Человек не терпит насилия!

Темні плями в «світлій біографії» «героя майдану» та «втомленого губернатора» Сумщини Миколи Клочка

summiib1111

26 грудня 2014 року, за протекцією депутата Верховної Ради Андрія Деркача (колишній депутат від партії регіонів, який брав активну участь у голосуванні за диктаторські закони 16 січня 2014 року), головою Сумської обласної державної адміністрації призначено Клочка Миколу Олексійовича.

Не встиг новопризначений керівник області пропрацювати й десяти днів на посаді, а також незважаючи на надскладну ситуацію в державі та регіоні, Клочко М.О. разом зі своєю дружиною Сніжаною 03 січня 2015 року в 05:25 рейсом № WAU6147 Київ (Жуляни) — Неаполь відбули на «заслужений відпочинок» до сонячної Італії.

Не забуло сімейство Клочків на зворотному шляху заглянути до не менш сонячної Туреччини. 06 січня 2015 року в 20:52 рейсом № 459 Стамбул – Київ вказане сімейство приземлилося в терміналі «D» аеропорту Бориспіль.

А в цей час мешканці хуторів, сіл, районних центрів Сумщини думали про те, як зігрітися у своїх домівках та дочекатися весни та забути про холодні квартири та відсутність гарячої води і елементарного тепла у своїх оселях, школах, дитячих садочках та лікарнях, а родина Клочка святкувала його призначення очільником Сумщини в Італії та Туреччині.

Виникають запитання до керівництва держави — а чи з тих пріоритетів розпочинає свою роботу державний службовець вищого рангу, чи це ті надпріоритетні завдання, що йому були доручені Президентом та Урядом ?

Також виникає питання — як Клочко М.О., як секретоносій першої категорії, у цей складний для країни час, без відповідного дозволу компетентних органів покидає територію нашої Батьківщини, а повернувшись не звітував про свої необмежені контакти з іноземцями, у т.ч. громадянами РФ.

summii html m6c9bdb81

Взагалі-то Микола Клочко дуже любить бувати за кордоном, особливо в Італії, де у нього є нерухомість, хоча із-за своєї «скромності» він забув указати це в декларації за 2014 рік.

То він в Барселоні, то він в Анталії. Бачили його в Пескарі, Неаполі, Барселоні, Будапешті, Хельсінкі, Дубаї, Талліні, Москві та в багатьох інших містах світу.

Наприклад, 04.01.2014р. із аеропорту Бориспіль родина Клочко перелітає до Риму. Погостювавши в Італії вони прямують до Швейцарії, а 15.01.2014р. повертаються із Цюріха в Київ. При цьому, мінімальна вартість перельоту в бізнес-класі з Києва до Риму становить 2 000 євро, аналогічна ціна квитка з Цюріха до Києва. Проживання навіть в недорогому готелі однієї особи становить не менше 150 євро за одну ніч, а вечеря у фешенебельному ресторані з дорогим вином (як на фото) 400-450 євро. Загалом не вдаючись в детальну арифметику видно, що вартість цієї подорожі склала не менше 10 000 євро.

Крім цього, в період з 29 березня по 05 квітня 2014 року родина Клочко авіатранспортом відвідала м.Рим (Італія). Аналогічно з 04.05 по 18.05.2014р. сім’я Клочко перебувала в м.Рим.

З 20.07 по 27.07.2014р. — черговий авіапереліт Київ-Анталія-Київ, сім’я Клочка летить на відпочинок.

02.08.2014р. Кличко із сім’єю вилетів у Варшаву, а 10.08.2014р. із м.Рим в Київ.

18.09.2014р. Клочко вилітає в м. Дортмунд, а 22.09.2014р. повернувся із м. Кельна, при цьому він використовував дипломатичні документи (DP 012802).

13.12.2014р. Клочко вилітає в м.Стамбул, а 20.12.2014р. повертається з нього в Київ.

Звертає увагу на те, що він ще у 2003 році разом зі своїм другом, мером міста Тростянець Бовою, автотранспортом (ТХ 6843(4) АХ) виїжджав до Республіки Польщі.

Перераховані вище авіаційні перельоти далеко не всі. І навіть успішні бізнесмени не можуть собі таке дозволити, а Клочку, як держслужбовцю, це по кишені, хоча подана ним декларація за 2014 рік вказує на зворотне.

Особливо цинічним виглядає той факт, що коли в країні в січні 2014 року відбувалася Революція Гідності й Клочко у своєму Фейсбуці писав, що він стояв у Києві на Майдані, то він нагло брехав.

