Человек не терпит насилия!

16 листопада — на мітинг у Київ, всі, хто не байдужий!!!

Ми, підприємці міста Львова, зібрались сьогодні, щоб заявити:Ми платимо податки, ми створюємо робочі місця! Ми не стоїмо у чергах за допомогою з безробіття і не просимо у держави допомоги, а навпаки допомагаємо іншим! Ми вважаємо, що керівництво держави через прийняття податкового кодексу, інші рішення знищує нас — малий бізнес, знищує середній клас, знищує майбутнє держави.
Ми вимагаємо відмови від прийняття податкового кодексу в існуючому стані чи навіть з косметичними правками, адекватного покращення загальної системи оподаткування, реформування пенсійної системи за європейським зразком та відмови від пенсійних поборів на потреби знахабнілого чиновництва.
Ми повідомляємо, що репресіям проти бізнесу, які почались у Бердянську, Хмельницькій та Миколаївській областях, Луганській області ми відповімо адекватними діями в рамках закону, створенням підприємницького середовища загальної підтримки, вільним простором для бізнесу.
Ми вимагаємо відставки уряду Азарова — Тігіпка у повному складі, як такого, що не володіє здатністю вивести економіку з кризи та не має наміру цього робити.
Ми вимагаємо повернення вільних засобів масової інформації і висловлюємо своє обурення тим, що багатотисячні мітинги підприємців не викликають зацікавлення у провідних національних телеканалів.
Ми просимо журналістів прорвати інформаційну блокаду наших акцій спротиву по цілій Україні.
Ми оголошуємо, що в разі прийняття податкового кодексу ми розпочинаємо «податковий страйк».
Друге читання податкового кодексу у Києві ми зустрінемо спільною безстроковою акцією разом з всією Україною.
Ми готові до загальнонаціональної акції протесту!
Вимоги, які мають бути враховані у новому Податковому кодексі:
1). Держава гарантує всім підприємцям незалежно від обраних ним організацій них форм підприємницької діяльності, рівні права і рівні можливості для ведення своє підприємницької діяльності.
2). Зменшення втручання державних органів у підприємницьку діяльність, усунення правових, адміністративних, економічних та організаційних перешкод у розвитку підприємництва, запровадити нові підходи до державного регулювання підприємництва, здійснити заходи щодо усунення обмежень, які стримують розвиток підприємницької діяльності, та сприяти зменшенню надмірного державного регулювання підприємницької діяльності.
3). Чітка, зрозуміла нормативно-правова база, яка не допускає двоякого трактування термінів, порядку сплати податків та подання звітності.
4). Зберегти фіксований податок.
5). Скасування запровадження касових апаратів на ринках, міні магазинах та ятках.
6). Скасування пенсійних внесків для працюючих пенсіонерів та інвалідів. Запровадження тимчасової норми — верхньої планки пенсій для всіх громадян України без виключень (наприклад 5000 гривень).
7). Зберегти спрощену систему оподаткування виходячи з її сутності, яка була впроваджена через складність ведення податкового обліку на загальній системі оподаткування, проблеми з адмініструванням податків, обтяження системою контролю.
Тому при реформуванні існуючої спрощеної системи оподаткування не треба докорінно її змінювати, а привести норми до відповідності умовам сьогодення – підвищити максимально допустимі обсяги виручки від реалізації з відповідним поступовим підвищенням ставок єдиного податку або застосувавши відсотковий підхід.
На нашу думку, при розробці „Податкового кодексу України” в частині застосування спеціальних режимів оподаткування варто взяти за основу проект Закону України «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва», реєстр. № 4112-2, або №4549-2, які вже були внесені до Верховної Ради та пройшли обговорення в експертному середовищі та підприємницьких колах і які будуть потребувати лише невеликих змін.
Спрощена система оподаткування не є пільговою чи злочинною, як вважають більшість чиновників, а ефективною і прозорою, що підраховано та доведено експертами.
. Реформувати загальну систему оподаткування. Загальна система у сьогоднішньому вигляді не витримує ніякої критики. В основі оподаткування загальної системи лежить оподаткування зарплати. Зарплата найманого працівника та дохід підприємця — різні речі (відповідальність, ризики, витрати і т.і.).
Вирішення проблеми елементарно просте, було б бажання, пропонуємо два варіанти:

а). Знизити базу оподаткування соціальним внеском, за принципом оподаткування підприємців на єдиному податку базою визначено мінімальну заробітну плату, або
б). Знизити ставку оподаткування соціальним внеском до 5%, в такому випадку отримаємо оподаткування наближеним до прибутку юридичних осіб 15%+5%=20%, або 17%+5%=22%.

