Человек не терпит насилия!

Литвин покриває корупцію в депутатському готелі?

22 червня розпочалася акція протесту колективу готелю «Київ», що належить апарату Верховної Ради України.
Нова профспілкова організація готельного комплексу, яка входить до складу Київської міської організації Всеукраїнської незалежної профспілки «Трудящі», стверджує про масштабні зловживання службовим становищем з боку директора готелю Лариси Трофименко і вимагає їх розслідування.
На думку організаторів акції, у готельному комплексі спостерігається нецільове використання коштів і брутальне порушення трудових прав працівників. Але, попри те, що готель «Київ» належить Верховній Раді України, звернення до голови парламенту Володимира Литвина поки що не дали результатів.
Зокрема, працівники заявляють про те, що директор готелю Лариса Трофименко, взявши наприкінці минулого року кредит у розмірі 1,8 мільйона доларів на власний елітний будинок, змушувала підлеглих допомагати у його виплаті. Під загрозою звільнення співробітники мали брати позики з коштів готелю з подальшим поверненням цих коштів шляхом вирахування із заробітної плати працівників. Взяті на своє ім’я гроші працівники мали віддавати директрисі.
Представники колективу вважають, що саме після відмови більшості працівників у такій «послузі» в готелі розпочалися скорочення людей, відпуски за свій рахунок, тиск на колектив.
«Чистка» персоналу готелю «Київ», у якому нині проживає 112 народних депутатів України, почалася з технічного персоналу. Зокрема, з понад 20 офіціантів, які працювали в ресторані, залишилося лише 8 осіб, з понад 60 прибиральниць звільнено половину.
Директор без погодження з працівниками впровадила неповний робочий тиждень, що суперечить вимогам Кодексу законів про працю. При цьому кількість заступників директора збільшена до 7 чоловік. Усі вони – родичі та знайомі Лариси Трофименко й отримують завищені зарплати і великі премії.
Незважаючи на достатню кількість штатного адміністративного персоналу, зокрема бухгалтерів (14 осіб) та юристів, які в змозі самостійно виконувати роботу, керівництво готелю постійно укладає договори зі сторонніми особами на виконання бухгалтерських, консалтингових та юридичних послуг. За виконання цих робіт виконавці, які зазвичай є знайомими чи родичами керівника готелю, отримують у декілька разів завищену оплату.

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…

Глава Центрального апелляционного хозсуда заработал только на гараж

Глава Центрального апелляционного хозяйственного суда (Днепр) Юрий Парусников почти всю недвижимость записал на Эльжбету Парусникову. Об этом стало известно из…

Отстраненный глава Ровенской таможни задекларировал из имущества только гараж

И.о. начальника Ровенской таможни Тарас Коваленко, которого отстранили от должности за коррупцию, задекларировал сбережения в размере годовой зарплаты наличными. Об…
НОВОСТИ