Достеменно відомо, що у період з 4 по 15 січня 2014 року він вилетів в м.Рим (Італія), а повернувся з м.Цюріху (Швейцарія), що є краєм цинізму нинішнього горе-губернатора.

Для того, щоб гарно жити та відпочивати на кращих курортах Європи та світу новопризначений губернатор з перших днів свого правління почав вибудовувати, а точніше відроджувати бізнес-імперію в області по типу раніше створеної губернатором Ю.Чмирем за часів злочинної влади.

Для цього, він позвільняв практично усіх патріотичних, компетентних, чесних та порядних голів райдержадміністрацій області, а натомість призначив колишніх регіоналів та комуністів, як наприклад, в Тростянецькій РДА — Назаренко, Лебединській — Древаля, Глухівській — Артеменко, Конотопській — Горбенкко, які вміють та знають як розкрадати народне добро.

В той же час, в обласному апараті ОДА, М.Клочко, незважаючи на думку громадської, призначив на посаду своїм заступником І.Купрейчик, яка разом з Ківаловим підписала комітетський протокол за диктаторські закони 16 січня, та позалишав на своїх посадах «видних» регіоналів та корупціонерів (як наприклад, начальник управління майном А.Линника), які ще за часів Януковича створили схеми та механізми розкрадання ресурсів в аграрній, лісовій, хімічній, нафтовій, газовій та інших надприбуткових галузях регіону, а також приймали активну участь у придушенні всенародних акцій протесту під час Революції Гідності.

Таким чином, він узяв під контроль практично усі «тіньові» фінансові потоки в області, їх контролює та отримує левову частку від них.

Єдине що йому не вдалося — це взяти під контроль місто Суми. Для того щоб фактично «призначити» на місцевих виборах у жовтні 2015 року свою людину на посаду мера обласного центру, М.Клочко через підконтрольні йому правоохоронні та судові органи розпочав гоніння на теперішнього міського голову О.Лисенка.

Так, за надуманими обставинами було відкрите кримінальне провадження стосовно Лисенка О.М. за ч.3 ст.382 Кримінального кодексу України, нібито за фактом невиконання ним судового рішення про поновлення на роботі раніше звільненого працівника мерії. Крім того, 20 квітня ц.р. губернатор Клочко заявив, що звернеться до правоохоронних органів щодо відкриття кримінального провадження стосовно мера О.Лисенка за, нібито, службову халатність при організації тушіння пожару в будинку за адресою: м.Суми, вул.Г.Кондратьєва, 8.

Крім того, хоча М.Клочко формально вийшов зі складу засновників ТОВ «Фуд Сервіс Формат» та ТОВ «Константа-Формат», судячи із постійних контактів з керівником цих підприємств — Сідаком Юрієм Олексійовичем, продовжує ними керувати та отримувати прибутки від них. Це підтверджують багато знайомих із оточення Клочка. В той же час, у компетентних органів повинно виникнути питання щодо діяльності Сідака Ю.О., який і на теперішній час проживає в м.Луганську (вул.Героїв Сталінграду, 11), на тимчасово окупованій території («ЛНР»), і як говорять освідченні люди, вказані підприємства продовжують комерційну діяльність із бізнесовими структурами, які знаходяться на території так званих «ЛНР» та «ДНР».

Усі хто стає на «стрімкій» політичній кар’єрі младо-губернатора М.Клочка слід звернути увагу на таке повідомлення.

Міліція розшукує голову Сумського обласного осередку однієї з політичних партій України.

19.05.2014 | 11:44

Про те, що 18 травня близько 13 год. 10 хв. пішов з дому та до теперішнього часу не повернувся Лихман Сергій Миколайович, в чергову частину Сумського міського відділу міліції повідомила його дружина сьогодні о шостій годині ранку.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група на чолі із начальником УМВС. По даному факту розпочате кримінальне провадження. Проводиться комплекс заходів, спрямований на з’ясування обставин зникнення та розшук Лихмана С.М.

32-річний Сергій Лихман – голова Сумського обласного осередку політичної партії «Удар», очолював передвиборчий штаб одного з кандидатів на пост Президента України.

summiilihman

Як говорять в народі, далеко піде Клочко, якщо міліція не зупинить …

Проте, його знайомим уже давно відомо, що для Клочка вже мало масштабу області, тому він мріє про посаду керівника Уряду та Президента.

Хоча йому вже зараз слід задуматися над тим, що коли його знімуть з посади губернатора (а це станеться у недалекому часі), хто йому подасть руку, привітається чи скаже добре слово.

