділків”, виступаючи насправді проти чистого довкілля України  і зраджуючи  народні і державні інтереси та надбання .


 


Ми сподіваємося, що, з приходом нової влади, яка  декларує  державну підтримку  діяльності  всім підприємствам, які добросовісно виконують свої обов’язки щодо сплати податків, створення нових робочих місць, виконання виробничих завдань, буде адекватне реагування на всі звернення „горе- підприємців” і не буде  необґрунтованих перевірок з боку контролюючих органів, що дасть змогу великому колективу  Державної компанії „Укрекокомресурси” спокійно працювати та виконувати покладені на неї Урядом завдання.


 


 


 


Колектив Державної компанії „Укрекокомресурси”


 


 


 


 


 


 


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