Человек не терпит насилия!

Екскаватором по підприємцям

17610

 


 


Ми, приватні підприємці м. Херсону у складі 112 осіб на протязі восьми років здійснюємо свою підприємницьку діяльність на земельній ділянці площею 1056 кв.м, яка була надана нам Центральним ринком у 1997 році. На протязі 8 років і до теперішнього часу ми сплачуємо Центральному ринку ринковий збір, плату за бронювання. І до 2 березня 2005 року вважали, що наші торговельні місця знаходяться на території цього базару.


 


02 березня 2005 року нам стало відомо, що рішеннями сесії Херсонської міської ради, земельна ділянка, яка фактично знаходиться в нашому користуванні і на якій розташовані наші обладнані торгівельні місця (металеві конструкції), була виділена в оренду Приватному підприємцю Дьоміновій Лідії Миколаївні ще в 2003р. з метою будівництва двоповерхового торгового комплексу. Про це нам повідомив Іщук Віктор Володимирович, який назвався інвестором цього будівництва.


 


До цього часу Дьомінова не заявляла нам про свої права на земельну ділянку. З боку міськвиконкому також не надходило ніяких повідомлень про передачу земельної ділянки в оренду і вимог про її звільнення. На протязі 8 років усі запевняли нас, що власником цієї ділянки є Центральний ринок і ми цілком законно здійснюємо свою підприємницьку діяльність. У зв’язку з цим нами не подавалися заяви до Херсонської міської ради про надання земельної ділянки в оренду.


 


Крім   того,   жодний   з   контролюючих   органів   і   посадових   осіб міськвиконкому, за цей час, не поставили перед нами питання про наявність документів на користування землею і дозволів на розміщення об’єктів торгівлі. Ці обставини в свою чергу ще раз підтвердили наші переконання в тому, що наші торгівельні місця розташовані на території Центрального ринку.


 


Тепер заступники міського голови Христич Ю.П. і Білоглазов О.В. та начальник юридичного відділу міськвиконкому Репін О.М. стверджують, що ми здійснювали свою підприємницьку діяльність незаконно і ми є стихійний базар, і директор не мав ніякого права брати з нас ринковий збір і бронювати місця, але тут же кажуть, що між директором ринку і міськвиконкомом була усна домовленість. Напрошується запитання, як такі серйозні справи можна вирішувати усно, всупереч законів і коли наші гроші (ринковий збір і плата за патент) поступали до міського бюджету, то чому усі признавали законність цього ринку.


 


Тепер ця усна домовленість (грубе порушення закону), дуже зашкодила нам і позбавила нас можливості законно здобути земельну ділянку (де знаходяться наші торгові місяця) в оренду. А може ця усна домовленість і замовчування реального власника землі були вигідні деяким членам міської ради? Чому нас обманювали 8 років і чому державні посадовці міської ради так грубо порушують закони держави де вони працюють і живуть??? Чи вони користуються іншими законами, чи живуть поза законом???


 


Як кажуть люди, Дьомінова Л.М. була найближчою подругою і довіреною особою Ротової О.І., яка до грудня 2004 року працювала заступником міського голови по комунальному господарству міста. І ті ж люди кажуть, що Дьомінова Л.М. вже померла, майже рік тому, але перевірити цю інформацію ми не можемо, так як не маємо таких повноважень. На численні прохання підприємців, організувати зустріч з Дьоміновою, ні міськвиконком, ні її довірена особа – Іщук В.В. не реагують.


 


Іщук В.В. теж має підтримку багатьох владних структур, він є кумом депутата міської ради Поливко О., який є власником ЦУМа. Якщо почати розбиратись у цьому, то ще багато родинних і дружніх зв’язків можна знайти. І чи захочуть друзі відновлювати законність заради якихось 112 підприємців, їх діточок та батьків – пенсіонерів? Якщо подивитись на ті відповіді що ми отримали від обласної ради, міської ради, міської прокуратури та інших (копії можуть бути надіслані), то захищати нас нікому, хоча закон на нашому боці. Ми припускаємо що мають місце елементи корупції, так як порушені права такої кількості підприємців на користь двох людей: Дьомінової та Іщука.


 


31 березня 2005 року на суміжну земельну ділянку був пригнаний екскаватор 03354 ЕН для початку будівельних робіт, в тому числі і на ділянці, на якій розташовані наші торгівельні місця. Кожен день і до теперішнього часу, ми змушені чергувати цілодобово, щоб не допустити руйнування наших обладнаних торгівельних місць і не дати розпочати будівництво, тому що Іщук весь час погрожує розпочати будівництво, незважаючи на те що ми подали скаргу до суду на неправомірні дії Херсонської міської ради, щоб визнати дії по передачі земельної ділянки незаконними.  


 


Наші торгівельні місця є єдиним засобом заробітку і утримання наших сімей. Початок будівництва і знос наших торгівельних місць призведе до загрози поповнення рядів безробітних, так як підприємства нашого міста не працюють і багатьом з нас вже більше 35 років, а на роботу усі приймають до 35 років. 