Олег Немиров,  для “ОРД”

(Продовження буде ….)

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

20 ответов

  1. А на чем этот Клачко столько денег наворовал…???… если деркач младший за него мазу тянул — то может барыжил на установках дверей и иных защитных механизмов на АЭС …?

  2. Сегодня,разве что дебил,не говорит о кадровой политике Президента. Говорят патриоты,знают таксу коррупционеры,говорят послы и лидеры иностранных государств,го
    ворит Путин,говорят граждане Донбасса,а выводов ни каких.Не вмешивайте в ситуацию Деркача. У него есть свой интерес,но если он руководит Президентом то видимо
    надо переназначать Президента. Такие ездовые страну утопят и не только в грязи,но и крови. Бездействуют и патриотические организации на своем уровне. Революция
    захлебнулась в блевотине мусорной люстрации сверху до низу и с низу до верху..

  3. Из содержания статьи становится понятной ее основная цель: выброс компромата на Клочко Н.А. в связи с “угнетением” мера г. Сумы Лысенко А.Н. Ради справедливости следует отметить, что они оба друг-друга достойны и место обоих — в соседних камерах, чтобы было с кем перестукиваться.
    В то же время информация о лоббировании интересов Клочка Деркачем вызывает сомнения, так как Клочко был на протяжении последних лет руководителем обласной организации “Фронта змин” и его назначение губернатором, больше всего, пролоббировано Яценюком А.П.
    Большой интерес для Антикоррупционного бюро и СБУ может представлять информация о частых посещениях Рима, что не исключает наличие у Клочко недвижимости в Италии. Это так же интересно частыми выездами допущенного к секретам государства Клочко без соответствующих разрешений и с использованием дипломатических документов.
    Посмотрим на реакцию…

  4. статья ни о чем. Клочко с Лысенком могут бодаться сколько угодно, но все решалово на Сумщине до сих пор под экс -губернатором Щербанем (про которого почему-то успели забыть) и Хомутынником В.Ю.

  5. Лихман — конченое животное, приезжавшее со своими друзьями спортсменами в Киев, где за деньги как похищали так и просто избивали (наказывали) людей. Это реально конченая продажная мразь вина которой доказана по 2-м преступным эпизодам в столице. Почему не сидит — вопрос открытый (терпилы устали барахтаться с продажной системой и оставили все как есть, а возможно решили вопрос по справедливости, ведь мразь где-то исчезла)) Как он попал в Удар — возможно по спортивному признаку, а так мразь-мразью

  6. Лихмана не знаю, а вот демонизация Чмыря — дело неблагодарное. никакую империю он там не выстраивал. Юрий Палыч- до корней мозгов человек Хомутынника и тока благодаря этому был и нардепом , и губернатором и замом АП Януковича. сам же — ни украсть, ни посторожить уже украденное.всем руководил ВЮ. потому сейчас Чмырь не при делах. хоть и живет в Киеве припеваючи в новой квартирке в новопечерских липках.

  7. Сейчас разговор не о личности Лихмана и его характеристике. Это не повод искать его или не искать.Есть факт исчезновения человека и милиция обязана разыскивать,внести в единый реестр как убийство и проводить до судебное расследование. Вопрос в кадрах двигающих Украину вперед и почему она,т е Украина,откатывается назад.

  8. Все истинная правда. Клочко, он же Коля-бляленятко, вымолил у Деркача финансовую поддержку своего назначения. Потом кинул его, так сказать из-за политкорректности и сегодня еще с одним своим другом-нардепом от Народного Фронта Олегом Медуницей ставят область на колени. Медунице выгодна дружба с Клочко по причине крахового падения рейтинга Яценюка и К в Сумской области, ровно как Клочко будет использовать Медуницу из-за падение в 2 раза рейтинга БПП. Докладывать патронам удобнее всего одинаковую дезинформацию и рассчитывать на админресурс для фальсификаций в свою пользу, предварительно убрав с должностей принципиальных руководителей и назначив себе подобных дебилоидов. Общий враг — Мер Сум, член партии Батькивщина некий Лысенко. Друзяками принято решение просто замордовать Батькивщину и ее членов уголовными преследованиями и убрать их с политической карты Сумщины. Нужно отметить, что по непонятным причинам, но рейтинг Юлии Тимошенко в регионе растет. И причем растет системно и уверенно. Сегодня красно-сердечная команда уступает только БПП и ОПОБЛОКУ. Нет яркого представителя в области от самопомощи. Поэтому если деркач-медуница-клочко расправятся с БАТЬКИВЩИНОЙ — Юлии Тимошенко, то конкурентов ОППОБЛОКУ //ДЕРКАЧ//, БПП //Клочко// в Сумской области не будет. А тупого, но хитрожопого Медуницу просто потеряют по дороге вместе с потерей Уряду Яценюка, который он представляет в регионе. Статья честная, но запоздалая.