9). Реформувати пенсійну систему не збільшенням пенсійного віку, а реальними кроками, що забезпечать пенсіонеру дійсно гідні умови старості і можливість розпоряджатись власними пенсійними накопиченнями.
На сьогодні існують 3 рівні такої системи:
10). Перенесення наголосу у взаємодії «підприємець – чиновник» на підприємця.
— Перехід до принципу «Державний чиновник – мій найманий працівник», оскільки саме від рівня матеріального достатку громадян і суми сплачених ними податків залежить рівень забезпечення державних службовців.
— Можливість прослідкувати використання сплачених державі податків.
-Важливіший той, хто платить податки, а не той, хто їх збирає.
-Наявність особистої відповідальності чиновників за конкретні дії чи бездіяльність, участь у процесах та наслідки такої участі.
— Не підприємець повинен доводити помилку контролюючого органу, а контролюючий орган – свою правоту.
— спрощення порядку створення, реєстрації та ліквідації суб’єктів
підприємницької діяльності;
— скорочення переліку видів підприємницької діяльності, що підлягають ліцензуванню та патентуванню, вимагають одержання сертифікатів та будь-яких інших дозволів на здійснення підприємницької діяльності;
— лімітування перевірок та контролю за діяльністю суб’єктів підприємництва, зменшення термінів проведення перевірок;
— спрощення процедури митного оформлення вантажів при здійсненні експортно-імпортних операцій;
— забезпечення послідовності та стабільності нормативно-правового регулювання підприємницької діяльності.

11). У разі видання державним чи іншим органом акта, який не відповідає його компетенції або вимогам законодавства, підприємець має право звернутися до суду чи адміністративного суду із заявою про визнання такого акта недійсним. Збитки, завдані підприємцю внаслідок виконання вказівок державних чи інших органів або їхніх службових осіб, що призвели до порушення прав підприємця, а також внаслідок неналежного здійснення такими органами або їхніми службовими особами передбачених законодавством обов’язків щодо підприємця, підлягають відшкодуванню цими органами. Спори про відшкодування збитків вирішує суд. Також в цьому питанні важлива ще одна наша вимога відміни нової статті в кодексі Адміністративного судочинства України. Ми вважаємо, що стаття 171-2, пункт 2, обмежує конституційні права підприємців на апеляційне оскарження рішень державних органів. Також ця нова норма сприяє корупції у державних органах.
12). Гарантії майнових прав підприємця полягають у тому, що держава гарантує недоторканність майна і забезпечує захист права власності підприємця. Вилучення державою у підприємця його основних і оборотних фондів та іншого використовуваного ним майна не допускається, за винятком випадків виключно за рішення суду. Збитки, завдані підприємцю внаслідок порушення громадянами, юридичними особами і державними органами його майнових прав, що охороняються законом, відшкодовуються підприємцю відповідно до чинного законодавства.
13). На даному етапі поряд з електронною формою звітності збереження всіх альтернативних форм (паперова та поштового відправлення).

14). Потужний державний апарат має бути спрямований у першу чергу на викриття та усунення схем уникнення оподаткування через офшори. Вважаємо, що саме в цій царині влада (при умові присутності політичної волі) могла б значно наповнити бюджет.

