Человек не терпит насилия!

Євромайданус ігітур

maidan1studennt

Після оголошення студентського страйку в жодної порядної людини вже не лишилося жодної притомної підстави не долучитись до Євромайдану.

Революції починаються не тоді, коли вожді скликають 100 тисяч на майдан. Революція охоплює повітря в той момент, коли вчорашні діти дорослішають достатньо, щоби наважитися ризикнути своїм соціальним статусом, майбутньою кар’єрою, а то й власним життям заради ідеї. Хтозна, чи ці самі хлопці та дівчата вийшли би на площі років за 5, коли в кожного є стабільне крісло в офісі, сім’ї, кредити та втома від буденності життя (значна частина нинішніх хатніх євро песимістів якраз і вийшла з тієї «помаранчевої» студентської хвилі). Але зараз, тут і сьогодні ця молодь – найцінніший здобуток революції, її серце й легені.

Коли на майдани виходять студенти, писати в Фейсбук глибокодумні противсіхічні пости стає моветоном. Залишити дітей наодинці з загонами ментів та зграйками тітушок – це вже не розважливий нейтралітет, це звичайний злочин. Так, багато хто з опонентів (та й прихильників) Євромайдану вважає цих юних пасіонаріїв гарматним м’ясом, чий підлітковий максималізм використовують політики. Але, врешті, ці діти вірять у те ж саме, на що вже багато років без надії таки сподіваємося ми. Хочете назвати це казкою? Називайте як хочете. Та лише діти, які не встигли втратили віру в дива, здатні ці дива втілювати в реальність.

Їм цей символічний, за великим рахунком, акт ­підписання Угоди про асоціацію з ЄС потрібен значно більше, ніж нам, які за останні 22 роки звикли бачити Європу якимось недосяжним Диснейлендом. Десяток років, які мусять пройти між підписанням Угоди та вступом до ЄС, може бути критичним для дєдушок Рибака, Азарова та Януковича, але цим дітям у 2023-му буде заледве по 30. Наскільки ж швидко ці десять років пролетять, легко відповість кожен ветеран Помаранчевого Майдану – все-таки 9 років уже відматюкалися з тих веселих днів.

Лишити без підтримки цих студентів, які вийшли відстоювати своє і наше майбутнє, означає приректи ні в чому не винних дітей на репресії у власних же університетах. Дозвіл ректорів на загальний страйк аж ніяк не означає, що в разі провалу Євромайдану вільнодумство лишиться безкарним. Свідомість мстивого гопника Януковича і «дешевого клоуна» Табачника ніколи не зможе осягнути мотивацію вільних студентів, які «каліфорнійських академієв не кончалі» та листи Грушевського з архівів не цупили. Віктор Федорович і його вірний Дмітрій Владіміровіч ні на хвильку не засумніваються в тому, що ці «мєлкіє бандєровци» сумлінно, як будь-який правильний пацан на службі Парті регіонів, відпрацьовують чиїсь гроші – гранти Сороса, таємні мільярди ЄЕСУ чи навіть золото Павла Полуботка. Тому можна дати стовідсоткову гарантію: щойно все стихне – проблеми з навчанням, стипендіями та гуртожитками одразу почнуться в кожного. І винними в цьому будуть не Янукович із Табачником (скунса смердіти вже ніколи не відучиш – така його вдача), а ті, хто знову полінувався вийти на Євромайдан.

Якщо ви й досі вагаєтеся, чи варто братися за безнадійну справу, а замість пафосу, гасел та звичайною людської совісті все одно волієте дослухатися лише до практичних аргументів, то є й такі. Вже згадані дозволи ректоратів на страйк – це доволі чіткий знак: переламний момент настав. Сідниці будь-якого ректора (фрондерську Могилянку тут не рахуємо) відчувають зміну вітру досконаліше за будь-який флюгер. І якщо людина, знаючи, що своєю посадою зобов’язана не так власному авторитетові, знанням та здібностям, як конкретній партії та конкретному Федоровичу, наважується наступити цьому Федоровичу на хвіст, то перемога явно не настільки далека, як нам намагаються довести.