  9. А Бова то мой причем???
    Один раз съездил за границу ( или есть другие данные сообщите общественности), запустил 6 лесопилок в районе, украл музей у государства, питание дошкольных и школьных учреждений посадил на иглу предприятия своей жены, взял в любовницы Ирину Купрейчик…. Разве это преступление?

  10. Это сделают с позволения Президента,т как он мастер подобных партий. Как красиво убрали буйных,влили в состав своих структур,а наиболее привередливых,
    как саша Белый,ликвидировали. Операция ” ЛИКВИДАЦИЯ” продолжается.

  11. В Луганске нет улицы Героев Сталинграда, есть квартал, дома на котором многоквартирные. Статья так ото-лишь бы шо.

  12. А начальника СБУ кто пролоббировал ? Бурсак? Вот вам и ответы на многие вопросы кадровой политики Вальцмана! Мрази одним словом!

  13. Как передает Цензор.НЕТ, об этом говорится в сообщении пресс-службы Генпрокуратуры.

    Во время досудебного расследования установлено, что указанное должностное лицо во время голосования в Сумском городском совете использовало персональную электронную карточку другого депутата. Кроме того, первый заместитель Сумского городского головы давал другому лицу указание относительно вмешательства в деятельность судьи с целью помешать выполнению им своих служебных обязанностей и добиться вынесения неправосудного решения.

    Должностному лицу инкриминируется совершение уголовных преступлений, предусмотренных ч.5 ст.27, ч.1 ст.376 (вмешательство в деятельность судебных органов), ч.1 ст.357 (похищение, присвоение, вымогательство документов, штампов, печатей, завладение ими путем мошенничества или злоупотребления служебным положением или их повреждение), ч.2 ст.361 (несанкционированное вмешательство в работу электронно-вычислительных машин (компьютеров), автоматизированных систем, компьютерных сетей или сетей электросвязи, совершенные по предварительному сговору группой лиц, или если они причинили существенный вред) УК Украины.

    В настоящее время готовится ходатайство в суд об отстранении указанного лица от занимаемой должности и избрании в отношении него меры пресечения в виде домашнего ареста.

    В случае доказательства вины, должностному лицу грозит лишение свободы на срок от трех до шести лет с лишением права занимать определенные должности или заниматься определенной деятельностью на срок до трех лет и с конфискацией программных и технических средств, с помощью которых было совершено несанкционированное вмешательство, которые являются собственностью виновного лица.

  14. 2016 год благодаря патрону клочка Деркачу начался с подлога – выяснилось, что ушлые депутаты вписали в закон о госбюджете несколько строк, которые поставили под угрозу либерализацию визового режима с Евросоюзом. Мол, если не введут электронное декларирование уже в этом году – а его запуск пока и удалось отложить на 2017-й – не будет и позитивного решения по визам для украинцев
    Казалось бы – ситуация в духе старых времён. Когда некоторые люди с большими связями и непробиваемым цинизмом извращали законы в собственных интересах, и потом уже остальному обществу приходилось с этим просто мириться. Вспомните, например, ухмылки на лице какого-нибудь Арбузова или Ефремова, когда они оправдывали даже самые гнусные или очевидно коррупционные решения, зная, что обществу не хватит силы, чтобы эти решения отменить.

    Вспомнили? Ну так сравните с тем, что сейчас. Приятно смотреть! Как только был обнаружен подлог – сразу же среди политиков начался буквально конкурс инициатив по спасению положения. Министр юстиции пообещал, что электронное декларирование точно заработает в этом году. Спикер парламента сообщил, что уже и зарегистрирован нужный законопроект, который отменит злополучную норму в госбюджете. Глава крупнейшей парламентской фракции поспешил оправдать своих депутатов и во всём обвинить правительство. И даже президентской пресс-службе пришлось срочно объяснять, почему же глава государства подписал бюджет с такой поправкой, о которой ни в правительстве ни в зале парламента даже и не догадывались, когда голосовали за бюджет.