Податкова політика повинна включати перевірену досвідом країн розвинутої економіки систему: диференційованого підходу оподаткування в залежності від величини обороту.
Податкова служба у розвинутих державах працює, як консультативний, дорадчий орган для громадян, на відміну від нашої, яка діє – як каральний орган, незалежно від того винен чи ні, а кожен підприємець розглядається як потенційний злочинець.
Світовий досвід доказує, що майбутнє нашої держави криється у всебічному розвитку малого й середнього бізнесу. На сьогодні в найбільш розвинутих країнах Заходу малі підприємства складають 70-90 %, від загальної кількості підприємств . Дані цифри дають можливість зрозуміти вагомість підприємств малого бізнесу для економіки даних країн.
Звертаємось до всіх до керівників нашої держави поставитись з розумінням і здоровим глуздом до малого та середнього підприємництва, яке і так потерпає від умов ведення своє підприємницької діяльності в даній реальності.
На нашу думку, при підготовці законів, які повинні регулювати підприємницьку діяльність, перш за все треба виходити з перспектив майбутнього нашої держави, а не короткострокової доцільності інтересів певних особистостей.
Вважаємо, що усі останні три версії Податкового Кодексу мають гостро виражений фіскальний характер. Латання документу за допомогою прийняття поправок, на нашу думку є безперспективною, оскільки баланс відносин бізнесу і податкової адміністрації порушений апріорі. Вимагаємо прийняття мораторію на прийняття Податкового Кодексу в найближчій перспективі, і негайне створення робочої групи з експертів та науковців, незалежних від ДПА України. Саме така група має створити адекватний документ, що стимулюватиме вихід бізнесу з кризи, та гарантуватиме відсутність в податкової адміністрації важелів для податкового терору.

Підприємці Львівщини.

Обурені мітингувальники з Донецька поїхали на Київ (ФОТО)

15.11.2010 16:16:53
Назад

Фото: 1 з 12

Вперед

361348 1 620 Збільшити

Сьогодні під Донецькою облдержадміністрацією близько тисячі підприємців знову протестували проти нового Податкового кодексу.

Під час мітингу лунали гасла “Зупинимо антинародну владу”, “Донецьк проти Податкового кодексу”, “Ми не хочемо йти в тінь” тощо.

Донецька підприємниця Ірина Стороженко, яка виступала під час акції, вважає, що “з нового року вже не існуватиме як класу і стануть безробітними 4 млн підприємців, яких знищить азаровський Податковий кодекс”.

“Ніхто не зможе працювати за новими правилами, тому бюджет залишиться без кількох мільярдів, які ми давали. І хто тоді заплатить жалюгідну пенсію у 700 грн нашим батькам? Новий Податковий кодекс — це не тільки підйом зборів з працівників ринків на 300%, це дозвіл фіскальним службам без ордера вдиратися в будь-яке приміщення і проводити обшуки. Це штрафи, які зростуть у 5 разів, це нові види перевірок, це заборона “спрощенцям” використовувати одне орендне місце на двох, і багато інших “сюрпризів”. Азаров їздить з 10-ма машинами супроводу, а краще б разом зі своїм кабінетом пересів на велосипед”, — підкреслила вона.

Ще один підприємців із Зугреса (Донецької області) Олександр Харченко переконаний, що “нова влада спонсорує свій приватний бізнес з бюджету”.

“Держава виділила дотації підприємствам Клюєва у розмірі 370 млн гривень, — сказав підприємець. — І після цього прем’єр говорить, що ми непмани, що через нас бідують бюджетники, а ми розжиріли, заробляючи по 70 гривень на день?! Я згоден платити більше податків, якщо буде безкоштовною медицина і не буде поборів у школі, якщо влада буде дивитися на нас, як на партнерів. Ми ж для влади бидло і електорат, який їм потрібно годувати рівно настільки, щоб були сили доповзти до виборчих урн. Але влада забула, що вона — це наймані працівники народу, які не справляються зі своїми обов’язками, і значить — треба звільнити всіх цих клюєвих і азарових!”

Донецькі підприємці не відмовилися від політичних гасел. Вони вже створили громадське об’єднання, мета якого привести до влади нових людей.

“За нинішньої системи виборів влада ніколи не зміниться. Проте якщо ми проведемо референдум, то зможемо змінити цю систему, при якій з кожними новими виборами в країні стає все гірше: приходять нові особи, але все з тими ж прагненнями — як можна більше урвати, — сказав підприємець Віталій Демиденко. — Між знищенням підприємництва та банкрутством України існує прямий зв’язок”.