P.S.А от сьогоднішні спроби нав’язати студентам зі сцени Майдану так званий «єврогімн», який починається словами про те, який «нам потрібен президент», – це відверте фуфло. Мало того, що ця партійно-пропагандистська фігня, як було оголошено, «написана півроку тому» і не має жодного стосунку до нинішніх подій, – вона ще й, щиро кажучи, за своїм художнім рівнем не витримує жодної критики. Краще вже співаймо «Оду до радості». Або – від сьогодні – ще й «Гаудеамус».

Юрко КОСМИНА, для “ОРД”

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

21 ответ

  1. Юрку Космині: дитинко, помиляєшся, ніякого переломного моменту. Наші, в основному не бюдджетні студенти, мріють не про заможну Україну, вільну, чисту, яку треба відбудувувати тепер вже важкою працею, а про можливість без візи податись до Європи, не думаючи про те, кому вони там потрібні. А проведіть референдум, спитайте всіх.

  2. А ты, лапоть, сиди вдома в своём Мухосранске. C тобой, старая кошёлка даже без подъездного референдума и так всё ясно. Передивляйся круглосуточно, наслаждаясь оффшорным G-телеканалом Симоненки. З тебе цих впечатлений выстачить.

  3. А ведь была здравая идея. Поставить на соседнем майдане сцену и выпустить петь и плясать Киркорова. Под любым флагом. Хоть Пакистана. Или Лесото.Ну и лозунг соответствующий повесить. Типа:-“Украина не Европа, мы хотим пожить в Лесото”. Интересно посмотреть на каком майдане народу больше будет.

  4. Для СГ: а вы спросите у азирова почему его сын живет в австрии? Объясните всем нашим можновладцям зачем они в этой плохой европе весь капитал держат!Ё моё

  5. Для СГ: а вы спросите у азирова почему его сын живет в австрии? Объясните всем нашим можновладцям зачем они в этой плохой европе весь капитал держат!Ё моё

  6. Для СГ: а вы спросите у азирова почему его сын живет в австрии? Объясните всем нашим можновладцям зачем они в этой плохой европе весь капитал держат!Ё моё

  7. ” Революція охоплює повітря в той момент, коли вчорашні діти дорослішають достатньо, щоби наважитися ризикнути своїм соціальним статусом, майбутньою кар’єрою, а то й власним життям заради ідеї. Хтозна, чи ці самі хлопці та дівчата вийшли би на площі років за 5, коли в кожного є стабільне крісло в офісі, сім’ї, кредити та втома від буденності життя” ––––––––––––––––––––––––––— –––––––
    я извиняюсь, но какое право имеют 15-20 летние студенты, еще ничего не видевшие, не знающие, не умеющие и ничего полезного в своей жизни не сделавшие, решать судьбу страны за большинство ее населения? как могут решать судьбу страны люди, половина которых в силу возраста еще и права голосовать не имеет? ведь для чего то ограничивают право голосования по возрасту? не из-за того ли, что в таком возрасте человек еще не может объективно воспринимать реальность и делать правильные выводы? и призывы “вождей революции” к студентам “не идите на пары, стойте на майдане” просто отвратительны. да этих студентов выгонят не за полит взгляды, не за участие в майдане, а за элементарные прогулы. и будут абсолютно правы. а вот думают ли о этом наши вожди революции? думают ли они о судьбах этих детей? или они катком переедут даже ребенка, ради своих политических целей? и не эти ли призывы к студентам подтверждение “политической импотенции” всех этих оппозиционеров, ибо взрослые люди им попросту не верят, и остается уповать лишь на малолетних, безгранично наивных студентов? и извинился ли хоть один из вождей “помаранчевой”, за покалеченные судьбы студентов майдана 2004-го года?