    В общем, можно не сомневаться, что одним из первых решений парламента после новогодних каникул станет как раз удаление этих скандальных строк из закона о бюджете. И, кстати, скандал перерос также и в обсуждение самой системы электронного декларирования. Мол, готова ли она и как конкретно будет работать и кто ещё препятствует тому, чтобы система заработала уже в 2016-м.

    Что же в итоге? Первые дни нового года подарили нам пример явной зависимости украинских политиков от общественного мнения. Видно, что точно закончились те времена, когда какие-то коррупционеры ради себя любимых или своих дружков пропихивали в законы любые удобные нормы без всяких последствий.

    И теперь уже одна только угроза заработать гнев избирателей – это достаточная причина, чтобы политики с самым серьёзным видом отрывались от новогодних каникул, искали виновных и обещали всё срочно исправить.

    Подумать только! Ещё раз: совсем недавно такие же люди, как эти, открыто хамили в ответ на подобные обвинения и не собирались отступать даже тогда, когда вопросы были принципиальные. И теперь ведь действительно удалят из госбюджета эту скандальную поправку.

    Можно сказать, что невелика-то перемена. Мол, всё равно ведь отсрочку для электронного декларирования сумели пропихнуть. Но в том-то и есть смысл демократического правления, чтобы наблюдать за политиками, давить на них, поддерживать их зависимость от общественного мнения и всякий раз возвращать их на тот путь, который соответствует интересам общества. Только так демократия и работает. Демократия – это не тогда, когда какие-то идеальные политики действуют идеально, а тогда, когда общество давит – и существующие здесь и сейчас неидеальные политики начинают стараться, осознавая, что зависят от общественного мнения и что эта зависимость предопределяет их карьеру.

    Так что, в этой небольшой ситуации с поправкой, которую сначала тайком пропихнули, а теперь громогласно отменяют, – видны те большие перемены, которые переживает Украина в наши дни. Смотрите – у нас на глазах наше государство становится работающей демократией.

  15. На Сумщині за рахунок фонду регіонального розвитку у 2016 році планують профінансувати проекти на суму 97 мільйонів 861,45 тисячі гривень.

    Зокрема, 13 мільйонів 434 тисячі гривень підуть на добудову обласного психоневрологічного диспансеру у м. Суми (друга черга). 17,5 мільйона виділено на добудову Охтирської центральної районної лікарні.

    Крім того, коштами в сумі 3 мільйони 894 тисячі гривень буде профінансовано реконструкцію гаража на 26 санітарних автомобілів Сумського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в м. Суми.

    Серед інших проектів, які фінансуватимуться з Державного фонду регіонального розвитку, – утеплення шкіл, лікарень, дитячих садків області тощо.

    Зазначені кошти і об’єкти визначено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 року № 432-р «Про внесення змін до переліку інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися у 2016 році за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку».

    Куди підуть оставшіся гроші?
    А ясно куди! Їх губернатор Сумщини Микола Клочко просто розкраде. Розкраде шляхом розподілу їх на підконтрольні йому та йго роботодавцям депутатів облради Олега Бояренцева та Верховноі Ради від Глуховіа -Андрія Деркача, підприємства різної форми власності.

    Цікаво що правоохоронці знають про те, що така схема по розкраданню державних коштів діе в області ще з часів адіозного Юрія Чмиря, але роблять вигляд, що тут все горазд, розуміючи, що ТАМ все вирішує ВІН — Андрій Леонідович Деркач.

    Ось так крали і продовжують красти у сумській області . Треба тільки призначити своїх силовиків та Губернатора.

  16. Міський голова Глухова Мішель Терещенко ініціюватиме перевибори депутатів Глухова. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook. Мер говорить, що хоче перевиборів через саботаж міських обранців, яку підтримує та стимулює ставленик від депутата верховної ради України — смотрящего за областю А.Л.Деркача — Губернатор Сумскоі ОДА -Микола Клочко. Він пише:

    ІНІЦІЮВАТИМУ ПЕРЕВИБОРИ ДЕПУТАТІВ

    Глухівської міської ради (прошу максимальний перепост!)

    Сьогодні депутати з Волі Народу за підтримки БПП та деяких депутатів з інших фракцій влаштували повний саботаж, фізично не з’явившись на сесію.

    20 (двадцять!) депутатів з 34 були відсутні у сесійній залі! Вони не лише порушили ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад” та інші норми чинного законодавства, а і присягу, яку надавали глухівській громаді!

