Человек не терпит насилия!

«РОСЛА СОБІ ЯЛИНОЧКА, І КЕРНЕС З НЕЮ РІС»

kharkov

Ви самі бачите, відвідуючи форум ОРД – чимало читачів запитують, як тримається (й чи взагалі ще тримається) «острів Свободи» в Харкові, де на майдані з 9 листопада стоять намети учасників акції протесту проти фальсифікації результатів місцевих виборів. Регулярна інформація про досить вагомий протест й дійсно практично недоступна звичайному громадянинові з інших регіонів. Її ігнорує більшість телеканалів, друкованих медіа, свіжі новини на цю тему важко знайти в Інтернеті.

Хіба вчора й сьогодні в Мережі з”явилися повідомлення: «новообрана» міська влада Харкова «рекомендувала» протестувальникам до вечора у вівторок прибрати постійний пікет. Щоправда, учасники акції (а її, до речі, проводять не конкретно «за когось», а саме проти колосального фальшування, і серед активістів протесту – не лише прихильники кандидата від «Батьківщини», а місцеві громадські об”єднання «Зелений фронт», «Прорвемося!» тощо) до рекомендації вирішили не прислуховуватися. Наразі наметове містечко живе, а на середу тут заплановано о 15-й годині провести черговий загальноміській мітинг з вимогою повторних виборів. Звичайно, життя покаже, і коли ви читатимете ці рядки, можливо, ми отримаємо гірку інформацію: у «Добкінштаті», де неідентифікованим загонам бойовиків не звикати вчиняти погроми проти мирних громадянських акцій, наметове містечко на майдані Свободи знищено силою. Але, здається, саме у вівторок 16-го, коли країну лихоманить від масових протестів проти Податкового кодексу, наметове містечко встоїть. До речі, на майдан Свободи під’їхала сила-силенна таксистів, які у рамках протесту проти податкового зашморгу радо приєдналися до земляків, які протестують проти фальшування результатів виборів.

Наразі на зв’язку з ОРД народний депутат України від БЮТ, голова Харківської обласної організації партії «Реформи та порядок» ВОЛОДИМИР ФІЛЕНКО.

  • Пане Володимире, кажуть, що Кернес, якого Харківський тервиборчком оголосив законно обраним міськім головою, збирається забрати у протестувальників майдан Свободи, бо тільки там можна провести осінній продуктовий ярмарок…

-Та ні, беріть вище, пан Кернес думає більш перспективно. В усякому разі, в мерії протестувальникам заявили, що звільнити майдан від наметів і заходів, які відбуваються тут, треба тому, що терміново необхідно встановлювати новорічну ялинку й заливати міську ковзанку.

  • Ковзанку? Але ж на термометрах вдень – близько 12-18 градусів тепла?

— Ось і я про це. Здається, синоптична ситуація явно на боці харків’ян, які вирішили не миритися з практично безпрецедентним фальшуванням і процесу, і результатів свого волевиявлення на місцевих виборах. Хто ще не забув, це ж саме у Харкові нахабно друкували додаткові тиражі бюлетенів. Саме тут фальшування виборів проводилося свідомо і на усіх етапах. Хочу ще раз підкреслити: протест на майдані Свободи відбувається не за якогось з кандидатів, та навіть й не проти якогось. Протестують проти намагання позбавити людей права голосувати прозоро. А щодо Вашого запитання, що у нас тут відбувається насправді, можу засвідчити, атмосфера на майдані прекрасна. Був рок-концерт у підтримку чесних виборів, наступного разу свої вірші читали поети, та навіть конкурс дитячого малюнка просто неба був. Люди охоче підходять до наметового містечка, аби додати свій підпис до вимог провести повторні вибори.

  • Уявімо собі – сталося неймовірне за нинішніх умов, харків’яни домоглися повторних виборів; вибори відбулися прозоро і чесно, й навіть переміг на них хтось інший, ніж одіозний Кернес. В умовах, коли вибори фальшовано по всій країні, коли взагалі при владі в Україні – нелегітимна парламентська більшість і незаконний уряд, така регіональна міні-перемога матиме значення?

— А Ви спитайте в харків’ян на майдані Свободи. Вони вважають, що це матиме позитивне значення. Вони обурені тим, що їхні голоси змарновано. Вони обстоюють своє право на чесні вибори.

  • Що ж, візьмімо кардинально протилежну ситуацію. Харківські виборці надсилають стоси підписів під вимогою провести повторні вибори. Акція протесту стає дійсно безстроковою. А поряд успішно і спокійно ухвалює свої рішення мерія, яка вважає себе цілком законною. Що тоді?

