Человек не терпит насилия!

Капкан для місцевого самоврядування

                      
   Величезна кількість несанкціонованих сміттєзвалищ сьогодні стали візитною карткою багатьох міст та сіл Одеської області.Купи  різноманітного сміття на вулицях та в парках вже нікого не дивують та не обурюють,а приймаються як належний додаток до сучасної влади.Тим більше,що ця сама влада  просто не в змозі припинити їх існування,і тому скаржитись пересічному українцю будь-куди просто немає сенсу.В кращому випадку буде отримано відписку..
    Так,на Ананьївщині несанкціоновані сміттєзвалища стали невідємною складовою для багатьох сіл та міста Ананьїва,де вкупі з бродячими собаками вони стають справжнью напастю для жителів і головним болем для людей,котрих виборці обрали керувати на місцях  — міського та сільських голів.

musor
    І справа зовсім не в тому,що саме ці посадові особи місцевого самоврядування виявились неспромож- ними вирішувати наболілі для всіх жителів питання,а зовсім в іншому.
Адже,як виявилось,для того,щоб наприклад голові Новоселівської сільської ради Ананьївського района отримати дозвіл на розміщення відходів та ліміту на утворення та розміщення відходів на 2009 рік, йому потрібно надати тільки до  державного Управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області 19 всіляких проектів,довідок, відомостів,висновків, інформацій,наказів,ліцензій, свідоцтв тощо. Від сільських голів вимагаються звіти, перспективні плани,дозволи і ще багато всіляких документів, котрі вони просто фізично не в змозі зробити.Крім того,на це йде величезна кількість кош -тів, котрих у місцевого самоврядування сьогодні ,звісно, немає.Та й чисто технічно – місцеві народні обранці при всьому своєму бажанні просто не в змозі зібрати,оформити належним чином,оплатити та надати дозвільним «органам»,котрих сьогодні розплодилась величезна кількість (і всі хотять смачно їсти!) таку кількість документів.
   Для того,щоб відповідно до чинного законодавства України в невеличкому селі Ананьївського району Одеської області відкрити санкціоноване сміттєзвалище,сільському голові потрібно пройти всі кола сучасного бюрократичного пекла – біля десятка різноманітних дозвільних служб та правоохоронних структур,котрі у свою чергу вимагають від нього іноді заздалегідь неможливі документи.Грошей на все це у сільського голови,звісно,немає.Бо зарплату він сьогодні  якщо й отримує,то тільки половину,а «крайній» завжди він.Та й штрафів теж вистачає,бо на своїй території за все відповідає саме сільський голова.От і попадає місцевий «народний обранець» у капкан,розкладений йому (іноді – свідомо) началь- ствующими бюрократами.
   Як виявляється,у сучасного сільського голови відповідно до діючого законодавства України сьогодні біля 200 власних та  делегованих державою повноважень.Але як їх виконувати в ситуації, котра сьогодні склалась – невідомо.І добре,якщо у місцевого обранця є можливість заплатити штрафи,котрими безбож- но обкладаються можновладцями сільські голови.Якщо ж такої можливості немає,а на чисельні хабарі теж грошей немає,то залишається лише спостерігати за так званими «несанкціонованими сміттєзвалища ми», котрі як гриби ростуть на родючій українській землі.
І наостанок.Внаслідок злочинної недбалості влади всіх рівнів в Ананьєві вже декілька років не працю -ють очисні споруди.Щоденно в річку Тилігул,винищуючи все живе,скидується біля 600 кубометрів нечистот.Менш,ніж через місяць закінчується дозвіл на водокористування в місті і Ананьїв чекає еколо -гічна катастрофа,що призведе до актів народної непокори.В районі до цього часу не вивезено 11 тонн токсичних отрутохімікатів,котрі зберігають ся майже під відкритим небом. Несанкційовані сміттєзвали- ща утворюють багаторічні «Гімалії» в населених пунктах района….
      Про все це відомо на всх рівнях влади уже декілька років,але все залишається без змін.Ніхто ніколи, крім «стрілочника»-сільського голови та другорядного міського чиновника,від котрого нічого не зале -жить,ніякого покарання не несе..Виникає просте питання:»Нас хотять винищити? І чи є в цій державі сьогодні хоч якась влада?»….І чи буде несподіванкою для керівників району та області,коли люди, кот- рих вже довели до крайньої межі,дуже скоро піднімуться на протестні акції?

Депутат Ананьївської районної ради,член національної Спілки журналістів України                                                                                          
                                                                                                                                                       В.Сєдов

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