  8. Сейчас появилось еще больше статей, где бездоказательно сообщается: “Только Евросоюз наш выбор”. Вот и в этой статье нас пытаются убедить, что и Янеку и его команде выгодно идти в евросоюз. При этом нет никаких данных что станет лучше, что хуже. Дедушка Азаров утверждает, что будет безработица, пропадут 400 тыс. рабочих мест. С другой стороны утверждают. что если в евросоюзе, то не будет коррупции… Кто верит, что простой переход под знамена евро уберет коррупцию на Украине? В Европе пока дошли до нынешнего состояния прошло сотни лет, кровавых революций, Гитлер, Наполеон, кризисы 20-х годов и нынешний. А мы (украина) подписав документы сразу избавимся от коррупции. Смешно. Как мне кажется большинство из тех, кто ратует за евро интеграцию не читал ничего из документов и не представляет себе последствий. Вбили себе в голову, что это будет хорошо и пытаются убедить остальных. Моисей сказал евреям:”Идемте я покажу вам хорошую жизнь”. .. и 40 лет водил евряев по пустыне. А нашим так не надо: Подписали и завтра коррупции нет. Подписали и у нас много дешевых (да чего там бесплатных) товаров. Куда-то денутся нищие, где-то пропадут семьи живущие за чертой бедности. И безработицы не будет (за работниками хозяева будут гоняться и драться — этот будет работать только у меня). Театр Карабаса-Барабаса. Нам как Буратинам советуют: Идите на поле чудес… А там … зарыв денежки…поутру…”. Все на поле чудес ( я имею в виду майданы). Там то, на этих полях,спец нас, как это умеют делать свидетели Иегоды и сетевой маркетинг нас будут зомбировть — голосуй за будущее, голосуй за евроинтеграцию…

  9. а куда деть армию коррупщионеров, они что исчезнут разом с лица земли? нет они остануться. они перевоспитаются разом? не реально.
    вот сталин с его время коллективизацию сделал на деньги с разный интересных источников. был и такой, брался коррупционер на пар дней в закрытое помещение и с него не отставали , пока не вытрясут все данные о заграничных счетах, кодах итд. эти деньги изымались и на них покупали за рубежом технику и пр. нужное для экономики убитой войной и революцией страны .были и другие источники поступления денежек тоже. но если тихонечко так потрясти в частном порядке , государству нельзя это делать. и вернуть на счета наших банков все уведенное за 25 лет. то тоже хватит на подъем сельского хозяйства страны

  10. Зализничнику ия о том же только это мероприятие перешивка колеи убьет страну навсегда,никто даже примерно не может сделать оценку затрат и это по условии ассоциации за свой счет.

  11. прочел первый абзац сего опуса, остальное даже не читал… у писюна, написавшего сее творение, хватает наглости расписываться за все общество? иди дальше поллюционируй в кровать, революционер… до Че Гевары или Кастро тебе еще далеко…

  12. У мене питання, а хто запитав у таких як я, куди я хочу до “колгосту”(ТС), чи до агрофирми (ЕС). Та не хочу я ні до “колгоспу” ні до “агрофірми”. Одні будуть у мене все за безцінок забирати, а інші будуть непускати мою продукцію на ринки. Я хочу працювати на рідній землі, годувати себе, свою родину та громадян України якісною продукцією, що не приводить до вимирання моеї нації. Україна, це не тільки індустріальна, но і аграрна Країна, на даний час це не розуміє жодний з політиків крім навіженного Ляшко, деякі з них, що не в повному розумі, висловлюють думку, що нам зовсім не потрібно сільске господарство. Я хочу щоб у мене була така влада що допомогала б мені доступним кредитуванням та помірними податками, а не змушувала мене, як це постіно робить влада, брати ці кредити у комерційніх банках, що е також власниками виликих агрофірм. Мені можна заперечити, що я не витримую конкуренції, але ці діячі знищують нашу землю, подивиться що вони, заради надприбутку вирощують- соняшник, рапс,соеві культури, про який сівооборот можно при цьому казати, та подивиться які вони використорують добрива та хімікати. В 2004 році була надія на позитивні зміни, яку знищили, на даний час я не підтримую тих студентів та так званих іноваторів що закликають до майдану, а тим більш не підтримую “тушковану” опозицію. Поряд с цим мене не влаштовує дана влада, яка просто знищує таких як я.На великий жаль серед теперішніх лідерів опозиці не має особистості, яка б змінила нашу Країну в кращу сторону, знищіла б корупцію, бюрократов, припинила розкрадання та марнотратство (утримання за наш рахунок в такій кількості чиновників, правоохоронців, ні на що не спроиожну армію і т.д.).