    В результаті саботажники зірвали прийняття соціально важливих для глухівчан питань, у тому числі про внесення змін до генерального плану м. Глухова для отримання інвестицій, щодо оцінки землі, інші нагальні земельні та освітні питання, а головне — внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку міста Глухова на 2016 рік!

    Як Глухівський міський голова я не дозволю влаштовувати подібне свавілля та блокувати діяльність Глухівської міської ради заради чиїхось політичних ігор!

    Теперішній склад міської ради вже неодноразово доводив, що конструктивно, в інтересах своїх виборців, працювати не здатний. Шантажувати мене, вимагаючи відкликати заяви по кримінальним справам, порушених щодо депутатів “Волі народу” у них теж не вийде!

    Глухівську громаду мають представляти лише гідні та відповідальні люди, з якими працювати матиму за честь!

    Тому, відповідно до вимог чинного законодавства, мною буде ініційована процедура дострокових виборів ДЕПУТАТІВ Глухівської міської ради!

    P.S.Нижче наводжу повний список саботажників та прогульників, яких глухівчани мають знати в обличчя (з розподілом по фракціям), щоб зробити відповідні висновки на наступних виборах

    ВОЛЯ НАРОДУ (відсутні у повному складі): Бурлака, Гриб, Гурець, Москаленко, Громак, Прокопенко, Савицька, Савицький, Халявко, Хоруженко
    БПП (відсутні у повному складі): Скрипник, Рябуха
    УКРОП (відсутні 2 з 3): Понирко, Сорока
    САМОПОМІЧ (відсутні 2 з 6): Сегеда, Ільїна
    Позафракційні: відсутні Калоша, Литвиненко, Деркач

    Про свою відсутність заздалегідь попередили: Громак, Халявко, Сегеда (поїхав кататися на байдарках)

    Товстуха перебуває у відпустці.

  17. Сумская местная прокуратура осуществляет процессуальное руководство в уголовном производстве по признакам преступления, предусмотренного ч. 1 ст. 275 (нарушение правил, касающихся безопасного использования промышленной продукции) УК Украины.

    Досудебным расследованием установлено, что на территории г. Сумы, г. Конотоп и г. Глухов размещены сооружения, а именно топливно-заправочные модули для заправки транспортных средств, которые эксплуатируются с нарушением правил и создают угрозу гибели людей или наступления иных тяжких последствий.

    Как сообщил прокурор Сумской местной прокуратуры Андрей Шерстюк, топливно-заправочные модули эксплуатируются ООО «Г.». В то же время должностные лица указанного предприятия в управление Гоструда в Сумской области не обращались, указанные объекты в Государственный реестр объектов повышенной опасности не включались.

    Прокурором Сумской местной прокуратуры 30 июня 2016 года с целью выявления и изъятия топливно-заправочных модулей организовано и проведено совместно с работниками УЗЭ в Сумской области ДЗЭ НП Украины, с участием представителя департамента обеспечения ресурсных платежей Сумского горсовета, осмотр земельного участка, находящегося в коммунальной собственности Сумского горсовета и который в аренду не передавался. В результате проведенного досмотра обнаружены и изъяты один топливно-заправочный модуль и около 1 тонны жидкости, похожей на дизельное топливо. Следует отметить, что владельцы установки скрывали свою деятельность путем размещения перед въездом на территорию знака «Проезд запрещен».

    Вместе с тем, под процессуальным руководством Сумской местной прокуратуры работниками СВ СВП ГУ НП в Сумской области совместно с работниками оперативного управления ГУ ГФС в Сумской области в этот же день проведены осмотры земельных участков на территориях г. Конотоп и г. Глухов. В результате проведенных осмотров выявлено и изъято два топливно-заправочные модуля и около 15 тонн жидкости, похожей на дизельное топливо.