 


Обурені відношенням до нас органами місцевої влади, як громадян України і приватних підприємців, 28 квітня цього року ми подали заяву на проведення безстрокового страйку, з вимогами: 


 


1.      Прийняти рішення виконавчого комітету про зупинку будівництва на земельній ділянці по вул.. Бєлінського біля магазину «Товари для дому»  до остаточного вирішення цього питання у суді (хоча за законом, це будівництво і так повинно бути зупинено, але це для тих хто живе за законом)


 


2.      Винести наше питання на обговорення у наступній сесії міської ради


 


3.      Дати відповіді на всі наші листи надісланні до міськвиконкому.


 


4.      Організувати зустріч з пані Дьоміновою Л.М.


 


А також за цей час приватні підприємці виснажились фізично і морально, люди хворіють і знаходяться у депресії від постійної загрози Іщука почати будівництво.


 


Страйк повинен був початися 5 травня 2005р. На що 29 квітня 2005р. представники ініціативної групи (Вальховська Л.М., Лях Л.В.) були запрошені заступником міського голови Білоглазовим О.В. до міськвиконкому для рішення робочих питань, але заміст вирішення наших проблем була організована прес-конференція, про яку нас не попередили завчасно, і на якій юрист міськвиконкому Репін О.М. намагався психологічно тиснути на нас і в своїй промові звинувачував нас і намагався залякати. З боку інших учасників круглого столу звучали вимоги: відмовитись від проведення страйку, прийняти умови Іщука В.В. (інвестора нового будівництва) і відмовитися від вирішення нашого спірного питання в судовому порядку.


 


Ми вважаємо, що такі дії психологічного тиску з боку юристу міськвиконкому Репіна О.М. є образливими і не допустимими до нас, як до рівноправних членів міської громади і проведення страйку не в якім разі не є порушенням прав і свобод інших членів міської громади, як це стверджував юрист Репін О.М. і це право нам надає Закон України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» та Конституція України (Стаття 44). 


 


Але на цьому місцева влада не заспокоїлась, на 5 травня представників ініціативної групи – Лях та Вальховську викликали до суду на 8-30 ранку (хоча суд починає працювати з 9-00 години), для заборони проведення громадсько-політичного заходу (так міськвиконком розцінив наш страйк). Хочеться запитати для кого написані закони і чи існує свобода волевиявлення на Україні? Страйк не відбувся…..


 


На вулиці Бєлінського (відрізок від вул.. Карла Маркса до вул.. Жовтневої революції) знаходиться великий ринок, який поділили на декілька ділянок різної підпорядкованості і усі вони мають проблеми з місцевими органами самоврядування, двоє з них, крім того, мають проблеми з Іщуком В.В. Чи не для цього нас поділили, щоб легше було знищити, а землю забрати собі? Адже скоро набуде чинності закон про приватизацію землі. І хто ж відмовиться від отримання у власність ділянки в центрі міста? 


 


 


 


Всі ці обставини, що склалися з ситуацією на вул. Бєлінського   в  м. Херсоні, де крім нас здійснюють торгівельну діяльність велика кількість інших приватних підприємців, свідчать про те, що Херсонська міська рада не підтримує розвиток середнього і малого бізнесу, а навпаки, знищує його і їх не хвилює де будуть працювати члени міської громади, яких вони залишають без робочих місць.


 


На підставі викладеного, просимо:


 


1.    розібратись: 


 


1.1 чому міськвиконком дав усне розпорядження директору ринку на розміщення наших торговельних місць і обманював нас впродовж 8 років, а тепер стверджує що ми поза законом, незважаючи на те, що ми справно платили усі платежі і поповнювали бюджет міста;


 


1.2 наскільки законна ця усна домовленість;


 


2.      законність рішення міської ради про передачу в оренду земельної ділянки, на якій знаходяться наші торгівельні місця і на якій ми працюємо впродовж 8 років; 


 


3.      яка є економічна обґрунтованість цього будівництва, адже тут на невеликій площі вже розташовано багато торговельних комплексів («Товари для дому», «Арка», «Океан», «Сигма» та інші);


 


4.      допомогти забезпечити охорону спірної території, і не дати розпочати будівництво, до з’ясування цього питання у суді;


 


5.      з’ясувати чи є живою Дьомінова Л.М.;


 


 


 


Громадяни України — приватні підприємці:


 


 


 


Лях Лариса Вікторівна


 


м Херсон. Вул.. Молодіжна 9а кв.14


 


‘ 24-37-16


 


Вальховської Лілії Миколаївни,


 


м. Херсон, вул. Дм. Ул’янова,7


 


‘ 22-58-66, 8 097 916 11 92


 


в інтересах 112 приватних підприємців, які займаються підприємницькою діяльністю по вул. Бєлінського біля незавершеного будівництва, навпроти магазину «Товари для дому» в м. Херсоні


 


 

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