  13. Ты настолько старый дурак, Сергей Георгиевич, что даже пошифроваться не способен.
    Не лезь, куда тебе уже давно не надо. Изучай тут, всё полезней http://ecado.ru/posledstviya_prostatita

  14. Фальшиві підбурювачі акції «Євромайдан Тернопіль»
    Прочитавши статтю на сайті УНІАН як мер Тернополя закликав ректорів вузів скасувати навчання і йти на Майдан, хочеться відповісти так званим «мудрим головам» міської ради.
    На офіційному сайті міської ради звертаючись до керівників вищих навчальних закладів міста Надал зазначив, що Тернопіль охоплений студентським страйком на підтримку підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС та закликав ректорів цих закладів максимально сприяти участі молоді у проведенні страйку. Перебуваючи в стані ейфорії мер Тернополя, не думаючи про наслідки своєї заяви проголосив: «Закликаю вас максимально сприяти участі молоді у страйку. Будьте разом з вашими студентами у ці важливі для нас усіх дні. Зупиніть навчання в університетах на вимогу страйкових комітетів. Прийдіть на майдан з професорсько-викладацькими колективами. У єдності всієї громади наша сила!».
    При цьому Надал абсолютно не думає про те, чи варто так спішити у Європу, нехтуючи національними інтересами та добробутом простих людей. Чи подумав він насправді про молодих людей, які вже не один день та ніч, прогулюючи заняття у вузах, не шкодуючи свого здоров’я, не зважаючи на складні погодні умови думають, що відстоюють інтереси України. А кому у Європі потрібна нація хворих та неосвічених молодих людей? Хоча, хто в дійсності зацікавлений у використанні цих бідних студентів як не Сергій Віталійович, який чужими руками намагається підняти свій політичний імідж серед тернополян у складний для нашої держави період. При цьому сам він використовує цей час, як і в попередні 3 роки, для «дерибану» міської землі для себе та своїх покровителів, про що ще не знають хіба-що ліниві та байдужі мешканці Тернополя.
    Кожного дня місцеві ЗМІ, які в більшості підконтрольні меру Тернополя, рапортують про збільшення кількості страйкуючих студентів. А де ж наш прославлений мер? Та там же, у комфортних умовах, в теплі та затишку! Знаючі люди розповідають, що гріє його багаторічна жіноча любов вірної Вікторії, яка завжди перебуває під його покровительством. Його ж перебування на майдані серед закликаних ним студентів обмежується декількома хвилинами. І знову нашого мера чекає «важка» праця – відвідування дорогих ресторанів та вирішення питань для власного матеріального збагачення. Хоча при його слабкості до великих маєтків, розкішних автомобілів та відпочинку на найдорожчих заморських курортів (звичайно у компанії Віки) «бідолашний» екс-податківець мусить ще більше працювати. Тому тернопільські підприємці, торговці на ринках і інші комерсанти, під тиском мера та його бойового зама, відомого як «Вова рекетир», змушені сплачувати чим раз тим більшу данину для безбідного існування нашого «патріота-мера».
    Звичайно, події на майдані, коли молоді студенти – українці виражають європейське прагнення нашої Батьківщини вражають. Проте необхідно зрозуміти і позицію Президента України, який у інтерв`ю заявив про те, що для нього як патріота, Україна нарешті зайняла позицію відстоювання національних інтересів і сучасний Уряд на відміну від поперднього не збирається підписувати невигідні договори, навіть, якщо вони носять яскраві прапори.
    Потрібно також врахувати євро прагматизм Президента, зокрема, в питаннях  модернізації країни, на яке потрібно до 160 мільярдів євро, а МВФ нам пропонує тільки 600 міліонів. Наш міський голова про це не говорить, і в більшості населення міста про це не знає, про можна стверджувати від друзів та знайомих, котрі не знали про такі вимоги Європи.
    Янукович правильно ставить акцент – якщо хочете з нами союз, то запропонуйте Україні фінансову підтримку, так, як пропонували та надавали свого часу Польщі, Чехії та іншим країнам. Підписувати Асоціацію в таких умовах які диктує Європа сьогодні можливо ще не варто. Також не слід забувати, що Президент України не міняє курс України на Росію, а лише бере паузу в євро інтеграційних прагненнях, щоб не стався колапс. І в подальшому при покращенню економічного становища у державі, угоду про асоціацію з ЄС все ж таки буде підписано.