  18. не носить червоні піджаки та не їздить на “стрєлки”. Сучасна мафія сидить в кабінетах голов обласних адміністрацій, кєрує місцевою прокуратурою, кєрує слідством обласної поліції. Але від цього сучасная мафія не стає чистішою. Її “інтереси” — це грабунок держави, та грабунок, або й вбівства пересичних громадян. Її інтереси — це все, де можна вкрасти, або “віджати”. І не дивлячись на те, що міняється влада — мафія залишається на своєму місці. Вона думає, що вона безсмертна. Але… Але на все приходить час розплати. Отже — портрет української мафії на прикладі Сумської області.
    У 2016 році Управлінням внутрішньої безпеки ДФС у Сумській області виявлено факт пропуску поза належним митним контролем працівниками Сумської митниці через Міжнародний пункт автомобільного сполучення митний пост «Бачівськ» 26 вантажних автомобілів з вантажем фальсифікованих табачних виробів. Матеріали відповідного службового розслідування були спрямовані до прокуратури Сумської області для прийняття рішення в порядку ст. 214 КПК України, проте кримінальне провадження за даним фактом так і не розпочато, доля цих матеріалів невідома.
    Прокуратурою Сумської області влітку 2016 року в ході слідства у кримінальному провадженні повідомлено про підозру трьом мешканцям Волинської області, які в складі організованої злочинної групи з метою ухилення від сплати податків організували схему незаконного розмитнення транспортних засобів на Сумській митниці ДФС.
    Встановлено, що учасники злочинного угруповання, діючи за попередньою змовою з працівниками митниці, придбавали на території Республіки Польща та Королівства Іспанії вживані транспортні засоби, у подальшому, після перетину кордону України, за допомогою низки створених ними приватних підприємств (насамперед – ПП «Олі Авто», м. Луцьк), виготовляли підроблені документи на ввезені автомобілі, де зазначалась недостовірна інформація як щодо характеристик авто, так і їх вартості, за рахунок чого значно занижували фактичну митну вартість транспортних засобів. Своїми протиправними діями організована злочинна група заподіяла державним інтересам України матеріальні збитки в розмірі понад 8 млн грн.
    У той же час, незважаючи що вказана «схема» діяла під контролем та під безпосереднім прикриттям начальника Сумської митниці Гуцала О.П., за вказівкою прокурора області Матвійчука В.А. відповідні підтверджуючі цей факт матеріали були знищені, натомість до суду спрямовано обвинувальний акт лише стосовно двох інспекторів митного поста Сумської митниці, які сприяли злочинній діяльності підозрюваних та здійснювали митне оформлення частини автомобілів без фактичного огляду та перевірки автентичності документів.
    Керівник митниці Гуцал О.П. будь-якої відповідальності уник.
    Протягом тривалого часу в с. Попівка Конотопського району Сумської області на потужностях Попівського спритзаводу під кришуванням прокурора області Матвійчука В.А. та начальника управління прокуратури області Таранушича С.В. діє нелегальний цех з виробництва спирту під видом виробництва омивача для автомобільних стекол та добавок до ПММ.
    В червні 2016 року в с. Попівка на виїзді з території виробництва співробітниками СБУ та ДФС було затримано 2 вантажних автомобілі з полупричепами-цистернами, в яких відповідно до наданих водієм документів перевозився компонент-присадка до бензинів. Під час огляду в цистернах виявлено 46,9 тон спирту на орієнтовну вартість близько 6,1 млн. грн.
    За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження, яке наразі заблоковано в слідчому відділі прокуратури та жодної роботи по розслідуванню злочину не ведеться. На території нелегального підприємства обшуки не проводились, майно не вилучалось, робота цеху дотепер не зупинялась. Вантаж повернуто власнику.
    20.01.2016 року працівники Глухівського відділу поліції Головного управління національної поліції в Сумській області, за підозрою у підробці номерів та агрегатів шасі зупинили та затримали вантажний автомобіль МАН, д.н.з. ВН 1286 АО під кернуванням водія Газібари П.С., разом з вантажем, який, за договором перевезення укладеним між ТОВ «Титан С» м. Одеса та ТОВ «Преміум-Нафта» перевозив вантаж, а саме предмети взуття, який належить ТОВ «Преміум-Нафта» на праві приватної власності. По даному факту, 29.01.2016 р., слідчим Глухівського відділу поліції було розпочате кримінальне провадження № 12016200070000096за ст. 290, ч. 1 ст. 358, ч. 3 ст. 229 КК України.
    В звязку з судовими рішеннями про відмову в накладенні арешту на вантаж через безпідставність, представником ТОВ «Преміум-Нафта» неодноразово подавались клопотання про повернення тимчасово вилученого майна — взуття в кількості 7850 шт., однак, в порушення норм КПК України майно не поверталось декілька місяців.
    За вказівкою Матвійчука В.А. начальник слідчого управління ГУНП в області Григоров О.О. заборонив підлеглим вчиняти такі дії та через посередників представникам власника вантажу повідомив про необхідність сплати за його повернення хабаря в сумі 50 тис. дол. США. Лише після сплати цих коштів майно повернуто в червні 2016 року а провадження закрито.