— Вікторіє, Вам не здається, що на місцевих виборах 31 жовтня життя не завершилося? Це я не до того, що треба тихо сидіти по хатах, й виключно чекати наступних виборів. Я до того, що подібне нехтування прав громадян, де б і в чому воно не відбувалося, об’єктивно зменшує довіру до нинішньої влади у тих, у кого вона була. І неухильно зменшує час регіоналів при владі. Проте, підкреслюю, в Харкові ні «Батьківщина», ні, скажімо, ПРП штучно не намагатимуться загострити політичну ситуацію. Тутешній майдан народився знизу, від бажання городян, які беруть в ньому участь. І це є право людей — протестувати, якщо вони впевнені, що зіштовхнулися з несправедливістю. І дійсно, дуже шкода, що велика кількість ЗМІ намагається обійти харківський «острів Свободи» мовчанкою.

Розмовляла Вікторія АНДРЄЄВА

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

7 ответов

  1. І що? Ну кричать там на майдані, ну ще 2 дня покричать і що далі? Ну почекають поки не похолодає і самі не розійдуться і що далі? Даю 100500% за такий розклад.

  2. “Падре”, или вы еще слишком юны чтобы называть себя таким ником, потому что в 2004 году ходили не на Майдан, а на горшок, или вы действительно ничего не понимаете в том, что народ может заставить любую власть прислушаться к своему протесту.

  3. В Киеве снесут палатки организаторов протеста против Налогового кодекса

    Киев, регионы/20101117 11:00/ Печерский суд Киева удовлетворил иск и постановил снести палатки организаторов акции протеста против Налогового кодекса, которая проходит под стенами Верховной Рады./

    И в Харькове будет так.

  4. Який майдан? Тоді зібрали людей і по команді одних його могли кинуть в бій, другі знали це і тому піддалися. Це не народ напряг Донецких а ті хто це організував і якби поступила команда, 500-1000 людей серед тої толпи організували б спаленя Києва. Був я там, коли приїхав бідний студент і коли подивився на перший поверх ЦУМа, де цілий етаж увалений золотом і торговля ішла полним ходом нікого не боячись(так само глобус і інші шикарні магазини), тоді поняв що народ наш бидло і буде лише рабами. Зараз розженуть всіх, приймуть кодекс і все. Це в інших країнах людей слухають (Франція, Греція), у нас же він зашуганий міліцією.

  5. ” Падре ” — что ты лепечешь?Сколько тебе лет от роду ? О каком спалевании Киева — ты несешь ? Больше читай прессу — развивайся…То, что сделали киевляне во время Помаранчевой революции — тебе — не понять…Никто не ожидал такого подъема именно от Киева.Люди вышли против фальсификации результатов выборов.Другой вопрос — как распорядился помаранчевый президент- наградил Кивалова, Януковича приставил к себе премьер-министром, отменил празднование дня начала помаранчивой революции и многое другое…А люди так верили,что будет какой то сдвиг в стране…А Харьков — просто рассплачивается за свой выбор последних лет..Я прожила когда то в этом городе 10 лет — и мне стыдно за ” выбор ” харьковчан …Не должен быть в таком городе , как Харьков, такой мер , как Кернес..Ведь когда то этот город был городом интеллигенциии, науки , студенчества, всего прогрессивного…Очень жаль Харьков…

  6. 17.11.2010 12:18
    Павел Козаченко
    Ректор Харьковского национального университета им. Каразина Виль Бакиров преподнес Геннадию Кернесу, который 31 октября победил на выборах мэра Харькова, раритетный подарок.
    Бакиров подарил Кернесу сборник речей Харьковской городской думе при избрании и вступлении в должность Харьковского городского головы. Автором сборника речей является один из ректоров Харьковского университета и Харьковский городской голова в годы Первой мировой войны Дмитрий Багалей.
    Событие произошло в Северном корпусе ХНУ им. Каразина, где проходит выставка, посвященная академикам Дмитрию Багалею и Александру Ляпунову.
    Книга речей, это копия книги, изданной в 1915-м году, и которая находится в библиотеки Каразина.
    Напомним, 17 ноября возле Северного корпуса Харьковского национального университета им. Каразина открыли памятники двум выдающимся ученым, академикам Дмитрию Багалию и Александру Ляпунову.
    Авторы памятников – скульпторы Александр Ридный и Анна Иванова, а также главный архитектор Харькова Сергей Чечельницкий.

    Совсем скоро появится памятник “выдающемуся градоначальнику” Г.А.Кернесу, подхалимы постараются.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