  15. Залізничник, а єсі напрімер службові мерси попродавати, брегети з уліснардінами з рук чинуш теж познімати і продати, змусити Ахмєтку платити в повному обсязі податки, а не грести дотації для своїх заводів, і т.д. і т.п., і взагалі сажать, щоб гроші не крали з бюджету — що, не полегче станет с переоборудованієм колій?

  16. В искусстве убеждения есть прием: когда отсутствуют убедительные аргументы, то смещается акцент на иную подобную тему, бездоказательных аргументов по которой не меряно, а суть бездоказательности таких аргументов в не возможности их проверить. Поскольку есть очевидным и бесспорным то, что факт взаимоотношений власть-гражданин и благосостояние граждан в Европе значительно лучше от подобного на постсоветском пространстве, то, с целью навязывания искаженного, но необходимого блефующему мнения акценты смещаются на обстоятельства, которые в простом порядке проверить не возможно. Закрепителем эффекта служит “прием Геббельса”, то есть, “экономическая” тема “всандаливается” многократно под разными никами, что создает иллюзию “мнения многих”. Действительность до банальности проста — Путин перепугал лично Януковича (есть много чем его перепугать) и из за шкурных интересов совсем морально не чистоплотного гражданина, явно очень много своровавшего, у которого семнадцать пятниц на неделю, с разносторонними преступными наклонностями свора опричников лезет из кожи вон что бы 45 миллионов граждан держать в лохах.

  17. Билояр в чём-то прав. На сегодняшний момент Россия и её спецслужбы — единственная сила, способная обуздать украинских олигархов. Своими силами украинцы не справятся, на примере всего балагана с подписанием договора об Ассоциации видно, что западные спецслужбы ведут закулисную игру, подкупая обещаниями безопасности отдельных персон. Запад не профинансирует нашу интеграцию, кризис ещё не закончился, ни о каких сотнях миллиардов нам не стоит и мечтать, особенно учитывая, что Украине по словам тех же еврочиновников членство в ЕУ в ближайшие двадцать лет не светит.

    Единственный позитив в происходящем — встряска общества. Класс владельцев майбахов и загородных вил серьёзно призадумался о том, стоит ли передвигаться по городу короткими перебежками. Народ ещё не созрел взять своё. Наблюдаем и ждём.