Учасники зібрали гроші для сотні делегатів, які сьогодні ввечері виїжджають до Києва, щоб приєднатися до всеукраїнської акції протесту. Вона розпочнеться завтра з мітингу на Майдані Незалежності, під час якого підприємці та наймані працівники з усієї країни виступлять проти прийняття нових Податкового та Трудового кодексів. З Майдану учасники мають намір відправитися до Верховної Ради, де будуть залишатися 4 дні.

Gazeta.ua

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

16 ответов

  1. Эа все в этой жизни надо платить. Все кто с таким энтузиазмом голосовал за эту партию — заплатит. К сожалению плата очень велика! Потеря работы для предпринимателей, Увеличение рабочего дня до 10 часов без увеличения зарплаты для наемных работников. и это только начало! Теперь от вас — избирателей уже ничего не зависит. Законы будут такие как им надо. Россия наш рулевой! правда там у власти люди получившие нормалоное образование , зато у нас БАНДЮКИ! Так и хочется спросить Каким местом вы думала граждане. За что боролись на то и напоролись!

  2. : У центрі Києва в напрямку до Верховної Ради рухається пятая колона
    представителей-реализаторов китайского и турецкого,польского бизнеса на просторах нэньки

  3. 40тыс. людей , это как раз бедные люди посланные ХОЗЯЕВАМИ,” не имеющие бабок” на единый налог и новые ЛЕКСУСЫ. НАдо Заставить всех платить реальные налоги от дохода точно так-же как платят учителя. педагоги , и другие налогоплательщики

  4. Игорю.

    Вот, Игорь, выбор-то как раз БЫЛ! Но вы же (голосовавшие за братков) должны были все это предвидеть, если жили во времена Азарова-Януковича, конечно. Они ж на поверхности, грабят и не скрываются.

  5. Почему предприниматель на едином налоге платит ежемесячно только 200 грн., а я со своей зарплаты ежемесячно 1500-2000 грн ВСЕХ налогов? Я работаю на ПРОИЗВОДСТВЕ УКРАИНСКОГО ТОВАРА и платим большие налоги, а КУПИ-ПРОДАЙ китай-турция, которые работают на чужую экономику, всего пару сотен грн.! Где справедливость? История повторяеся и смешно смотреть на эту пародию МАЙДАНА-2!!!!

  6. “Упрощенец” “упрощенцу” рознь, даже если они работают в схожих условиях и занимаются одинаковыми видами деятельности. Облагать одинаково 1000 гривен программиста, который зарабатывает от силы 3000 или того, кто заправляет картриджи, и того програмиста, который создает хайтек продукт и получает за это вознаграждение, исчисляющееся в тысячах у.е.? У власти оказалась кишка тонка:а) принять прогрессивный подоходный налог; в) внедрит систему учета оборота “упрощенческого бизнеса, чтобы он был прозрачным и оборот документировался; в) принять налог на недвижимость (имущество) и предметы роскоши. Тогда бы одна часть населения не кричала (из них — немалая часть — вполне справеливо), что с нее сдирают последнюю шкуру, а другая бы так же справедливо на е возмущалась, что барыга, платящий государству 200 грн. налога в месяц, рассекает на “Лехусе ви-экс 570 том” и ночует в загородной конуре на 300 квадратов. Поэтому вместе с упрощенцами на такой митинг должны были выйти медсестры и учителя, которые из своих нищенских з.п. платят отчислений в разы больше, чем шоферы этих “Лехусов” и обитатели загородных лачуг. И померялись шириной галифе, а то и штахетинами по горбу друг дружку. Потму что государственная политика — богатых не тронь, а нищие пускай друг-дружке глотки рвут и создают образ врага — учителя барыгам, за то, что “ворованным не деляться”, барыги учителей, за то, что “нахлебники”. “Самозанятость” никогда не сделает народ здоровым, умным и не обеспечит его безопасность, это функция, увы — нищих бюджетников. Нищие бюджетники никогда не создадут продукцию, способную гибко удовлетворять запросы рынка. Одни другим не враги. Враги — в ВР и КМУ. Которые с успехом разделяют народ на бюджетников и пенсионеров и барыг-тограшей, запденцев и дончан, а сами ваствуют, владея заводами-пароходами и нашими умами.

