Человек не терпит насилия!

Самокаліцтво в колонії №100

ЗАЯВА ВІННИЦЬКОЇ ПРАВОЗАХИСНОЇ ГРУПИ


Терміново! Для негайного розповсюдження!


 


ВІННИЦЬКА ПРАВОЗАХИСНА ГРУПА СПРОСТОВУЄ ІНФОРМАЦІЮ ДЕРЖАВНОГО ДЕПАРТАМЕНТУ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ


ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ ПРО СТАБІЛІЗАЦІЮ СИТУАЦІЇ


У ТЕМНІВСЬКІЙ ВИПРАВНІЙ КОЛОНІЇ №100


 


Приблизно о 16 годині 28 березня 2008 року на сайті Державного Департаменту України з питань виконання покарань (ДДВП) було оприлюднено прес-реліз, яким українське суспільство було проінформовано про стабілізацію ситуації у виправній колонії №100, де вчора кілька десятків засуджених вчинили акти самокаліцтва на знак протесту проти зловживань та жорстокості адміністрації пенітенціарної установи.


 


Вінницька правозахисна група відзначає неприпустимо довгий період замовчування ДДВП офіційної інформації про надзвичайну подію у ВК №100. Ми також мусимо заявити, що за наявною у нас інформацією ніякої стабілізації ситуації в колонії не відбулося, загроза повторення доведеними до відчаю засудженими актів самокаліцтва залишається надзвичайно високою.


 


За наявною у нас інформацією протягом 28 березня більшість засуджених, що протестували проти нелюдських умов утримання не мали можливості зустрітися із представниками ЗМІ та представником громадськості, якого було допущено на територію колонії. Кілька протестуючих отримали погрози з боку адміністрації, в результаті ВПГ має інформацію про початок голодування багатьма засудженими ВК №100. Беручи до уваги великий ризик застосування щодо засуджених незаконного насильства, усвідомлюючи високу вірогідність приховування пенітенціарною адміністрацією справжньої картини того, що має місце у ВК №100, Вінницька правозахисна група іде на безпрецедентний крок і оприлюднює наявну, отриману нелегальним шляхом інформацію про список засуджених, що вчинили самокаліцтво.


 


1. Алієв Мурад Ехтирамович 1977 р.н.


2. Багрич Олександр Михайлович 1972 р.н


3. Бєлобородов Анатолій Анатолійович (7ме відділення)


4. Євтух Олександр Сергійович


5. Каіст Микола Павлович 1961 р.н (голодує уже 14 днів!)


6. Кастров Руслан 7 відділення


7. Лавренюк Денис Володимирович (5те відділення)


8. Лукьянюк Андрій Васильович 1983 р.н


9. Мисливець Олександр Миколайович (7ме відділення)


10. Михайлов Роман (7ме відділення)


11. Мухін Роман Григорович (7ме відділення)


12. Олєйнік Юрій Миколайович (5те відділення)


13. Пастухов Михайло Сергійович (7ме відділення)


14. Позиров Руслан Юрьэвыч 1973 р.н.


15. Селюков Сергій Олександрович 1983 р.н. (вірогідно тяжко побитий, приховується адміністрацією в подвалі тюремної лікарні)


16. Серебрянський Станіслав Анатолійович (7ме відділення)




17. Сиваков Петро (4те відділення) 1956р.н.


18. Старожилов Ігор Валерійович 1980 р.н


19. Тадєєв Роман 4те відділення


20. Тітора Ярослав 4те відділення (вірогідно тяжко побитий, приховується адміністрацією в подвалі тюремної лікарні)


21. Харченко Геннадій Володимирович 1983р.н (6те відділення)


22. Чередніченко Микола Сергійович (7ме відділення)


23. Шляхтіченко Дмитро Володимирович


 


Ми також вимагаємо від адміністрації колонії надати можливість журналістам та правозахисникам поспілкуватися із засудженим Клімковим Сергієм (9 загін).


 


Вінницька правозахисна група закликати журналістів посилити інтерес подіями в виправній колонії №100 та висвітлювати події в колонії професійно та неупереджено,базуючись не лише на інформації, яку подає пенітенціарна адміністрація, але також і на фактах, які вдасться зібрати самостійно. При спілкуванні із засудженими просимо журналістів звіряти особу засудженого по фотокартках, що містяться в особових справах, у зв’язку із ризиком того, що справжні скаржники, які містяться у списку ВПГ, будуть замінені іншими особами.


Вінницька правозахисна група наперед перепрошує за можливі неточності в прізвищах та іменах засуджених, та просить зважати, що отримання цієї інформації стало можливим виключно завдяки зусиллям порядних співробітників пенітенціарної системи, які вважають нетерпимою ситуацію, коли порушуються права людини в установах системи кримінальних покарань.


 


Вінницька правозахисна група продовжить активний моніторинг ситуації в пенітенціарних установах України з використанням усіх можливих джерел отримання інформації.


 


Координатор ВПГ


Дмитро Гройсман




Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

В Лондоне пригрели чиновницу Лени-Космоса

Марина Погибко, просившая летом этого года предоставить ей политическое убежище в Великобритании, на днях получила его. Об этом LB.ua стало известно…
АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

АгроГазТрейдинг и семья Зеленского

Много пишут что Мельник это человек Татарова, Ермака… Нет. Это человек Квартала95, замкнут соответственно на Шефира. Многие наверно слышали про…

В УСБУ Херсонщины выявлен шпион

Внутренняя безопасность СБУ задержала сотрудника УСБУ в Херсонской области, которые передавал информацию российским спецслужбам. Об этом сообщает «Преступности.НЕТ» со ссылкой на…
НОВОСТИ