    Керівником прокуратури Сумської області спільно з начальником слідчого управління ГУНП в області Григоровим О.О. здійснюється прикриття злочинної діяльності керівництва СОКАП «Сумиоблагроліс» та його районних підрозділів з незаконної вирубки та продажу лісопродукції.
    За останні роки слідчими підрозділами поліції було розпочато ряд кримінальних проваджень за цими фактами (№12014200110002341 від 24.12.2014; №12012200230000176 від 29.12.2012; №42014200150000009 від 14.11.2014; №12014170010000449 від 15.08.2014; №12014200060000289 від 04.04.2015).
    За ініціативою Григорова О.О. усі провадження були передані для проведення розслідування до слідчого управління ГУНП в Сумській області, де в подальшому безпідставно закриті.
    Вищевказані справи мають значний суспільний резонанс, оскільки пов’язані з явною безкарністю масового розкрадання деревини у Сумській області керівництвом обласного та районних агролісгоспів. Кришування незаконної діяльності здійснюється на вимогу близького друга Григорова О.О., чинного голови обласної державної адміністрації Клочка М.О., з яким вони разом навчались.
    Матвійчук В.А. організував кришування розкрадання нафтопродуктів з магістральних нафтопроводів Охтирського та Роменського районів. Лише за 2015-2016 роки зафіксовано більш ніж 100 фактів врізок та відкачування нафти, однак жодний факт не розкрито. Виявлення цих врізок проводиться показово, з метою створення у громадськості уявної думки про боротьбу поліції з цими злочинами. Однак виявлення відбувається не під час відкачки нафти та не по гарячим слідам, а через кілька днів чи навіть тижнів, чим фактично унеможливлюється розкриття та встановлення осіб злочинців.
    При цьому, на території Лебединського району створений та функціонує нелегальний міні-нафтопереробний завод, куди звозиться уся викрадена нафта. Після її переробки та виготовлення ПММ, на продукцію оформлюються підроблені документи про її походження з Кременчуцького НПЗ та з цими документами відбувається її подальша реалізація в роздрібні мережі.
    У с. Заруцьке Глухвського району діє Глухівський завод кварцитів з видобутку відповідних корисних копалин. Під прикриттям керівника прокуратури області Матвійчука В.А. більшість здобутої продукції службовими особами підприємства не обліковується, а нелегально експортується до Російської Федерації. За останні роки збиток від розкрадання стратегічної сировини склав 260 млн. грн., що підтверджено висновком проведеної експертизи у кримінальному провадженні. На початку 2016 року 2-м посадовим особам підприємства повідомлено про підозру у вчиненні ряду злочинів, проте за наказом прокурора області слідство припинено.
    Вже тривалий час у Сумській області одним з найпотужніших є злочинне угрупування Сємєннікова С.В., члени якого займаються грабежами та розбоями (в т.ч. на ювелірні магазини), квартирними крадіжками, рекетом підприємців обласного центру. За наявною інформацією угрупування причетно до викрадення в 2014 році колишнього голови обласного осередку партії «УДАР» Сергія Лихмана та в 2016 році підприємця Сергія Бєлослюдцева, з якими у Сємєннікова С.В. розійшлись комерційні інтереси. Жоден з членів угрупування до цього часу не викритий та до відповідальності не притягнутий.
    Кришування угрупування здійснюється прокурором області Матвійчуком В.А. через начальника слідчого управління ГУНП в Сумській області Григорова С.В. (який є другом дитинства Сємєннікова С.В.). Останнім розслідування вчиненних ОЗГ злочинів всіма зусиллями гальмується.

    Під час проходження атестації керівного складу органів поліції Сумської області, громадськими організаціями та активістами до атестаційної комісії було надано безліч матеріалів щодо протиправних дій заступника начальника ГУНП в Сумській області – начальника слідчого управління Григорова О.О., який є близьким другом прокурора області Матвійчука В.А. та з яким останній спільно налагодив численні корупційні схеми, організував кришування криміналітету, «торгівлю» кримінальними справами.
    З метою нівелювання доводів громадськості, Матвійчук В.А. наказав підлеглим працівникам скласти лист про відсутність у прокуратури області будь-яких претензій до Григорова О.О., його високі професійні та організаторські здібності, досягнення ним суттєвих позитивних показників у роботі, які в дійсності створені лише на папері шляхом щомісячних фальсифікацій статистичної звітності, та за особистим підписом, в порушення регламенту Генеральної прокуратури України (в частині порядку пересилання документів через апарат ГПУ), спрямував даний лист голові Національної поліції Х. Деканоїдзе. Саме ця інформація спряла Григорову О.О. в успішному проходженні атестації всупереч масовому спротиву громади.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