  7. Для DIRECTOR
    Ответ – Когда Ваш Украинский Продукт который Вы “Успешно производите” станет конкурентом по цене, качеству турецко-китайским продуктам тогда и будем говорить о одинаковых налогах. Менять надо налогообложение в предприятиях, а не на единщиках — сиречь МАЛЫЙ бизнес и должен быть малый. И не нужно сравнивать локомотив с велосипедом….

  8. Рискую быть обплеванным, но хочу корректности.
    1. Сколько бы протянула наша страна при существующей налоговой системе? Год-два не более.
    2. Менять рано или поздно Под.Код. нужно без всякой альтернативы.
    3. Кто и как должен менять — ГЛАВНЫЙ ВОПРОС.
    4. Согласен с директором: платить мелкие предприниматели должны в т.ч. и в пенсионный фонд.
    5. ГЛАВНОЕ-ПЛАТИТЬ НАЛОГИ ДОЛЖНЫ И ВЛАДЕЛЬЦЫ КОНТЕЙНЕРОВ, КОТОРЫЕ сдают их в аренду для “нищеты” (это не обида для них), которые от безысходности платят непомерные платежи.
    6. Имею информацию с 4-х рынков (7-й км.Одесса, Хмельницкий, Черновцы-Калиновский, Харьковский). Администрация этих рынков через своих доверенных лиц оплачивает большинству забастовщиков и проезд и суточные. Больше всего в существующем порядке заинтересованы хозяева рынков.
    Это только пункты, а в предыдущих постах Вы найдетеи МАЙБАХИ и Х-6 и Бентли так называемых страждущих предпринимателей.

  9. Вот они реальные хохлы…Пришла диктатура — узурпировала власть, не принимает законы по борьбе с коррупцией, не отменяет неприкосновенность — все по фиг…Теперь налоговый кодекс зацепил каждого рублем — сразу вышли на площади….Вывод- гражданского общества нет, только крысиные инстинкты…Вот в чем отличие хохлов от цивилизованных немцев….

  10. Доны — козлы поганые не трогайте мелких торгашей, во всем мире на них экономика держиться…Начнити су…продажные с Межигирий,Конч, офшоров и честных налогов с Ахметки и Фирташей…Информация о их оборотах и реальных налогах строго засекречена…Если ее обнародовать — выясниться что мелкий бизнес может спокойно вообще не платить налоги, при этом пузатым олигархам и их мажорам останется и на острова и на самолеты….Народ требуем достоверной информации об уплате налогов самым богатым человеком-животным Ахметкой…..и все станет ясно — поймите проблема именно в этом….

  11. ГОСПОДА,ЗАЧЕМ ПРИДУМЫВАТь ВЕЛОСИПЕД-КОГДА ОН УЖЕ ДАВНО ПРИДУМАН, СКОПИРУЙТЕ НАЛОГОВУЮ СИСТЕМУ АМЕРИКИ И ВСЕ,НЕ ЛОМАЙТЕ ГОЛОВУ КАК ВЫДУМАТь СВОЕ-КОГДА НЕЧЕМ И НЕКОМУ ДУМАТь.

  12. Так скопировали лучшую конституцию, лучшие в Европе законы, но они не работают….Отучать укр. казнокрадов можно только исключительно по китайскому рецепту, а платить налоги жирных олигархов только публичным обнародыванием их реальных доходов….И тогда личный стадион ахметки не покажеться лохторату геройским поступком, а выгодным бизнес проектом, а пожертвования на больницу будут равны его карманным расходам в течении одного часа…Народ ну когда начнем умнеть и думать……

  13. податковий кодекс який хочуть прийняти це смерть для величезної кількості підприємців.Зараз наповнення в бюджет від малого та середнього бізнесу іде близько 70%,а від крупного 30%.З прийняттям кодексу дифіцит бюджету бюджету.Величезна кількість людей залишаться без роботи та будуть змушені реєструватись на біржі праці,або виїжджати за кордон на роботу.Ви вважаєте що ми мало платимо,побачимо як ви будете кусати лікті коли і цього не отримаєте.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

Минэкономики практически не поддерживает экономическое развитие

За три месяца ведомство не продемонстрировало практического стремления ни помочь бизнесу, ни защитить его от вредительских инициатив. За экономическое развитие в стране отвечает Минэкономики. Три месяца…
Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
НОВОСТИ