Человек не терпит насилия!

ВЛАДА МІНЯЄТЬСЯ, АЛЕ ЗЛОЧИНИ ЗАЛИШАЮТЬСЯ

1735106 травня черговий суддя Печерського районного суду м. Києва Л.Стражевська прийняла рішення обрати Горобець Валентині Іванівні, колишньому селищному голові смт. Козин (Обухівський район Київської області) міру запобіжного заходу у вигляді взяття під варту терміном на два місяці. Строк утримання під вартою Горобець В.І. обчислюється з 04.05.2005 р. з моменту затримання.
Прокуратура Київської області, яка 04 травня затримала В.Горобець на 72 години, в рамках кримінальної справи №  66-693 звинувачує її в порушенні декількох статей Кримінального кодексу України. Особливо резонансною є справа, порушена за ст. 293 ККУ «Групове порушення громадського порядку», за фактом погрому, який стався 14 січня 2005 року в приміщенні Козинської селищної ради, під час якого постраждало близько 30 осіб (семеро з яких потрапило з важкими черепно-мозковими травмами до лікарні). Прокуратура звинувачує В.Горобець в організації групових  дій,  що  призвели до грубого порушення громадського порядку.
Генеральна прокуратура порушила проти В.Горобець кримінальну справу №  66-693 ще в червні  2004 року — в постанові Генпрокуратури від 22 липня 2004 року про притягнення її як обвинуваченого було сказано: «Горобець Валентина Іванівна, займаючи посаду Козинського селищного голови, будучи службовою особою, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах ТОВ „Лотос” та ТОВ „ОК-Інвест”, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам служби, видала завідомо неправдиві документи. Своїми діями, що виразились в видачі незаконних рішень про вилучення із земель Козинської селищної ради та передачу в оренду земельних ділянок ТОВ „Лотос” та ТОВ „Ок-Інвест”, що спричинило тяжкі наслідки, Горобець В.І. скоїла злочин, передбачений ст.366 ч.2 КК України — службове підроблення, тобто видача завідомо неправдивих документів. За сукупністю дії Горобець В.І. необхідно кваліфікувати за ст.ст,364 ч.2, 366 ч,2 КК України. Беручи до уваги наявність достатніх доказів, які вказують на вчинення злочинів Горобець В.!., керуючись ст.ст.130- 133, 140, 141, 144 КПК України, Притягнути Горобець Валентину Іванівну, 1 січня 1952 року народження, як обвинувачену, пред’явити їй обвинувачення у вчиненні злочинів, передбачених ч, 2 ст. 364 та ч.2ст. 366 КК України». ( Стаття 364. Зловживання владою або службовим становищем, —  ч.2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, — карається позбавленням волі на  строк  від  п’яти  до  восьми років; Стаття 366. Службове підроблення, ч.2. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, — карається позбавленням  волі на строк від двох до п’яти років).

В квітні 2005 року за особистим розпорядженням Генерального прокурора України Святослава Пискуна, цю кримінальну  справу було передано до  Київської обласної прокуратури, під особистий контроль прокурора Київської області Володимира Стеценка.

Під час розслідування кримінальної справи № 66-693 були винайдені нові численні факти злочинного розбазарювання козинських земель; пізніше до справи було приєднано справу №66-750, яку було відкрито 14 січня за фактом групового порушення громадського порядку із важкими наслідків.

22 січня 2005 року депутати Козинської селищної ради припинили повноваження селищного голови В.Горобець.

На даний час обвинувачувана знаходиться в слідчому ізоляторі м. Києва.

09 вересня 2004 року Генеральна прокуратура вже затримувала В.Горобець на 72 години. Тоді на її захист ставав народний депутат А.Кармазін, робили відповідні заяви опозиційні на той час партії УНКП, «Собор» та «Єдність» зауважуючи, що «влада почала проти неї фізичний, моральний і політичний терор”.
За нової влади та за наявності нових злочинів В.Горобець підтримують лише Н.Вітренко та в телеканал «НТН», який в своїх тенденційних та необ’єктивних репортажах натякує, що влада почала проти Горобець фізичний, моральний і політичний терор.

Виконуючий обов’язки
Козинського селищного голови 
Секретар селищної ради                                        Олексій Токар

Оцените материал:
54321
(Всего 0, Балл 0 из 5)
Поделитесь в социальных сетях:

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Читайте также

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы»

Ирина Долозина -- чемпион по "скруткам". При всех начальниках
НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

НЕНУЖНОСТЬ ГОСУДАРСТВА

Последние российские новости впечатляют. Бывший журналист «Новой газеты» Сергей Канев пишет, что под Питером была обнаружена частная тюрьма с крематорием.…
Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

Большая фармацевтическая афера: «фуфло» и ценовой сговор

  Почему крупные дистрибьюторы лекарств и торговцы «самопальными» медпрепаратами попали в одно уголовное дело. Весной этого года, 25 марта, федеральный суд…
НОВОСТИ