Человек не терпит насилия!

Книгарня «Сяйво» – остання барикада української культури!

Битва за книгарню «Сяйво» триває!

21 лютого 2011 року о 12:00 під стінами книгарні відбуватиметься акція громадської непокори «Книгарня «Сяйво» – остання барикада української культури!»

З дня рейдерського захоплення «Сяйва» минув 1 рік, 365 днів триває облога стін відомої книгарні, за цей період ініціативна група захисників національної культурної спадщини, до складу якої входять лідери Української асоціації видавців і книгорозповсюджувачів, лідери ГК «Форум порятунку Києва», українські письменники та видавці ініціювали та провели понад 10 громадських заходів, мітингів протесту, прес-конференцій тощо. З моменту захоплення порушено та до цих пір триває 15 справ в судах України.

За останній рік в українському книжковому середовищі створилась абсолютно критична ситуація: скорочення мережі книгорозповсюдження потягло зменшення обсягів вітчизняної видавничої продукції, звузило ареал поширення вітчизняної книги на її території й призвело, фактично, до самоізоляції українського книговидання в системі світових інформаційних потоків; відбулось суттєве зниження конкурентоспроможності української книги і стрімке заповнення українського книжкового ринку імпортованою книгою; сталося значне зниження загального освітнього рівня населення, втрата переважною частиною населення України інтересу і доступу до читання; як наслідок – суттєве падіння морального, культурного рівня, загальної інформованості та грамотності підростаючого покоління. На сьогодні кількість книжкових магазинів в країні порівняно з бутиками та «алкогольним крамницям», які з’явились на місці ліквідованих книгарень, співвідносяться в пропорції 1 до 4 на користь бутиків і алкоголю.

Постає питання – ЧИ МАЄ ПРАВО НА ІСНУВАННЯ В УКРАЇНІ ТАКА ЗВИЧАЙНА ТА ПРИРОДНА РІЧ ЯК КНИГА І КУЛЬТОВА КНИГАРНЯ «СЯЙВО»?

Звертаємось до вас за допомогою в збереженні легендарної книгарні «Сяйво», приміщення якої, незважаючи на усі Укази, Закони, Постанови Верховної Ради тощо на підтримку українського книговидання та книгорозповсюждення, було продано у вересні 2009 року на підпільному аукціоні компанії «Абріль-Студіо» за символічну ціну (менше 300 тис. дол.), а потім, відповідно до рейдерської схеми на чолі із зятем Л. Черновецького – В. Супруненком, депутатами О. Супруненком, Д. Комарницьким та їх другом Р. Корнієнком, було силовим чином захоплене організованою групою, частина якої окуповує Книгарню і зараз.

Історія книгарні «Сяйво» нараховує понад 65 років. Протягом всього життя вона була (до захоплення бандитами) Храмом українського духу і красного Слова, Парнасом для письменників і духовною Меккою для українських читачів. «Сяйво» відвідували такі видатні діячі культури, як М. Рильский, П. Тичина, Остап Вишня, А. Загребельний, В. Скляренко, П. Воронько, В. Козаченко, В. Яворівський, Д. Павличко, О. Довгий, І. Драч, художники, актори, політики, журналісти, політологи.

Звертаємось за допомогою до всіх, кому все ще небайдужа культура та доля книжкової справи в Україні!

Приєднайтесь до нас і приходьте на ВИРІШАЛЬНУ БАРИКАДУ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ, під стани книгарні «Сяйво» – спільними зусиллями чинити супротив свавіллю невігласів і можновладців, загарбників і знищувачів того, що дорожче над усе!

Акція на барикадах під «Сяйвом» відбуватиметься 21 лютого 2011 року о 12:00, за адресою: вул. Червоноармійська (Велика Васильківська), 6 (м. Київ).

Координатори акції:

Лазуткіна Олена

Тел. (067)323-21-32

Валова Юлія

Тел. (067)406-12-61

Черняховський Віталій

Тел. (068)833-33-33

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