  18. Події, які відбулися у столиці, на Майдані Незалежності, в ніч з 29 на 30 листопада вразили не тільки українців, але й світову спільноту. В даний час ситуація у Києві є дійсно абсурдною, тому що ці, так звані опозиційні лідери і по сьогоднішній день не знають куди вести людей, які приїхали підтримати насамперед їх безглузді плани. Вражають, звичайно, «не професійні» дії правоохоронців. Але ж цілком незрозумілою є позиція саме наших народних обранців — Тягнибока, Яценюка та Кличка, які закликали мільйони українців вийти на акції протесту, відстояти прагнення народу України за Євроінтеграцію. А де ж наші народні герої перебували, коли проливалася кров студентів, дітей, вагітних жінок? Хіба не повинні понести відповідальність лідери, які, завчасно знаючи про те, що міліція буде відтісняти мітингувальників з майдану, безсоромно залишили людей напризволяще, один на один з обставинами, коли найбільше потрібна була їх допомога та підтримка. Кров журналістів та нашого молодого покоління на їх совісті!
    І хоча позиція опозиційних лідерів до цього часу не визначена, а ситуація дійшла практично у безвихідне становище, кінцева мета цих трьох людей є зрозумілою – боротьба за владу та керівні посади у державі. Українцям вже добре відомі керівні здібності Яценюка, який, близько п’яти років тому, перебуваючи при владі, нічого суттєвого для покращення добробуту громадян не зробив. Повертаючись у роки правління «помаранчевої влади» хочеться нагадати усім, що внаслідок своїх міжусобних чвар, непрофесійних дій людей, що входили в їх команду, економічне становище України значно погіршилось, не було проведено жодної ефективної реформи у державі.
    Хіба може вирішувати державні питання, що стосуються долі мільйонів українців, людина, яка більшість свого життя займалася боксом, немає належної освіти, практичного досвіду роботи у органах державної влади, уміння спілкуватись та знаходити компромісні рішення. Насправді, така людина може тільки довести Україну в економічну безвихідь та далеко від рівня життя громадян країн Європейського Союзу.
    А Тягнибок, що він може зробити гарне, куди він поведе країну з його фашистко-ССівськими поглядами на життя??? Крім голослівних гасел більше нічого не спроможний зробити. А ні, може, наприклад дати команду своєму приплічнику Надалу Сергійку, меру Тернопільському, зібрати, під шумок революції, останні кошти і без того не багатої громади Тернопілля, ніби на благі справи, як кажуть “все для фронту”.
    А той закрутив сюжет, як у мелодрамі, вийшов до натовпу, і оголосив нікому не зрозуміле рішення міськради про проведення страйку, і головний акцент зробив на сопілочці, котра знаходиться на майдані та у яку треба накидати побільше грошенят, які всі вони так полюбляють. Ще абсурднішим є рішення того ж таки мера Тернополя, пригрозивши ректорам місцевих вищих навчальних закладів, директорам коледжів, училищ, шкіл звільненням у разі, якщо студенти та учні не візьмуть участь в мітингах. Сьогодні ці обмануті діти, молоді хлопці та дівчата, більшість з яких не розуміють для чого прийшли на майдан, замість того щоб здобувати освіту та зі світлими головами йти у Європу, майже цілодобово мерзнуть, стоячи під дощем і снігом, не шкодують свого здоров’я та не задумуються про те, що саме їм колись доведеться створювати сім’ї і бути продовжувачами свого роду. Затишні кабінети, за командою мера, змінили на розливайки та генделики які знаходяться навколо площі, а зовсім малеча, гріється оковитою у шалашах та палатках які стоять на майдані. ТО ВИНИКАЄ ПИТАННЯ КОМУ, ЯКІЙ ЄВРОПІ, ПОТРІБНА ТАКА НАЦІЯ, У ЯКОЇ З ТАКИХ РАННІХ ЛІТ ТА ЩЕ Й ПОЧИНАЮЧИ З 7 РАНКУ ЗАМІСТЬ ЗАРЯДКИ ЗАРЯЖАЮТЬСЯ СПИРТНИМ!!?
    Нас сьогодні закликають не ходити не ринок, не купляти товар у місцевих підприємцях. А чи задумувався хто-небудь чому масово не піднялися на боротьбу підприємці? Та тому, що ці люди уже знають ціну обіцянкам опозиціонерів, більшість з них неодноразово надавали фінансову підтримку нібито мітингуючим та зневірилися в допомозі опозиції, бо точно знають, що до тих обдурених мітинг арів ті кошти все одно не доходять. На ці гроші будуються особняки у заповідних зонах, купляються дорогі іномарки, відпочинок на островах з коханками, а ви стійте, пікетуйте….
    Ось така вона правда про сьогоднішню революцію. От і думайте, от і вирішуйте…

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